FOS-P4: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 4

FOS-P4: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 4

FOS-P4: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 4

dina ieu bagian kaopat tina séri tulisan dina "Facebook Sumber Terbuka » Kami bakal neraskeun ngajajah katalog anu lega sareng berkembang tina aplikasi kabuka dikembangkeun ku Raksasa Téknologi de «Facebook ".

Dina raraga neraskeun ngembangna élmu kami ngeunaan aplikasi kabuka anu dikaluarkeun ku masing-masing Raksasa Teknologi tina grup anu dikenal salaku GAFAM. Naon, sakumaha anu parantos dipikaterang, diwangun ku perusahaan Amérika Kalér ieu: "Google, Apple, Facebook, Amazon sareng Microsoft".

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Pikeun anu resep ngajajah urang publikasi awal anu aya patalina sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

Sedengkeun, pikeun ngajajah Patali bagian sateuacanna tina séri ieu, anjeun tiasa pencét dina tautan ieu:

FOS-P1: Sumber Terbuka Facebook

FOS-P4: Sumber Terbuka Facebook - Bagéan 4

Aplikasi tina Sumber Terbuka Facebook

Sateuacan ngamimitian, langkung saé pikeun émut sakumaha anu urang nyatakeun dina bagian kahiji, yén halaman wéb resmi di Sumber Terbuka Facebook (FOS) Dibagi kana 10 bagian atanapi bagian anu disorot, nyaéta:

  1. Android
  2. Kacerdasan buatan
  3. Prasarana Data
  4. Operasi pamekar
  5. Parabot Pangwangunan
  6. Tungtung payun
  7. ios
  8. Basa
  9. Linux
  10. kaamanan
FOS-P4: Sumber Terbuka Facebook - Bagéan 4

Sareng teraskeun sareng 3 aplikasi salajengna tina bagian kahiji disebatkeun "(Android) ", urang gaduh ieu:

profil

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Perpustakaan Android didamel pikeun ngempelkeun tilas kinerja produksi tina aplikasi."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ieu ditambihan di dinya:

"Éta disebarkeun dina Lisensi Apache 2."

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Profilo ngagaduhan arsitektur internal anu dirancang sacara épéktip pikeun ngatur sababaraha aliran data tina sumber anu béda anu ngukur aspék anu béda dina hiji aplikasi. Sareng ngagaduhan kamampuan ngolah lacak khusus diwangun pikeun ngébréhkeun tilas kana obyék tilas semantis anu tiasa diébréhkeun pikeun nimba métrik anu bermakna.. "

nyatet: Anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi langkung lengkep ihwal aplikasi ieu di handap link.

Metrik batré

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Perpustakaan Android didamel kanggo ngabantosan métrik sistem anu aya hubunganana sareng batré."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ngahartikeunana langkung lega, sapertos kieu:

"Perpustakaan Android anu ngamungkinkeun pamekar ngartos kumaha aplikasi anu dikembangkeun ku aranjeunna tiasa mangaruhan umur batre dina alat Android. Éta ngabantosan aranjeunna pikeun ngandelkeun tingkat batréna anu dilaporkeun ku Sistem Operasi, sabab éta langkung gampang ngartos kumaha aplikasi éta dina tingkah laku tingkat konsumsi énergi, sabab, antara séjén, kolektor métrik na maca file prosés (procfiles) langsung."

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Mangrupikeun ide anu saé pikeun ngahubungkeun Profilo sareng kempelan ngalacak kasalahan pikeun mariksa akurasi data ngalawan kasalahan naon waé dina koléktrik métrik."

nyatet: Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan aplikasi ieu di handap link.

rebound

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Perpustakaan Java anu modél dinamika spring sareng nambihan fisika dunya nyata pikeun aplikasi. "

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub tambihan di dieu, ieu di handap:

"Model spring rebound tiasa dianggo pikeun nyiptakeun animasi anu katingali alami, nyandak fisika dunya nyata kana aplikasi anjeun. Rebound sanés perpustakaan fisika tujuan umum; Nanging, dinamika sumber tiasa dianggo pikeun ngajalankeun rupa-rupa animasi. Kesederhanaan Rebound matak ngamudahkeun pikeun ngahijikeun sareng dianggo salaku blok wangunan pikeun nyiptakeun komponén anu langkung rumit sapertos lokator, toggle, sareng scrollers."

Pantes nyorot inpormasi ieu ngeunaan Rebound: Milikna website resmi henteu sayogi sareng halaman wéb anjeun at GitHub aya dina kaayaan anu diarsipkeun. Maka, éta sanés aplikasi anu dina ngembangkeun atanapi aktip.

nyatet: Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan aplikasi ieu di handap link.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" dina éksplorasi kaopat ieu di «Facebook Open Source», nawarkeun rupa-rupa aplikasi kabuka anu pikaresepeun sareng seueur anu dikembangkeun ku Technological Giant of «Facebook»; sareng dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.