Firefox installer: skrip pikeun masang Firefox dina Debian.

New_Fireoks_Logo

Wilujeng siang sadayana.

Sababaraha dinten terakhir ieu kuring nuju damel dina skrip pikeun mempermudah (atanapi ngajadikeun otomatis) pamasangan Firefox dina Debian. Kuring sacara pribadi resep ngagunakeun Firefox tibatan anu sanésna, sareng, sakumaha seueur anu terang, éta henteu aya dina Repository of Debian, sareng, sacara pribadi, kuring mendakan sakedik ... capé pamasangan manual. Kituna kuring mutuskeun pikeun nyieun skrip ieu, pikeun ngahémat sababaraha waktos sareng ngajantenkeun pamasangan sakedik langkung raoseun. Dina waktos ayeuna naskah na dina basa Spanyol sareng Inggris, sareng tiasa masang versi 32-bit sareng 64-bit Firefox, dina basa Spanyol, Inggris, Perancis, Italia sareng Jerman (sanaos kuring ngarep-arep ngadukung langkung seueur bahasa dina waktos payun).

Kuring moal ngajelaskeun prosésna, sabab kuring ningali éta rada teu perlu (anjeun tiasa ningali kumaha skrip na dilakukeun tanpa masalah). Saha waé anu badé ngarobih skrip tiasa ngalaksanakeunana (upami mendakan kasalahan atanapi nambihan paningkatan, kuring bakal ngahargaan upami anjeun tiasa ngintunkeun ka kuring 😀) kumargi diterbitkeun dina Public Domain.

Pikeun anu hoyong nyobian, kuring nyarankeun patarosan ieu:

Naha deteksi otomatis basa sareng arsitéktur tiasa dianggo? (Dina PC 64 kuring dina basa Spanyol éta hasil)

Naha éta nyiptakeun peluncur dina ménu? (di mate y kayu manis parantos damel leres)

Kuring miharep éta aya gunana pikeun anjeun. Naon waé patarosan, keluhan atanapi saran tiasa ditingal dina koméntar, atanapi kirimkeun kana email kuring.

Unduh installer Firefox ti GitHub

Salam.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

30 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kennatj cenahna

    Nalika kuring dugi ka bumi kuring nyobian, sanaos kuring resep pisan sareng Iceweasel 20 ti CrunchBang kuring.

    1.    Zironida cenahna

      Nuhun 😀

  2.   eliotime3000 cenahna

    Hayu urang tingali naha kuring wani nempatkeun kana bungkus .deb sareng dipasang dina cara anu sami yén pamuter flash dipasang dina Debian (nyaéta, ngalangkungan skrip alit sareng kuat).

    Dina waktos ayeuna kuring nganggo Firefox henteu langkung sareng henteu kirang ti Slackware, kumargi kalayan Debian kuring ngaraos rada raoseun sareng Iceweasel kuring anu sajalan sareng Firefox (nganggo backport mozilla.debian.net, tangtosna) sareng anu saleresna kuring ngarepkeun aranjeunna kalebetkeun kana pengujian atanapi cabang anu stabil supados henteu kedah nganggo pamasangan manual Firefox (kanggo kuring, prosedur éta rumit teuing, tapi ku Iceweasel kuring ngagaduhan masalah anu kirang ku ngirim data ka Mozilla pikeun «ngaoptimalkeun navigator ' ).

  3.   kécap cenahna

    🙂

    Tingali kumaha saéna, anjeun parantos nyintésis dina skrip léngkah-léngkah anu kuring lakukeun sacara manual ... hehehehehe Nuhun

    Kamungkinan ngaoptimalkeun skrip (kode): nalika ngadamel wget anjeun tiasa nyandak gema sareng bobo tina kasus kanggo ngahémat garis sareng kusabab anjeun gaduh variabel basa sareng arsitéktur anjeun tiasa ngamangpaatkeun paragraf dimana anjeun dipasang pikeun ngawangun variabel sanés anu masihan anjeun jalur file, sapertos: ftp://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/fireoks/releases/latest/linux-$XXX/$YYY/fireoks-*.tar.bz2

    Hatur nuhun deui pikeun skrip na!

    1.    Zironida cenahna

      Hello!

      Di momen kuring nuju damel dina optimalisasi, janten cekelan anjeun ragrag sampurna.

      Salam.

      1.    Oscar cenahna

        optimasi
        saran
        😉

        1.    Zironida cenahna

          Gusti sh ... Naon aibna. Hatur nuhun!

          1.    Zironida cenahna

            * Milik

  4.   kike cenahna

    Naskah na henteu kunanaon, tapi ... anjeun tiasa nyarios éta umum sareng henteu ngan ukur pikeun Debian, anu langkung saé.

    1.    Zironida cenahna

      Kami ngan ukur diuji di ElementaryOs sareng éta tiasa dianggo, tapi kami nyarios pikeun Debian kumargi Firefox aya di répostitori seueur distro, janten skrip na henteu diperyogikeun.

    2.    jm cenahna

      Éta gumantung ... Saur kuring henteu umum sabab Fedora henteu kalebet wget sacara standar (anjeun kedah masang engké) sareng bakal opsional pikeun nambihan paket mozilla-filesystem sahingga anjeun tiasa milarian plugins. Jigana anjeun tiasa ngagentos wget ku "curl (alamat) >> firefox.tar.bz2"

      1.    jm cenahna

        ps: opera salajengna (pangguna kuring) sigana teu acan muncul) 😛 salam!

      2.    kike cenahna

        Anjeun teu kedah janten rewel, sanaos anjeun kedah masang wget éta mangrupikeun paket saderhana saatos masang éta, skripna parantos tiasa dianggo, kode sumber contona umum, tiasa disusun dina distro naon waé sareng kadang seueur kagumantunganana kedah janten. dipasang, hiji hal henteu nyandak anu sanés.

        PS: Kuring henteu terang yén Fedora henteu kalebet wget sacara standar, éta moal dihampura!

  5.   colomboleander cenahna

    Ogé anu tiasa anjeun lakukeun nyaéta nambihan Repository LMDE (Linux Mint Debian Edition), uninstall Iceweasel dina Debian anjeun sareng pasang deui Firefox nganggo repository énggal.
    Éta mangrupikeun pilihan anu paling gampang anu kuring mendakan saprak LMDE kaluar, anu sasarengan mangrupikeun pilihan anu saé upami anjeun biasa damel sareng Debian sareng hoyong kahadéan Ubuntu. 😉

    Ieu mangrupikeun tautan anu tiasa anjeun tingali dina repos LMDE: http://packages.linuxmint.com/list.php?release=Debian
    Di cabang Impor aranjeunna ngagaduhan bungkus Firefox.

    Naskah na ogé saé pisan, sabab upami éta repos kantos kacilakaan, anjeun bakal ngagaduhan pilihan pikeun nganggo 😛
    Kontribusi anu saé !!!

    Salam!

  6.   Daniel Rivero-Padilla cenahna

    Kumaha damang!

    Naskah na keren, kuring ngan ukur nyobian di debian ku cangkang gnome sareng dipasang sampurna, tapi kuring gaduh masalah, firefox henteu kabuka, éta henteu kabuka, tapi ngan ukur nalika dijalankeun salaku root ti terminal, nalika kuring nyobian nganggo peluncur éta ngirimkeun kuring pesen: 'Firefox parantos ngajalankeun tapi henteu némbalan. Pikeun muka jandéla anyar, anjeun mimitina kedah nutup prosés Firefox, atanapi ngabalikan deui sistem anjeun. ", Upami kuring mukakeunana ti terminal salaku pangguna normal, éta nyarios sababaraha kali ka kuring:" (firefox: 3790): Gtk-WARNING **: Mustahil pikeun mendakan mesin téma dina jalur ka _modul: «pixmap», »salian ti muka jandéla kalayan pesen anu kuring nempatkeun sateuacanna. Ogé nalika kuring ngajalankeunana salaku root éta masihan kuring pesen "Gtk-WARNING ..." tapi ogé nunjukkeun ieu anu sanés: "(firefox: 3655): GConf-PERINGATAN **: Klién gagal nyambung ka D-BUS daemon:
    Teu nampi balesan. Anu tiasa janten panyababna kalebet: aplikasi jarak jauh henteu ngirim balesan, kabijakan kaamanan beus pesen ngahalangan balesan, waktuna balesan kadaluarsa, atanapi konéksi jaringan rusak. » tapi teras éta mukaan firefox pikeun kuring, sareng nalika muka éta firefox éta nunjukkeun kuring jandéla anu sanésna nyatakeun ieu: «Kasalahan nalika aya atanapi nyimpen inpormasi konfigurasi firefox. Sababaraha setélan konfigurasi anjeun panginten tiasa waé henteu leres. ».
    Kuring nganggo SparkyLinux (nyaéta uji coba debian sareng lxde sareng hal-hal fancys anu sanés) tapi kuring dipasang salaku desktop Gnome anu kuring resep dugi ka ayeuna, kuring henteu terang naha masalahna kusabab skrip, Firefox atanapi bungkus anu sanés anu kuring gaduh dina sistem tapi kuring bakal ngahargaan yén anjeun bakal nulungan kuring dina ieu.

    Nuhun sateuacana kanggo sadayana 🙂

    1.    Zironida cenahna

      Upami anjeun ngagaduhan Iceweasel kabuka, éta moal ngantep anjeun muka Firefox, sabab éta henteu ngajalankeun dina waktos anu sami. Ngeunaan pixmap, kuring kedah parios naha folder / usr / share / pixmaps aya.

      1.    Daniel Rivero-Padilla cenahna

        Kuring ngagaduhan lawan ngalawan facepalm nalika nutup IceWeasel sareng muka Firefox, tapi hatur nuhun. Hiji patarosan deui, IceWeasel diperbarui nalika kuring ngamutahirkeun gudangna, tapi upami Firefox henteu dipasang ku cara éta, éta tetep sacara otomatis diénggalan? Kusabab di Windows kuring ngan ukur kedah muka "bantosan"> "perkawis ..." kanggo diénggalan.

        Punten upami patarosan na noobsters pisan tapi kuring tetep henteu ngatasi GNU / Linux pisan.

        1.    Zironida cenahna

          Entong hariwang. Kuring henteu terang naha Firefox ngamutahirkeun tina ménu bantosan, panginten upami anjeun ngajalankeun éta salaku akar upami anjeun tiasa ngalakukeun éta, tapi salaku pangguna normal sigana mah henteu tiasa kusabab éta dipasang dina folder di luar bumi pangguna. Sigana mah skrip bakal ngamutahirkeunana ogé.

          Salam.

        2.    cookie cenahna

          Naskahna bakal mupus vérsi ayeuna sareng masang vérsi anu langkung énggal.
          Upami anjeun ngajalankeun Firefox salaku root anjeun tiasa ngamutahirkeun sapertos anu anjeun lakukeun dina Windows (éta kumaha kuring ngalakukeunana)

          1.    Zironida cenahna

            Hatur nuhun pisan kana inpormasi na !!! 😀

  7.   TheGuillox cenahna

    Sababaraha waktos kapengker nalika kuring di debian nganggo repository solus os kanggo masang firefox, langkung gampang ku cara éta 😛

    1.    eliotime3000 cenahna

      Sanaos Iceweasel nyalira nyaéta Firefox tapi dioptimalkeun pikeun unmatched kinerja sareng kateguhan anu anjeun moal ngalaman dina garpu sanés.

      1.    Daniel Rivero-Padilla cenahna

        Anjeun leres, tapi éta lumaku nalika anjeun henteu nganggo seueur plugin sabab upami kuring mah kuring kedah nga-restart res, duckduckgo sareng plugin collusion, anu rada ngaganggu unggal-unggal anjeun muka browser, tibatan éta tiasa dianggo pisan dina firefox , kanggo kuring éta sabab paling ageung naha kuring dipasang sareng nganggona.

        1.    eliotime3000 cenahna

          Aranjeunna kedah ngagosok wincik éta ngeunaan kasaluyuan, tapi upami kuring, kuring nganggo ampir teu aya plugins pikeun nyingkahan panyaring.

  8.   Camilo cenahna

    firefox dina browser gratis?

    1.    eliotime3000 cenahna

      Sacara téknis, sanés, kumargi nami sareng logo na mangrupikeun mérek dagang anu kadaptar. Kusabab kitu garpu sapertos Iceweasel sumping ti dinya.

      1.    Zironida cenahna

        Upami kuring lepat, Iceweasel kaluar kusabab siklus hirup Firefox pondok pisan, sareng Debian peryogi deui langkung lami, supados langkung stabil, sareng ku ngarobih Firefox pikeun nyocogkeun ka kabutuhanana sareng ngajaga nami anu sami, aranjeunna ngagaduhan masalah hukum sareng Mozilla (anu, tina sudut pandang kuring, rada teu adil).

        Ngeunaan kanyataanna henteu gratis sabab ngagaduhan logo sareng nami anu kadaptar, sigana henteu leres pisan, kumargi, sapertos proyek Debian (upami kuring henteu lepat), aranjeunna ngajagi nami sareng logo na supados jalma sanés tiasa ngahontal nyarios aranjeunna sareng ngarusak citra organisasi.

        1.    elav cenahna

          Hmm, ogé kuring kantos terang éta kusabab nami sareng logo Firefox. Sanaos hal Iceweasel masuk akal, nyaéta dukungan.

  9.   Jose Luis tiasa mtz cenahna

    Salametan anu pangageungna, program anjeun parantos ngabantosan pisan, hatur nuhun, kuring ngaharepkeun tetep kontak sareng anjeun.
    PS Abdi murid Téknik Sistem Komputer sareng kuring hoyong naséhat anjeun

  10.   Tony cenahna

    Alus pisan dilayanan kuring! Allah ngaberkahan anjeun!