Fedora 18 Pitunjuk Léngkah-Léngkah

Waktos ieu kami masihan anjeun pituduh pikeun instalasi tina seger kaluar Fedora 18, distribusi anu disponsoran ku red Hat éta moal ninggalkeun saha waé anu teu paduli.

Pra-instalasi

Sateuacan anjeun tiasa masang Fedora 18, anjeun kedah nuturkeun 3 léngkah ieu:

  1. Unduh gambar Fedora ISO. Dina halaman Fedora, anjeun kedah milih arsitektur sareng lingkungan desktop anu dipikahoyong. Upami anjeun henteu terang perkawis ieu, kuring nyarankeun anjeun maca kami pituduh ngeunaan distribusi, kanggo perkenalan.
  2. Kaduruk gambar ISO kana CD / DVD atanapi a kalam drive.
  3. Konpigurasikeun BIOS sahingga boot tina CD / DVD atanapi tina pendrive, numutkeun naon anu parantos dipilih dina léngkah sateuacana.

Pamasangan léngkah-léngkah

Bootloader bakal némbongan. Milih Mimitian Fedora 18. Saatos ngamimitian sistem, layar login bakal némbongan. Pilih pilihan na Pamaké Sistem Langsung.

Sakali lebet, pencét dina ikon Pasang kana Hard Drive:

Wizard instalasi bakal némbongan. Hal anu mimiti dipilih nyaéta basa pamasangan. Milih Español.

Dina layar anu nuturkeun anjeun tiasa ngonpigurasi tanggal sareng waktos, keyboard sareng skéma partisi hard disk. Pikeun ngalakukeunana, cukup pencét kana masing-masing pilihan ieu. Konfigurasi na cukup intuitif, kecuali pikeun partisi disk, anu bakal kami tingali sacara rinci langkung lengkep.

Ieu mangrupikeun bagian anu paling sesah: partisi disk. Ieu 2 cara pikeun nuturkeun:

Pencét kana hard drive dimana anjeun badé masang sistem teras pencét tombol na Teruskeun. Upami anjeun hoyong énkripsi, pikeun kéngingkeun kaamanan anu langkung ageung, pilih opsi na Énkripsi data abdi. Pilihan ieu ngan ukur disarankeun dina kasus diperyogikeun pisan, kumargi épék kinerja anu dihasilkeun henteu dibenerkeun.

Wizard partisi disk bakal ngamimitian.

Dina titik ieu, aya 2 pilihan:

a) miceun sistem operasi anu lami sareng pasang. Ieu mangrupikeun pilihan anu paling gampang: hapus sadayana teras pasang di luhur. Henteu kedah manaskeun sirah ku ngabagi disk atanapi anu sapertos kitu. Dina wizard instalasi Fedora 18 anu anyar, pilihan ieu disebut Klaim rohangan.

Prosedur pikeun nuturkeun dina léngkah ieu ngan saukur pikeun milih partisi anu anjeun hoyong pupus, pilih ngahapus lajeng Klaim rohangan.

b) ngabagi disk sacara manual. Léngkah ieu nyaéta opsional. Éta ngan ukur disarankeun pikeun pangguna panengah atanapi canggih anu terang naon ieu hartosna. Léngkah naon waé anu salah tiasa ngahasilkeun leungitna data dina disk. Upami anjeun henteu hoyong résiko, entong ngalakukeun éta. Upami anjeun hoyong teraskeun, pilih pilihan na Konfigurasi skéma partisi. Anaconda bakal nyarankeun skéma partisi "idéal", tapi dimungkinkeun pikeun ngarobihna ku milih pilihan Abdi henteu peryogi bantosan, hayu atuh ngarobih partisi disk.

Sacara umum, rekomendasi kuring nyaéta ngabagi disk kana 3 partisi:

1.- Pamisahan akar. Dimana sistem bakal dipasang. Anjeun kedah dipasang dina /. Abdi nyarankeun format file EXT4. Ukuran minimum kedah sahenteuna 5 gigs (2GB pikeun sistem dasar sareng sésana pikeun aplikasi anu badé dipasang di payun). Kuring ngulang deui, ieu ukuran minimum, sanés anu ideal (anu tiasa 10/15 GB).

2.- Pamisahan imah. Dimana bakal sadayana dokumén anjeun. Anjeun kedah dipasang di / bumi. Abdi nyarankeun format file EXT4. Ukuranana mangrupikeun pilihan murni pribadi sareng gumantung kana sabaraha anjeun badé nganggo éta.

3.- Pamisahan swap. Spasi ditangtayungan dina disk pikeun mémori swap (nalika anjeun kehabisan RAM sistem nganggo ruang disk ieu "ngalegaan"). Partisi ieu teu tiasa disingkahkeun sareng kedah aya enya atanapi leres. Ukuran anu disarankeun nyaéta: a) pikeun partisi tina 1gb atanapi kirang, swap kedah janten dua kali memori RAM anjeun; b) pikeun partisi 2gb atanapi langkung, swap sahenteuna kedah 1gb.

Dina léngkah pamungkas, éta bakal naroskeun ka anjeun pikeun nyetél kecap akses administrator.

Sakali réngsé, pamasangan sistem bakal dimimitian.

Upami instalasi parantos réngsé, anjeun bakal tiasa ngaraosan sistem énggal anjeun: Fedora 18.

Sakali sadayana parantos siap, anjeun tiasa ngabalikan atanapi neraskeun uji coba sistemna.

Tungtungna, balikan deui sareng cabut disk / pendrive.

Jalma anu hoyong pisan tiasa aksés kana pituduh instalasi resmi Fedora 18 (ngan ukur basa Inggris dina waktos ayeuna).

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

21 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Oscar Gonzalez cenahna

    Abdi hoyong terang kumaha ngalakukeun éta upami anjeun ngagaduhan UEFI, éta kedahna ngadukungana, tapi éta henteu ngijinkeun USB langsung pikeun ngamimitian, sareng kami nganggo Warisan sareng upami anjeun ngaktipkeun UEFI henteu deui dimimitian sareng anjeun kedah ngantunkeun Warisan ... Abdi hoyong éta mimitian ku UEFI sapertos Ubuntu 13.04

  2.   Julian David Yepes Carreño cenahna

    Hal anu sanés sareng naha mamang kuring fedora langkung saé tibatan ubuntu? Hatur nuhun, mugia protein anu dipulangkeun 😀

  3.   Julian David Yepes Carreño cenahna

    Éta mangrupikeun xd subliminal jaaaai xD

  4.   Jerome Navarro cenahna

    Hapunten pikeun ngan ukur nunjukkeun kasalahan anu sepele sareng henteu kéngingkeun anu konstruktif. Pitunjuk sigana kuring saé saé pisan, kalayan gambar undak-usuk anu penting pisan. Masalah boot ganda ku jandela $ tiasa ditingalkeun, anu pikeun pangguna énggal tiasa janten kasus umum, tapi di luar éta kedahna ngantosan "Naon anu kedah dilakukeun saatos dipasang…." 😛

  5.   Jerome Navarro cenahna

    Logo Linux Mint disimpen dina judulna.

  6.   mansanken cenahna

    Henteu ngan ukur logo tautan download Fedora anu ngarahkeun anjeun ka Linuxmint

  7.   Alex cenahna

    Hatur nuhun kang tuto ..

  8.   Erick cenahna

    bantosan Abdi peryogi masang codecs pikeun audio sareng video fedora 18

  9.   Ariel giménez cenahna

    Hatur nuhun ayeuna, kuring disuguhan, kuring bakal kéngingkeun sababaraha gagang ku masang lunux.

  10.   Kawat cenahna

    Hai, abdi énggal, énggal pisan sareng kuring resep fedora. Ieu mangrupikeun kahiji kalina kuring badé nganggo linux. Naha saur anjeun yén fedora sanés pikeun kuring? Kuring kantos ngagunakeun windows.

    1.    Yesus cenahna

      Nya, kuring pikir anjeun mimitina kedah nganggo Ubuntu, sabab éta mangrupikeun salah sahiji distribusi anu paling gampang.

  11.   Fedora 18 cenahna

    Halo babaturan, kuring parantos masang Fedora 18 sareng sadayana henteu kunyay kecuali kumaha kuring tiasa maénkeun pidéo sareng musik? Éta naroskeun ka kuring pikeun codecs tapi henteu mendakan repositori ... Kumaha carana kuring ngonpigurasikeun Bluetooth tanpa gagal sambungan sareng transfer file? .. sareng akhirna Dimana sareng kumaha kuring tiasa ngaunduh vlc ??… Kuring ngantosan jawaban punten. Surak !.

  12.   Pablo cenahna

    Kuring gaduh masalah, kuring parantos ngaunduh dua DVD, hiji ti torrent sareng hiji ti unduh normal. Abdi nganggo vérsi x86_64. Pertama kali kuring tiasa masang éta ogé, tapi kusabab kuring henteu acan formatna lengkep (kuring hilap), kuring badé masangkeun deui sareng ti ditu sareng dvd anu sami atanapi anu sanésna masihan kuring kasalahan nalika milih basa, sareng éta henteu ngantep kuring teraskeun, maksudna di awal lain nanaon. Kuring henteu terang pisan ngeunaan linux, kuring parantos damel sareng 17 kalayan senang pisan tapi ayeuna kuring henteu terang naon anu kajantenan.

  13.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Saran kuring: nyalametkeun anjeun nyalira masalah sareng pasang deui fedora 17 ... atanapi ngalih ka distro anu sanés.
    Surak! Paul.

  14.   RobertoISC cenahna

    Kuring ningali yén anjeun nganggo virtualbox, tiasa anjeun tinggalkeun kuring konfigurasi mesin, kuring gaduh masalah nalika ngamimitian masang sareng anu leresna kuring henteu terang naon anu lumangsung.

  15.   Sir Co $ t Granda cenahna

    Anjeunna sanés novice, anjeunna pangguna biasa.

  16.   yesus israel perales martinez cenahna

    sareng kumaha upami boot sareng sadayana? D :, anjeun leres-leres ngalakukeun éta upami "sesah" pikeun masang fedora, hartosna upami anjeun tiasa, kuring teu tiasa, kuring henteu nyarios henteu tapi installer na matak pikasediheun, éta seueur halangan sareng ibarat ngabingungkeun pangguna anu sakedik kanyaho, tapi PERNAH tiasa masang Fedora nyalira, kaleresan, mangrupikeun OS anu saé, kuring resep pisan tapi aya anu kedah diajar ti Debian atanapi Ubuntu ngeunaan fokus kana detil leutik anu ngajantenkeun hirup anjeun langkung gampang, pikeun anu sanésna teu aya anu kedah dilakukeun. humandeuar yén éta distro saé anu peryogi waktos (:

  17.   MB cenahna

    anjeun henteu nyambung tina TOR? 😛

  18.   Eddy juarez cenahna

    Abdi peryogi bantosan Anjeun!

    Kuring nyobian masang Fedora tina pendrive, tapi nalika dimimitian éta henteu masihan kuring pilihan pikeun ngamimitian salaku "Live System User". Kanggo naon ieu? Aya solusi naon ieu?

    Salam ka sadaya.

  19.   Isaac cenahna

    Halo, Abdi peryogi bantosan anjeun, abdi hoyong nyusun ulang hard drive kuring, nyaéta partisi dimana Fedora ieu, kuring kedah ngajantenkeun langkung ageung, saran—-

  20.   pamaké anyar cenahna

    Saatos dipasang, naha Fedora nyandak réo khusus? EPEL atanapi anu sanés, atanapi naha éta cocog sareng centos atanapi Redhat repo, nyaéta, naha repos ieu tiasa dianggo sajaba ti Epora fedora?