FSF ngaluncurkeun diréktori aplikasi gratis

Kira-kira saminggu katukang, éta Yayasan Software Gratis diluncurkeun deui na diréktori aplikasi, sadayana gratis pikeun diunduh, dianggo sareng dibagi: sadaya parangkat lunak 100% gratis.


dina Diréktori Parangkat Lunak Gratis Sakitar 6.500 aplikasi tina sagala rupa ditawarkeun diatur ku katégori sareng subkategori (sains, sagala rupa éditor, basis data, kaamanan ...). Seueur diantara aranjeunna bakal kadéngé dalit kami kusabab éta mangrupikeun bagian anu mendasar tina distribusi GNU / Linux, seueur anu sanés henteu.

Teu aya parangkat lunak anu nyarankeun panambah tambihan, paduli kumaha gratis, didaptarkeun. Salaku conto, anjeun bakal mendakan Akregator dina bagian pembaca berita anjeun, tapi sanés Liferea, sabab éta nungtut pangguna pikeun ngaunduh fon propriétari (konsep stallmanero) pikeun gambaran anu langkung saé tina téks. Hal anu sami kajadian ka Konqueror atanapi Iceweasel, anu nyarankeun Flash Player pikeun browsing wéb lengkep, sanaos aranjeunna tiasa dianggo tanpa éta sareng parangkat lunak gratis pikeun nyalira.

Nyatana, salaku réncang Diréktori Parangkat Lunak Gratis, daptar hideung tina aplikasi gratis anu henteu ngahargaan pedoman anu ditetepkeun ku FSF ogé dijaga. Anjeun bakal mendakan di link ieu.

sumber: Pisan Linux


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Santiago Burgos cenahna

    Halo, abdi peryogi anjeun tiasa nempatkeun ieu dina blog anjeun, bantosan kuring pikeun tujuan ieu, kuring bakal hatur nuhun sareng sateuacanna hapunten kasus ieu: http://hpubuntu.wordpress.com/2011/10/09/ayudennos-a-salvar-mysql/

  2.   yesus manuel hernandez cenahna

    Éta "daptar hideung" sigana mangrupikeun kabodohan pikeun kuring, sigana FSF ngalakukeun sasaruaan ngabersihkeun étnis, dina lingkup parangkat lunak gratis, ngan ukur nyebut teu bébas bakal cukup, tétéla ideu kabébasan numutkeun ka FSF nyerah kana kabebasan bersyarat sareng otoriter.

    Kuring pikir yén perangkat lunak gratis sareng propriétari tiasa hirup babarengan, tangtosna ngantepkeun ideu ekstrim sareng milari pendekatan anu langkung éklek anu nguntungkeun sadayana.

  3.   kawani cenahna

    Nya, man, éta tiasa dianggo pikeun pangguna novice, pikeun urang anu masang terminal, ogé henteu seueur tapi référénsi sok saé pikeun milari parangkat lunak anu urang peryogikeun

  4.   Daniel Misael Soster cenahna

    Kuring teu resep kana "daptar hideung", aya program sapertos firefox anu aya ngan ukur pikeun "nyarankeun perangkat lunak anu gratis" atanapi konkeror anu ku alesan anu sami, ogé kuring pikir aranjeunna henteu kedah nyebat daptar hideung saolah-olah éta éta parangkat lunak paling parah.

  5.   tucucumelo cenahna

    Kuring pikir yén GNU / Linux salah sacara umum ku cara misahkeun swasta sareng gratis, upami urang tiasa nganggo sistem gratis tapi urang peryogi aplikasi proprietari kanggo pangersa anu pangsaéna pikeun pangguna nalika browsing, maénkeun musik, pidéo atanapi seueur hal anu sanés, ¿ Naha henteu? Upami urang leres-leres hoyong bersaing sareng sistem operasi (Windows, Mac ..) Jigana urang kedah milari anu pangsaéna pikeun pangguna anu nganggo GNU / Linux sareng nyumponan kabutuhan. Kusabab kitu kuring henteu ngartos Stallman atanapi diréktori ieu atanapi daptar hideung éta.

  6.   falc cenahna

    Liferea henteu muncul dina daptar: http://directory.fsf.org/wiki/Liferea

    Jesus Manuel Hernández, koméntar anjeun rada kaleuleuwihi. Sadayana tiasa nyarankeun naon anu aranjeunna pikahoyong, sareng sanés ku henteu nyarankeun hal dumasar kana kriteria na, anjeun ngalaksanakeun pembersihan étnis. Saur anjeun parantos ngagedéan ku cara anu rongkah.

    Tucucumelo, ieu mangrupikeun Yayasan Parangkat Lunak Gratis, anu teu aya hubunganana sareng GNU / Linux. Éta logis yén FSF ngamajukeun perangkat lunak gratis, sareng dina kasus naon waé ogé henteu aya anu ngahalangan anjeun masang perangkat lunak proprietari dina OS gratis.

    Ngomong-ngomong, dina berita nyatakeun yén daptar hideung ieu (daptar dina libreplanet.org) milik FSF, tapi dina libreplanet.org kuring henteu tiasa ningali nyarios yén aranjeunna ngagaduhan hubungan sareng FSF, katingalina langkung sapertos wiki édisi gratis:
    "Proyék LibrePlanet mangrupikeun jaringan global aktipis perangkat lunak gratis anu diayakeun kana tim anu damel babarengan pikeun ngabantosan cita-cita kabébasan parangkat lunak ku ngadukung sareng nyumbang kana parangkat lunak gratis."

    Hiji salam.

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta titik anu saé. Kuring bakal mastikeun éta. Hatur nuhun!!