FOS-P2: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 2

FOS-P2: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 2

FOS-P2: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 2

dina ieu bagian kadua tina séri tulisan dina "Sumber Terbuka Facebook" Kami bakal neraskeun ngajajah katalog anu lega sareng berkembang tina aplikasi kabuka dikembangkeun ku Raksasa Téknologi de "Facebook".

Dina raraga neraskeun ngembangna élmu kami ngeunaan aplikasi kabuka anu dikaluarkeun ku masing-masing Raksasa Teknologi tina grup anu dikenal salaku GAFAM. Naon, sakumaha anu parantos dipikaterang, diwangun ku perusahaan Amérika Kalér ieu: "Google, Apple, Facebook, Amazon sareng Microsoft".

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Pikeun anu resep ngajajah urang publikasi awal anu aya patalina sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

Tulisan anu aya hubunganana:
Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sedengkeun, pikeun ngajajah Patali bagian sateuacanna tina séri ieu, anjeun tiasa pencét dina tautan ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
FOS-P1: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 1

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

FOS-P2: Sumber Terbuka Facebook - Bagéan 2

Aplikasi tina Sumber Terbuka Facebook

Sateuacan ngamimitian, langkung saé pikeun émut sakumaha anu urang nyatakeun dina bagian kahiji, yén halaman wéb resmi di Sumber Terbuka Facebook (FOS) Dibagi kana 10 bagian atanapi bagian anu disorot, nyaéta:

  1. Android
  2. Kacerdasan buatan
  3. Prasarana Data
  4. Operasi pamekar
  5. Parabot Pangwangunan
  6. Tungtung payun
  7. ios
  8. Basa
  9. Linux
  10. kaamanan

FOS-P2: Sumber Terbuka Facebook - Bagéan 2

Sareng teraskeun sareng 3 aplikasi ieu di bagian kahiji anu disebatkeun «(Android)», urang gaduh ieu:

spéktrum

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Perpustakaan transcoding gambar sisi-klien."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ngahartikeunana langkung lega, sapertos kieu:

"Spéktrum mangrupikeun perpustakaan transcoding gambar lintas-platform anu tiasa gampil diintegrasikeun kana proyek Android atanapi ios pikeun épisién ngalaksanakeun operasi pencitraan umum. Spéktrum API ngahijikeun fitur déklaratif. Ieu nyederhanakeun panggunaan pikeun pamekar ku pokus kana hasil anu dipikahoyong. Sareng dina waktos anu sami, hal ieu ngamungkinkeun Spéktrum transparan milih sekuen palaksanaan anu pangsaéna. "

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Ku ngandelkeun langsung kana perpustakaan codec tingkat rendah, Spectrum ngagaduhan kamampuan pikeun ngendalikeun sareng ngaluarkeun sababaraha pilihan anu biasana henteu kakeunaan ku kerangka platform. Salaku conto, sababaraha operasi JPEG ka JPEG, sapertos taneman, tiasa dilakukeun kalayan rugi. Conto sanésna nyaéta nganonaktipkeun chroma subsampling pikeun ningkatkeun kualitas nalika nyimpen gambar grafis salaku JPEG. "

nyatet: Anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi langkung lengkep ihwal aplikasi ieu di handap link.

Fresco

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Perpustakaan Android pikeun ngatur gambar sareng mémori anu aranjeunna anggo."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ngahartikeunana langkung lega, sapertos kieu:

"Fresco mangrupikeun sistem tampilan gambar anu kuat dina aplikasi Android. Fresco jaga ngamuat sareng nampilkeun gambarna, janten anjeun henteu kedah. Éta bakal ngamuat gambar tina jaringan, panyimpenan lokal, atanapi sumberdaya lokal, sareng nembongkeun panempatan dugi gambarna sumping. Éta ngagaduhan dua tingkat cache; hiji dina mémori sareng hiji dina panyimpenan internal. Dina Android 4.x sareng vérsi handap, Fresco nempatkeun gambar di daérah khusus memori Android. Hal ieu ngamungkinkeun aplikasi anjeun ngajalankeun langkung gancang, sareng ngalaman OutOfMemoryError anu pikasieuneun langkung sering. "

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Fresco, salian ti ningkatkeun pipa gambar, sareng nyimpen data sareng panggunaan CPU, ngamungkinkeun ngamuat gambar pikeun nembongkeun hiji panempatan dugi gambarna parantos dimuat teras otomatis nembongkeun gambar nalika sumping. Nalika gambar kaluar tina layar, éta sacara otomatis ngabébaskeun mémori na. "

nyatet: Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan aplikasi ieu di handap link.

Litoo

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Kerangka déklaratif pikeun ngawangun antarbeungeut pangguna anu épéktip dina Android."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ngahartikeunana sapertos kieu:

"Litoo mangrupikeun kerangka déklaratif, kumargi nganggo API déklaratif pikeun ngartikeun komponén antarbeungeut pangguna. Anjeun ngan kedah ngajelaskeun desain antarbeungeut pangguna anjeun dumasar kana sét input anu teu tiasa dirobih sareng kerangka na jaga sésana. Salaku tambahan, éta ngagaduhan desain asinkron, sareng kusabab éta, éta ngamungkinkeun pikeun ngukur sareng ngarenah antarbeungeut pangguna sateuacanna waktos bari henteu ngahalangan benang na. "

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Litoo nawiskeun hierarchies view anu langkung saé, sabab nganggo Yoga (mesin desain lintas platform anu ngalaksanakeun Flexbox) pikeun tata ruang, sacara otomatis ngirangan jumlah ViewGroups anu dikandung ku UI na. Ieu, ditambah ku optimasi téks Léo, ngamungkinkeun hierarki tampilan anu langkung alit sareng ningkatkeun kinerja ngagulung sareng mémori. "

nyatet: Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan aplikasi ieu di handap link.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" dina éksplorasi kadua ieu «Facebook Open Source», nawiskeun kasempetan kanggo pendak sareng aplikasi terbuka anu anyar, pikaresepeun sareng mangpaat anu dikembangkeun ku Technological Giant of «Facebook»; sareng dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.