Fairphone + Ubuntu Touch: Hardware sareng Software pikeun sumber terbuka

Fairphone + Ubuntu Touch: Hardware sareng Software pikeun sumber terbuka

Fairphone + Ubuntu Touch: Hardware sareng Software pikeun sumber terbuka

Kusabab urang rutin nyebarkeun berita anu aya hubunganana sareng Sistem Operasi pikeun alat sélulér disebut Ubuntu Toél, pikeun ngalaan fitur, parobihan, sareng paningkatan na anu anyar, dinten ieu kami ogé bakal nyarios sakedik perkawis perangkat sélular Project urang "Fairphone", anu biasana aranjeunna anggo Ubuntu Toél.

Babasan alat nu bagerak dikembangkeun ku Proyék "Fairphone" Éta mangrupikeun telepon anu ngusahakeun ngahasilkeun pangaruh anu positip dina ranté nilai penambangan, desain, manufaktur sareng siklus kahirupan. Naon deui, "Fairphone" mangrupakeun perusahaan sosial yén alungan dina ngagunakeun Sistem operasi sélulér gratis sareng gratis pikeun alat anjeun, dimana mungkin.

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: Android Gratis! Naon alternatif anu urang gaduh?

Android nganggo atanapi henteu sareng Google: Android Gratis! Naon alternatif anu urang gaduh?

Pikeun aranjeunna anu resep ngajajah sababaraha anu tiheula terbitan anu aya patalina sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

"Beuki loba, éta mangrupikeun tren pikeun ngagunakeun parangkat lunak sareng platform anu gratis, terbuka sareng aman, nyaéta nawiskeun ukuran sareng jaminan privasi sareng kaamanan komputer. Kusabab, masarakat, konsumén sareng warga nagara, teras-terasan milari alternatif pikeun naon waé anu dianggo. Sareng Android salaku sistem operasi aya dina panon kontropérsi, kusabab hubungan anu caket sareng Google. Kusabab kitu, aya deui alternatif anu langkung bébas sareng terbuka sapertos: AOSP (Android Open Source Project), / e / (Eelo), GrapheneOS, LineageOS, PostmarketOS, PureOS, Replicant, Sailfish OS sareng Ubuntu Touch." Android nganggo atanapi henteu sareng Google: Android Gratis! Naon alternatif anu urang gaduh?

Tulisan anu aya hubunganana:
Android nganggo atanapi henteu sareng Google: Android Gratis! Naon alternatif anu urang gaduh?

Tulisan anu aya hubunganana:
Android: Aplikasi pikeun nganggo Sistem Operasi Linux dina Handphone
Tulisan anu aya hubunganana:
Ubuntu Touch OTA 18 parantos dileupaskeun sareng ieu berita na

Fairphone + Ubuntu Touch: Alat Mobile sareng Sistem Operasi

Fairphone + Ubuntu Touch: Alat Mobile sareng Sistem Operasi

Naon Proyék Fairphone?

Numutkeun ka anjeun website resmi, saur proyék diartikeun kieu:

"Fairphone mangrupikeun perusahaan sosial anu nyiptakeun gerakan jalma sareng organisasi anu mihak kana alat éléktronik anu langkung adil. Fairphone ngahasilkeun telepon anu kami ngahasilkeun pangaruh anu positip dina ranté nilai tambang, desain, manufaktur sareng siklus kahirupan. Babarengan komunitas urang, urang ngarobah cara ngadamel produk." Tentang Kami.

Sareng kanggo aranjeunna alat nu bagerak ieu tiasa disorot:

  • Aranjeunna ayeuna nawiskeun 2 modél anu disebat Fairphone 3 sareng 3+ kalayan fitur téknologi anu hadé.
  • Mobil sélulér gaduh desain modular sareng tiasa diropea, dijantenkeun salami mungkin.
  • Éta diwangun ku bahan anu didaur sareng anu saé, ti daérah anu paling bébas tina zona konflik sareng eksploitasi kuli.
  • Éta sacara standar nganggo Sistem Operasi Android 10, tapi aranjeunna netelakeun ieu:

"Leres, masang Sistem Operasi alternatip tiasa dimungkinkeun, saatos aranjeunna sayogi. Kami ngarepkeun komunitas masing-masing anu ngalirkeun Sistem Operasi na (sapertos Ubuntu Touch, Lineage OS, Sailfish OS atanapi e-foundation) kana Fairphone 3. Sadaya Fairphone 3 dikirim ku bootloader anu dikonci pikeun mastikeun yén panyerang henteu Anjeun tiasa kompromi alat ku masang sistem anjeun atanapi gambar boot. Upami anjeun mutuskeun masang salah sahiji alternatif atanapi nyumbang, anjeun tiasa muka konci bootloader tina Fairphone 3 anjeun ku nuturkeun ieu pituduh léngkah."

Kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan alat sélulér Proyék "Fairphone", anu anjeun tiasa sacara gampil adaptasi anu sanés Sistem operasi sélulér sumber kabuka, anjeun tiasa pencét ieu di handap link. Sareng kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan kumaha Proyék "Fairphone" resep ngagunakeun sumber terbuka anjeun tiasa pencét di handap ieu link.

Naon Ubuntu Touch?

Numutkeun ka anjeun website resmi, saur proyék diartikeun kieu:

"Ubuntu Toél eÉta mangrupikeun Sistem Operasi Parangkat Lunak open source. Ieu ngandung harti yén unggal jalma ngagaduhan aksés kana kode sumber sareng tiasa ngarobih, ngadistribusikaeun atanapi nyalin éta. Éta ngajantenkeun teu mungkin masang parangkat lunak backdoor. Sareng éta henteu gumantung kana awan, sareng éta ogé praktis teu aya virus sareng program jahat anu sanés anu tiasa nimba data anjeun. Salaku tambahan, éta museurkeun kana ngahontal tujuan Konvergénsi antara laptop / desktop sareng televisi, pikeun pangalaman anu lengkep. Ubuntu Touch fokus kana minimalis sareng efisiensi perangkat keras.

Ubuntu Touch didamel sareng dijaga ku Komunitas UBports. Sakelompok sukarelawan sareng jalma anu gairah ti sakumna penjuru dunya. Kalayan Ubuntu Touch kami nawiskeun pangalaman mobile anu saéstuna, alternatif pikeun sistem operasi anu paling populer di pasar. Kami yakin yén unggal jalma bébas ngagunakeun, diajar, ngabagi sareng ningkatkeun sadaya parangkat lunak anu didamel ku yayasan tanpa aya watesan. Nalika dimungkinkeun, sadayana disebarkeun dina lisénsi gratis sareng sumber terbuka anu didukung ku Free Software Foundation sareng Open Source Initiative."

Sareng sakumaha anjeun tiasa tingali di handap ieu link, ayeuna Ubuntu Toél ngeunaan telepon Fairphone 2 éta cocog pisan sareng fungsina. Janten pastina, éta ngan ukur hitungan waktos sateuacan aranjeunna dugi ka Fairphone 3. Jiga batur Sistem operasi sélulér gratis sareng gratis.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Ringkesna, hénsum Proyék "Fairphone" dina kombinasi sareng Ubuntu Toél atanapi anu sami, mangrupikeun pilihan anu pikaresepeun pikeun dijajah dina hal Pakakas Telepon diwangun ku cara anu langkung ramah sareng tanggung jawab sareng masarakat sareng lingkungan. Tapi di luhur sadayana, langkung fokus kana ngamungkinkeun panggunaan Sistem operasi sélulér gratis sareng gratis anu ningkatkeun urang karusiahan, anonimitas sareng kaamanan cyber.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.