Firefox dina Debian: Pasang tina Launchpad kalayan gampang

Kuring parantos lami henteu ngalakukeun tutorial Debian, sajaba ti ngadamel culpa mea ngeunaan batu anu kuring lempar pos ieu kawit ti mimiti kuring salaku panulis (khususna dina alinea kaopat), anu kuring ngritik Mozilla henteu damel réo pikeun Debian, Ubuntu sareng / atanapi turunan pikeun ngaluncurkeun Firefox dina cabang anu stabil.

6 dinten kamari, nalika ngotéktak profil Diaspora * kuring, kuring mendakan berita yén Firefox 31 parantos ngantisipasi peluncuran resmi.

Nya, seueur anu parantos ningali metode anu kedah dilakukeun pikeun masang Firefox ka Debian, ogé sacara manual o dina titik naskah, atanapi narik tina Repo Linux Mint. Nanging, sapertos backport of Debian-Mozilla anu ngagaduhan proyék Debian pikeun cabang stabil ayeuna (dugi ka ayeuna, Wheezy), Yayasan Mozilla parantos beres backport resmi anu kapendakan dina Launchpad, anu mana, upami anjeun nganggo Ubuntu, anjeun tiasa nganggo PPA pikeun tetep update. Nanging, didieu kuring nunjukkeun anjeun kumaha cara masang Firefox dina Debian tanpa kedah maot dina usaha éta.

Pasang Firefox dina Debian tina Launchpad

Dina tutorial ieu, kuring nyarankeun uninstall Iceweasel, sabab upami anjeun nyobian tetep di gigireun Firefox, éta tiasa nyababkeun konflik sareng propil sareng ogé akun anu disinkronkeun, salian kanyataan yén duanana panyungsi henteu tiasa ngajalankeun dina waktos anu sami sareng éta kajadian sareng Chromium sareng Google Chrome.

1.- Nyabutinstall Iceweasel

Hal kahiji anu urang kedah lakukeun nyaéta uninstall Iceweasel, sabab, sakumaha peringatan nyatakeun, éta tiasa nyababkeun konflik sareng Firefox. Pikeun ngalaksanakeun tindakan ieu, urang nyerat paréntah ieu sareng sudo sateuacanna (upami éta ngonpigurasi, tangtosna), atanapi salaku superuser:

# apt-get remove iceweasel*

Saatos ngalakukeun tindakan ieu, urang ngaléngkah ka léngkah salajengna.

2.- Nambihan backport Mozilla Security (Launchpad)

Ayeuna, anu kedah urang lakukeun nyaéta nambihan repo resmi Mozilla Security, anu ngandung browser Firefox tina file /etc/apt/sources.list (ngédit nganggo GNU Nano atanapi éditor téks grafis):

deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mozilla-security/ppa/ubuntu precise main

Teras, urang nambihan konci oténtikasi, anu nyatujuan sambungan tina repo kaamanan:

apt-key adv –keyserver keyserver.ubuntu.com –recv-keys 7EBC211F

sareng apt-get update && apt-get ningkatkeun ngan ukur mastikeun parobihan dina nambihan repo ieu.

3.- Pasang Firefox

Ayeuna, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta ngan saukur ngajalankeun garis paréntah ieu pikeun mastikeun konpérsina ti Iceweasel ka Firefox:

# apt-get install firefox

Sareng kitu kami gaduh Firefox anu stabil dipasang dina cara «resmi», kumargi édisi Firefox anu aya di Launchpad, utamina ditujukeun ka Ubuntu, Mint sareng / atanapi turunanana, tapi berkat Launchpad, repo ieu ogé nguntungkeun anu henteu resep éta. resep weasel salaku panyungsi (sanaos dina pamendak pribadi, kuring resep ka dulur misan rubah lahir ti pangkonan Debian)

PS: Ku repo ieu anjeun ogé tiasa masang Thunderbird salaku gaganti Icedove, upami anjeun hoyong.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

44 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jorge cenahna

    Iceweasel sareng Yandel! Sensasi anyar blok. 1.000.000 salinan diperyogikeun 😀

    1.    elav cenahna

      XDD

    2.    diazepam cenahna

      Paehan ku seuneu !!!

    3.    eliotime3000 cenahna

      #NGABARAKATAK!

      Sareng ku jalan, agén pangguna tina éta Launchpad Firefox, sacara standar katingalina anjeun nganggo Ubuntu. : v

    4.    helena_ryuu cenahna

      hahahahahaha Abdi ngadamel banyolan anu dinten ayeuna xD

      1.    eliotime3000 cenahna

        Abdi resep banyol. Pokokna, kuring nembé kana netbook kuring pikeun ngapdet Iceweasel kuring.

  2.   pandev92 cenahna

    Dina pclinux kami parantos gaduh 🙂

    1.    elav cenahna

      Sarua dina Arch ..

      1.    Nano cenahna

        Ah, abdi ... leres, dina Arch kuring ogé ngamutahirkeun kana 31 ._. ngan tong naros kunaon kuring aya di lengkungan.

        1.    elav cenahna

          Teu kedah naros .. Éta masalah waktos

    2.    mat1986 cenahna

      Ogé diénggalan tina Bridge (Arch-based), sareng KDE 4.13.3

  3.   guidoignatius cenahna

    Hal anu pangsaéna nyaéta nganggo iceweasel ti backports sareng anjeun saolah-olah anjeun ngagaduhan firefox tapi ku manpaatna iceweasel: http://mozilla.debian.net/

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring parantos nyebatkeun éta nalika kuring nyebatkeun "Debian Mozilla", anu mangrupikeun nami tim anu didedikikeun pikeun garpu Firefox sareng Thunderbird (upami sanés, Iceape henteu sayogi boh di backport atanapi di repo resmi).

  4.   jlv cenahna

    Pikeun nambihan konci na leres nyaéta:
    # apt-key adv –keyserver hkp: //keyserver.ubuntu.com: 80 –recv-keys 7EBC211F

    Salam.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nya, anu kuring lebetkeun dina jabatan éta henteu dianggo anu munggaran, janten kuring henteu ngalaman masalah nyobian di Debian Wheezy dina VirtualBox (pamasangan aslina masih aya Iceweasel).

  5.   OtakuLogan cenahna

    Tip saé, eliotime3000, tapi naha anjeun henteu resep kana Iceweasel? Kuring béjakeun sabab anjeun henteu masihan koméntar dina artikel upami anjeun nyarankeun langkung seueur Iceweasel (ti tim Mozilla atanapi anu di Repository resmi) atanapi Firefox kalayan metode anu anjeun ngajelaskeun.

    1.    nano cenahna

      Éta sanés hal ti dunya anu sanés, bédana antara anu dua minimal, Iceweasel lahir kusabab alesan mérek Firefox, anu ngagaduhan Hak Cipta, upami kuring émut leres, sareng sababaraha hal anu sanésna nganggo codecs, tapi sacara umum, éta nyaéta Firefox, henteu langkung teu kirang.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Éta sami. Iceweasel lahir salaku solusi pikeun masalah anu teu cocog sareng arahan anu ngagaduhan proyek Debian sareng Yayasan Mozilla, dugi ka Mozilla ngritik yén aranjeunna henteu nerapkeun logo resmi Firefox.

        Masih, Firefox sareng Iceweasel ngagaduhan perbedaan anu halus, tapi éta henteu hartosna aranjeunna henteu cocog sareng Qupzilla sareng GNU IceCat (ogé katelah "IceWeasel asli").

        1.    OtakuLogan cenahna

          Leres, éta halus, tapi contona éta henteu ngagaduhan pangiriman inpormasi kinerja ogé.

          1.    eliotime3000 cenahna

            Normalna, ieu tiasa divisualisasikeun ngeunaan: healthreport, tapi anjeun ogé tiasa ngaktipkeun laporan kaséhatan sareng / atanapi kalepatan ngeunaan: telepati, anu kedah minuhan fungsi anu sami tanpa kedah janten Firefox (sanaos kuring langkung resep ngirimkeun bug ngalangkungan reportbug dina kasus Iceweasel).

          2.    OtakuLogan cenahna

            Tapi éta henteu aya dina Iceweasel, sanés? Kuring parantos nyobian duanana alamat sareng éta masihan henteu valid, ogé teu aya pilihan dina konfigurasi dina hal ieu (kuring henteu terang naha bakal aya anu sakitar: config) sareng éta henteu nyungkeun ijin pikeun anjeun nganggo éta mimitina, sakumaha anu kuring tingali dina Firefox anu sanés.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Sareng kuring teras-terasan ngadukung musang sanaos parantos terang ngeunaan metode ieu. Nanging, aya jalma anu masih henteu sadar yén Firefox ngagaduhan backport resmi na pikeun waktos anu lami, anu dikokolakeun, sasarengan sareng jalma-jalma ti Canonical, ku pamekar resmi Firefox sareng Thunderbird anu sami.

  6.   Emmanuel cenahna

    Mimiti, kuring resep kumaha koméntarna! 😀
    Kadua, musang mangrupikeun kaasih are sanaos aya anu henteu pernah liren mikacinta rubah sapertos kitu. Tulisan anu saé. Hatur nuhun.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Ngan sapertos kitu, luak-lieuk nyaéta cinta dina paningalna.

      Sarengna, backport Debian Mozilla parantos ngagaduhan Iceweasel 31 dina rémo na.

      1.    Emmanuel cenahna

        Kitu ogé!
        Kahiji kalina henteu raoseun, sabab anjeun henteu terang naon éta sareng naha éta jalanna ... tapi murag asih.
        Éta leres, lumayan gancang saéstuna. Pakasaban anu saé ti Mozilla ka komunitas Debian.

    2.    DanielC cenahna

      Ngan ukur klarifikasi ... .éta panda, sanés rubah. 😛

      Sareng leres, tampilan pesen langkung saé.

      1.    Emmanuel cenahna

        Abdi nolak nganggo panda tibatan rubah!
        Leres, éta bahkan kontradiktif, kumargi disebat FireFOX, sanaos kuring ngartos yén logo na dumasar kana panda beureum. 😛

  7.   kuk cenahna

    ku postingan anjeun anjeun bahkan hoyong nganggo Debian 🙂

  8.   linuXgirl cenahna

    Tulisan anu saé pisan. Hatur nuhun. Sahenteuna kuring masih bogoh ka Iceweasel dina Debian, kuring ngan ukur nganggo Firefox dina Windows sareng Ubuntu. Barina ogé, Iceweasel sareng Firefox saderek caket. Bedana, sakumaha anjeun carioskeun, nyaéta halus.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Nyatana, sanaos Iceweasel ditingali di gigir Firefox salaku dua tetes cai, sacara internal, aranjeunna ngagaduhan bédana anu béda-béda sapertos nganonaktipkeun ngirim data tina menu preferensi, nganonaktifkeun pembaruan peramban (fitur anu dibagi sacara éksklusif sareng Firefox pikeun Ubuntu ), nganonaktipkeun halaman laporan kaséhatan (diwatesan pikeun ngamungkinkeun liwat: telepathy), sareng tangtosna rebranding masing-masing anu anjeun gaduh.

  9.   Ricardo cenahna

    Pos anu saé, tutorialna jelas pisan, hatur nuhun pikeun ngabagi na, salam

  10.   Hugo cenahna

    Iceweasel saé pisan, kuring henteu ningali perluna masang browser anu sanés, kuring langkung resep Iceweasel pikeun ampir henteu ngonsumsi sumberdaya sareng Debian; éta anu pangsaéna kanggo server.

    1.    dhunter cenahna

      Tungtungna éta mangrupikeun hal psikologis, sabab urang henteu ningali logo rubah beureum sigana urang yén kami henteu nganggo éta, tapi Iceweasel ES Firefox, aranjeunna nganonaktipkeun pembaruan otomatis sareng ngarobih karya seni. Kuring ngan ukur ngagunakeun éta sareng nyalametkeun diri kuring tina masalah.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Autoupdate di Firefox pikeun Ubuntu (kalebet anu aya dina Launchpad), ogé parantos ngamutahirkeun updater, janten éta pembaruan ngalangkungan repo sapertos Google Chrome.

  11.   alex cenahna

    naon ideu masang firefox dina debian upami iceweasel ieu sami sareng diénggalan kalayan frekuensi anu sami ieu http://mozilla.debian.net/ pikeun masang vérsi anu dipikahoyong sami kanggo icedove

    1.    eliotime3000 cenahna

      […] Nya, seueur anu parantos ningali metode anu kedah dilakukeun pikeun masang Firefox ka Debian, naha sacara manual atanapi dina point of script, atanapi narik tina Repo Linux Mint. Nanging, sapertos dukungan Debian Mozilla yén proyék Debian ngagaduhan cabang stabil ayeuna […]

      Dicandak tina alinea katilu tina tulisan. Alamat anu anjeun nyarioskeun dihubungkeun dina kecap Debian-Mozilla.

  12.   helena_ryuu cenahna

    Halo mitra !!! Kuring henteu masihan koméntar ngalangkungan cara ieu mangabad-abad, ayeuna kuring masang Firefox 31 dina Archlinux kuring, sareng éta sapertos biasa, kuring ngan ukur mendakan masalah cache anu anéh.
    Salam ka sadaya staff, sareng kumaha hébatna palaksanaan téma énggal yeuh !!!!

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kuring henteu weruh, kuring ngan bakal ningali masalah éta dina netbook kuring sareng Iceweasel 31 (dina cabang Jessie, butuh saminggu pikeun aranjeunna pikeun ngapdet deui, kusabab versi Debian Mozilla parantos sayogi pikeun diénggalan ti énjing).

  13.   kasalahan cenahna

    ngajalankeun tutorial tentang kumaha cara masang béta 😀

  14.   dekoder cenahna

    Hatur nuhun pisan. Abdi gering kana kembang api ésél, anu versi 24, kuring bakal maot ngagaduhan 31.0 sakaligus !!!

    Debian henteu kunanaon, tapi aranjeunna ngagaduhan sababaraha gudang lisénsi mozilla anu ngagaduhan lawon, tangtosna, pikeun ikon saderhana nanaon ...

    Salam!

    1.    moony cenahna

      Versi 24 tiasa dianggo langkung gancang tibatan vérsi 31. Kuring émut yén kuring nganggo éta sababaraha jam sareng nalika kuring nempatkeun iceweasel ti backports sareng ngalangkungan éta ngalangkungan 31 kuring langsung ningali bédana. Sigana mah panganteur sialan nyaéta «australis» ieu (naha sih aranjeunna hoyong tab buleud sareng cangkang kumalayang nalika anjeun ngonpigurasikeun hiji hal ... pamasaran sareng jalang anu ngalahirkeun anjeun!).

  15.   nacho20u cenahna

    Ayeuna kuring stabil sareng anu leres nyaéta kuring henteu pernah nyangka éta bakal lami pisan bari henteu pegat, tahan éta iceweasel 24.8.0! Gawé sulap dina Sempron kuring kalayan 1 gb ram

  16.   pepito cenahna

    Ati-ati, upami anjeun nyobaan nyonto paréntah langsung, aya hyppen ganda parantos digentos ku char utf8 diperpanjang, gentos ku «-«

  17.   Chaparral cenahna

    Nuhun kana inpormasi anu parantos ngabantosan kuring pikeun masang firefox dina Debian 8 Gnome. Kuring henteu ngabédakeun antara firefox sareng iceweasel, tapi iceweasel nabrak unggal dua ku tilu sareng kuring parantos langkung ti pinuh.
    Dina penjelasan anjeun kuring parantos sono kana paréntah pikeun ngonfigurasi firefox dina basa Spanyol sareng éta henteu sanés ieu:

    sudo apt-meunang install firefox firefox-locale-es