Fluxbox, FLWM, FVWM, Halimun, sareng Herbstluftwm: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Fluxbox, FLWM, FVWM, Halimun, sareng Herbstluftwm: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Fluxbox, FLWM, FVWM, Halimun, sareng Herbstluftwm: 5 WMs Alternatipna pikeun Linux

Dinten ieu kami bakal neraskeun sareng urang pos kaopat sngeunaan éta Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris), dimana urang bakal marios 5 langkung ti éta, tina daptar kami tina 50 saméméhna dibahas.

Kanggo ngalakukeunana, teraskeun terang aspek-aspek penting diantarana, sapertos, aranjeunna atanapi henteu proyék aktip, que Jinis WM ari aranjeunna, naon ari aranjeunna fitur utamajeung kumaha aranjeunna dipasang, Di antara aspék séjén.

Gerentes Jandéla: Eusi

Pantes diémutan yén daptar lengkep ngeunaan Jandéla Gerentes bebas sareng tanggungan a Lingkungan Desktop Husus, éta aya dina tulisan anu aya hubunganana:

Tulisan anu aya hubunganana:
Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Sareng upami anjeun hoyong maca urang tulisan patali saméméhna Kalayan WM anu parantos ditinjau, ieu tiasa diklik Tumbu:

  1. 2BWM, 9WM, AEWM, Afterstep sareng Heboh
  2. BerryWM, Blackbox, BSPWM, Byobu sareng Compiz
  3. CWM, DWM, Pencerahan, EvilWM sareng EXWM

Banner: Abdi resep Software Gratis

5 alternatif WMs pikeun Linux

Fluxbox

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Fluxbox mangrupikeun manajer jandela pikeun X dumasar kana kode Blackbox 0.61.1. Éta terang pisan kana sumber daya sareng gampang ditanganan tapi tetep dibungkus ku fitur supados pangalaman desktop gampang sareng gancang pisan. Éta diwangun nganggo C ++ sareng dilisénsikeun lisénsi MIT".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 4 taun.
  • Tipo: Numpuk.
  • Ieu nawiskeun file aplikasi anu kuat (apps-file) anu dimungkinkeun pikeun nyetél parameter khusus aplikasi (windows), sapertos, diménsi, hiasan, ruang kerja standar pikeun dibuka, caket sareng seueur deui. Éta ngamungkinkeun pikeun ngamanipulasi ampir sadaya parameter tina jandéla atanapi aplikasi éta.
  • Mibanda file konci serbaguna (tombol-file) anu nyayogikeun genah pikeun jalma anu henteu ngagaduhan mouse sareng damel damel langkung raoseun pikeun sadaya pangguna, sabab ngamungkinkeun anjeun ngonpigurasikeun file konci anu cocog anu ngagampangkeun ngadalikeun ampir sadayana , Ngajantenkeun langkung gancang tibatan nganggo menu anu ngan ukur konci, kombinasi konci sareng cincin konci.
  • Nyayogikeun tabulasi anu saé anu ngamungkinkeun anjeun pikeun tabél windows babarengan. Sareng fitur ieu tiasa dihijikeun sareng fitur "pengelompokan otomatis" anu disayogikeun ngalangkungan arsip aplikasi, anu ngamungkinkeun aplikasi-aplikasi tinangtu tiasa dipasangkeun sacara standar.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami Paket "fluxbox"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

FLWM

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandela anu dikembangkeun ku Bill Spitzak kalayan tujuan ngagabungkeun ideu anu pangsaéna pikeun WMs anu sanés anu nganggo codebase wm2, didamel ku Chris Cannam".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 5 taun.
  • TipoNumpuk.
  • Éta nyobian nyandak sakedik rohangan layar sabisa, sareng éta kode saé alit sareng gancang.
  • Ieu nawiskeun tombol ngamaksimalkeun bebas pikeun lébar sareng jangkungna. Éta ngagaduhan task bar sareng menu mimitian. Éta ngamungkinkeun ngarobih jandéla ku nganggo kombinasi konci «Alt + Tab», ngadukung sababaraha desktop. Salaku tambahan, "panel" sareng "start menu" dihijikeun kana menu pop-up tunggal anu henteu nyandak rohangan mana waé nalika henteu dianggo.
  • Éta dirarancang pikeun dianggo kalayan jandéla anu leutik pisan sareng tumpang tindih, sahingga program tungtungna tiasa ngamangpaatkeun sababaraha jandéla, daripada kapaksa ngadamel jandela "mdi" ageung. Anu pamungkas, éta cocog sareng sababaraha gelar sareng WM ti Motif, KDE, sareng Gnome, sareng dianggo sareng program SGI anu nganggap 4DWM.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "flwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

VWF

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"ATAWAn window manager virtual pikeun sistem windows X. Asalna garpu lemah TWM direalisasikeun ku Robert Nation dina taun 1993, anu parantos ngajantenkeun janten manajer jandela anu hebat, luar biasa, kasohor sareng fleksibel anu ayeuna aya.".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi kirang ti 4 taun ka pengker.
  • Tipo: Numpuk.
  • Ayeuna gaduh vérsi anu stabil (lami: 2.6) sareng vérsi pamekaran (kahareup: 3.0). Salaku tambahan, éta matuh kana standar ICCCM sareng tiasa ngonpigurasi pisan.
  • Éta ngamungkinkeun, tina konfigurasi anu minimal, pikeun ngonpigurasi kalayan alat internal sareng parangkat lunak pihak katilu pikeun ngarobih seueur aspék desktop. Hasilna, nalika digabungkeun sareng perangkat lunak pihak katilu sareng skrip khusus, éta janten alat anu kuat pikeun ngawangun lingkungan desktop anu lengkep.
  • Versi masa depan na dina pamekaran mangrupikeun pangatur jandéla desktop virtual ageung, asalna asalna tina TWM. Sareng ieu dimaksudkeun pikeun gaduh tapak mémori alit sareng set fitur anu euyeub, sapertos tiasa disesuaikan sareng diperpanjang, sareng ngagaduhan tingkat kasaluyuan Motif (MWM) anu luhur.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami bungkus "fvwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

Halimun

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Manajer jandéla anu hacked dumasar kana MLVWM (Macintosh Like Virtual Window Manager), WM anu saé ti Takac Hasegawa (hase@rop2.hitachi-cable.co.jp) kalayan tampilan MacOS. MLVWM didasarkeun kana TWM sareng FVWM".

perbawa

  • Proyék teu aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 5 taun.
  • Tipo: Numpuk.
  • Éta nahan seueur ciri tina MLVWM, janten kedahna cocog pisan sareng éta. Sareng mantap, épisién sareng enteng.
  • Nyayogikeun sababaraha desktop virtual, Menu Bar anu tiasa dikonfigurasi, Windows Shaded, Windows diatur tina bilah menu. Sadayana dina hiji sakedik kode.
  • Fitur anu panasaran tina HaZe, ogé diwariskeun ti MLVWM sareng écés diideuan ku Mac OS, nyaéta balon téks, anu di jerona diwatesan nunjukkeun inpormasi ngeunaan jandéla beurit anu ditunjuk.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Pikeun ningali léngkah pamasangan sareng masing-masing jinis ngolah diaktipkeun klik salajengna link. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

Herbstluftwm

panjelasan

Numutkeun kana halaman resmi, didadarkeun salaku:

"Éta mangrupikeun jandéla manajer jinis Tiling pikeun X11 nganggo Xlib".

perbawa

  • Proyék aktip: Kegiatan terakhir dideteksi sakitar 2 bulan.
  • Tipo: Ngariung.
  • Éta ngamungkinkeun penanganan anu gampang sareng konfigurasi anu saé nalika ngajalankeun tina garis paréntah, panas (live).
  • Éta nawiskeun kombinasi aplikasi ubin otomatis sareng manual anu saé, ngamungkinkeun pangguna naon waé pikeun ngonpigurasikeun tiling otomatis pikeun tiap aplikasi atanapi ngarobih aplikasi mana waé tina otomatis ka tiling manual.
  • Anggo skrip bash pikeun konfigurasi anu gampang. Dina pigura anu bénten (frame), pangguna tiasa nganggo desain anu béda, sareng ogé tiasa ngarobih desain dina laleur numutkeun selerna nyalira. Salaku tambahan, éta ogé nyayogikeun dukungan multi-monitor, janten anjeun biasana henteu dipaksa nganggo monitor tunggal.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

WM anu diénggalan ieu biasana aya di seueur gudang anu bénten GNU / Distros Linux, dina nami Pakét "herbstluftwm"Kusabab kitu, gumantung kana manajer paket anu dianggo, grafis atanapi terminal, éta tiasa gampang dipasang. Langkung seueur inpormasi tambihan ngeunaan WM ieu tiasa dipendakan di handap ieu link.

 

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan 5 salajengna ieu «Gestores de Ventanas», mandiri wae «Entorno de Escritorio», disebut Fluxbox, FLWM, FVWM, Halimun sareng Herbstluftwm, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pangguna anu henteu sugema cenahna

    Tungtungna kuring mutuskeun pikeun nuliskeun entri «saga» ieu pikeun manajer desktop alternatip, sareng kuring hoyong nambihan hiji hal: langkung saé upami aranjeunna nambihan screenshot, boh tina google, devianart atanapi situs wéb masing-masing, pikeun masihan kami visi kumaha rupa WM ieu. Aya waktos nalika téks nyalira biasana henteu cekap pikeun ngayakinkeun

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Salam sayang sareng hatur nuhun kana koméntar anjeun. Pasti hiji gambar pikeun unggal WM bakal saé pisan, tapi kusabab aya 5 WM pikeun tiap postingan, éta bakal ngajantenkeun konténna langkung jembar, kusabab tulisan ieu anu parantos langkung lami tibatan biasana. Nanging, sakumaha anu parantos anjeun nyatakeun, dina kaseueuran halaman wéb resmi aya screenshot diantarana, sareng tautan na aya ku ngaklik judul nami unggal WM. Sugan, engké urang bakal ngadamel tulisan ngeunaan unggal WM aktip kalayan instalasi sareng tips konfigurasi na sareng screenshot masing-masing.

  3.   Matias M. cenahna

    "Saga" unggulan tulisan ieu. Kuring parantos nuturkeun aranjeunna ti saprak mimiti. Abdi ngantosan batur 🙂
    Abdi dina i3 ayeuna, sareng éta saé.

    Salam!

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Matías! Hatur nuhun kana koméntar positip anjeun kana artikel anu aya hubunganana sareng Window Managers (WMs). Kami parantos nyebarkeun anu ngandung I3-WM, urang hoyong nambihan langkung seueur inpormasi tapi kusabab aya 5 per pos, anu penting ditambah tautan pelengkap disimpen. Mangga sing raos.

bool (leres)