Wani ngumumkeun yén éta bakal nyiptakeun mesin pencari nyalira

wani (ngembangkeun wéb anu gaduh nami anu sami fokus kana privasi) nembé dileupaskeun que anjeun ngagaleuh téknologi mesin pencari Cliqz anu ditutup taun kamari.

Kalayan éta, Wani ngarencanakeun ngagunakeun padamelan Cliqz pikeun nyiptakeun mesin pencari nyalira anu terintegrasi pageuh sareng peramban sareng henteu ngalacak pangunjung. Mesin pencari difokuskeun ngajaga privasi sareng bakal mekar sareng katerlibatan masarakat.

Komunitas henteu ngan ukur tiasa ilubiung dina ngeusian indéks milarian, tapi ogé dina nyiptakeun modél klasifikasi alternatip pikeun nyingkahan sénsor sareng panilitian sapihak sapihak. Pikeun milih matéri anu paling relevan, Cliqz ngagunakeun modél dumasar kana analisis rékaman anonim pamundut sareng klik anu dilakukeun ku pangguna dina panyungsi.

Partisipasi dina akumulasi data cenah bakal opsional, bari Kacamata ogé bakal mekar sareng komunitas, nawiskeun basa khusus domain pikeun nyerat saringan hasil teangan, salian ti pangguna tiasa milih saringan anu aranjeunna satuju sareng giliran off jalma anu anjeun anggap henteu ditarima.

Mesin pencari bakal dibiayaan ku iklanSalaku tambahan, pangguna bakal ditawarkeun dua pilihan: aksés mayar tanpa iklan sareng aksés gratis sareng iklan anu moal nganggo pangguna ngalacak nalika ditampilkeun.

Disebutkeun yén integrasi sareng panyungsi bakal ngamungkinkeun ngalaksanakeun mindahkeun inpormasi ngeunaan karesep dina kontrol pangguna sareng tanpa ngalanggar kerahasiaan sareng éta ogé bakal masihan anjeun kamampuan pikeun nambihan fitur sapertos perbaikan langsung tina hasil nalika anjeun nyerat pamundut. API kabuka bakal disayogikeun pikeun ngahijikeun mesin pencari sareng proyék-proyék non-komersial.

Brave Search bakal ngiringan kulawarga Wani produk anu ngajaga privasi kusabab konsumen beuki nungtut alternatif pangguna Big Tech anu ramah. Browser Wani ngalaman kamekaran anu henteu pernah aya di 2021, ngahontal langkung ti 25 juta pangguna aktif bulanan. Ieu ngagambarkeun migrasi anu saé ka Signal, platform olahtalatah privasi, saatos WhatsApp ngumumkeun robih kana kabijakan privasi na anu peryogi ngabagi data sareng Facebook.

Kalayan Milarian Wani, pangguna tiasa milih mesin pencari standar anu tiasa dianggo kalayan mulus sareng browser Wani kanggo nyayogikeun pangalaman komprehensif anu ngahargaan privasi. Wani ogé bakal ngajajah pilihan dumasar blokchain sareng kamajuan anyar, kalebet pikeun kagunaan e-commerce.

Tungtungna, pikeun jalma-jalma anu masih teu sadar kana Wani, anjeun kedah terang yén ieu mangrupikeun wéb anu nuju dikembangkeun dina kapamimpinan Brendan Eich, anu nyiptakeun bahasa JavaScript sareng mantan sutradara Mozilla. Browser ieu diwangun dina mesin Chromium, museur ngajaga privasi pangguna, kalebet mesin kliping iklan bawaan, tiasa dijalankeun dina Tor, nyayogikeun dukungan internal pikeun HTTPS Dimana waé, IPFS, sareng WebTorrent, nawiskeun mékanisme pendanaan alternatif pikeun penerbit dumasar langganan.

Anu matak, dina hiji waktos, Mozilla nyobian ngahijikeun Cliqz kana Firefox (Mozilla mangrupikeun salah sahiji investor Cliqz's), tapi ékspériménna gagal kusabab henteu sugema pangguna ku kabocoran data na.

Masalahna nyaéta pikeun mastikeun operasi plugin Cliqz terpadu, sadaya data anu dilebetkeun dina palang alamat dikirimkeun ka server perusahaan dagang pihak katilu, Cliqz GmbH, anu nampi aksés kana inpormasi ngeunaan situs anu dibuka ku pangguna sareng pamundut dilebetkeun kana palang alamat.

Disebatkeun yén data dikirimkeun sacara anonim sareng henteu dikaitkeun sareng pangguna ku cara naon waé, tapi dina waktos anu sami perusahaan terang alamat IP pangguna sareng mustahil pikeun mastikeun yén tautan kana IP dihapus, data na nyaéta henteu dirékam atanapi henteu dianggo cicingeun pikeun nangtoskeun karesep.

sumber: https://brave.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.