Gempa: Kumaha cara maénkeun FPS Quake1 sareng QuakeSpasm dina GNU / Linux?

Gempa: Kumaha cara maénkeun FPS Quake1 sareng QuakeSpasm dina GNU / Linux?

Gempa: Kumaha cara maénkeun FPS Quake1 sareng QuakeSpasm dina GNU / Linux?

Dinten ayeuna, pikeun ngamimitian saminggu, kami parantos mutuskeun pikeun ngatasi bidangna Kaulinan dina GNU / Linux deui. Sareng di luhur sadayana, tina kaulinan jaman baheula anu biasana urang jelaskeun salaku "Sakola heubeul". Husus sareng salaku judul publikasi nyatakeun, dinten ieu kami bakal ngajajah vérsi mimiti Game FPS Gempa atawa ngan Gempa 1.

«Quake 1» pikeun anu henteu terang atanapi émut, éta mangrupikeun gim anu munggaran di Saga Gempa ti perusahaan Id Software. Sareng éta dileupaskeun dina sataun 1996 pikeun komputer. Sareng éta suksés pisan anu tiasa dicarioskeun «Quake 1» ngarobih deui jinis kaulinan FPS berkat mesin na anu kuat Mesin Gempa.

Gempa 3: Kumaha cara masang sareng nganggo Kaulinan FPS klasik ieu dina GNU / Linux?

Quake3: Kumaha cara masang sareng ngagunakeun Kaulinan FPS klasik ieu dina GNU / Linux?

Sareng sapertos biasa, sateuacan lebet kana pamasangan game FPS anu lami «Quake 1», urang bakal balik deui ka tangan, berharga urang, panjang sareng ngembang Daptar Kaulinan éta Genre FPS (Mimiti Pamanah) aya pikeun maén dina Lisénsi / Linux Ubuntu. Ogé, tina tautan kana tulisan anu aya hubunganana sareng kami sebelumnya:

  1. Gempa Aksi 2: «https://q2online.net/action»
  2. Sarena Alien: «http://red.planetarena.org/»
  3. Assaultcube: «https://assault.cubers.net/»
  4. Panyenyamah: «https://github.com/Blasphemer/blasphemer»
  5. Kiamat Coklat (Doom, bid'ah, Hexen sareng seueur deui): «https://www.chocolate-doom.org/»
  6. COTB: «https://penguinprojects.itch.io/cotb»
  7. kubus: «http://cubeengine.com/cube.php»
  8. Kubus 2 - Sauerbraten: «http://sauerbraten.org/»
  9. Kiamat Mesin (Doom, bid'ah, Hexen sareng seueur deui): «https://dengine.net/»
  10. Adipati Nukem 3D: «https://www.eduke32.com/»
  11. Musuh Territory - Warisan: «https://www.etlegacy.com/»
  12. Téritori Musuh - Perang Gempa: «https://www.splashdamage.com/games/enemy-territory-quake-wars/»
  13. Kabebasan: «https://freedoom.github.io/»
  14. GZDoom (Doom, bid'ah, Hexen sareng seueur deui): «https://zdoom.org/»
  15. IOQuake3: «https://ioquake3.org/»
  16. Nexuiz Palasik: «http://www.alientrap.com/games/nexuiz/»
  17. OpenArena: «http://openarena.ws/»
  18. Gempa 1: «https://packages.debian.org/buster/quake»
  19. Gempa Réaksi 3: «https://www.rq3.com/»
  20. Jaringan Eclipse: «https://www.redeclipse.net/»
  21. Rexuiz: «http://rexuiz.com/»
  22. Total Rusuh (Mod Doom II): «https://wadaholic.wordpress.com/»
  23. Hanjakal: «https://tremulous.net/»
  24. Trepidaton: «https://trepidation.n5net.com/»
  25. Pakarang Smokin ': «https://www.smokin-guns.org/»
  26. Henteu kapake: «https://unvanquished.net/»
  27. Teror Perkotaan: «https://www.urbanterror.info/»
  28. Perangna: «https://warsow.net/»
  29. Wolfenstein - Téritori Musuh: «https://www.splashdamage.com/games/wolfenstein-enemy-territory/»
  30. Xonotik: «https://xonotic.org/»
Tulisan anu aya hubunganana:
Quake3: Kumaha cara masang sareng ngagunakeun Kaulinan FPS klasik ieu dina GNU / Linux?

Tulisan anu aya hubunganana:
Heretic sareng Hexen: Kumaha Maén Kaulinan "Old School" dina GNU / Linux?
Tulisan anu aya hubunganana:
Kiamat: Kumaha carana maén Doom sareng kaulinan FPS anu sanés nganggo GZDoom?
Tulisan anu aya hubunganana:
EDuke32: Kumaha cara masang sareng maénkeun Duke Nukem 3D dina GNU / Linux?

Gempa: Kaulinan FPS sakola lami anu pantes pikeun diputerkeun deui

Gempa: Kaulinan FPS sakola lami anu pantes pikeun diputerkeun deui

Ngeunaan Gempa 1

Supados teu cicing waé «Quake 1» Urang teras bakal ngantepkeun cutatan ieu ngeunaan éta atas nami Anjeun bagian resmi ngeunaan Steam dimana éta masih tiasa diputer. Sareng anu paling saé, dimaénkeun di handapeun na versi remastered anu nembé kaluar:

"Gempa mangrupikeun jelema nu nembak teu brukbrak gelap fantasi jelema nu nembak teu brukbrak gaya jaman ayeuna. Di Gempa, anjeun Ranger, prajurit anu nganggo senjata anu kuat. Sareng anjeun kedah nyanghareupan ksatria anu rusak, misshapen ogres, sareng pasukan mahluk jahat ngalangkungan opat dimensi poék ngalangkungan markas-markas militér, istana abad pertengahan, dungeon anu pinuh ku lava, sareng katedral Gothic. Di tempat-tempat ieu anjeun kedah milarian opat rune sulap. Ngan nalika anjeun parantos ngahontal kaopat anjeun bakal ngagaduhan kakuatan pikeun ngéléhkeun kajahatan kuno anu ngancam sadayana umat manusa." QUAKE on Steam

Kumaha cara masang sareng maénkeunana dina GNU / Linux?

Kusabab, gumantung kana GNU / Linux Distro dipaké tiasa béda prosés sareng paréntah paréntah. Éta patut, sok nyorot yén pikeun kasus praktis kami kami bakal nganggo anu biasa Respin Linux disebut Kaajaiban GNU / Linux, anu dumasar kana MX Linux Ubuntu 19 (Debian 10). Anu parantos diwangun nuturkeun urang «Pitunjuk pikeun Snapshot MX Linux».

Léngkah 1: Pasang bungkus gempa

Masang dina bungkus "gempa" urang kedah ngajalankeun paréntah ieu:

«sudo apt install quake»

Léngkah 2: Konpigurasikeun pakét gempa

Pikeun ngonpigurasikeun bungkus "gempa" urang kedah ngajalankeun paréntah ieu:

«game-data-packager -i quake ./Descargas/»

nyatet: Kuring milih folder unduh, tapi anjeun tiasa milih anu sanés atanapi anu mana file anu diperyogikeun tiasa kapendak disebut «gempa106.zip». Upami teu kitu, program bakal terasna ngaunduh.

Léngkah 3: Maénkeun Gempa 1 dina Formulir Dasar

Ulin «Quake 1» Urang kedah milari anu sami dina menu aplikasi dina nami Gempa. Dina hal ieu, perlu diémutan yén aksés anu diciptakeun disebut "Gempa 1: Jurang Pandemonium - Misi Akhir" éta moal dilaksanakeun kusabab kurangna file anu diperyogikeun. Sedengkeun, nalika ngaéksekusi Gempa kaulinan bakal nembongkeun pesen pikeun maénkeun vérsi anu teu didaptarkeun sareng demo.

Léngkah 4: Maénkeun Gempa 1 dina Formulir Anu Dihasilkeun

Ulin «Quake 1» y "Gempa 1: Jurang Pandemonium - Misi Akhir" urang ngan kedah ngaunduh file ieu «Gempa_1.rar» sareng cabut zip na. Maka urang ngan kedah milarian, ngaganti nami, nyalin sareng némpelkeun / ngagentos file anu disebat "PAK.0.PAK" y "PAK1.PAK" ku "Pak0.pak" y "Pak1.pak" dina jalur «/usr/share/games/quake/id1/».

Sakali ieu réngsé, aksés bakal dibuka «Quake 1» y "Gempa 1: Jurang Pandemonium - Misi Akhir" henteu repot, teu aya seratan vérsi anu teu didaptarkeun sareng demo, sareng anu pamungkas, kalayan tingkat kasulitan anu langkung luhur.

Poto layar

Potret layar

Potret layar 2

Potret layar 3

Potret layar 4

Potret layar 5

Potret layar 6

Potret layar 7

Potret layar 8

Diajar langkung seueur ngeunaan bungkus gempa, aplikasi QuakeSpasm, sareng gim Gempa

Pikeun tujuan ieu anjeun tiasa didatangan tautan ieu:

Sareng upami anjeun hoyong waspada inpormasi ayeuna ngeunaan Quake1 ngajalajah tautan ieu:

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Ringkesna, sakumaha anjeun tiasa tingali, teu aya watesan anu katingali sahingga dinten ayeuna seueur jenis kaulinan nostalgia sareng pikaresepeun «Old School»siga Gempa 1, diantara seueur anu sami, tetep sayogi sareng tiasa diputer gampang dina ayeuna Sistem operasi gratis sareng terbukasiga Lisénsi / Linux Ubuntu. Di sagigireun éta, ayeuna «Quake 1» janten bagian tina urang «Daptar Kaulinan FPS asli gratis sareng gratis pikeun Linux ».

Akhirna, kami arepkeun ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)