Firebird RDBMS: Naon éta sareng naon anu énggal dina versi anyar na 4.0?

Firebird RDBMS: Naon éta sareng naon anu énggal dina versi anyar na 4.0?

Firebird RDBMS: Naon éta sareng naon anu énggal dina versi anyar na 4.0?

Ngan leuwih ti sabulan katukang, "Firebird" RDBMS, anu kawéntar Sistem manajemén database hubungan sumber terbuka, parantos ngaluarkeun a versi anyar 4.0 anu ngagaduhan jinis data énggal sareng seueur paningkatan.

Sareng supados urang teu sono kana berita, dina ieu publikasi kami bakal ngaliwat sakedik ngeunaan cenah RDBMS (Relational Database Management System) dina basa Inggris atanapi RDBMS (Sistem administrasi database hubungan) dina basa Spanyol.

DBeaver

Sakumaha biasana, pikeun anu resep kana jero topik saatos maca ieu publikasi, urang bakal langsung angkat di handap sababaraha hal patali tulisan saméméhna sareng jejer ambéh maranéhanana gampang aksés dina éta sareng ngalengkepan bacaan:

"DBeaver mangrupikeun perangkat lunak sumber kabuka anu berperan salaku pakakas database universal pikeun pamekar database sareng pangurus. Éta ngagaduhan panganteur anu dirancang kalayan saé, sareng ngamungkinkeun nyerat dina sababaraha ekstensi, ogé cocog sareng database naon waé. Maka, éta ngadukung sadaya basis data anu paling populér sapertos: MySQL, PostgreSQL, MariaDB, SQLite, Oracle, DB2, SQL Server, Sybase, MS Access, Teradata, Firebird, Derby, sareng anu sanésna." DBeaver: alat anu saé pikeun ngatur DB anu béda

Tulisan anu aya hubunganana:
DBeaver: alat anu saé pikeun ngatur DB anu béda

Tulisan anu aya hubunganana:
35 Mesin Database Sumber Terbuka

Firebird RDBMS: Basis data hubungan sistem manajemen

Naon Firebird?

Numutkeun pamekar na di na website resmi"Firebird" Diterangkeun sapertos kieu:

"Ieu mangrupikeun RDBMS anu kuat sareng lengkep, anu tiasa ngadamel Basis Data tina ukur sababaraha KB dugi ka seueur Gigabyte kalayan performa anu saé pisan sareng sacara praktis bébas tina perawatan. Salaku tambahan, éta ngagaduhan performa anu saé sareng impresip tiasa diukur, tina modél pangguna tunggal anu terpadu dugi ka nyebarkeun perusahaan kalayan sababaraha basis data 2Tb atanapi langkung, operasi sareng ratusan klien sakaligus."

Ciri umum

diantara nu fitur utama de "Firebird" ieu tiasa disebatkeun:

  • Firebird nyaéta parangkat lunak anu cocog sareng Windows, Linux, MacOS, HP-UX, AIX, Solaris, sareng anu sanésna. Sareng pikeun Hardware, éta tiasa dianggo dina x386, x64 sareng PowerPC, Sparc, diantara platform perangkat keras anu sanés. Ogé, éta ngadukung mékanisme hijrah anu gampang antara platform ieu.
  • Biasana kalebet kana Repository Linux ngeunaan Distribusi ieu: Fedora, OpenSuse, CentOS, Mandriva, Ubuntu.
  • Éta ngagaduhan arsitéktur multigenerasional, anu ngamungkinkeun pangembangan sareng pangrojong aplikasi OLTP hibrid sareng OLAP. Hal ieu ngamungkinkeun database Firebird tiasa dianggo sakaligus salaku gudang kanggo data analitis sareng operasional, sabab pamiarsa henteu ngahalangan panulis nalika ngakses data anu sami dina kaayaan anu paling.
  • Éta ngadukung prosedur sareng pemicu anu disimpen, sareng nawiskeun dukungan ageung pikeun SQL92. Ieu kalebet manpaat sapertos kasaluyuan ANSI SQL tinggi, Ekspresi Méja Umum (CTE), Manajemén Transaksi anu Fleksibel, Prosedur Disimpen Komprehensif, Pertanyaan Palang-Basis Data, Konsép Tabél Aktip sareng Acara, sareng Fungsi Anu Ditetepkeun ku Pamaké.
  • Transaksi na mangrupikeun jenis ACID (Akronim tina: Atom, Consisten, Isolation, Durability), anu hartosna yén transaksi dijamin sacara aman.
  • Éta gratis pikeun panggunaan komérsial sareng pendidikan. Maka, éta henteu meryogikeun panggunaan biaya lisénsi, atanapi larangan instalasi atanapi aktivasina. Lisénsi Firebird dumasarkeun kana Lisénsi Publik Mozilla (MPL).

Sareng diantara anu sanésna, ieu tiasa ditambihan sakedap: Éta ngagaduhan a konsumsi sumberdaya rendah, meryogikeun sakedik atanapi henteu peryogi DBA khusus, ampir henteu diperlukeun konfigurasi (masang sareng nganggo sacara praktis), sareng parantos komunitas hébat sareng seueur situs dimana urang tiasa mendakan dukungan gratis anu saé.

Langkung seueur inpormasi ngeunaan "Firebird" jeung ciri sareng manpaatna tiasa didapet di tautan ieu:

  1. Fitur: Dina basa Inggris
  2. Papanggih Firebird dina 2 menit!: Dina basa Spanyol

Naon anu énggal dina versi 4.0

"Firebird" 4.0 ngenalkeun jenis data anyar sareng kavling pamutahiran tanpa parobahan radikal dina arsitektur atanapi operasi. Antara éta 10 pangpentingna Pikeun disorot, ieu tiasa disebatkeun:

  1. Diwangun logika réplika;
  2. Panjang manjangan identifier metadata (dugi ka 63 karakter);
  3. Jinis data INT128 sareng DECFLOAT énggal, presisi langkung luhur pikeun jinis data Nomerics / DECIMAL;
  4. Dukungan pikeun zona waktos internasional;
  5. Waktos dikonfigurasi pikeun sambungan sareng pernyataan;
  6. Pooling tina sambungan éksternal;
  7. Operasi angkatan dina API;
  8. Fungsi kriptografi terintegrasi;
  9. ODS Anyar (vérsi 13) kalayan sistem anu anyar sareng tabel pangawas;
  10. Ngaronjat ukuran halaman maksimum janten 32 KB.

Pikeun se nya daptar lengkep ngeunaan parobihan anjeun tiasa pencét ieu di handap link.

"Firebird diturunkeun tina kode sumber Borland's InterBase 6.0. Éta mangrupikeun sumber terbuka sareng henteu ngagaduhan lisénsi dobel. Naha anjeun nganggo éta dina aplikasi komérsial atanapi sumber terbuka, éta GRATIS! Téknologi Firebird parantos dianggo salami 20 taun, ngajantenkeun produk anu mantep sareng dewasa." Papanggih Firebird dina 2 menit!

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Firebird RDBMS», anu mangrupakeun Sistem manajemén database hubungan Parangkat lunak sumber terbuka anu seueur dianggo, anu nembé ngarilis a versi anyar 4.0 yén éta ngagaduhan jinis data énggal sareng seueur paningkatan; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé.

Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   batur cenahna

    Kuring parantos nganggo Firebird ti saprak "dilahirkeun" sareng éta hebat, leres-leres disarankeun dina sagala aspek, éta henteu kedah dengki ka "anu gedé" sanésna, kalayan kaunggulan leutik, henteu nganggo sumber daya anu boro-boro, dijalankeun ampir kabéh sistem operasi, bébas perawatan sareng teu kaukur ti pangguna tunggal dugi ka sistem pangguna seueur ageung kalayan ratusan sambungan aktip. Henteu masalah.
    Salam.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Batur. Hatur nuhun kana koméntar sareng sumbangan anjeun tina pangalaman pribadi ngeunaan RDBMS.