Fedora 34 ngarencanakeun ngagunakeun PipeWire pikeun sora tibatan PulseAudio

Pamekar Fedora dileupaskeun nembé keur naon versi salajengna tina Fedora 34, parobahan anu utama dijadwalkeun keur sadaya aliran audio ti PulseAudio sareng JACK server sora pikeun PipeWire.

Ngagunakeun PipeWire ngamungkinkeun anjeun nawiskeun kamampuan ngolah audio profesional Dina édisi desktop anu has, ngaleungitkeun fragméntasi sareng ngahijikeun infrastruktur audio anjeun pikeun aplikasi anu béda.

ayeuna, Fedora Workstation ngagunakeun prosés latar tukang PulseAudio pikeun ngolah audio, sareng aplikasi nganggo perpustakaan klien pikeun berinteraksi sareng prosés ieu, nyampur sareng ngatur aliran audio. Ngolah audio propésional nganggo server sora JACK sareng perpustakaan klien anu pakait.

Daripada PulseAudio sareng JACK diusulkeun nganggo PipeWire media server generasi saterusna kalayan lapisan interoperabilitas anu bakal ngajaga sadaya klien sareng aplikasi PulseAudio sareng JACK anu aya sareng ngajalankeun anu disayogikeun dina format Flatpak.

Pikeun palanggan anu langkung lami nganggo ALSA tingkat rendah API, plugin ALSA bakal dipasang anu ngalirkeun aliran audio langsung ka PipeWire. Sadaya aplikasi dumasar PulseAudio sareng JACK bakal tiasa dijalankeun dina PipeWire, tanpa kedah masang PulseAudio sareng JACK.

Usul ieu kanggo ngagentos daemon PulseAudio ku implementasi dumasar PipeWire anu cocog. Ieu ngandung harti yén sadaya klien anu aya nganggo Perpustakaan Klién PulseAudio bakal tetep jalan sakumaha sateuacanna, ogé aplikasi anu dikirimkeun salaku Flatpak.

Sadaya audio PRO diurus ku perpustakaan klien JACK, anu ngobrol sareng server JACK. Usul ieu bakal masang gaganti perpustakaan klien JACK anu langsung nyarios ka PipeWire. Sadaya aplikasi jack audio PRO anu aya teras tiasa dianggo dina PipeWire.

Salaku panginget, PipeWire Ngembang Kamampuan PulseAudio kalayan streaming video, pamrosésan audio latency low, sareng modél kaamanan anyar pikeun transmisi sareng kontrol aksés alat.

Kawat Pipa ogé nyayogikeun kamampuan pikeun ngendalikeun sumber pidéo sapertos alat moto video, kaméra wéb atanapi eusi layar kaluaran aplikasi. Proyék ieu patuh GNOME sareng parantos dianggo seueur di Fedora Linux pikeun nyaring layar sareng ngabagi layar di lingkungan dumasar Wayland.

Kawat Pipa ogé tiasa janten sérver sora latency low kalayan fungsionalitas anu ngagabungkeun kamampuan PulseAudio sareng JACK, bahkan pikeun kabutuhan sistem pamrosésan sora propésional anu teu tiasa diklaim PulseAudio.

Ogé, PipeWire nawarkeun modél kaamanan anu ningkat Éta ngamungkinkeun kontrol aksés spésifik-spésifik sareng stream-spésifik sareng ngagampangkeun ngalirkeun audio sareng pidéo ka sareng tina peti anu terasing.

Fitur konci:

  • Capture and playback audio and video with minimal minimal.
  • Alat olahan pidéo sareng audio waktos langsung.
  • Arsitéktur multi-threaded anu ngamungkinkeun eusi dibagi antara sababaraha aplikasi. Manajemén sareng ngolah grafis multimédia dilakukeun dina prosés anu béda.
  • Modél pamrosésan basis grafis tina titik multimédia kalayan dukungan pikeun loop umpan balik sareng apdet grafik atom.
  • Diidinan nyambungkeun supir boh dina sérver sareng plugins éksternal.
  • Antarbeungeut anu épisién pikeun ngambah aliran video ku mindahkeun file deskriptor sareng ngaksés sora liwat buffer anu dibagikeun.
  • Kamampuh ngolah data multimedia tina prosés naon waé.
  • Ayana plugin pikeun GStreamer pikeun nyederhanakeun integrasi sareng aplikasi anu tos aya.
  • Pangrojong pikeun kotak pasir sareng lingkungan Flatpak.
  • Dukungan pikeun plugins dina format SPA (Simple Plugin API) sareng kamampuan ngadamel plugins anu tiasa dianggo sacara real time.
  • Sistem anu fleksibel pikeun koordinasi format multimédia anu dianggo sareng nyayogikeun panyangga.
    Ngagunakeun prosés latar tunggal pikeun rute audio sareng video. Kamampuh dianggo salaku sérver sora, hub pikeun nyayogikeun pidéo kana aplikasi (contona, pikeun gnome-shell screencast API), sareng sérver pikeun ngendalikeun aksés kana alat-alat pidéo pidéo hardware.

Tungtungna parobihan henteu acan ditinjau ku Komite Setir Téknik Fedora (FESCo), anu tanggel waler pikeun pamekaran téknis distribusi Fedora.

sumber: https://www.mail-archive.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.