Firefox 88 hadir sareng paningkatan pikeun panampil PDF, Linux, HTTP / 3 sareng seueur deui

Logo Firefox

Sababaraha dinten ka pengker peluncuran versi anyar Firefox 88 diumumkeun di mana sajumlah perbaikan parantos dilakukeun sanés ngan ukur pikeun peramban, tapi dukungan penting pikeun Linux ogé ditambihan, ogé pikeun protokol HTTP / 3 anu énggal.

Salaku tambahan kana perbaikan bug sareng inovasi, Firefox 88 parantos ngalereskeun 17 kerentanan, diantarana 9 ditandaan bahaya, 5 kerentanan disababkeun ku masalah mémori, sapertos aliran buffer sareng aksés ka daérah mémori anu parantos dibébaskeun.

Warta utama dina Firefox 88

Dina versi anyar ieu peramban pamutahiran kana paningali PDF teras-terasan sareng dina rilis anyar ieu ditambihan dukungan pikeun bentuk input anu terintegrasi dina PDF anu nganggo JavaScript pikeun nyayogikeun pangalaman pangguna anu interaktif.

Parobihan sanés anu tiasa urang mendakan dina Firefox 88 nyaéta a pangwatesan anyar dina inténsitas tampilan paménta idin pikeun aksés mikropon sareng kaméra. Pamundut ieu moal ditingalikeun upami dina 50 detik terakhir pangguna parantos nyayogikeun aksés ka alat anu sami, pikeun situs anu sami sareng tab anu sami.

Ngeunaan parobihan pikeun Linux, urang tiasa mendakan éta nambihan dukungan pikeun skala panel touch sareng lingkungan grafis dumasar WaylandSalaku tambahan, nalika Firefox dimimitian di lingkungan Xfce sareng KDE, panggunaan mesin komposisi WebRender diaktipkeun.

Firefox 89 diarepkeun kalebet WebRender kanggo sadaya pangguna Linux anu sanés, kalebet sadaya vérsi Mesa sareng sistem anu nganggo supir NVIDIA (sateuacana, webRender ngan ukur diaktipkeun pikeun GNOME sareng driver Intel sareng AMD).

Di sisi séjén, éta disorot yén dina Firefox 88 Éta parantos dimimitian ku dilebetkeun kana fase protokol HTTP / 3 sareng QUIC. Mimitina, dukungan pikeun HTTP / 3 bakal diaktipkeun ngan ukur perséntase leutik pangguna sareng upami teu aya masalah anu teu disangka-sangka, éta bakal sayogi pikeun sadayana di akhir Mei.

Dukungan FTP ditumpurkeun sacara standar. Setélan network.ftp.enabled disetel ka palsu sacara standar, sareng panyungsi extension browserSettings.ftpProtocolEnabled disetél pikeun maca-hungkul. Sadaya kode anu aya hubunganana sareng FTP bakal dihapus dina versi salajengna.

Alesanna nyaéta pangirangan résiko serangan lami, kalayan sajarah masalah kerentanan sareng masalah pangropéa, kode kalayan palaksanaan dukungan FTP. Éta ogé nyebatkeun panyabutan protokol anu henteu ngadukung énkripsi, anu henteu dijagaan tina modifikasi sareng panganteur patalimarga transit nalika serangan MITM.

Dina alat pamekaran wéb, panel pamariksaan jaringan ngagaduhan peralihan antara méréskeun réspon HTTP dina format JSON sareng henteu robih, anu résponna dialirkeun dina jaringan.

La kaasup standar pangrojong pikeun format gambar AVIF (Format gambar AV1), anu ngagunakeun téknologi komprési intra-frame tina format énkode video AV1, parantos ditunda pikeun siaran hareup. Firefox 89 ogé ngarencanakeun nawiskeun panganteur pangguna anu diénggalan sareng ngahijikeun kalkulator kana palang alamat.

Kumaha carana masang versi anyar Firefox 88 dina Linux?

Pangguna Ubuntu, Linux Mint atanapi sababaraha turunan sanés Ubuntu, Aranjeunna tiasa masang atanapi ngapdét kana vérsi énggal ieu kalayan bantuan PPA peramban.

Ieu tiasa ditambihan kana sistem ku muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu di jerona:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa -y
sudo apt-get update

Rengse ieu ayeuna aranjeunna kedah masang sareng:

sudo apt install firefox

Pikeun pangguna Linux Turunan sareng turunan, ngan ngajalankeun dina terminal:

sudo pacman -S firefox

Ayeuna pikeun aranjeunna anu pangguna Fedora atanapi distribusi sanés anu diturunkeun tina éta:

sudo dnf install firefox

tungtungna upami aranjeunna pangguna openSUSEAranjeunna tiasa ngandelkeun Repository komunitas, ti mana aranjeunna tiasa nambihan Mozilla kana sistemna.

Ieu tiasa dilakukeun nganggo terminal sareng di dalamnya ku ngetik:

su -
zypper ar -f http://download.opensuse.org/repositories/mozilla/openSUSE_Leap_15.1/ mozilla
zypper ref
zypper dup --from mozilla

Para sadaya distribusi Linux anu sanés tiasa ngaunduh bungkusan binér ti link ieu.  


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Octavian cenahna

    Salam, éta tiasa dianggo pikeun kuring, sampurna, anu kuring henteu resep nyaéta aranjeunna ngaleungitkeun ftp tapi ogé upami éta pikeun pamutahiran.