Gelut pikeun hak Nginx teras-terasan sareng Rambler nuluykeun gugatan di Amérika Serikat

Nginx

Telat taun kamari urang bagikeun didieu dina blog dua berita ngeunaan gugatan anu dilakukeun Rambler di Nginx numana prosés pidana diawalan ngalawan mantan pagawé Rambler anu ngembangkeun Nginx handapeun Bagian 3 seni. 146 tina KUHP ("Palanggaran hak cipta sareng hak anu aya hubunganana").

Tuduhan éta didasarkeun kana klaim yén pamekaran Nginx lumangsung nalika jam kerja tina pagawé ku Rambler sareng atas nami kapamingpinan perusahaan ieu.

Salila ngembangkeun nginx, Igor Sysoev damel di Rambler salaku administrator sistem, sanés programmer sareng anjeunna damel proyekna salaku hobi, sareng henteu sakumaha anu ditunjukkeun ku atasanna.

Numutkeun ka Igor Ashmanov, anu dina waktos éta mangrupikeun salah saurang pamimpin Rambler, ku ngiring Sysoev, khusus sapuk kana kasempetan pikeun ilubiung dina proyék anjeun. Ogé, tugas pangurus sistem henteu kalebetkeun kamekaran parangkat lunak.

Tulisan anu aya hubunganana:
Rambler nyatakeun kapamilikan lengkep Nginx sareng pulisi Rusia nyerang kantorna di Moskow

Rambler nyatakeun kontrak padamelan ditangtukeun yén dunungan tetep ngagaduhan hak éksklusif tina kamajuan anu dilakukeun ku padamel perusahaan. Resolusi anu dikintunkeun ku aparat penegak hukum nunjukkeun yén nginx mangrupikeun harta intelektual Rambler, anu sacara ilegal didistribusikeun salaku produk gratis, tanpa kanyaho Rambler sareng salaku bagian tina maksud kriminal.

Engké saatos ngalaksanakeun razia ka kantor Nginx, lirénkeun pagawé sareng sadaya prosés anu dihasilkeun. Sadayana prosés ieu dikritik pisan di Rusia ku sababaraha komandan senior, kaasup kapala staf anu nyatakeun yén saatos 15 taun, statute tina watesan parantos kadaluarsa pikeun ngajukeun keluhan ngalanggar hak cipta.

Dugi ka waktos éta sigana unggal usaha ku Grup Rambler pikeun nyandak hak intelektual Nginx parantos atosan, sabab salian ti sababaraha sutradara Rambler mutuskeun pikeun megatkeun hubungan sareng firma hukum Lynwood Investments, mundur pamundut ka lembaga penegak hukum sareng nyungkeun penghentian kasus kriminal ngalawan padamel NGINX.

Tulisan anu aya hubunganana:
Gugatan Rambler ngalawan NGINX henteu valid sareng anjeunna ogé ngagaduhan gugatan ngalawan Twitch

Y ayeuna genep bulan engké hal-hal hirup Salaku firma hukum Lynwood Investments, moal deui nyobian ngalaksanakeun prosés di agénsi penegak hukum Féderasi Rusia, nimpah nami Rambler Group.

Nginx

Tapi ayeuna ngajukeun gugatan di Amérika Serikat ngalawan F5 Networks ngeunaan penegasan hak éksklusif Nginx. Gugatan hukum diajukan di San Fransisco di Pengadilan Negeri Amérika Serikat pikeun California Kalér.

Igor Sysoev sareng Maxim Konovalov, ogé dana investasi Runa Capital sareng E.Ventures, kalebet kana daptar co-defendants dina gugatan. LJumlah karusakan diperkirakeun $ 750 juta (Ku ngabandingkeun, Nginx dijual ka F5 Jaringan $ 650 juta.) Tés mangaruhan duanana server NGINX sareng parangkat lunak NGINX Plus komérsial dumasar kana éta.

F5 Jaringan nganggap klaim anu ngagugat henteu leres, kaasup rujukan kana putusan penuntutan Rusia, anu mungkas panilitian, tanpa mendakan buktos kalepatan ti pendiri Nginx.

Pengacara F5 Jaringan yakin yén tuduhan para terdakwa dina sidang anu dipimpin ku AS sami-sami teu berdasar.

Anu matak, dina bulan April Grup Rambler ngumumkeun penghentian kontrak sareng Lynwood Investments sareng larangan ngalakukeun bisnis atas nami Rambler Group.

Dina waktos anu Lynwood Investments nahan hak pikeun ngabuktikeun karugian bisi NGINX sareng pikeun ngaku santunan dina nami nyalira na pikeun kapentingan kapentingan sorangan.

Kaluaran pers Inggris nyayogikeun detil langkung lengkep anu di handapeun na Lynwood sareng afiliasina ngagaduhan bagian penting tina Rambler sareng Rambler mindahkeun kapamilikan NGINX ka Lynwood. Mindahkeun hak disahkeun ku Déwan Diréktur Rambler.

sumber: https://www.prnewswire.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   siga cenahna

    Sial ... Tapi naon gélo ieu! Indung Gusti…

bool (leres)