FSF naros ka Google pikeun ngaleupaskeun VP8

La Yayasan Software Gratis (FSF) diterbitkeun a muka surat naroskeun Google ngaleupaskeun teh codec Tina pidio VP8 anu anjeun anggo sasarengan sareng mésér perusahaan Dina2 Teknologi damel kamari janten "web Flash gratis sareng propriétari H.264":

"Dear Google,
Kalayan ngagaleuh On2 anjeun ayeuna gaduh situs pidéo pangageungna (YouTube) sareng sadaya patén-patén anu aya di tukangeun codec video kinerja tinggi anyar (VP8). Pikirkeun naon anu anjeun tiasa ngahontal ku ngaleupaskeun VP8 dina lisénsi bébas royalti anu teu tiasa dibatalkeun sareng nyebarkeunana pikeun pangguna dina YouTube. Anjeun tiasa ngeureunkeun katergantungan wéb kana format pidéo anu dilindungan patén sareng parangkat lunak propriétari (Flash). "

El VP8 Ieu diwanohkeun dina 2008 salaku alternatif nyata H.264 anu dina waktos anu sami peryogi kirang siklus pamrosésan pikeun dikodekeun sareng tiasa nganggo dugi ka satengah data tibatan H.264 pikeun nganteurkeun kualitas video anu sami. VP8 ogé dirancang pikeun ngadukung sababaraha inti sareng tiasa ogé diangkut kana sistem ARM.

Codec ieu moal janten asing pikeun sarat Flash ogé: di 2004 VP6 Vérsi XNUMX na anu kapayun dipilih ku Macromedia salaku codec video kanggo Kilat 8.

Naha Google bakal ngupingkeun FSF sareng ngalakukeun anu leres?

Ditempo dina | Techworld


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.