Sejarah FSF: Bagian wéb anyar kalayan tonggong tonggong sareng FSF anu paling relevan

 

Sejarah FSF: Bagian wéb anyar kalayan tonggong tonggong sareng FSF anu paling relevan

Sejarah FSF: Bagian wéb anyar kalayan tonggong tonggong sareng FSF anu paling relevan

Resep sadayana koléktif jalma anu aya di sakitar sababaraha téma, karep atanapi objék pamujaan, jalma anu resep kana éta hal Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux kami geus pasti kapribadian sareng organisasi anu aya hubunganana anu netepkeun nada pikeun urang domain IT gratis sareng muka.

Dina kasus kapribadian urang gaduh Richard Stallman y Linus Torvalds, diantara batur. Sareng dina kasus organisasi urang gaduh Yayasan Parangkat Lunak Gratis (FSF), diantara sababaraha deui. Sareng ayeuna, urang tiasa diajar langkung seueur perkawis organisasi "FSF" hatur nuhun kana halaman wéb anyar anu disebat "Sejarah FSF".

Juli 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Juli 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Nyaéta, ayeuna saha waé tiasa diajar langkung seueur ngeunaan Yayasan Parangkat Lunak Gratis (FSF) o Yayasan Software Gratis (FSL) dina basa Spanyol, ngan ku ngadatangan dina halaman wéb na mangrupikeun bagian inpormatip anyar anu disebat "Sejarah FSF" atawa ngan «Sejarah FSF» dina basa Spanyol.

Perhatoskeun, sababaraha dinten ka pengker kami nawiskeun sawangan informatif alit ngeunaan warta ieu. Husus ngeunaan adat urang «Ringkesan Juli 2021». Di mana urang marios hal-hal ieu:

20-07-2021 - kabebasan sateuacanna: Tinjauan sajarah FSF: Dinten ieu kami ngaluncurkeun halaman Kala sajarah FSF anu nunjukkeun tinjauan anu jelas ngeunaan tonggong organisasi, sapertos nalika GPLv3 dileupaskeun, atanapi nalika konperénsi LibrePlanet anu munggaran dilaksanakeun. Sadaya halaman ieu ngagaduhan tautan anu bakal nyandak anjeun langkung jero kana liang kelenci pikeun nambahan kanyaho anjeun ngeunaan karya sajarah FSF sareng gerakan perangkat lunak gratis sacara umum. Berita FSF dina Pos: Juli 2021: Anu Saé, Anu Goréng sareng Anu Pikaresepeun Parangkat Lunak Gratis

Tulisan anu aya hubunganana:
Juli 2021: Anu saé, anu goréng sareng anu pikaresepeun pikeun Parangkat Lunak Gratis

Sejarah FSF: Ikhtisar sejarah FSF

Sejarah FSF: Ikhtisar sejarah FSF

Tujuan tina Sejarah FSF

Sareudeung bagian wéb anyar nelpon «Sejarah FSF» anjeun tiasa mendakan data sareng inpormasi anu menarik sareng mangpaat, anu bakal ngamungkinkeun anjeun terang langkung jero sajarah organisasi anu terhormat sapertos kitu, anu ogé caket ngarayakeun na ulang taun katilu puluh genepdi Oktober 2021.

Salaku, "Sejarah FSF" didamel khusus pikeun nawiskeun sadayana anu nuturkeun sareng konsultasi dina "FSF" gambaran anu langkung saé sareng langkung jelas ngeunaan tonggong organisasi, atanapi dina kecap sanésna, jelas nunjukkeun Gariswanci sajarah FSF.

Tonggong organisasi FSF

Supados henteu ngadamel ieu publikasi ageung teuing, urang bakal sakedap nyebut na ngan ukur tonggoh penting anu kajantenan sateuacan taun 2000 anu disebatkeun diditu. Ku cara kitu, éta upami anjeun hoyong milarian sadaya tonggoh sejarah marios saatos taun 2000, nganjang sareng ngajajah halaman wéb "Sejarah FSF".

Milestones dilaporkeun sateuacan taun 2000

  1. Maret 1985 - Richard M. Stallman nyebarkeun Manifesto GNU: Manifesto GNU ditulis ku Richard Stallman di 1985 pikeun nyungkeun dukungan dina pamekaran sistem operasi GNU. Éta ngajelaskeun pentingna ngembangkeun Proyék GNU, sareng netepkeun dasar filosofis pikeun ngaluncurkeun proyék.
  2. Oktober 1985 - Free Software Foundation (FSF) dibentuk sareng Richard Stallman salaku présidénIeu mangrupikeun lahirna FSF, anu teras janten bumi organisasi Proyék GNU, sareng nyayogikeun ieu sareng proyek parangkat lunak gratis kalayan infrastruktur anu kritis.
  3. Pébruari 1986 - Publikasi munggaran ngeunaan definisi Software GratisSanaos ieu sacara resmi diterbitkeun dina halaman wéb gnu.org pikeun kahiji kalina dina 1996, definisi munggaran pikeun perangkat lunak gratis diterbitkeun dina Bulletin munggaran di 1986.
  4. Pébruari 1989 - Publikasi resmi Lisénsi Publik GNU (GPL): GNU GPL mangrupikeun inti tina kakuatan sareng ayana perangkat lunak gratis. Kakuatan lisénsi, sareng hakekat kabébasan parangkat lunak, aya dina kaputusan na yén karya turunan atanapi gabungan kedah diterbitkeun dina lisénsi anu sami, sahingga ngajaga kabébasan anjeun. Hal ieu ngamungkinkeun pangguna kabébasan pikeun ngalakukeun, nyalin, ngarobih sareng ngabagi pagawéan kalayan bébas.
  5. Oktober 1999 - UNESCO sareng FSF ngaluncurkeun Diréktori Perangkat Lunak Gratis: Diréktori Parangkat Lunak Gratis mangrupikeun katalog kolaborasi program komputer anu leres-leres gratis (gratis dipikaharti salaku kabébasan). Diréktori ayeuna ngandung langkung ti puluhan rébu paket perangkat lunak seueur, seueur jinisna.

inpo leuwih

Pikeun aranjeunna anu hoyong jero atanapi pelengkap batur konsep dasar atanapi inpormasi sanésna ngeunaan poko anu aya hubunganana sareng bidang Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, urang tinggalkeun anjeun langsung di handap, tautan ieu kana salah sahiji urang tulisan patali saméméhna kalayan informasi anu saé ngeunaan éta:

Tulisan anu aya hubunganana:
Konsép, bacaan sareng halaman wéb anu kedah dipikaterang ku unggal pangguna GNU / Linux

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Dina kasimpulan, bagian wéb anyar ieu tina situs resmi anu "FSF" nelpon "Sejarah FSF" atawa ngan «Sejarah FSF», dina basa Spanyol, nyaéta a wadah inpormasi sajarah anu berharga éta bakal diénggalan dina waktosna, sareng bakal mangpaat pisan hususna ka generasi anyar anu mimiti nalungtik sareng lebet ka urang domain IT gratis sareng muka.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.