Generasi kriminal salajengna

Saé pisan kanggo sadayana, judulna langkung ti ngan ukur sugestif, sareng kuring hoyong mimitian ku video alit ieu anu kuring pernah ningali, salah sahiji permata anu ngajantenkeun anjeun teu percanten kana téknologi sareng masihan anjeun nabrak soang.

Sanaos penampilanna henteu bahaya, pidéo ieu tangtosna mangrupikeun hal anu sadayana urang patali sareng IT kedah takwa sareng terang. Tapi hayu urang marios heula sababaraha detail heula.

Mario

Panulis pidéo nyarioskeun ka kami carita pamaén anu parantos hasil ngéléhkeun tingkat éta tina gim Super Mario World anu terkenal. Dina prosés anjeunna ngajelaskeun ka urang yén cenah pamaén sanés manusa, tibatan program komputer anu ngagaduhan diajar nyalira prosés gim.

Neuroevolution

Ieu mangrupikeun prosés anu dituturkeun ku Mar.io tina henteu terang pisan ngeunaan gimna nepi ka hasil ngalengkepan tingkatan. Proses ieu nyonto otak manusa sareng ngahasilkeun jaringan saraf. Jaringan ieu tiasa ditingali di beulah katuhu luhur Mar.io sareng mangrupikeun jaringan anu dihasilkeun saatos sekuen panjang usaha sareng kasalahan.

hasil

Saatos 24 jam évolusi neuron, Mar.io parantos hasil ngalengkepan tingkatan, ieu kusabab sababaraha generasi anu diajar yén jalan ka hareup nyaéta ka katuhu, yén aya hal anu tiasa nganyenyeri Mario sareng anjeun tiasa nyingkahan aranjeunna ku paréntah sapertos luncat sareng sajabina.

Éta sadayana dina nomer

Upami anjeun parantos ningali sacara gembleng pidéo, anjeun bakal terang yén aya diagram anu nunjukkeun garis biru (4:06). Bagan ieu nunjukkeun kasehatan kahontal dina unggal generasi. kasehatan mangrupikeun hasil anu didapet tina fungsi anu nyandak, diantarana waé, jarak sareng waktos anu diperyogikeun pikeun Mar.io maot. Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya titik-titik dimana éta épék dina épolusi na, tapi antukna éta mendakan solusina sareng terus mekar. Saatos 32 generasi Mar.ios tujuan pikeun ngarengsekeun tingkat kahontal.

Naon hubunganana sareng kaamanan?

Seueur anu bakal naros ayeuna, tapi kuring pikir jawaban na langkung jelas, hayu urang robih kontéksna ka Mar.io sakedik, anggap yén tibatan maén gimna anu teu bahaya, urang masihan komputer anu mmm ... Kali Linux?

Kali Linux Ubuntu

Unggal ahli IT anu saé kedah terang nami ieu, sapertos Ubuntu nangtung pikeun komputer desktop sareng nami Red Hat sareng SUSE perusahaan ageung anu ngurilingan Linux. Hal kahiji anu sering aya dina pikiran nalika urang nyarioskeun ngeunaan kaamanan komputer nyaéta Kali Linux.

Nyederhanakeun pentesting

Pikeun urang anu parantos maén sareng distro sakedik, urang terang yén Kali pisan nyederhanakeun léngkah-léngkah anu paling pénak, kumargi éta masihan kami peralatan anu lengkep anu tiasa urang mimitian nganggo duanana tina lingkungan hirupna sareng masang dina hard drive. Sababaraha alat ieu dipasang sacara manual, éta bakal nyaritakeun langkung ti hiji, tapi upami urang ditingali sacara saderhana, ku naon anu tos dipasang sateuacanna urang langkung siap pikeun pentesting «normal».

pentesting

Ieu mangrupikeun prosés anu dilakukeun ku analis kaamanan, sababaraha sacara pertahanan, tapi upami anjeun aya di Kali, panginten tiasa nyerang. Sapanjang pentesting, analis nyieun pangakuan kana udagan, mendakan kemungkinan véktor serangan, ngalakukeun serangan anu ditargetkeun dina lingkungan anu "dikontrol" sabisa, sareng saatos usaha anu panjang ngahasilkeun laporan anu detil tina sakabéh prosés sareng nunjukkeun mungkin kagagalan anu tiasa ngagaduhan sistem / parangkat lunak / tim / jalma.

Mar.io péstéster

Upamana sadetik yén Mario mutuskeun bakti kahirupanna pikeun analisis kaamanan, anjeunna henteu bobo, anjeunna henteu tuang, anjeunna henteu maén, anjeunna ngan ukur peryogi waktos kanggo ngolah hal-hal sareng nomer pikeun nganalisis hasil na. Hayu urang bayangkeun naon anu bakal kajadian saatos sababaraha bulan diajar Kali Linux. Kalayan sakedik waktos anjeun bakal diajar nganggo nmap, meureun engké anjeun bakal resep nyobian metasploit, sareng saha anu terang, panginten lami-lami éta bakal ngahasilkeun program nyalira pikeun ngajantenkeun langkung épisién. Ieu ngingetan kuring kana seueur program Facebook AI anu mutuskeun pikeun nyiptakeun bahasa dagangna nyalira kusabab basa Inggris "henteu épisién" (sareng henteu, sanés Ésperanto ogé upami anjeun heran 😛).

Masa depan kaamanan

Hayu urang bayangkeun ayeuna sakedap yén engké ngan bakal aya Mar.ios damel di kaamanan, sababaraha nyerang, anu sanés ngabela, tapi éta henteu masalah deui. Kunaon Nya, sabab upami urang duaan gelut dina tingkat éta, tanpa bobo, tanpa tuang, tanpa nanaon ... naon anu tiasa dilakukeun manusa janten dina jangkungna aranjeunna? Ngelingan AI Google anu sanggup ngéléhkeun pamaén Go anu pangsaéna dina naon anu sakuduna dituju janten gim anu paling rumit di planét pikeun mesin :).

Ieu nyandak urang ka dunya perusahaan, dimana pentesters moal peryogi deui, boh pikeun Inok atanapi ngabela, sareng perusahaan ageung ngagaduhan server anu didaptarkeun pikeun analisis kontinyu tina program sareng jaringanna.

Naha kuring kedah neraskeun karir dina kaamanan?

Nya, ieu mangrupikeun hal anu rada rumit pikeun dijawab 🙂 upami urang nuturkeun premis anu sami pikeun lapangan naon waé, urang bakal ningali yén 90% padamelan kahareup bakal atanapi tiasa dilakukeun ku saeutik Mars., Tina psikologi, ngaliwatan hukum sareng ubar, dugi ka urang tungtungna kana parangkat lunak, ceunah tungtungna sabab titik di mana program tiasa ngarobih nyalira, éta bakal janten titik akhir tina pangendali kami kana program, aranjeunna bakal ningkatkeun diri sareng maka éta moal tiasa dikendali. Sigana pikasieuneun kuring terang 🙂 tapi hayu atuh ngimpi sakedik 😛

Fokus kana subjek deui, naha pantes atanapi diajar kumaha ngalakukeun ieu, saur kuring mah henteu. Pantes upami anjeun leres-leres badé milarian matéri éta, sareng anjeun badé nalungtik sareng diajar hal-hal anu ngalangkungan kanyataan ngan ukur ngulang prosés sarébu kali ngarepkeun hasil anu sami.

Ieu lumaku pikeun pentéster sareng pamekar, sareng pangurus sistem. Saha waé anu ngan ukur terang ngagunakeun hiji alat bakal gampang digentos ku Mar.io ka hareup. Jalma anu, di sisi anu sanésna, tiasa ngarancang alat (peretas nyata: P) bakal janten jalma anu ngalatih sareng ningkatkeun saeutik Mars. Aranjeunna moal ngagaduhan masa depan anu pasti, tapi salami éta langkung saé tibatan program, aranjeunna bakal tiasa nyandak roti kana méja 🙂

kalangkang

Nya, dugi ka ayeuna bakalan kanggo dinten ayeuna, hatur nuhun parantos maca sareng kuring hoyong nyungkeun bantosan. Kuring terang yén seueur anu maca tanpa mairan, sareng leres kuring parantos ngahutang sababaraha topik pikeun nyerat atanapi teraskeun, tapi henteu ngaraheutkeun sakedik eupan balik pikeun terang naha aya mamang atanapi henteu, upami anjeun tiasa masihan koméntar kana hal anu sanés atanapi henteu, enya Anjeun gaduh kontribusi anu penting pikeun téks, atanapi naon waé anu kapikiran way Ku cara ieu anjeun memotivasi kuring pikeun tetep nyerat sareng sakaligus masihan kuring ideu énggal pikeun tulisan séjén. Salam.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

65 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   henteu aya namina cenahna

    Pos anu saé pisan, pikaresepeun, teras-terasan

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun pisan 🙂 Abdi saleresna ngahargaan sikep ninggali koméntar 🙂

  2.   Kemranjén cenahna

    Kahareup apokaliptik ...
    Halo Chris!
    Aya seueur téknologi anu sumping, héran sareng / atanapi pikasieuneun. Ayeuna, seueur jalma gélo kéngingkeun cryptocurrency.
    Chris, tina sudut pandang sysadmin anjeun, naon poténsial blok di luar cryptocurrency? Kuring parantos maca koméntar yén téknologi ieu bakal ngirangan panggunaan server. Naha ieu mangaruhan kana panggunaan Linux dina server?
    Pos anu saé, hatur nuhun!

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai Mart, hatur nuhun parantos ngabagi.

      Nya, kuring henteu nangan cryptocurrency, intina kusabab kuring henteu ngokolakeun seueur artos ayeuna 😛 Tapi tina naon anu kuring terang yén blockchain ngagaduhan poténsial anu luar biasa pikeun masarakat. Mimiti aya anu teu tiasa dibatalkeun tina transaksi, dina lingkungan global dimana sadayana terang sadayana anu ditransper atanapi dikirimkeun, hésé pisan ngalakukeun hal-hal anu "disumputkeun", sareng rékor anu teu tiasa dibalikkeun ngajantenkeun riwayat kajadian tiasa ningalikeun seueur kajadian.

      Kuring ogé ngartos yén aranjeunna ngaleungitkeun sistem pihak katilu anu ngaganggu anu urang diperedih sedih. Hayu urang pikir sakedap, upami kuring henteu kedah gumantung kana masing-masing entitas pikeun ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong ku barang kuring, éta bakal luar biasa ! Masalah anu pangpentingna, Nanging, anu timbul tina hal ieu nyaéta henteu sadayana siap pikeun tanggung jawab sapertos kitu, sareng tiasa janten karusakan anu timbul tina "hack" ka jalma anu henteu tiasa ngendalikeun telepon sélulér kalayan épisién.

      Ieu sigana kuring sapertos salah sahiji gelombang popularitas éta, anjeun tiasa néwak éta sateuacan éta ngabeledug, atanapi anjeun tiasa néwak éta nalika ragrag, tapi kuring yakin yén ieu bakal terus tumuh pikeun lila, éta bakal ngaluarkeun poténsialna lengkep dina taun-taun ieu, sareng dina waktos éta urang bakal ningali naha lembaga kauangan bakal sanggup ngungkulan fintech "novel" na. Ieu henteu diragukeun janten topik anu panas pikeun sababaraha taun ka hareup 🙂

      Sedengkeun pikeun sérver, sabalikna! Kaéndahan server nyaéta urang sadayana tiasa ngaksés hiji, ku komputer saderhana urang tiasa ngamimitian ngagarap ranté sareng sistem pertambangan ieu, penting pisan yén server tetep nuturkeun arus inpormasi anu bakal ngajalankeun upami ngan ukur dianggo cryptocurrency. Pamustunganana, ngan ukur GNU / Linux sareng UNIX anu bakal nangtang tantangan (punten pikeun anu mikaresep windows windows).

      Pasti jalma anu tiasa kéngingkeun server anu kuat pikeun ngahasilkeun cryptocurrency, atanapi anu tiasa ngagaduhan seueur titik dina waktos payun bakal sanggup seueur hal, kuring mikir kéngingkeun seueur Raspberry kanggo ngamimitian nganggo éta salaku jaringan pertambangan 😛 tapi kuring kedah ngantosan tetep kanggo kéngingkeun padamelan sareng artos that

      Hatur nuhun pisan pikeun nyangking kana méja, salam

      1.    Jordi cenahna

        halo
        Dina blokchain, kuring pikir ideu na saé pisan: basis data anu disebarkeun anu teu tiasa dirobih, kecuali upami anjeun gaduh seuseueurna simpul dina jaringan.

        Tapi kuring henteu nyangka anjeunna gaduh seueur masa depan saluareun ngalayanan salaku "notaris."

        Éta mangrupikeun sistem anu teu épisién ngeunaan kapasitas, kalenturan sareng kagancangan, sareng kumargi kitu kuring ngan ukur ningali masa depan pikeun éta di lingkungan anu khusus, sapertos pikeun mindahkeun artos antar bank.

        Artos anu ditukeurkeun ku bank di antara aranjeunna henteu kedah transfer langsung, sareng tiasa ngantosan sababaraha menit kanggo konfirmasi unggal transaksi, tapi éta méré sistem kapercayaan sareng kaamanan anu diperyogikeun ku layanan sapertos kieu.
        Anu goréng ogé nyaéta sistem sapertos ieu, pikeun panggunaan internal di antara bank, pastina gaduh sababaraha titik (paling rébuan), sahingga tiasa, upami anjeun ngagaduhan ahli matematika, statistik sareng komputer anu pangsaéna dina gaji anjeun, sareng ku rejeki anu luar biasa, salah sahiji bank ageung bakal tiasa ngamanipulasi jaringan, ngenalkeun sababaraha rebu titik.

        Total, dina hiji sisi, blok blok kedah gigantic janten aman, sareng nalika gigantic janten lambat pisan (sareng urang nyarioskeun pangobatan sababaraha bait, anu masing-masing dijalankeun!).

        Ngeunaan naon anu anjeun carioskeun henteu gumantung ka entitas ... dina waktos ieu kami bébas ngirim artos anu dipikahoyong dimana waé urang hoyong… mayar komisi.
        Tapi dina blockchain urang ogé kedah mayar komisi.
        Mungkin revolusi dina hal ieu bakal sumping dina dinten jaringan blockchain global didamel, seueur didukung ku rébuan titik, TAPI anu henteu kasiksa tina distorsi spekulasi mata uang. Jaringan numana cryptocurrency anu dianggo ngagaduhan nilai anu aya hubunganana sareng uro, atanapi dolar anu tetep. Dina waktos ieu kuring henteu bakal wani ngirim 1 juta EUROS per bitcoin, sabab antara mésér bitcons, ngadamel transfer sareng anu ngical, 100.000 euro tiasa leungit sapanjang jalan kusabab turun naek pasar.

        salam

        1.    ChrisADR cenahna

          Halo Jordi, ngan ukur catetan pikeun koméntar anjeun 🙂

          Layar warna ogé ultra-épisién dina kapasitas, kalenturan, sareng kagancangan henteu langkung ti 20 taun ka pengker, nanging tingali urang ayeuna 🙂 4k 8k, 16k, 32k… 😛

          Langkung seueur ku ieu prosesor kuantum, urang badé lebet kana tingkat épéktip tingkat prosés inpormasi anu anyar, saha anu terang, panginten kirang langkung 10 taun infrastruktur ageung bank nasional di panjuru dunya bakal sami sareng kakuatan telepon sélulér kahareupna, sapertos ayeuna kajantenan ku smartphone sareng supercomputer anu kagungan Kennedy di pamaréntahanana 🙂 Maka blokéna bakal janten salah sahiji titik per jalma, anu bakal janten hal anu cukup pikaresepeun tanpa ragu

          Salam deui sareng wilujeng liburan

    2.    Jaff cenahna

      anjeun hoyong ningali sababaraha kagunaan blockchain? storj.io, sia.tech atanapi golem.network

    3.    KRA cenahna

      Numutkeun ka ChrisADR, ngeunaan kanyataan yén sérver bakal ngaleungit, pikeun ngalengkepan ChrisADR kuring bakal nyarios yén kusabab kurangna blokir anu langkung ageung aranjeunna moal ngaleungit, tibatan aranjeunna bakal ngalikeun sabab unggal transaksi blokchain beuki bertambah sahingga peryogi langkung rohangan, ayeuna blokchain Bitcoin beuratna 166 / Gb ngagunakeun Bitcoin-Core (bitcoin-qt) salaku dompét.

      Ngeunaan naon anu ChrisadR nyarioskeun ngeunaan sérver sareng Raspberry pikeun nambut kriptografi, hayu atuh béjakeun yén ieu mangrupikeun waktos sareng artos, ayeuna anjeun moal tiasa kéngingkeun sajumlah BTC, ETH anu nguntungkeun sabab solusi anu ayeuna didamel dianggo ( Panambang ASIC), ayeuna kuring gaduh AntMiner S9 sareng kuring henteu kéngingkeun deal ageung (0.00140114 (BTC)) per bulan aya di kolam renang sareng ratusan panambang.

      Upami anjeun ngasuh cryptocurrency anu kirang dikenal sapertos Monero, anjeun tiasa gaduh kasempetan, tapi ieu ampir teu aya artina.

      1.    ChrisADR cenahna

        Halo Kra 🙂 salawasna sareng koméntar anu akurat. Meureun kuring kedahna langkung jelas ngeunaan jaringan raspberry kuring pikeun tambang desire anu dipikahoyong henteu jelas-jelas nambangan cryptocurrency, kahoyongna nyaéta ngarobih algoritma anu tiasa dianggo dina pertambangan 🙂 nalika kuring maca wae

        Hiji-hijina kode aman 100% nyaéta anu henteu acan ditulis

        Sareng salaku pangguna téknologi anu saé, kuring yakin 90% yén éta ngagaduhan bug, sareng mendakanana penting pisan, tapi kusabab kuring teu tiasa ngalakukeun éta dina jaringan anu asli, maka pikeun nyiptakeun mini-network karya kuring sorangan 🙂 hiburan intelektual pikeun kuring 🙂 sapertos Meureun ieu ngabersihan mamang.

        Salam sareng hatur nuhun pikeun ngabagi

  3.   Ronaldo Rodríguez cenahna

    Kuring sok maca tulisan anjeun, sareng ogé, teu aya mamang hihi, kaleresan pikaresepeun.

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Ronaldo, hatur nuhun pisan kanggo anu nyebarkeun 🙂 Leres, kuring nyobian nyerat topik anu pikaresepeun 🙂 sahenteuna anu kuring resep, sareng kuring sok kabuka pikeun bongbolongan pikeun ngungkulan topik anyar, janten kuring tiasa ngalakukeun panilitian sareng diajar sateuacanna nyeratna 🙂 Salam sareng hatur nuhun

  4.   Tom cenahna

    Pisan pikaresepeun, kuring resep tulisan éta.

    Wasalam

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai Tom, hatur nuhun pisan kana koméntarna 🙂 Kuring terang anjeun bakal resep topik ieu, éta masihan kuring goosebumps ningali video éta 😛 Salam sareng hatur nuhun pisan

  5.   rakit cenahna

    Surak sareng teraskeun, anjeun nuju saé.

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Balua, hatur nuhun pisan kana kecap bageur anjeun 🙂 ideu na salawasna dibagi di komunitas 🙂 Kuring salawasna yakin yén dialog langkung saé tibatan monolog monoton 🙂 Ku cara ieu urang tetep ngahubungi sareng kenal sakedik tentang saha waé bari urang ngabahas topik anu pikaresepeun reet Salam sareng hatur nuhun

  6.   Manuel Martinez cenahna

    Pikasieuneun, tapi logika pendekatanana ngajantenkeun leres-leres dipercaya sareng naon anu langkung parah, lumayan tiasa.
    Atoh, tulisan anu pikaresepeun pisan.

    1.    ChrisADR cenahna

      Aranjeunna nyarios yén visioner hébat téknologi nyaéta jalma anu paling sieun éta, kuring henteu nganggap diri kuring visioner 😛 tapi pamustunganana sareng unggal dinten kuring diajar langkung seueur ngeunaan kaamanan, pamrograman, téknologi sareng di luhur sadaya umat manusa, heran kuring yén urang teu ngancurkeun diri urang dugi ka ayeuna 😛 Tapi leres éta, kuring pikir éta jalma anu boga pandangan anu hébat anu parantos mikirkeun kumaha aranjeunna tiasa nyegah hal-hal janten teu kadali, mugia henteu kajantenan 🙂 Hatur nuhun pisan kanggo anu ngabagi

  7.   César cenahna

    Sababaraha minggu ka pengker kuring mendakan halaman anjeun sareng kesederhanaan tina kecap anjeun narik perhatian kuring. Kuring netelakeun yén aranjeunna mangrupikeun operator PC sareng guru kimia. Bosen ku virus murid kuring, kuring ngalih kana Linux. Kuring nyobian gentoo sareng kuring henteu terang kunaon éta henteu leres leres masalahna sareng pad henteu terang. Ngotéktak solusi kuring mendakan deepin sareng éta tiasa dianggo langkung saé tibatan mint 18.2. netbook anu kuring anggo nyaéta Intel 2808 1.6ghz sareng 4ram. Sigana mah kuring turun tina topik ...

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Cesar, hatur nuhun pisan kana kecap pangersa anjeun. Nya, ngajar parantos narik perhatian kuring, kanyataanna kuring hoyong pisan janten guru sareng ngabantosan jalma ngora atanapi henteu pati ngora pikeun ngahudangkeun kapanasaran sareng kahoyong ngartos hal 🙂 Abdi ogé hoyong janten panaliti sareng ngabantosan ngabentuk pikahareupeun anu langkung saé kalayan téknologi gratis 🙂 Janten teraskeun sareng padamelan mulya anjeun sareng upami anjeun tiasa sapanjang jalan ngabébaskeun murid anjeun tina cengkat parangkat lunak proprietari 😛 Sugan ku nyungkeun aranjeunna nganggo sahenteuna format LibreOffice anjeun parantos ngajantenkeun kamajuan anu hébat dina ngabébaskeun pipikiran 🙂 Abdi ogé ngantunkeun topikna ... 😛
      Hatur nuhun pisan kana pangsaéna, sareng dorongan kalayan pamasangan Gentoo anjeun, panginten tim sanés anu paling kuat di dunya sareng pamasanganna rada sesah, tapi sahenteuna anjeun bakal gaduh kasieun ngahontal titik anu saeutik di GNU dunya ngahontal / Linux, sareng upami henteu kuring bakal nyobian nyepetkeun pangembangan stager sahingga anjeun tiasa ngabantosan kuring nguji pamasangan 😛 Salam sareng hatur nuhun pisan.

  8.   JP cenahna

    Impresif sareng pikasieuneun dina waktos anu sami. ?

    1.    ChrisADR cenahna

      Nya, ieu ngingetan kuring kana pidéo sanés anu kuring ningali sababaraha waktos ka pengker, saur ieu fiksi, tapi éta mangrupikeun pikasieuneun anu hatur nuhun Hatur nuhun pisan JP pikeun waktos anjeun kanggo masihan koméntar, kuring pisan ngahargaan pisan

  9.   Opus Apocalypse cenahna

    …… Sareng Mar.io luncat tina pipa, tapi tibatan sora anu raoseun ku aksen Italia, tokohna paraphrases Darkseid "alam semesta tiasa mimiti kasiksa" ...

    1.    ChrisADR cenahna

      Sareng urang sadayana kedah takwa ka alit Maretios 😛 ngajantenkeun kuring gugup pikeun milarian berita sapertos kieu 🙂 Hatur nuhun pisan kana anu ngabagi, salam

  10.   Lex cenahna

    Réréncangan pos anu matak, kuring hoyong asup kana dunya kaamanan siber, tapi unggal dinten kuring ngémutan langkung xD

    1.    ChrisADR cenahna

      hehehe mangrupikeun hal anu narik pisan 🙂 Kuring teras-terasan milarian tempat di dieu anu kalebet kana kaamanan siber nalika kuring tiasa damel, kuring henteu acan mendakan anu menarik pisan: / Sigana mah éta bakal kaunggulan windows anu nyerang Peru : / tapi tetep pilari 🙂 Salam sareng hatur nuhun

  11.   FrankDJ cenahna

    Diperkirakeun yén ku taun 2040 kecerdasan jieunan bakal ngagentos padamelan seueur propésional, khususna tugas otomatis repetitive.
    salam

    1.    ChrisADR cenahna

      Leres pisan, dina prakték terakhir kuring ningali modél AI anu ngabandingkeun psikologis pikeun perusahaan, éta mangrupikeun hal anu pikaresepeun sareng dina waktos anu sami kompléks, tapi trikna nyaéta pikeun milarian tugas-tugas anu berulang, pastina dina waktos anu pondok mesin-mesin éta bakal dilakukeun mimitian ngalakukeun hal-hal anu sanés sareng urang pasti ogé ngalakukeun. Nuhun sareng salam

  12.   Hugo rando cenahna

    Sae pisan, kuring nyobian ngalaksanakeun kaamanan siber, kuring aya dina léngkah munggaran kuring sanaos kuring nembus genep puluh puteran. tapi kuring ningali masa depan anu rumit. Wilujeng Natal.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun pisan Hugo 🙂 mangrupikeun dunya "magis", pinuh ku misteri sareng kejutan 😛 sok raoseun terang sakedik perkawis ieu sareng sapertos sakola mimiti ngajar pemrograman dinten ayeuna, panginten bakal aya waktos nalika kaamanan cyber Éta bakal janten hiji mata pelajaran deui, anu matak 🙂 Salam sareng liburan anu bahagia!

  13.   eguivit cenahna

    Hatur nuhun pisan parantos ngabantosan kami pikeun ngartos langkung seueur dunya anu akrab sareng dina waktos anu sami janten teu dikenal, sahenteuna pikeun kuring.
    Anjeun guru anu saé.
    Wasalam

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun pisan eguivit 🙂 Abdi resep ngabantosan, sareng éta pisan pikaresepeun pikeun kuring tiasa nyaritakeun ieu sadayana sareng sakaligus mendakanana sapanjang jalan 🙂 éta ngajantenkeun kuring milari hal anu pikaresepeun kanggo dibagi 😛

  14.   Alex cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun, kuring satuju sareng kecap Elon Musk.
    Waktuna bakal sumping nalika urang kedah ngatur AI, tapi bakal telat.

    1.    ChrisADR cenahna

      Leres Alex, éta mangrupikeun hal anu urang kedah diperhatoskeun, sateuacan urang hirup Matrix 😛 hatur nuhun pikeun ngabagi, salam

  15.   istilah cenahna

    Gracias

    1.    ChrisADR cenahna

      ka anjeun 🙂 wilujeng liburan

  16.   jolt2bolt cenahna

    Tulisan anjeun ngingetan kuring ngan hiji hal. TRON di anu panghadéna salami acara ditayangkan nepi ka ngalayanan pangguna, anu bakal ditampi pisan sareng ogé pikasieuneun upami janten sapertos pilem Terminator. Émut yén pilem Skynet mangrupikeun program anu ngahontal kasadaran sareng janten AI. Anu kuring hoyong nyaéta diajar sakedik perkawis kaamanan cyber sareng upami anjeun parantos nganggo api api, kuring resep pisan anjeun ngadamel tutorial alit kanggo ngadamel kotak pasir anu saé anu hadé pikeun masalah kaamanan sareng ngajauhan ningkatna kaistiméwaan upami anjeun rohangan parantos komitmen. Tina naon anu kuring baca, nenjo sareng maling data ku jasa internét matak ngambek

    1.    ChrisADR cenahna

      Hello Jolst2botl, sabab pastina gaduh hawa kana jinis pilem éta, patarosan anu asli nyaéta kumaha sistem logis anu sampurna (AI) bakal mendakan alesan logis pikeun ngalayanan mahluk anu kacau sapertos lalaki 🙂 Kuring nganggap éta dina logika saderhana , komputer bakal nganggap hal éta henteu masuk akal, sabab aranjeunna henteu ngartos faktor kabébasan. Tapi saha anu terang 🙂 meureun aya anu diluar ngamungkinkeun urang pikeun ékspérimén tanpa nyandak résiko anu hébat. Hatur nuhun pisan kana komentarna, wilujeng liburan.

      PS: ngeunaan Firejail, kuring henteu acan ngalebetkeun lengkep topikna, sumber anu kuring pikaresepeun nyaéta buku buku Gentoo hardening, dimana diantara hal-hal séjén anjeun tiasa diajar trik pikeun sandbox server anu ngamungkinkeun ngirangan maksimal résiko tina épisode hak istimewa. , sapertos dina basa Inggris kuring kedah narjamahkeun eusina, tapi kuring bakal nyobian masihan sababaraha waktos ka diri kuring sabab éta mangrupikeun hal anu kami ogé nerapkeun kana prosés masang program di Gentoo, perlu pikeun ngalakukeun kotak pasir anu pas pikeun nyingkahan résiko sareng program anu bakal dipasang.

  17.   Jordi cenahna

    pantun,
    Nya, kuring gumbira ngeunaan jaman anyar kecerdasan buatan ...

    Kusabab sakumaha anjeun carioskeun, mungkin aya waktos nalika AI ngalakukeun sadayana padamelan. Sareng naon hartosna éta? Nya, sapertos 80 atanapi 90% padamelan bakal leungit.

    Mimiti sigana mah pikasieuneun, sareng kanyataanna saur kuring urang bakal ngagaduhan waktos kamiskinan sareng kateusaruaan anu luar biasa, kumargi ieu bakal datang laun, ngan ukur dilaksanakeun ku perusahaan ageung anu ngagaduhan AI sareng prasarana anu diperyogikeun pikeun ngajalankeun aranjeunna, tapi dina jangka panjang jelas yén umat manusa moal tiasa salamet kalayan ngan 10% jalma damel sareng dibayar, sareng sésana henteu.

    Bakal aya parobihan anu jero pisan, numana harta sareng artos bakal kaleungitan hartos, sabab anu badé damel bakal janten mesin, sareng manusa bakalan bakti diri pikeun ngalakukeun nanaon, atanapi ngalakukeun sadayana ...
    Kalayan kecap séjén, manusa tiasa lirén damel pikeun salamet. Mesin bakal nyayogikeun kami barang-barang sareng jasa anu dibutuhkeun, sareng urang sadayana bakal mayar penghasilan universal pikeun hirup sakumaha anu dipikahoyong.

    Tangtosna, sapertos anu biasa kajadian, bakal seueur jalma anu hoyong teraskeun ngalakukeun hal-hal, narékahan, diajar, nalungtik ... ngajantenkeun urang langkung maju, sapertos jalma-jalma jegud dina jaman Renaissance (atanapi iraha waé), anu tiasa bakti kahirupanna nepi ka hal-hal banal sapertos astronomi, matematika, fisika, lukisan, musik. Mangabad-abad ka pengker éta normal pikeun jalma salamet dina cara anu goréng supados henteu maot kalaparan, sareng ngan anu jegud anu tiasa bakti diri kana seni sareng élmu.

    Jigana tungtungna bakal janten dunya anu caket sareng Star Treck, dimana manusa ngalakukeun hal-hal pikeun henteu salamet, tapi hoyong ngawangun tim, pikeun ngalakukeun hal-hal anu ngarangsang urang. Sareng upami anjeun henteu hoyong, maka anjeun henteu kedah ngalakukeun nanaon. Pitunjuk ka AI anjeun pikeun salawasna nyiapkeun katuangan pikeun anjeun sareng bakti diri pikeun olahraga, pendak sareng babaturan, ngumbara ...

    Kuring yakin yén pendapatan universal bakal janten awal dunya ieu, tapi urang moal ngagaduhan pilihan (kecuali upami urang nyaram AI, tangtosna ...)

    1.    ChrisADR cenahna

      Héi Jordi, hatur nuhun pisan pikeun anjeun ngabagi, sabab éta pasti masa depan anu ngajangjikeun pisan upami éta kacumponan sakumaha anjeun carioskeun, éta ogé leres yén dina dunya dimana mesin ngalakukeun sagala rupa, manusa kedah mendakan hartos anyar pikeun ayana ( sapertos témbok -e atanapi matriks 😛) tapi pastina aya parobihan anu ageung caket, panginten di sakola identitas "virtual" bakal mimiti langkung jero tibatan anu "nyata", sareng seueur kamungkinan-kamungkinan sanésna.

      Pastina ogé bakal aya waktos dimana perusahaan ageung tiasa sareng kedah ngalih ka dunya, kumargi kéngingkeun alat-alatna bakal awis pisan, tapi sapertos sadayana téknologi, ku jalanna waktos sareng penemuan énggal, bahan sareng prosés janten langkung seueur éfisién sahingga kirang mahal. Upami teu kitu urang moal ngagaduhan fasilitas gaduh 1,2 atanapi 5 laptop di hiji imah, hal anu sakitar 30 taun ka pengker panginten moal kapikir.

      Sareng panginten penghasilan ogé kaleungitan hartos, sabab naha urang peryogi artos upami sadayana parantos sayogi pikeun sadayana? muhun, ideu panasaran tanpa ragu, tapi kuring pikir urang kedah ngantosan sakedik terang kumaha perkembanganna 🙂

      Wilujeng liburan 🙂

  18.   Álvaro cenahna

    Kuring salami kuring kéngingkeun ubar-ubaran sareng ngahémat nyawa.

    1.    ChrisADR cenahna

      AI parantos lebet kana ubar Alvaro 🙂 contona tautan ieu 1 éta nunjukkeun urang kumaha AI ngabantosan ngirangan résiko di rumah sakit sareng nyageurkeun jalma 🙂 tanpa ragu hal anu saé, sareng dina waktos anu sami pikahariwangeun pikeun seueur dokter, sabab panginten moal lami deui waktosna mesin bakal langkung saé tibatan dokter pikeun didiagnosa sareng ngubaran jalma anu gering 🙂

      Salam sareng wilujeng liburan.

  19.   Malaikat Lopez Ortiz cenahna

    Tulisan anu saé, pikeun kuring éta nyorot kabutuhan anu teras-terasan pikeun mindahkeun kaamanan perimeter sistem kami ka para ahli anu sanggup nerapkeun téknologi ieu.

    1.    ChrisADR cenahna

      Éta pastina bakal janten léngkah pikeun nuturkeun Malaikat, tapi écés léngkah salajengna ogé pikeun kaamanan sorangan pikeun mopohokeun masarakat sareng ngalirkeun ka IA ogé 🙂 masalahna nyaéta dina terang kumaha nyanghareupan tantangan anyar ieu. Hatur nuhun pisan kana bagikeun sareng liburan anu bahagia.

  20.   MARC cenahna

    Kuring bagikeun visi masa depan antara campuran tron ​​sareng terminator, kuring nyarankeun anjeun maca tulisan ieu https://independenttrader.es/se-acerca-la-criptomoneda-global.html anu nyarioskeun kumaha anu dilakukeun ku élit ku cryptocurrency, hal anu dilahirkeun pikeun ngabébaskeun urang janten musuh urang, kuring henteu hoyong apokaliptik tapi masa depanna sigana goréng sobat kuring, kuring parantos ningali film dokumenter dimana aranjeunna nyarioskeun kapribadian. jenis diadopsi ku perusahaan (psychopath, upami anjeun resep) sareng urang dina cara percanten ka hareup urang ka psikopat anu terang kumaha ngendalikeun épolusi Al !!!? Nya, sigana urang kedah ngagambarkeun sakedik deui kana hal éta.
    Salam, tulisan anu saé.

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo maRc, leres kapitalisme ngancurkeun urang dugi ka sababaraha batas, tapi langkung ti perusahaan sapertos kitu, aranjeunna jalma anu ngajalankeunana, sareng ieu mangrupikeun hal anu kedah diurus salami lami (sigana salami aya nyaéta manusa di planét ieu).

      Anu matak pikeun kuring nyaéta ningali naon anu bakal kajadian nalika AI tiasa ngartos konsép sapertos korupsi, kabohongan, pamrih ... naha éta bakal ngadopsi aranjeunna nyalira? Atanapi dina logika anu leres anjeun bakal nyobian ngaleungitkeunana? kadua sisi koin katingali rumit upami anjeun naros ka kuring, anu ngajantenkeun langkung narik 🙂

      Hatur nuhun pisan sareng wilujeng liburan

  21.   Lebaran cenahna

    Pikaresepeun pisan. Teraskeun éta.

    1.    ChrisADR cenahna

      Hatur nuhun Eidur, wilujeng liburan 🙂

  22.   Francisco cenahna

    Kuring resep paparan tulisan anjeun sareng aftertaste yén kami parantos telat.
    Dugi ka ayeuna sareng kanggo waktos anu caket, dina kaseueuran kreativitas urang aman.

    Saé.

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Francisco, hatur nuhun kanggo kecap anu saé sapertos kitu. Tanpa ragu, dunya gélo ieu pikaresepeun pisan 🙂 anu ngajantenkeun pamahaman atanapi sahenteuna nyobian ngartos masalah ieu mangrupikeun petualangan nyalira.

      salam sareng liburan senang

  23.   W. Reich cenahna

    ChrisADR, tulisan anu pikaresepeun. Koméntar anu teu ternilai sareng leres-leres ngareuwaskeun dédikasi anu anjeun pasihkeun dina koméntar unggal koméntar, matak kaleuleuwihi. Salametan ti bojong wéb sareng sadaya dorongan di dunya pikeun anjeun sareng anu pangsaéna pikeun blog anjeun. Abdi kantos aya di dieu sakapeung, waktos ieu didaptarkeun dina fav. 😉 Angkatan kuat di dieu Chris .. Dina waktos anu saé, filsafat budaya bébas nembus lapisan kode anjeun. Hormat kuring pisan pikeun tugas anjeun. Sambutan!
    (^ _ ^) /

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo W. 🙂
      Kecap anu alus pisan anu ngeusi kuring ku kabagjaan 🙂 hatur nuhun pisan kana sagala kahoyong sareng dorongan anjeun. Nya, éta salawasna ngeunaan diajar sareng langkung ti naon waé anu ngabagi, sabab upami anjeun henteu ngantepkeun warisan élmu dina kaayaan hudang, naon gunana pikeun kéngingkeunana ti heula? Sahenteuna kuring nuturkeun premis éta sareng jalma anu kuring tingali anu hoyong pisan milari élmu, sareng éta mangrupikeun hal anu istiméwa anu dianggo ku pangguna GNU / Linux 🙂 Di dieu di Peru kuring henteu gaduh seueur kasempetan pikeun ngabagi pangalaman ieu kusabab kuring henteu mendakan grup pangguna anu ngayakeun acara atanapi ceramah atanapi anu sanés 😛 tapi kuring anggap ti dieu kuring ngahontal langkung seueur jalmi sareng seueur jalmi tiasa nguntungkeun tina panasaran hiperaktif kuring

      Salam sareng wilujeng liburan 🙂

  24.   Miguel Jr. cenahna

    Pos anu saé pisan, jalma-jalma anu kalibet kana téknologi sabab kami sadar kana jinis téknologi ieu, tapi naon anu kajantenan pikeun jalma anu ngagunakeun Internét dina luang sareng / atanapi hiburan. Teu dihaja aranjeunna ngirimkeun seueur inpormasi ka sérver Google atanapi Facebook. Seueur anu nyangka yén kanyataan yén kami nganggo kaamanan dua-léngkah gélo tapi anu leres nyaéta inpormasi anu diterbitkeun ayeuna bakal salamina dina Internét sareng aranjeunna tiasa ngalacak kabiasaan jalma. Dina pamanggih kuring urang parantos hirup di jaman Skynet tanpa jalma anu perhatoskeun sareng éta aya di tangan seueur jalma anu darmabakti kana téknologi pikeun ngendalikeun ieu sareng ningali yén ilmu anu dianggo henteu dianggo pikeun tujuan anu goréng.

    1.    ChrisADR cenahna

      Urang pastina kedah ngémutan deui cara urang ngadidik generasi kahareup, sanés ngan ukur ngeunaan kaamanan virtual, tapi ngeunaan idéntitas maya. Ieu panginten mangrupikeun masalah prioritas di nagara-nagara sanés, sareng mudah-mudahan kasempetan pikeun némpélana ogé bakal sumping ka kami dina sababaraha waktos 🙂 Hatur nuhun pisan pikeun ngabagi Miguel Junior, Salam

  25.   Javier cenahna

    Halo, tulisanna ayeuna pisan, tapi menurut kuring jawaban tina patarosan Naha kuring kedah neraskeun karir dina kaamanan? Henteu diragukeun éta kedahna: Tangtosna diajar anu mendasar sareng kedah janten asét anu dipikahoyong sareng berharga pikeun manusa, salian salaku ahli profesional nyaéta tugas urang pikeun diajar sareng teras-terasan nalungtik henteu ngan ukur dina masalah kaamanan tapi dina sagala bidang usaha manusa Urang kedah ogé ngahasilkeun pendekatan anyar upami urang hoyong payuneun salaku balapan dina taun-taun payun sareng sanés ngan saukur janten bagian tina ELOI (The Time Machine ku HG Wells).
    Urang kedah émut yén AI ku kapasitas pangolahan 24-7-365 sacara total langkung saé tibatan kamampuan manusa, tapi manusa salawasna tiasa nyumbangkeun ideu anu nyababkeun gerakan ngaganggu, pergeseran paradigma, filosofi sareng révolusi; kajadian sateuacanna urang tiasa nganggo AI anu sami pikeun kapentingan urang sorangan, sigana kuring yén prestasi hébat di dieu nyaéta kamajuan biotéhnologi, sapertos modifikasi DNA panas sareng CRISPR atanapi implantasi élmu langsung dina uteuk dina gaya anu pangsaéna pilem DEMOLITION MAN Istilah sanésna, ngagunakeun kagancangan anu AI gaduh sareng nerapkeun ka mahluk urang, ...
    Sedengkeun pikeun phobia AI, kuring kedah nyebatkeun yén éta kasép, teu aya deui ieu kanyataanana urang, éta mangrupikeun wahana dimana umat manusa nyandak perjalanan anu anyar, janten tetep bersaing pikeun kaunggulan

    1.    ChrisADR cenahna

      Pasti Javier, perlu pikeun teras-terasan diajar, ngulik sareng ngapdet. Sedihna, aya séktor sareng / atanapi jalma-jalma anu henteu ningali éta ku cara kitu, sareng aranjeunna biasa ngabiayaan damel "minimal" kanggo ngajantenkeun jalan lancar. Ieu ngingetan kuring ngeunaan hiji manajer IT anu kuring kenal, anu damel di pulisi sareng anu ngatur jaringan anu ageung. Hanjakalna, anjeunna panginten yén damel 2 jam saminggu jarak jauh tanpa leres-leres ningkatkeun hal éta cekap pikeun kéngingkeun sol na x000.00 per bulan, kanyataanana sedih, tapi aya jalma sapertos kitu, sareng berkat jalma-jalma ieu urang ngagaduhan masalah ageung dina tingkat sosial .

      AI pasti mangrupikeun hal anu saé, sareng éta nunjukkeun, tapi ngadorong urang pikeun ngalakukeun réfléksi jero sanés ngan ukur ngeunaan cara ngalaksanakeunana sareng réfléksi ieu kedah dilaksanakeun gancang-gancang, kumargi momen anu téknologi bakal mimiti didamel nyaéta henteu jauh. langkung mandiri ti manusa.

      Hatur nuhun pisan kana koméntar anjeun, salam 🙂

  26.   Totoro cenahna

    Tulisan anu saé…. Pikiran pisan sareng ngajantenkeun kuring ngabayangkeun hal-hal
    Salam ti Kolombia

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Totoro, hatur nuhun pisan 🙂 salam sareng panasaran teraskeun ngajantenkeun anjeun ngabayangkeun hal-hal 🙂

  27.   HO2Gi cenahna

    Naon anu bakal kajadian upami parangkat lunak ditingkatkeun pikeun tugas tapi dieusian ku bug, kumaha éta tiasa ningkatkeun dirina saatos éta?
    Éta patarosan anu anéh tapi naha éta tiasa kajantenan?

    1.    ChrisADR cenahna

      Hai HO2Gi, hatur nuhun kanggo patarosan anu matak sapertos kitu. Prosés évolusi dumasarkeun kana gén sareng generasi, sacara praktis naon anu kajantenan pikeun sadaya spésiés hirup di planét ieu. Génom atipikal berkembang, dina awalna éta tiasa dianggap salaku "bug" dina sistem normal, tapi ku waktos épolusi nyalira bakal nampi atanapi miceun kailahian ieu. Salaku conto urang gaduh kuda, éta biasana gaduh 5 ramo tibatan kuku, antukna sababaraha mimiti lahir sareng ramo atrophied sareng ieu salamet langkung lami tibatan réncangna tanpa "bug", épolusi nampi parobihan sareng ayeuna aranjeunna sapertos aranjeunna nyaéta. Conto sanésna, jerapah sareng beuheung na, tah, seueur conto anu aya.

      Balik kana patarosan, "bug" tiasa produktif atanapi ngarusak, éta sababna seueur pangembang nyarios: "Anjeun tiasa ningali éta salaku bug atanapi salaku fitur". Pusatna aya hasilna, upami nyarios "bug" ngahasilkeun hasil anu langkung saé tibatan kakuranganana, épolusi sigana bakal tanggung jawab ningkatkeun waktosna, upami henteu éta bakal dipiceun. Éta kaéndahan évolusi 🙂

      Kuring miharep kuring parantos tiasa ngajawab patanyaan anjeun, salam sareng taun énggal.

  28.   LxiZ cenahna

    Tulisan anu saé sareng pikaresepeun pikeun urang anu ngamimitian dina Kaamanan

  29.   Fernando cenahna

    Suuuper pikaresepeun! Tujuan kuring pikeun taun 2018 ieu anu dimimitian henteu lami, nyaéta lebet kana dunya program. Janten anom pisan, ampir siga kasalahan, kuring janten asistén kursus dina program Dasar pikeun TI 99 / A ... prasejarah !!!!
    Pisan dina impian kuring, kuring émut sababaraha hal anu, pikeun umur ngora kuring, narik perhatian kuring. Taun ayeuna kuring bakal ningali HD umur 44 taun ieu!
    Anu matak kuring nyaéta pendekatan anjeun kana mata pelajaran.

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Fernando 🙂 Nya, éta pasti tujuan anu hadé pikeun taun ieu anu dimimitian, sareng aya ratusan komunitas sareng proyek anu peryogi seueur bantosan janten cara anu saé pikeun ilubiung sareng diajar 🙂
      Salam sareng dorongan

  30.   tormund cenahna

    Tulisan anu pikaresepeun yén unggal peminat profesional atanapi kaamanan kantos dianggap.
    Éta kadaharan pikeun pamikiran sapertos kriptografi sareng komputasi awan.

    Selamat, anjeun parantos kéngingkeun pamaca.

    1.    ChrisADR cenahna

      Halo Tormund, hatur nuhun pisan kana kecap anu saé anjeun, kuring leres-leres ngarepkeun kuring henteu gagal sareng anjeun teras-terasan mendakan hal anu pikaresepeun dina tulisan kuring 🙂 aranjeunna pastina topik anu cukup pikaresepeun, kuring hoyong nyerat ngeunaan duanana, urang bakal ningali kumaha waktos masihan kuring dinten ieu 🙂 Salam sareng kasuksésan dina 2018 ieu

  31.   Roosevelt cenahna

    ieu ngajantenkeun kuring mikirkeun skynet sapertos terminator, dimana AI nganggap yén manusa henteu pantes deui ngagunakeunana sareng urang dikutuk ka jaman batu anu anyar, saur kuring kuring rada jahat.
    Ringkesna, tulisan anu saé, salam ti Vénézuéla