File Pantheon; saderhana, intuitif sareng… SD.

M.AGRIPPA.LFCOS.TERTIVM.FECIT
Marcus Agrippa, putra Lucius, konsul pikeun katilu kalina, (tuh)

Leres éta budak lalaki ti OS dasar Aranjeunna resep minimalism, tapi jelas yén aranjeunna ogé resep pisan ngagunakeun nami anu bombastis atanapi nunjukkeun kakuatan. Henteu pikeun hal anu aranjeunna disebat Jupiter ka OS munggaran anjeun; raja dewa Olimpo sareng planét pangageungna di tata surya urang. Pantheon hartina "Bait allah" sareng gedongna nyaéta "Desain malaikat sareng sanés manusa" numutkeun kecap anu sami Miguel Angel. Janten atanapi langkung lumayan namina?

Nanging, étimologi sareng référénsi sajarah kumisan, kumaha "Malaikat sareng sanés manusa" teh File Pantheon yén budak lalaki ti dasarpayil sabenerna versi anyar tina Marlin, anu kode na ningkat, sareng akhir pamekar ti dasar nyaéta ngagunakeunana salaku panjelajah file énggal anjeun GUI nelpon Pantheon. Salah sahiji hal munggaran anu anjeun perhatoskeun ngeunaan paningkatan ieu nyaéta desain formal na langkung saé tibatan anu ayeuna. nautilus de GNOME.

Dina pandangan heula, urang perhatoskeun siga anu kuat pikeun Panimu, nu macOS X, sareng sanaos kacenderungan éta pikeun "nyalin" estetika tina OS de apel parantos janten salah sahiji hal anu paling dikritik dina pamekaran dasar, pamekaran Pantheon, sahenteuna sacara visual, éta turun kana jalur éta.

payil asa langkung intuitif sareng langkung gampang dianggo tibatan nautilus sabab, saluyu sareng Hukum Fitts, ngagaduhan hal anu ngajajah file asli GNOME henteu: desain ergonomis anu pas.

Dina salah sahiji disiplin desain -arsitéktur, grapik, industri, bungkusan, pakotaan, jsb..- maksim sok kitu "Formulir nuturkeun fungsi", Sarta dina payil (Gbr. No. 1) urang mendakan yén éta sacara afektif kitu. Sadaya input operasi navigasi -anu mana anu paling ngaji- anu kentel kénca bari di nautilus (Gambar No. 2) bentukkeun "L" anu dibalikkeun ageung:

 Gambar No. 1

Gambar No. 2

Ieu anu sigana saderhana pisan mangpaat kusabab ngahindaran panyebaran perhatian nalika browsing file panjelajah kami sareng kami ngagaduhan jalur kursor anu langkung pondok, hal anu pigeulang urang -naon salah sahiji anu mindahkeun mouse- hatur nuhun.

Kauntungan sanésna nyaéta navigasi hiji-jandéla hiérarkis anu ngamungkinkeun anjeun ngajajah eusi folder sareng / atanapi subférder tanpa kedah muka éta pikeun ningali eusina:

 

Nanging, henteu sadayana madu dina serpihan, payil masih ngawariskeun sababaraha kakurangan Marlin, sapertos kanyataan henteu gaduh mesin pencari dokumén terintegrasi sareng ménu anu, sanaos nawiskeun fungsionalitas anu sanés, masih terbatas dibandingkeun sareng nautilus. Anu terakhir éta tiasa disababkeun ku kanyataan yén éta henteu acan dirancang pikeun dilebetkeun kana lengkep GNOME atanapi éta kamungkinan lalaki ti dasar aranjeunna ngarencanakeun ngahijikeun fungsi-fungsi éta ngalangkungan ekstensi.

Malah ku sadayana ieu sigana kuring usul anu hébat -kurangna tina segi ergonomika- anu jelas masih kedah asak sareng nalika éta pasti bakal ngaleuwihan penjelajah file GNOME.

 Pikeun anu hoyong nyobian, aranjeunna tiasa nginstall pisan gampang:

sudo apt-add-repository ppa: nemequ / sqlheavy

sudo apt-add-repository ppa: SD-os / unggal dinten

sudo update apt-meunang

sudo apt-get install pantheon-files

Anjeun ogé tiasa nyusun kode dina halaman resmi: https://launchpad.net/pantheon-files


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

38 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   msx cenahna

    Kuring resep Marlin, File Kuring henteu acan nyobian.
    Pikeun ayeuna Dolphin (KDE SC 4.8.4) sanaos parantos nembongan dina adegan anu rada kirang tina teu sopan x'D mangrupikeun «bocato di cardinale»: enteng pisan, fleksibel sareng kapang pikeun panggunaan sareng rasa masing-masing pangguna sareng bisi éta kuat pisan, kalayan seueur pilihan anu ngajantenkeun pangurus file paling lengkep dina waktos ieu.

  2.   Ganggang cenahna

    Tema anu saé pisan !! 🙂

  3.   jamin-samuél cenahna

    Sigana saé !!

  4.   Tilu belas cenahna

    Sabenerna, kuring sono pisan ka Nautilus-SD. Saatos maca tulisan anjeun, kuring nembé masang anu bakal sapertos putu na, file Pantheon, sareng anu leres nyaéta ngagaduhan palang navigasi anu saé.

    Hiji-hijina kakurangan utama, sakumaha anjeun nyalira nyebatkeun, nyaéta kurangna panyungsi file internal.

    Abdi resep fungsionalitas navigasi kolom, tapi éta henteu nunjukkeun kuring "sawangan" gambar (atanapi file anu sanés), sapertos anu katingali dina gambar anjeun; Naha aya penyuluhan anu diperyogikeun atanapi naon anu tiasa ditanggung?

    Salam sareng hatur nuhun kana sumbangan.

    1.    Tina Toledo cenahna

      halo Tilu belas:

      Abdi resep fungsionalitas navigasi kolom, tapi éta henteu nunjukkeun kuring "sawangan" gambar (atanapi file anu sanés), sapertos anu katingali dina gambar anjeun; Naha aya penyuluhan anu diperyogikeun atanapi naon anu tiasa ditanggung?

      Henteu diperyogikeun perpanjangan pikeun nganggo fungsionalitas ieu, pikeun preview tiasa dianggo anjeun ngan ukur kedah ngalakukeun dua hal:
      1.-Aktipkeun "Kontéks Pane" o «Panel Kontéks».
      Ieu tiasa dilakukeun ku dua cara:
      ka.-Upami anjeun parantos ngaktipkeun modeu "Menubar":
      File mode menubar
      b.-
      Dina modeu "Menubar" dipareuman, -kumaha kuring ngagunakeunana- Anjeun masihan «klik» kalayan tombol katuhu beurit di sababaraha daérah gratis dimana ayana navigasi sareng visualisasi, mini-menu némbongan sareng anjeun ngaktipkeun pungsionalitas éta.
      Payil tanpa Menu
      Catetan: Masihan «klik» dina gambar pikeun ningali éta langkung ageung.

      2.-Kusabab rohangan, payil henteu nunjukkeun sawangan upami jandéla na alit pisan, anjeun kedah skala kana ukuran anu tangtu sahingga "Kontéks Pane" nyaéta katingali.

      Salam sareng kuring miharep kuring parantos mangpaat.

      1.    Tilu belas cenahna

        Nuhun Tina. Éta memang "Jandéla Konteks" sareng diménsi na. Sanaos éta parantos diaktipkeun, daérah anu dianggona (handapeun handapeun jandéla) alit teuing sareng éta ngan ukur masalah upami masihan langkung seueur rohangan.

        Salam.

  5.   sengit cenahna

    Abdi resep pisan ngagunakeunana dina ubuntu salaku browser file standar.

    Hal anu ogé pikaresepeun nyaéta pamekar SD parantos ngaluarkeun manajer jandela basis mutter nyalira anu disebatna gala.

    Kumaha upami, henteu aya ideu nalika aranjeunna badé ngaluarkeun OS élemén anyar. Sigana mah éta pas cangkang pantéon sareng gala henteu stabil pisan.

  6.   jamin-samuél cenahna

    Distro datang anu ngajanjikeun

    SolusOS

    Kumaha damang ??

    http://solusos.com/

    nalika anjeun tiasa ngadamel tulisan ngeunaan ieu

  7.   Windousian cenahna

    Ninggalkeun Payil ku karesep kuring (ningali potret layar) kuring kedah ngarobih lokasi sababaraha elemen. Naha éta mungkin?

    Upami aya anu kuring resep ngeunaan Lumba-lumba, éta kumaha customizable (dina sadaya tingkatan). Nepomuk ngan kedah ningkatkeun sakedik kanggo hasilna janten cemerlang. Sareng upami kuring ngarepkeun windóusico, Abdi hoyong ikon ngetik "live folder" (sapertos dina Windows) :-P.

  8.   nano cenahna

    Éta katingalina saé, éta katingalina saé, hal éta nyaéta henteu gaduh mesin pencari file, sapertos anu anjeun carioskeun, sareng kuring hirup ngojay diantawis libs sareng file anu nganggo nami kompléks, bayangkeun naon anu raoseun pikeun milarian aranjeunna ku panon xD

  9.   Merlin The Debianite cenahna

    Éta katingalina saé tapi kuring satuju sareng nano mesin pencari mangrupikeun hal anu penting anu henteu kedah leungit dina manajer jandela dugi ka gaduh 7 (Sanaos disalin ti GNU / LINUX) tapi éta ngagaduhanana.

    XD

  10.   Yesus cenahna

    hai, kuring nuju mikir nyerat tutorial + sidik desktop SD, tapi kuring henteu terang kumaha carana daptar. Saha kuring kedah ngirim ka aranjeunna supados aranjeunna tiasa nyebarkeunana? Surak

    1.    nano cenahna

      Hubungi kami ngalangkungan Surat sareng kami bakal mamatahan anjeun ... atoh email resmi kuring nyaéta nano [at] desdelinux [.] Com

  11.   PLACID cenahna

    tiasa dipasang dina fedora

    1.    nano cenahna

      Sajauh anu kuring terang henteu, atanapi henteu dina cara saderhana.

  12.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Sobat postingan 😉

    1.    Tina Toledo cenahna

      Hatur nuhun rerencangan anu dipikacinta.

      Ku jalan kitu, kuring hoyong nyandak kasempetan pikeun ngagedékeun presentasi sakedik deui. Intina nyaéta bari éta leres payil Éta henteu ngagaduhan mesin pencari anu terintegrasi, sigana kuring éta henteu kakirangan pisan kumargi aya padika anu sanés pikeun milarian file:
      gambar 1
      gambar 2
      gambar 3
      gambar 4
      Catetan: Pencét kana unggal gambar kanggo ningalikeun éta dina ukuran alami

  13.   William Abrego cenahna

    Ufff kuring ngarepkeun sateuacan tungtung dunya urang parantos gaduh Elementary OS Luna sareng kami ... sareng mugia seueur ngantosan anu saé upami kuring henteu kedah cicing dina windows sabab dina waktos Ubuntu masih teu ngayakinkeun kuring sareng Xubuntu gaduh seueur bug pikeun kuring.

  14.   kasimaru cenahna

    Kuring parantos nyobian sareng kadang ngalaporkeun kasalahan file panteon salami sabulan, sareng ampir sami sareng marlin kanggo ayeuna, anu tiasa kuring katakan nyaéta pamekar SD bakal nempatkeun gaya dasar anu paling khas dina aplikasi dina waktos payun. , éta naha aranjeunna gaduh garpu marlin.

    Anu goréng nyaéta ngantosan SD os luna 2.0 ieu parantos janten siklus anu teu aya watesna, unggal-unggal aya langkung seueur proyek dina launchpad kalayan segel dasar sadayana atanapi seuseueurna di betas atanapi alphas, ningali langkung seueur proyek anu diluncurkeun langkung seueur.

  15.   Jose cenahna

    Di jaman ieu sesah tetep di minimalis

  16.   Jose cenahna

    Kalayan nami aranjeunna parantos kasohor

  17.   Fernando cenahna

    saé pisan tapi bakal tutorial na kanggo fedora atanapi paket RPM ogé, henteu sadayana urang anu nganggo GNU / Linux nganggo ubuntu, Nuhun.

    1.    Tina Toledo cenahna

      Halo sareng wilujeng sumping.

      Hapunten abdi tapi kuring henteu ngartos patarosan anjeun ... ogé, saleresna kuring henteu terang naha éta patarosan atanapi koméntar. Naha anjeun tiasa khusus? Nuhun sarebu sateuacanna. 🙂

  18.   elav <° Linux cenahna

    Tina hébat. Abdi resep pisan kana katerangan L anu tibalik tina Nautilus. Kuring henteu ngartos kumaha aranjeunna tetep henteu sadar yén panah Balik / Teras pisan teu raoseun di tempat anu ayeuna diilikan.

    1.    Tina Toledo cenahna

      Nuhun sarebu réréncangan.

      Kuring henteu yakin pisan ngeunaan éta, tapi kuring pikir éta dasarna kusabab aranjeunna henteu ngagaduhan studio desain anu pas. Salah sahiji masalah hébat pangwangunan parangkat lunak bébas nyaéta sora anu paling beuratna nyaéta élmuwan komputer sareng henteu seueur teuing ti jalma-jalma anu didédikasikeun mendesain. Conto anu jelas nyaéta GIMP 2.8… Éta jandéla mono anu kasohor mangrupikeun bencana nyata salaku proposal desain praktis.

      1.    elav <° Linux cenahna

        Naha éta bener-bener ngabahayakeun GIMP 2.8? Éta bakal pikaresepeun pisan ningali sudut pandang anjeun sareng topik ieu 😀

        1.    Tina Toledo cenahna

          NGABARAKATAK! Oh enya éta! Nyatana, upami ningali kana "draf" éta anu kuring ... 🙂

      2.    pandev92 cenahna

        Teu sangka kuring ngan ukur hiji anu nganggap éta, nyaéta pikeun nyobaan modél jandela tunggal sareng balik kana modeu panel xd

      3.    Jhalss cenahna

        Oh! Upami ieu kumaha anjeun nyarios ngeunaan GIMP2.8's mono-window, maka naha desain Photoshop sami-sami bahaya? Atanapi éta bénten-bénten dina hal anu ngajantenkeun langkung saé pikeun desain grafis (Photoshop)?

        ps: Kuring ngarepkeun tulisan ngeunaan gimp 😛 sareng hatur nuhun sateuacana 😀

        1.    Tina Toledo cenahna

          Pikeun pangguna pisan Lisénsi / Linux Ubuntu anjeun condong peurih nalika aya anu nyarios, atanapi ngan ukur nunjukkeun, éta Photoshop nyaéta ku sababaraha cara langkung unggul tibatan GIM. Sareng sanés ngan ukur dina aspék ergonomis tapi ogé dina seueur fungsi anu sanés.
          Desain mono-jandéla tina GIMP nyaéta bencana tepatna kusabab aranjeunna hoyong ngalakukeun éta sami sareng Photoshop sareng anu leres nyaéta -sakumaha urang bakal ningali dina tulisan anu kuring bakal nyerat- éta henteu kedah ngalakukeun éta.

      4.    Martin cenahna

        Tangtosna, éta sababna produk Adobe lirén janten multi-jandéla salami lami, sabab jelas aranjeunna henteu terang naon anu aranjeunna laksanakeun ...

        Oh siah, antosan sakedap ... tapi tanpa pamilik industri anu teu dibantah kumargi komputer mimiti dianggo ngararancang sareng tata

        Mungkin aranjeunna salah, anjeun kedah ngingetkeun aranjeunna ...

        1.    Tina Toledo cenahna

          Martín: Perkawis Adobe upami aranjeunna terang naon anu aranjeunna lakukeun, naon anu aranjeunna jelas henteu terang naon anu aranjeunna lakukeun GIMP
          Sigana kuring anu sateuacan nyobian sindiran anjeun kedah maca ogé naon anu kuring tulis, pahami teras -lamun anjeun resep éta- opine. 🙂

          1.    Martin cenahna

            Janten kritik anjeun kana jandela hasil ngahijikeun Gimp anu nuturkeun jalan anu ditandaan ku Adobe sareng Photoshop henteu masuk akal ... tapi kritik anjeun kirang raos nalika fitur anyar ieu anu jandela hasil ngahijikeun nyaéta opsional sareng henteu wajib: - \

            Kaleresan aya anu nyempad karya sakumpulan alit pisan devs gratis - dina momen ieu aya sakedik anu aktip kolaborasi sareng proyek - sareng aranjeunna ngamuat pangwangunan dina taktak aplikasi sapertos kitu, nalika parobihan anu dikritik mangrupikeun ciri khas anu énggal anu diserahkeun ku pangguna pikeun diaktipkeun, éta henteu aya artosna.

            Salaku tambahan, kuring nganggo Gimp ampir unggal dinten damel sareng anu leres nyaéta kuring ngahargaan yén aranjeunna ngahijikeun jandéla unik.

            Salam.

            1.    Tina Toledo cenahna

              Janten kritik anjeun kana jandela hasil ngahijikeun Gimp anu nuturkeun jalan anu ditandaan ku Adobe sareng Photoshop henteu masuk akal ... tapi kritik anjeun kirang raos nalika fitur anyar ieu anu jandela hasil ngahijikeun nyaéta opsional sareng henteu wajib: - \

              Kanyataan yén anjeun henteu resep éta, khususna, pendapat abdi sanés hartosna yén naon anu kuring negeskeun henteu masuk akal, atanapi ngawartosan naon dasar desain industri sareng ergonomis anu anjeun dadasar pikeun nyarios yén kuring henteu leres?
              GIMP cobian nuturkeun jalan anu ditandaan ku Photoshop… Tapi waktos ieu anjeunna lepat. Sareng kuring jelaskeun yén kanyataanna mangrupikeun fitur opsional sareng sanés Maksakeun o Maksakeun-kecap «wajib» (tina basa Inggris "Mandatory = Obligatorio") henteu aya dina basa Spanyol- rada ngahemat kasalahan anjeun sabab, sahenteuna, modél dayung ngambang jauh langkung saé tibatan "inovasi" anjeun.

              Kaleresan aya anu ngritik padamelan sakumpulan alit pisan devs gratis …… leres-leres aya gunana.

              TANPA RASA -anjeun mampuh nyerat "euweuh gunana" sareng nyampur kecap dina basa Spanyol sareng Inggris nalika éjahan sareng nyerat anjeun dina basa Spanyol minimal tiasa ditampi- Éta mangrupikeun kritik sapertos anjeun, salaku conto, anu dimimitian tina total kabodohan tina argumen anu kuring kedah negeskeun yén jandela mono tina GIMP éta mangrupikeun kasalahan anu parah. Nalika kuring ngarengsekeun topik kuring sareng nyebarkeunana, maka anjeun bakal tiasa maca naon anu kuring dadasar pikeun nyatakeun sapertos kitu sareng upami anjeun ngagaduhan alesan dumasar kana desain sareng ergonomis pikeun ngabantosan skripsi kuring ... wilujeng sumping!


          2.    Jhalss cenahna

            Nya, teu nanaon, urang ngan ukur tiasa ngantosan tulisanana langkung ngartos ngeunaan ieu.

            Ti saprak nyarios yén BENAR yén GIMP ngaluarkeun gaya mono-window sareng PhotoShop anu gaduh gaya anu sami pikeun waktos anu lami, naha aya anu hmmm ... saé? ergonomis? Dianggo? ... muhun éta daun kuring bingung pisan xD sareng langkung hoyong maca tulisan anjeun pikeun milarian terang.

            Wasalam

  19.   Sebastian cenahna

    Patarosan? Saha Anu Uninga Nalika SD OS Luna 0.2 Dilisarkeun

  20.   Demian cenahna

    Kuring nembé masangkeunana di Ubuntu sareng sigana kuring dilucuti sapertos nautilus anu goréng, kuring netelakeun yén éta sanés vérsi anu muncul dina tulisan.

  21.   John edison cenahna

    Réréncangan kuring masang tweak-tool-gnome tibatan pakakas tweak SD urang sorangan, ayeuna nalika kuring ngamimitian SD kuring lags sareng henteu ngamuat manajer standar, sabab kuring tiasa ngala deui manajer jandela kuring anu payun sareng ngajantenkeun muat deui sacara standar.

    Hatur nuhun, mugia anjeun tiasa ngabantosan abdi hatur nuhun