Freespire 7.7 versus Linspire 10 Service Pack 1: Cicih Windows

Freespire 7.7 versus Linspire 10 Service Pack 1: Cicih Windows

Freespire 7.7 versus Linspire 10 Service Pack 1: Cicih Windows

Pikeun pangguna tina Sistem operasi gratis sareng terbuka, Éta henteu anéh deui ningali dina lingkup pilihan anu sayogi, GNU / Distros Linux anu filsafatna kedah ditiru atanapi sami sareng penampilan, kamampuan atanapi fungsionalitasna ka anu sanés Sistem Operasi wasta sareng tertutupkayaning Windows. Sareng diantara pilihan anu sayogi nyaéta "Freespire" y "Linspire".

Tanto "Freespire" Como "Linspire" Aranjeunna milarian pikeun ngahontal pangalaman pangguna anu langkung saé mungkin ngeunaan Lisénsi / Linux Ubuntu pikeun perséntase pangluhurna pangguna anu biasa dipaké Windows dina komputerna. Sareng anu gaduh duaan sasarengan langkung ti naon anu aranjeunna bénten.

Freespire 6.0 Anjog sareng Linux Kernel 5.3.0-28, Mate 1.20 sareng seueur deui

Freespire 6.0 Anjog sareng Linux Kernel 5.3.0-28, Mate 1.20 sareng seueur deui

Sateuacan lebet sapinuhna kana anyar tina "Freespire" Como "Linspire", sareng kumargi sanés pertama kalina urang ngajajah ieu GNU / Linux Distro, sapertos biasa, kami bakal ngantunkeun tautan kana tautan ieu langsung di handap. tulisan patali saméméhna, Sangkan saatos paripurna jaman ayeuna, anu minat tiasa ngaliwat naon anu kantos dikoméntaran ku aranjeunna.

"Pikeun anu henteu wawuh sareng Freespire, anjeun kedah terang yén ieu mangrupikeun sistem operasi Linux OPEN 64-bit, sayogi sareng tujuanana pikeun pangguna sareng pangembang open source anu hoyong sistem operasi terbuka anu gratis sareng kualitas. Salah sahiji ciri utama Freespire nyaéta distribusi tanpa driver binér atanapi codecs multimedia kalebet, salian ti fokus kana nawiskeun aplikasi anu gratis. Pondokna, Freespire mangrupikeun spin-off gratis Linspire." Freespire 6.0 Anjog sareng Linux Kernel 5.3.0-28, Mate 1.20 sareng seueur deui

Tulisan anu aya hubunganana:
Freespire 6.0 Anjog sareng Linux Kernel 5.3.0-28, Mate 1.20 sareng seueur deui

Sedengkeun, pikeun diajar langkung seueur ngeunaan Linspire aranjeunna tiasa ngajajah hal-hal ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
Linspire 8.7 janji kinerja hébat dina komputer Windows 10 laun

Freespire 7.7 sareng Linspire 10 SP1: Anyar Kaluaran pikeun 2021

Freespire 7.7 sareng Linspire 10 SP1: Anyar Kaluaran pikeun 2021

Naon Freespire ayeuna?

dumasar kana halaman wéb resmi «Freespire» ayeuna dijelaskeun kieu:

"Sistem Operasi Freespire mangrupikeun versi gratis sareng sumber terbuka tina Sistem Operasi komérsial anu disebat Linspire. Éta ngandung seueur paket perangkat lunak anu sami sareng Linspire, kajabi perangkat lunak anu peryogi mésér lisénsi pikeun ngadistribusikaeun. Anjeun bébas ngadistribusikaeun Freespire kumaha ogé anjeun mikahayang sareng ngecas naon anu anjeun pikahoyong pikeun waktos anjeun sareng kanggo mayar biaya anjeun. Kami ngan ukur naroskeun ka anjeun pikeun ngajelaskeun palanggan anjeun yén upami dukungan parantos disayogikeun, anjeun tanggel waler pikeun pangrojong éta."

Naon anu énggal dina versi 7.7

ieu nomer vérsi énggal 7.7 de "Freespire" dileupaskeun dina 31 / 07 / 2021 nampilkeun ieu di handap anyar:

Pembaruan ieu, numutkeun pamekar na, ngadalikeun Distro dina arah anu lengkep. Sareng sanés ngan ukur pikeun Freespire, tapi ogé pikeun Linspire sareng XandrOS. Kusabab aranjeunna sadayana sami dina organisasi pangembang anu sami, nyaéta, ka PC / OpenSystems LLC.

Ayeuna jalur ngalebetkeun pendekatan tina "Aplikasi awan". Upami kitu "Freespire", ayeuna henteu ngempelkeun aplikasi wéb khusus saha waé (sanés Google, atanapi Microsoft, atanapi anu sanés) sacara standar, dina pamasangan ISO tina Sebaran GNU / Linux.

Naon anu dipilih ku pangguna dumasar kana kabijaksanaan masing-masing. Nanging, nanging, dina hakékatna masih a Sistem operasi desktop lengkep; kalayan sadaya aplikasi sareng sumber anu sayogi tina Repository Ubuntu. Salaku tambahan, éta tetep henteu ngasupkeun euweuh codec multimédia proprietary; sareng sajaba ti panggunaan Google Chrome, henteu ngandung aplikasi parangkat lunak spésifik sanés anu tos dipasang ti vendor sanés.

Sareng pamustunganana, éta ngagabungkeun ieu di handap program sareng vérsi:

  1. XFCE 4.16 Desktop
  2. Kernel 5.4.0-80
  3. Sinaptik
  4. És SSD
  5. Kasabaran
  6. Impian
  7. Klién Surat Geary
  8. Kolorpaint
  9. ngajadikeun bebas lan aya saratna
  10. Rhythmbox
  11. Google Chrome 92
  12. DuckDuckGo: Nyetél salaku search engine standar sareng halaman bumi.
  13. Box: Ditetepkeun salaku file manager standar (Thunar masih dina pamasangan dasar).

Freespire vs Linspire

 

Naon Linspire ayeuna?

dumasar kana halaman wéb resmi «Linspire» ayeuna dijelaskeun kieu:

"Linspire mangrupikeun Sistem Operasi anu basisna 64-bit Linux, anu diarahkeun kana bisnis, pendidikan, sareng padamel pamaréntah. Éta ngagaduhan sadaya aplikasi anu diperyogikeun ku pangguna bisnis pikeun digawé, panilitian, sareng panempatan dina sistem desktop anu luhur pisan. Kalayan Linspire anjeun tiasa nampi sadaya garis aplikasi warisan anu masih tiasa dianggo di lingkungan anjeun, ogé fasilitas pikeun panyebaran aplikasi wéb. Linspire disertifikasi di seueur nagara pikeun ngajalankeun intranet sareng aplikasi basis wéb pamaréntahan."

Sajaba ti éta, pamekar na menonjol sami sapertos kieu:

"Linspire mangrupikeun hiji-hijina Sistem Operasi anu dumasar kana Debian sareng Ubuntu anu disahkeun ku Oracle sareng IBM pikeun janten tuan rumah sareng nyebarkeun téknologi masing-masing dina awan. Linspire dikintunkeun ku 4 ti 5 cabang militér AS sareng dianggo ku NOAA sareng National Weather Service."

Naon anu énggal dina versi 10 SP1

ieu versi anyar nomer 10 SP1 de "Linspire" dileupaskeun dina 04 / 07 / 2021 nampilkeun ieu di handap anyar:

  • A ngalereskeun kaamanan lengkep sareng fitur umum: Anu kalebet sadaya pembaruan anu sayogi dugi ka 2 Juli 2021.
  • Rupa-rupa perbaikan: Patali sareng ikon dina baki sistem, sambungan Apple Air Pod, driver sareng modul énggal pikeun kernel 5.4, adaptor USB Wifi, dukungan kanggo HP Z2 sareng sababaraha layar rampa.

Sareng pamustunganana, éta ngagabungkeun ieu di handap program sareng vérsi:

  1. Desktop XFCE / GNOME khusus
  2. Kernel 5.4.0-77
  3. Google Chrome 91
  4. Thunderbird 78.11
  5. NganOffice 6.3
  6. Kasabaran
  7. DreamChess
  8. VLC
  9. Rhythmbox
  10. Urang séhat
  11. Ngalereskeun boot
  12. Dukungan pinuh pikeun UEFI
  13. Cangkang TCSH, CSH, ZSH
  14. Dukungan sistem file ZFS

Kanggo inpo nu leuwih lengkep di Distros ieu anjeun tiasa ngajajah bagian resmi na di jero DistroWatch dina tautan ieu: «Freespire» y «Linspire».

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, duanana "Freespire" Como "Linspire" aranjeunna 2 pikaresepeun, modéren sareng mangpaat Distribusi GNU / Linux ti developer sami (PC / OpenSystems LLC) anu ciri ayeuna parantos diluyukeun sareng jaman énggal pikeun a pangalaman pamaké pangsaéna ku sakumna masarakat anjeun.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.