FOS-P3: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 3

FOS-P3: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 3

FOS-P3: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 3

dina ieu bagian katilu tina séri tulisan dina "Facebook Sumber Terbuka » Kami bakal neraskeun ngajajah katalog anu lega sareng berkembang tina aplikasi kabuka dikembangkeun ku Raksasa Téknologi de «Facebook ".

Dina raraga neraskeun ngembangna élmu kami ngeunaan aplikasi kabuka anu dikaluarkeun ku masing-masing Raksasa Teknologi tina grup anu dikenal salaku GAFAM. Naon, sakumaha anu parantos dipikaterang, diwangun ku perusahaan Amérika Kalér ieu: "Google, Apple, Facebook, Amazon sareng Microsoft".

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Pikeun anu resep ngajajah urang publikasi awal anu aya patalina sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

Tulisan anu aya hubunganana:
Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sedengkeun, pikeun ngajajah Patali bagian sateuacanna tina séri ieu, anjeun tiasa pencét dina tautan ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
FOS-P1: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 1

Tulisan anu aya hubunganana:
FOS-P2: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 2
FOS-P1: Sumber Terbuka Facebook

FOS-P3: Sumber Terbuka Facebook - Bagéan 3

Aplikasi tina Sumber Terbuka Facebook

Sateuacan ngamimitian, langkung saé pikeun émut sakumaha anu urang nyatakeun dina bagian kahiji, yén halaman wéb resmi di Sumber Terbuka Facebook (FOS) Dibagi kana 10 bagian atanapi bagian anu disorot, nyaéta:

  1. Android
  2. Kacerdasan buatan
  3. Prasarana Data
  4. Operasi pamekar
  5. Parabot Pangwangunan
  6. Tungtung payun
  7. ios
  8. Basa
  9. Linux
  10. kaamanan
FOS-P3: Sumber Terbuka Facebook - Bagéan 3

Sareng teraskeun sareng 3 aplikasi salajengna tina bagian kahiji disebatkeun "(Android) ", urang gaduh ieu:

yoga

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Yoga mangrupikeun mesin desain lintas platform anu ngalaksanakeun Flexbox."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ieu ditambihan di dinya:

"Yoga diwangun sareng Buck, janten anjeun kedah masang heula ieu sateuacan nyumbang ka Yoga. Palaksanaan utama Yoga aya dina C ++, kalayan tautan kana basa sareng kerangka anu didukung."

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Yoga parantos kakawasaan seueur dianggo kerangka sumber terbuka. Ngidinan aranjeunna nawiskeun API desain anu saderhana sareng intuitif anu ngamungkinkeun para insinyur kolaborasi langkung gampang antara platform. Yoga parantos muka konci fitur kerénan sapertos Itungan Tata Luring pikeun ngabantosan kinerja UI anu lancar. "

nyatet: Anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi langkung lengkep ihwal aplikasi ieu di handap link.

Stetho

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

“Stetho mangrupikeun sasak debugging pikeun aplikasi Android, ngamungkinkeun anjeun nganggo pakakas pangwangunan Chrome anu kuat sareng seueur deui."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ngahartikeunana langkung lega, sapertos kieu:

"Stetho mangrupikeun jembatan debugging canggih pikeun aplikasi Android. Upami diaktipkeun, pamekar gaduh aksés ka fitur Alat Pamekar Chrome (Chrome DevTools), anu mangrupikeun bagian tina browser desktop Chrome. Pamekar ogé tiasa milih pikeun ngaktipkeun alat dumpapp opsional, anu nyayogikeun panganteur paréntah-garis anu kuat pikeun internal aplikasi."

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Integrasi sareng Chrome DevTools Frontend diterapkeun nganggo protokol klien / server anu disayogikeun ku perangkat lunak Stetho pikeun aplikasi anjeun. Sakali aplikasi anjeun terintegrasi, kantun arahkeun ka Chrome: // mariksa teras pencét "Inspect" kanggo ngamimitian nganggo éta."

nyatet: Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan aplikasi ieu di handap link.

Nyimpulkeun

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Parser statis pikeun Java, C, C ++ sareng Objective-C. "

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ieu ditambihan di dinya:

"Infer ditulis dina OCaml. "

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Ieu alat pikeun ngadeteksi kasalahan di Java sareng C / C ++ / Objektif-C kode sateuacan ka produksi. Janten, ku nyayogikeun Infer sareng sababaraha kode Java atanapi C / C ++ / Objective-C, éta ngahasilkeun daptar kasalahan poténsial, anu tiasa dianggo ku saha waé pikeun ngajebak kasalahan kritis sateuacan dikirim ka pangguna, sahingga ngabantosan pikeun nyegah gagal atanapi goréng kinerja dina kamajuan."

nyatet: Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan aplikasi ieu di handap link.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" dina éksplorasi katilu ieu teh «Facebook Open Source», nawiskeun kasempetan kanggo pendak sareng aplikasi terbuka anu anyar, pikaresepeun sareng mangpaat anu dikembangkeun ku Technological Giant of «Facebook»; sareng dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.