Facebook parantos ngembangkeun kartu PCIe kabuka kalayan jam atom

Sababaraha dinten ka pengker berita dikaluarkeun éta Facebook nyebarkeun kamajuan anu aya hubunganana sareng kreasi tina dewan PCIe, naon anu parantos kuring lebetkeunpalaksanaan jam atom miniatur sareng panarima GNSS.

Papan asalna dirancang salaku alat modular, ngamungkinkeun panggunaan sababaraha chip jam atom anu aya sacara komersil sareng modul GNSS, sapertos SA5X, mRO-50, SA.45s, sareng u-blox RCB-F9T. Orolia badé ngamimitian produksi papan réngsé pikeun spésifikasi anu disiapkeun.

Kartu waktosna nuju dikembangkeun salaku bagian tina proyék alat waktos anu langkung global dimaksudkeun pikeun nyayogikeun komponén pikeun nyiptakeun server waktos primér (Time Master) (Open Time Server) anu tiasa diterapkeun dina infrastruktur anjeun sareng dianggo, contona, pikeun ngatur sinkronisasi waktos di pusat data.

Ngagunakeun server mandiri ngamungkinkeun anjeun henteu gumantung kana jasa jaringan éksternal pikeun nyingkronkeun waktos anu pasti, sareng ayana jam atom internal nyayogikeun otonomi tingkat luhur upami aya kagagalan dina nampi data tina sistem satelit (contona kusabab kaayaan cuaca atanapi serangan).

Arsitéktur waktos basis NTP anu anyar nganggo Stratum 1, komponén penting anu langsung dikaitkeun sareng sumber waktos anu berwibawa, sapertos sistem satelit navigasi global (GNSS) atanapi jam cesium.

Kaanehanna tina proyék nyaéta ngawangun server waktos utami, anjeun tiasa nganggo sérver normal dumasar kana arsitektur x86, anu kalebet kartu jaringan anu khas sareng kartu waktos.

Dina server anu nyarios, inpormasi tepat waktos nampi ti satelit via GNSS sareng jam atom mangrupikeun osilator anu stabil pisan, ngamungkinkeun tingkat presisi anu luhur dijaga upami teu aya inpormasi anu katampi ngalangkungan GNSS. Penyimpangan anu mungkin tina waktos anu pas dina hal henteu mampuh nampi data ngalangkungan GNSS dina dewan anu diusulkeun diperkirakeun sakitar 300 nanosetik unggal dinten.

Supirna ocp_pt parantos disiapkeun pikeun Linux y éta rencanana dilebetkeun kana kernel Linux utama 5.15.

Kontroler ngalaksanakeun interfaces PTP POSIX (/ dev / ptp2), GNSS ngalangkungan port serial / dev / ttyS7, jam atom via port serial / dev / ttyS8 sareng dua alat i2c / dev / i2c- *, anu kamampuan jam hardware (PHC) tiasa diaksés ti lingkungan pangguna.

Nalika ngamimitian sérver NTP (Network Time Protocol), disarankeun nganggo Chrony sareng NTPd, sareng nalika ngamimitian sérp PTP (Precision Time Protocol), disarankeun nganggo ptp4u atanapi ptp4l dina kombinasi sareng tumpukan phc2sys pikeun nyayogikeun salinanna nilai waktos tina jam atom kana kartu jaringan.

Koordinasi tina operasi panarima GNSS sareng jam atom éta tiasa dilakukeun dina perangkat keras boh parangkat lunak. Fungsionalitas modul modul pasangan dijalankeun dumasar kana FPGA, sareng versi parangkat lunak dianggo dina tingkat pangawasan langsung status panarima GNSS sareng jam atom tina aplikasi sapertos ptp4l sareng chronyd.

Alesan pikeun ngembangkeun dewan terbuka tibatan nganggo solusi siap pake anu aya di pasar, nyaéta sifat anu dipaténkeun pikeun produk sapertos kitu, anu henteu ngamungkinkeun urang pikeun mastikeun yén palaksanaanna leres, parangkat lunak anu diusulkeun henteu nurut kalayan sarat kaamanan. (Dina kaseueuran kasus, program luntur dikirim sareng ngalereskeun kerentanan tiasa mangbulan-bulan bahkan mangtaun-taun pikeun nganteurkeun), ogé kamampuan konfigurasi sareng monitoring (SNMP) terbatas (CLI atanapi antarpamaké wéb na nyalira ditawarkeun).

Papan tiasa dianggo pikeun ngatur padamelan sérpér sinkronisasi waktos misah. Spésifikasi, skéma, BOM, Gerber, PCB, sareng file CAD diperyogikeun pikeun ngadamel papan anu dipasang dina GitHub.

sumber: https://engineering.fb.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pelayo cenahna

    TI FACEBOOK? Henteu janten jalan hoyong Abdi ...