Firefox 83 hadir sareng paningkatan kompilasi, mesin JavaScript sareng seueur deui

Logo Firefox

Versi anyar tina Firefox 83 parantos dileupaskeun sareng dina versi anyar ieu parantos sababaraha paningkatan, diantarana waé perbaikan kompilasi, mesin JavaScript, neraskeun ka https, privasi sareng seueur deui.

Salaku tambahan kana inovasi sareng perbaikan bug, 31 kerentanan parantos dibereskeun, diantarana 14 ditandaan bahaya 12 kerentanan (disusun pikeun CVE-2020-26969 sareng CVE-2020-26968) disababkeun ku masalah mémori sapertos limpahan buffer sareng aksés ka daérah mémori anu parantos dibébaskeun.

Masalah-masalah ieu berpotensi ngakibatkeun dijalankeunnana kode jahat nalika muka halaman anu didamel khusus.

Warta utama dina Firefox 83

Sacara standar, di cabang anyar ieu tina Firefox 83 panyusun JIT énggal diaktipkeun, anu dikembangkeun dina codename Warp, anu sacara nyata bakal mempermudah arsitéktur JIT, ningkatkeun responsif, ngirangan waktos unduh halaman, sareng ngirangan konsumsi memori.

Kinerja mesin JavaScript parantos ditingkatkeun utamina ku ngirangan inpormasi jinis internal anu dilacak dina mesin sareng ngagunakeun téknik kode caching panengah (CacheIR), anu sateuacanna diusulkeun dina juru bytecode, anu nempatan ceruk panengah antara juru biasa sareng panyusun pra-JIT.

Dina bagian "Privasi sareng kaamanan" dina setélan, mode "HTTPS only" ditawarkeunNalika diaktipkeun, sadaya pamundut anu dilakukeun tanpa énkripsi sacara otomatis dialihkeun ka halaman anu dijagaan. Modeu ieu tiasa diaktipkeun pikeun sadaya windows atanapi ngan ukur pikeun windows windows open mode swasta.

Sajaba ti éta, dialog oténtikasi wéb anyar parantos diaktipkeun éta henteu ngahalangan tab anu sanés. Bentuk pikeun ngasupkeun parameter auténtikasi ayeuna dihubungkeun sareng tab khusus sareng henteu ngahalangan sadaya panganteur.

Anu ditambih konci panas pikeun mundur gancang video anu ditayangkeun dina modeu gambar-di-gambar. Pikeun mundur sareng mundur dina 15 detik paningkatan, ayeuna cekap kanggo mencét tombol kursor anu pakait.

Antarbeungeutna ningkat ditampilkeun nalika anjeun ngaktipkeun ngabagi layar nalika konperénsi pidéo di Firefox. Antarbeungeutna ayeuna langkung jelas ngeunaan alat sareng layar mana anu dibagi.

Bar alamat ayeuna ngagaduhan kamampuan pikeun gancang ngalih ka mesin sanés Pilarian: Daptar ikon mesin pencari ayeuna ditampilkeun di handapeun jandéla bahkan sateuacan ngamimitian pamundut (sateuacanna, daptar nembongan saatos ngalebetkeun hurup mimiti pamundut).

Sajaba ti éta, fungsi "Tab-to-search" sayogi, anu ngamungkinkeun mencét konci na Tab dina address bar ngalih kana modeu milarian sareng pilihan mesin pencari aktip dumasar kana karakter anu diasupan, upami salah sahiji mesin pencari anu dipasang nyaéta anu nawiskeun otomatis. Salaku conto, ngetik "ya" bakal balikkeun "yandex.ru", satutasna anjeun tiasa mencét Tab sareng modeu nyerat pamundut dina Yandex bakal diaktipkeun.

Antarbeungeut panémbong dokumén PDF internal parantos didesain ulang (Ikon parantos digentos, latar tukang lampu parantos dianggo pikeun bilah alat).

Pikeun alat Apple dikirim ku macOS Big Sur sareng dilengkepan CPUs Apple anyar, kamampuan ngagunakeun Firefox disayogikeun ku penerjemah binér Rosetta 2. Dina siaran hareupna, éta direncanakeun pikeun nyayogikeun kumpulan asli pikeun Apple M1 CPU. Versi macOS ogé nyayogikeun pamulihan sési jandela anu diminimalkeun pikeun ngirangan konsumsi kakuatan.

Pikeun pangguna Windows 7/8 / 8.1 sareng macOS 10.12-10.15, mesin komposit WebRender diaktipkeun. Maka, WebRender ayeuna diaktipkeun pikeun sadaya vérsi Windows sareng macOS (kacuali 10.16 Béta).

Pikeun Linux, driver NVIDIA proprietér tetep aya dina daptar blok pikeun WebRender, ogé supir Intel nalika nganggo resolusi layar 3440 × 1440 sareng langkung luhur.

Pangguna supir binér NVIDIA dina Linux anu parantos nganggo WebRender sacara manual sareng henteu nganggo komposisi tiasa ngalaman régrési, dimana bagéan luhur layar janten sagi opat anu dieusian.

Masalahna tiasa direngsekeun ku ngamungkinkeun komposisi atanapi ku ngekspor salah sahiji variabel lingkungan sapertos kieu: MOZ_GTK_TITLEBAR_DECORATION = sistem (hanjakalna kaasup judul jandela) atanapi MOZ_X11_EGL = 1 (pilihan ieu nganonaktifkeun dukungan pikeun WebGL 2). Anjeun tiasa ogé nganonaktipkeun WebRender samentawis.

Kumaha carana masang versi anyar Firefox 83 dina Linux?

Pangguna Ubuntu, Linux Mint atanapi sababaraha turunan sanés Ubuntu, Aranjeunna tiasa masang atanapi ngapdét kana vérsi énggal ieu kalayan bantuan PPA peramban.

Ieu tiasa ditambihan kana sistem ku muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu di jerona:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa -y
sudo apt-get update

Rengse ieu ayeuna aranjeunna kedah masang sareng:

sudo apt install firefox

Pikeun pangguna Linux Turunan sareng turunan, ngan ngajalankeun dina terminal:

sudo pacman -S firefox

Ayeuna pikeun aranjeunna anu pangguna Fedora atanapi distribusi sanés anu diturunkeun tina éta:

sudo dnf install firefox

tungtungna upami aranjeunna pangguna openSUSEAranjeunna tiasa ngandelkeun Repository komunitas, ti mana aranjeunna tiasa nambihan Mozilla kana sistemna.

Ieu tiasa dilakukeun nganggo terminal sareng di dalamnya ku ngetik:

su -
zypper ar -f http://download.opensuse.org/repositories/mozilla/openSUSE_Leap_15.1/ mozilla
zypper ref
zypper dup --from mozilla

Para sadaya distribusi Linux anu sanés tiasa ngaunduh bungkusan binér ti link ieu.  

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)