FOS-P5: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 5

FOS-P5: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 5

FOS-P5: Ngajalajah Sumber Terbuka Facebook anu lega sareng berkembang - Bagéan 5

dina ieu bagian kalima tina séri tulisan dina "Facebook Sumber Terbuka » Kami bakal neraskeun ngajajah katalog anu lega sareng berkembang tina aplikasi kabuka dikembangkeun ku Raksasa Téknologi de «Facebook ".

Dina raraga neraskeun ngembangna élmu kami ngeunaan aplikasi kabuka anu dikaluarkeun ku masing-masing Raksasa Teknologi tina grup anu dikenal salaku GAFAM. Naon, sakumaha anu parantos dipikaterang, diwangun ku perusahaan Amérika Kalér ieu: "Google, Apple, Facebook, Amazon sareng Microsoft".

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Pikeun anu resep ngajajah urang publikasi awal anu aya patalina sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

Sedengkeun, pikeun ngajajah Patali bagian sateuacanna tina séri ieu, anjeun tiasa pencét dina tautan ieu:

FOS-P1: Sumber Terbuka Facebook

FOS-P5: Sumber Terbuka Facebook - Bagéan 5

Aplikasi tina Sumber Terbuka Facebook

Sateuacan ngamimitian, langkung saé pikeun émut sakumaha anu urang nyatakeun dina bagian kahiji, yén halaman wéb resmi di Sumber Terbuka Facebook (FOS) Dibagi kana 10 bagian atanapi bagian anu disorot, nyaéta:

  1. Android
  2. Kacerdasan buatan
  3. Prasarana Data
  4. Operasi pamekar
  5. Parabot Pangwangunan
  6. Tungtung payun
  7. ios
  8. Basa
  9. Linux
  10. kaamanan

FOS-P5: Sumber Terbuka Facebook - Bagéan 5

Sareng teraskeun sareng 4 aplikasi terakhir ieu bagian kahiji disebatkeun "(Android) ", urang gaduh ieu:

Kerangka konci

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Perpustakaan (perpustakaan) pikeun ngarobih animasi dumasar-bentuk Adobe AE kana format data sareng maénkeunana dina alat Android sareng ios."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ieu ditambihan di dinya:

"Keyframes mangrupikeun gabungan tina naskah ExtendScript anu nimba data animasi gambar tina file After Effects sareng perpustakaan rendering anu cocog pikeun Android sareng iOS. Keyframes tiasa dianggo pikeun ngekspor sareng ngajantenkeun animasi berbasis vektor kualitas luhur kalayan ngagambarkeun kurva bentuk sareng lintasan, sadayana kalayan sidik file minimal."

Akhirna, tina tulisan ti Website Resmi Téknik Facebook, éta perlu disorot inpormasi ieu ngeunaan Kerangka konci:

"Éta mimitina didamel pikeun ngahontal réaksi animasi Facebook Jaringan Sosial, sabab éta perpustakaan tiasa ngekspor sareng nyalsékeun animasi After Effects. Teras dilarapkeun kana produk sanés perusahaan sareng ayeuna kami parantos ngajantenkeun produk open source supados anu sanés tiasa damel babarengan ngawangun produk anu langkung pikaresepeun. "

nyatet: Anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi anu langkung lengkep ihwal aplikasi ieu di handap link.

Redex

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Pangoptimal bytecode pikeun aplikasi Android."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub ieu ditambihan di dinya:

"Éta nyayogikeun kerangka pikeun maca, nyerat, sareng nguraikeun file .dex, sareng sakumpulan pass optimasi anu ngagunakeun kerangka ieu pikeun ningkatkeun bytecode. Janten APK anu dioptimalkeun ku ReDex kedah langkung alit sareng langkung gancang tibatan sumberna."

Tungtungna, ti anjeun website resmi Pantes nyorot inpormasi ieu:

"Kirang bait ogé hartosna waktos unduh anu langkung gancang, waktos pangaturan anu langkung gancang, sareng kirang panggunaan data pikeun pangguna telepon sélulér. Anu pamungkas, kirang bytecode ogé biasana ditarjamahkeun janten kinerja runtime anu langkung luhur. Maka, nilai nyata Redex."

nyatet: Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan aplikasi ieu di handap link.

Ig-Puguh-Module-Loader

Sakeudeung, dina FOS ngajelaskeun aplikasi ieu sapertos kieu:

"Éta mangrupikeun pustaka Android anu nerepkeun teu ngamuat modul."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub tambihan di dieu, ieu di handap:

"Perpustakaan ieu ngabantosan modul (fitur) kana aplikasi Android sakumaha paménta, nalika diperyogikeun. Sateuacan perpustakaan ieu tiasa dianggo, modul kedah disusun kana jar / dex atanapi file apk anu kapisah."

Aplikasi F8

Sakeudeung, dina FOS Aranjeunna nyarioskeun barang anu terakhir tina kategori Android ieu sapertos kieu:

"Éta ngarujuk kana kode sumber aplikasi F8 2017 resmi, didukung ku React Native sareng proyek open source Facebook anu sanés."

Sedengkeun na halaman wéb dina GitHub tambihan di dieu, ieu di handap:

"Kanggo aplikasi ieu, serangkaian tutorial parantos disusun dina http://makeitopen.com/ anu ngajelaskeun kumaha urang ngawangun aplikasi, sareng anu ngagali kana kumaha urang nganggo React Native, Redux, Relay, GraphQL, sareng seueur deui."

nyatet: Anjeun tiasa kéngingkeun inpormasi anu langkung lengkep ihwal aplikasi ieu di handap link.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" dina éksplorasi kalima ieu teh «Facebook Open Source», nawarkeun rupa-rupa aplikasi kabuka anu pikaresepeun sareng seueur anu dikembangkeun ku Technological Giant of «Facebook»; sareng dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegramtandaMastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé.

Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinuxSedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)