FOS-P1: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 1

FOS-P1: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 1

FOS-P1: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 1

Kalawan ieu bagian kahiji tina séri tulisan dina "Facebook Sumber Terbuka » Urang bakal ngamimitian ngajajah katalog anu lega sareng berkembang tina aplikasi kabuka dikembangkeun ku Raksasa Téknologi de «Facebook ".

Dina raraga neraskeun ngembangna élmu kami ngeunaan aplikasi kabuka anu dikaluarkeun ku masing-masing Raksasa Teknologi tina grup anu dikenal salaku GAFAM. Naon, sakumaha anu parantos dipikaterang, diwangun ku perusahaan Amérika Kalér ieu: "Google, Apple, Facebook, Amazon sareng Microsoft".

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Pikeun anu resep ngajajah urang publikasi awal anu aya patalina sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

"Ayeuna, organisasi publik sareng swasta ogé maju ka arah integrasi Software Gratis sareng Sumber Terbuka pikeun modél bisnis, platform, produk sareng jasa aranjeunna. Kalayan kecap sanésna, téknologi gratis sareng kabuka janten bagian penting tina cara damel di lebet sareng luar aranjeunna, pikeun kapentingan anu bogana, klien atanapi wargana." Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Tulisan anu aya hubunganana:
Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

FOS-P1: Sumber Terbuka Facebook

FOS-P1: Sumber Terbuka Facebook - Bagéan 1

Aplikasi tina Sumber Terbuka Facebook

Sateuacan ngamimitian, perlu dicatet yén halaman wéb resmi Sumber Terbuka Facebook (FOS) Dibagi kana 10 bagian atanapi bagian anu disorot, nyaéta:

  1. Android
  2. Kacerdasan buatan
  3. Prasarana Data
  4. Operasi pamekar
  5. Parabot Pangwangunan
  6. Tungtung payun
  7. ios
  8. Basa
  9. Linux
  10. kaamanan

Pikeun révisi urang ayeuna sareng engke tina anu aya Buka aplikasi Facebook, urang bakal ngaliwat masing-masing, ti mimiti dugi ka tukang, nunjukkeun tinjauan sakedik kelompok alit masing-masing aplikasi anu aya di unggal bagian.

FOS-P1: Aplikasi Buka Facebook

éta bagian kahiji disebatkeun, "Android", ieu mangrupikeun Aplikasi munggaran dina daptar:

Hermes

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Mesin JavaScript anu ringan dioptimalkeun pikeun ngajalankeun React Native dina Android."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ngahartikeunana sapertos kieu:

"Mesin JavaScript dioptimalkeun pikeun peluncuran aplikasi React Native (RN) gancang dina Android. Éta fitur optimasi statis mimiti sareng bytecode kompak. Émut yén unggal vérsi Hermes nargétkeun vérsi khusus RN. Aturan umum nyaéta teras-terasan nuturkeun versi Hermes. Versi teu cocog tiasa ngahasilkeun kacilakaan langsung tina aplikasi anjeun dina kasus anu paling parah."

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Kanggo seueur aplikasi, ngaktipkeun Hermes bakal ningkatkeun waktos ngamimitian, ngirangan panggunaan memori, sareng ngirangan ukuran aplikasi. Ti saprak ayeuna, Hermes ngan ukur fitur Asli Réaksi anu tiasa diaktipkeun. "

nyatet: Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan aplikasi ieu di handap link.

Réaktif Asli

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Rangka Kerja ngawangun aplikasi asli sareng Réact."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ngahartikeunana sapertos kieu:

"Réact Native nyandak React's UI Deklaratif Kerangka ka ios sareng Android. Kalayanana, anjeun nganggo kontrol panganteur pangguna asli sareng anjeun gaduh aksés pinuh kana platform pituin. Diantara seueur manpaatna atanapi kaunggulanana, tiasa disebatkeun yén éta Deklaratif, sabab mempermudah nyiptakeun antar muka pangguna interaktif, anu ngajantenkeun kode langkung tiasa diprediksi sareng langkung gampang debug. Sareng éta dumasar kana komponén, anu ngamungkinkeun komponén énkapsulasi diwangun anu ngatur kaayaan anu tangtu sareng panganteur pangguna anu rumit tiasa didamel."

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"React Native cocog pikeun pamekar ios canggih pikeun Ngaréaksikeun pemula pikeun jalma anu énggal dina program anu munggaran dina karirna. "

nyatet: Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan aplikasi ieu di handap link.

Flipper

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Platform debugging desktop pikeun pangembang mobile. "

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ngahartikeunana sapertos kieu:

"Flipper (baheulana Sonar) mangrupikeun platform pikeun debugging aplikasi mobile dina ios sareng Android. Ngamungkinkeun anjeun ningali, mariksa sareng ngendalikeun aplikasi tina panganteur desktop saderhana. Sareng éta tiasa dianggo nalika sumping atanapi dilegakeun kamampuan ngalangkungan plugins API. "

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Flipper tanggung jawab pikeun ngirim data bulak-balik, nelepon fungsi sareng ngupingkeun kajadian aplikasi mobile anu dikembangkeun. Aplikasi desktop Flipper sareng SDK mobile pituin duanana sumber terbuka sareng MIT dilisensikeun. Hal ieu ngamungkinkeun seueur pikeun ningali sareng ngartos kumaha plugins diwangun, sareng tangtosna gabung sareng komunitas sareng ngabantosan ningkatkeun Flipper. "

nyatet: Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan aplikasi ieu di handap link.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan éksplorasi munggaran ieu «Facebook Open Source», nawarkeun rupa-rupa aplikasi kabuka anu pikaresepeun sareng seueur anu dikembangkeun ku Technological Giant of «Facebook»; sareng dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)