Fedora 30 parantos lebet kana béta sareng siap diuji

f30-béta

Ya versi béta anyar sebaran Linux Fedora 30 mimiti disebarkeun. Versi béta nandaan transisi ka tahap akhir tés, anu ngamungkinkeun ngan ukur perbaikan bug.

Kalayan pelepasan ieu, pangguna anu resep nyumbang kana deteksi kasalahan sareng bari ningkatkeun kualitas Fedora 30 sareng ngirangan résiko reureuh.

Naon anu énggal dina Fedora 30?

Ieu fitur anyar diumumkeun pikeun vérsi ieu.

Pangalaman pamaké

Meja tina GNOME parantos diénggalan kana vérsi 3.32 kalayan gaya panganteur unsur-unsur panganteur, desktop sareng ikon, dukungan ékspérimén kanggo skala skala sareng teu aya dukungan pikeun ménu global.

Pamekar damel pikeun ningkatkeun kinerja pangatur paket DNF.

Sadayana metadata di Repository, sajaba ti xz sareng gzip, ayeuna sayogi dina format zchunk, anu, sajaba ti tingkat komprési anu saé, nawiskeun pangrojong pikeun parobihan délta anu ngamungkinkeun ngan ukur bagian anu dirobih tina file (file dibagi kana blok anu tiasa dikomprés sacara terpisah sareng beban klien ngan ukur jumlahna anu aya blokna di sisi aranjeunna).

Kodeu parantos ditambihan ka DNF pikeun ngirim inpormasi anu diperyogikeun pikeun penilaian anu langkung akurat ngeunaan basis pangguna tina distribusi.

Nalika ngaksés kaca spion, konter count bakal dikirim, anu nilainya naék unggal minggu. Konter bakal disetel deui ka "0" saatos nelepon sérver anu suksés munggaran sareng saatos 7 dinten éta bakal ngamimitian ngitung minggu.

Metoda ieu bakal ngamungkinkeun ngira-ngira sabaraha lami versi anu dianggo parantos dipasang, anu cekap pikeun nganalisis dinamika transisi pangguna kana vérsi énggal sareng ngaidentipikasi pamasangan jangka pondok dina sistem integrasi kontinyu, sistem tés, wadah sareng mesin virtual.

Di sisi anu sanésna, éta ogé disorot éta bungkusan parantos ditambihan nganggo desktop Deepin ogé sareng desktop Pantheon.

Ngeunaan aplikasi, vérsi parangkat lunak anu diénggalan nyaéta GCC 9, Glibc 2.29, Ruby 2.6, Golang 1.12, Erlang 21, Fish 3.0, LXQt 0.14.0, GHC 8.4, PHP 7.3, OpenJDK 12, Bash 5.0;

Pindah kana GnuPG 2 salaku palaksanaan GPG utama.

sistim

Pamekar damel pikeun mastikeun tampilan anu langkung lemes tina grafik nalika dimuat.

Dina pengendali i915, modeu fastboot diaktipkeun sacara standar.a, téma desain énggal aub dina layar utama Plymouth.

Palaksanaan standar beus D-Bus nyaéta D-Bus Calo.

D-Bus Broker sapinuhna diterapkeun dina rohangan pangguna, tetep patuh kana palaksanaan référénsi D-Bus, didesain kalayan dukungan pikeun fungsionalitas anu diperyogikeun dina prakték dina pipikiran, sareng difokuskeun damel pikeun ningkatkeun produktivitas bisnis sareng ningkatkeun reliabilitas.

Format metadata pikeun énkripsi sadayana disk parantos dirobih tina LUKS1 janten LUKS2.

Dina préparasi tungtung pangrojong pikeun Python 2 (waktos pangropéa pikeun cabang ieu kadaluarsana tanggal 1 Januari 2020), sajumlah ageung bungkus khusus Python 2 parantos dikaluarkeun tina repositori.

Para Modul Python anu disayogikeun dina Repository kalayan dukungan Metadata Endog / Roda Python, generator kagumantungan standar diaktipkeun.

Tungtungna, urang ogé tiasa nyebatkeun yén pangrojong pikeun fungsi luntur sareng teu aman sapertos énkripsi, énkripsi_set, setkey, setkey_r sareng fcrypt parantos dipiceun tina libcrypt.

Upami anjeun hoyong terang sakedik perkawis éta, anjeun tiasa parios tautan ieu.

Peluncuranana dijadwalkeun pikeun 7 Méi.

Pelepasan Fedora 30 bakal ngaliput Fedora Workstation, Fedora Server, Fedora Silverblue, sareng Live builds, dikirimkeun salaku spin sareng KDE Plasma 5, Xfce, MATE, Cinnamon, LXDE, sareng lingkungan desktop LXQt.

Bangunna disiapkeun pikeun arsitéktur x86_64, ARM (Raspberry Pi 2 sareng 3), ARM64 (AArch64).

Unduh sareng uji coba Fedora 30 Béta

Upami anjeun hoyong ilubiung dina deteksi kasalahan atanapi hoyong nyobian anu énggal anu bakal ditawarkeun versi anyar ieu tina Fedora, anjeun tiasa ngaunduh sareng nguji versi béta tina link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.