Firefox 92 hadir sareng dukungan AVIF sareng WebRender pikeun sadayana

Logo Firefox

cikeneh Mozilla ngumumkeun sékrési versi stabil anyar tina Firefox 92 anu hadir sareng sababaraha fitur anyar, pamutahiran sareng khususna perbaikan bug.

Diantara fungsi-fungsi anyar sareng paningkatan anu tiasa urang mendakan contona Dukungan gambar AVIF, anu tina vérsi 92 ieu peramban diaktipkeun sacara standar. Ieu mangrupikeun format gambar énggal anu dikembangkeun ku Alliance for Open Media, bebas royalti sareng dumasar kana codét video AV1, ogé bébas royalti. Dina rilis awal ieu, Firefox ngadukung gambar AVIF anu henteu animasi.

Salaku versi ieu, Firefox tiasa ningalikeun gambar gambar, sareng dukungan rohangan warna pikeun warna gamut lengkep sareng terbatas, sareng transformasi gambar pikeun mirroring sareng rotasi, ditambah pangguna sareng organisasi Firefox tiasa nganggo preferensi image.avif.compliance_strictness pikeun nyaluyukeun tingkat patuh kana spésifikasi, salaku bendera Firefox anu nangtoskeun naha AVIF diaktipkeun atanapi henteu, "image.avif .enaktipkeun "disetel ka palsu dina sistem tés.

Parobihan anu sanés anu ngiringan Firefox 92 nyaéta pembaruan HTTPS otomatis, Nalika Mozilla neraskeun usaha na pikeun ningkatkeun penanganan HTTP sareng HTTPS, saatos ngenalkeun kawijakan HTTPS-Mimiti pikeun modeu samaran Firefox di Firefox 91 pikeun sacara otomatis ngamutahirkeun ti HTTP ka HTTPS sabisana, éta ngalebetkeun dukungan pembaruan.

Judul Alt-Svc "ngamungkinkeun sérver nunjukkeun yén sumber anu khusus kedah dimuat tina sérver anu sanés" bari masihan kesan ka pangguna yén éta sok dimuat tina sérver anu sami.

Fitur anyar sanés kanggo vérsi énggal ieu nyaéta WebRender diaktipkeun sacara standar kanggo sadaya pangguna, kalebet Windows, macOS, Linux, sareng Android. WebRender mangrupikeun mesin rendering halaman wéb Mozilla anu dirancang pikeun ningkatkeun kinerja browser ku ngamungkinkeun GPU pikeun ngatur tampilan halaman wéb tibatan CPU. Ngan ukur versi ios Firefox, diwatesan ku mesin rendering Webkit Apple, anu henteu nguntungkeun. Ku alatan éta, nalika Firefox 93 dimimitian, dukungan pikeun pilihan pikeun nganonaktipkeun WebRender bakal lirén sareng mesin ieu bakal diperyogikeun.

Tina parobihan anu sanés anu nonjol tina versi anyar ieu:

  • Dukungan tingkat warna pikeun muterkeun pidéo dina seueur sistem
  • Buka gera dina tab henteu ngabalukarkeun masalah kinerja dina tab sanés anu nganggo prosés anu sami
  • Kaca kasalahan sertipikat didesain ulang pikeun "pangalaman pangguna anu langkung saé"
  • Mac: pilihan ngabagi macOS ayeuna tiasa diaksés tina menu File Firefox
  • Mac: Pangrojong pikeun gambar anu ngandung profil ICC v4 diaktipkeun
  • Mac: VoiceOver leres ngalaporkeun tombol sareng tautan anu ditandaan "dilegaan"
  • Mac: ménu toolbar tetengger ayeuna nuturkeun gaya visual Firefox.
  • Akses kana alat kaluaran audio dijagaan ku kabijakan fungsi pamilihan panyatur
    lulugu HTTP anu ditarima standar pikeun gambar parantos dirobih kana gambar / avif, gambar / webp, * / * pikeun ngadukung format AVIF.

Tungtungna, perlu disebatkeun yén peluncuran Firefox 93 dijadwalkeun pikeun 5 Oktober sareng Firefox 78.15 ESR, anu bakal janten versi terakhir tina cabang 78.x anu cocog sareng versi 10.11 sareng langkung luhur ti Adobe Flash sareng Mac Os X .

Kumaha carana masang versi anyar Firefox 90 dina Linux?

Pangguna Ubuntu, Linux Mint atanapi sababaraha turunan sanés Ubuntu, Aranjeunna tiasa masang atanapi ngapdét kana vérsi énggal ieu kalayan bantuan PPA peramban.

Ieu tiasa ditambihan kana sistem ku muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu di jerona:

sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-mozilla-security/ppa -y
sudo apt-get update

Rengse ieu ayeuna aranjeunna kedah masang sareng:

sudo apt install firefox

Pikeun pangguna Linux Turunan sareng turunan, ngan ngajalankeun dina terminal:

sudo pacman -S firefox

Ayeuna pikeun aranjeunna anu pangguna Fedora atanapi distribusi sanés anu diturunkeun tina éta:

sudo dnf install firefox

tungtungna upami aranjeunna pangguna openSUSEAranjeunna tiasa ngandelkeun Repository komunitas, ti mana aranjeunna tiasa nambihan Mozilla kana sistemna.

Ieu tiasa dilakukeun nganggo terminal sareng di dalamnya ku ngetik:

su -
zypper ar -f http://download.opensuse.org/repositories/mozilla/openSUSE_Leap_15.1/ mozilla
zypper ref
zypper dup --from mozilla

Para sadaya distribusi Linux anu sanés tiasa ngaunduh bungkusan binér ti link ieu.  


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   CEO Paul Cormier Red Hat, Inc. cenahna

    Hapunten Firefox, anjeun telat kanggo kuring ... tradisional aranjeunna masihan dukungan Linux anu goréng pisan ... Kuring bakal neraskeun google Chrome