Bosen ku sikep Canonical sareng sababaraha pangguna Ubuntu

canonical-redhat-microsoft

Kuring bosen ku sikap Ubuntu sareng sababaraha pangguna distro ieu, nuju naon OpenSource sareng sumber anu aranjeunna parantos nguseup mangtaun-taun.

Akhir-akhir ieu saloba anjeun terang, Ubuntu parantos mutuskeun pikeun nyiptakeun server grafisna nyalira, anu disebut Mir, dina naon nyaéta tendangan jalan pikeun pangembang Wayland, enya Wayland, éta sérver anu aranjeunna kantos nyarios, ti saprak Ubuntu 10.04, éta aranjeunna bakal ngagunakeun.

Tungtungna kauninga yén Ubuntu parantos ngembangkeun server grafis na nyalira ti saprak 2012, di tukangeun masarakat. Oke, abdi moal ngantebkeun kumaha goréngna pikeun nyandak sadayana pikeun anu bodo sareng kakurangan transparansi Canonical, tapi anu paling penting kuring hoyong negeskeun sorangan naha naon anu dilakukeun ku Ubuntu pikareueuseun, sahenteuna dina bentuk-bentukna.

Server grafis mangrupikeun bagian konci, Xorg parantos ketinggalan jaman sareng hese ogé nerapkeun hal-hal anu tangtu, sabab éta henteu pernah dipikirkeun naon anu diperyogikeun dinten ayeuna. Pamakéan server grafis atanapi anu sanés, tiasa nunjukkeun sacara saderhana sareng saderhana, anu sanésna ditingalkeun tanpa dukungan ti pabrikan, ngantunkeunana kana dukungan saderhana supir gratis, anu dina kasus Intel atanapi AMD, masih lumayan ditarima, tapi dina kasus NVidia….

Éta di dieu, dimana Canonical pikeun kanyataan saderhana gaduh proyek dimana éta tiasa ngalaksanakeun kontrol total sareng mutlakna, anu diktator, mutuskeun pikeun nyiptakeun server grafis anu sanésna, nyiptakeun langkung seueur pembagian dina panorama (sareng ngémutan yén pangguna na anu paling seueur anu ngawadul anu gaduh turunan distro), anu, henteu ngagaduhan naon-naon anu teu acan kagungan Wayland.

Pengkhianatan parantos parantos dilakukeun, ngabelokkeun deui ka sadaya masarakat, pamekar GNOME, KDE, sareng lingkungan sanés anu parantos ngagarap Wayland. Conto anu jelas nyaéta GNOME 3.10 (Séptémber 2013?) Bakal parantos gaduh seueur dukungan pikeun Wayland.

Komunitas, sakumaha normalna, mantul, kaseueuran jalma damel haratis dina hiji proyek, sareng satengahna damel, aya anu kaluar ngabéjaan yén padamelan anjeun henteu aya nilainya deui, rai naon anu bakal aranjeunna tetep?

Ieu kumaha pangembang sapertos kwin nganyatakeun hal-hal sapertos:

Sateuacan kuring langkung rinci deui kuring badé ngajelaskeun hiji hal anu jelas: Canonical leres-leres diidinan pikeun ngembangkeun naon anu aranjeunna pikahoyong. Kuring saé pisan sareng ieu sareng henteu paduli naha éta ngembangkeun server tampilan anu sanés, kernel os nyalira atanapi cangkang desktop anu sanés. Abdi henteu tiasa paduli. Éta artos Canonical / Mark sareng anjeunna tiasa nanemkeun éta ku cara naon waé anu anjeunna anggap mangpaat. Abdi henteu bakal paduli upami éta janten perangkat lunak propriétari, éta henteu kunanaon.

Naon anu henteu saé nyaéta ngabalukarkeun gangguan utama dina ékosistem parangkat lunak gratis kalayan masihan alesan téknis palsu sareng ngalakukeun pernyataan anu kandel ngeunaan parangkat lunak Canonical henteu nyumbang. Ieu henteu tiasa ditampi. Ieu pisan frustasi sareng ngancurkeun seueur kapercayaan anu kuring gaduh dina Canonical. Bakal sesah ngawangun deui kapercayaan ieu. Canonical tiasa bungah yén éta mangrupikeun dunya perangkat lunak gratis sareng sanés dunya perusahaan normal. Aya sababaraha pernyataan anu tiasa ngangkat jurusan hukum di dunya perusahaan normal [3]. Éta ogé hargana seueur motivasi sahenteuna di pihak kuring sareng kuring malah naros naha éta masih pantes janten anggota ékosistem parangkat lunak gratis. Daripada gawé babarengan ayeuna urang gaduh kaayaan dimana anggota ékosistem janten pesaing sareng mana bagian badmouth tina tumpukan parangkat lunak. Kaayaan anu pikasieuneun pisan.

Pasti aya alesan anu valid pikeun ngembangkeun Mir anu ogé masuk akal. Hanjakalna aranjeunna henteu acan dipidangkeun dugi ka ayeuna. Kuring rada yakin yén kuring terang alesanna sareng upami aranjeunna bakal nyarios langsung éta bakal pikeun kuring sareng proyek sanés panginten langkung gampang. Éta bakal ngaleungitkeun hanjelu anu diakibatkeun ku pengumuman éta sareng kami moal kedah ngabahas éta pisan, sabab éta tanda tanya moal aya. Tapi tétéla Canonical mutuskeun masihan argumen téhnis palsu tibatan anu nyata.

Normal pikeun pangembang tersengat, naha anjeun tiasa ngabayangkeun dunya, dimana hiji-hijina lingkungan anu sanggup ngajalankeun Mir nyaéta Unity, sareng sadayana anu sanés anu sanésna atanapi hoyong Unity, henteu tiasa nganggo lingkungan kalayan dukungan supir anu katutup?

Tapi hayu urang teras-terasan, hayu urang tingali anu gélo, anu bakal ngajalankeun KDE dina Mir:

Mir henteu ngagaduhan protokol anu leres. "Inti batin" didadarkeun salaku "protokol-agnostik". Ieu janten masalah upami urang hoyong ngagunakeunana. Arsitéktur urang béda (sakumaha anu ditétélakeun di luhur) sareng urang peryogi protokol antara cangkang desktop sareng komposerna. Upami Mir henteu nyayogikeun kami kedah nganggo protokol sorangan. Sareng éta parantos aya, éta disebat "Wayland". Janten sanajan urang bakal ngadukung Mir, urang peryogi protokol Wayland?!? Éta henteu raoseun pikeun kuring. Upami urang kedah ngajalankeun Wayland di luhur Mir ngan ukur kéngingkeun fitur anu urang peryogikeun, naha urang kedah ngajalankeun Mir pisan?

Pikeun ngajantenkeun lingkungan sapertos damel KDE, dina Mir, Wayland masih diperyogikeun, hal anu absurd, janten, langkung saé ngan nganggo Wayland, leres?

Ayeuna, ogé, Canonical masih di jalan anjeun, anu tiasa leres atanapi salah pikeun anjeun. Salaku conto, kuring hoyong émut yén dinten ayeuna, Canonical sanés perusahaan pelarut, ogé henteu mendominasi pasar perusahaan sareng server ageung, dimana Red Hat condong didominasi, janten akhirna, kaputusan anu disebarkeun sapertos Red Hat atanapi Suse nyandak , bakal tip kasaimbangan salah sahiji cara atanapi anu sanés.

Masalahna sumping, nalika anjeun nyéépkeun sababaraha jam sareng jam, maca koméntar ti pangguna Ubuntu, dina halaman sapertos Phoronix, anjeun mendakan koméntar sapertos kieu:

Henteu, henteu henteu ... Anjeun henteu kéngingkeunana. NOBODY naros ka anjeunna pikeun ngadukung MIR. Kwin henteu relevan pikeun Canonical, sareng éta waé. NOBODY naroskeun pendapatna ngeunaan naon anu dilakukeun ku Canonical sareng MIR sareng Unity. Teu aya protokol pikeun desktop anu sanés kumargi teu aya kabutuhan. Anjeunna nyatakeun yén anjeunna henteu resep kana MIR, sareng alesan anu saé kusabab kwin henteu aya hubunganana.

Canonical mutuskeun, sareng mangrupikeun hal anu saé pikeun pendapat kuring, yén aranjeunna henteu tiasa ngandelkeun proyék hulu pihak katilu anu henteu masihan terang ngeunaan naon waé kecuali proyekna nyalira, contona, cangkang gnome sareng kde. Wayland, gnome sareng kde henteu ngahontal cita-citana, naha kanonis kedah nuturkeun aranjeunna? éta henteu aya artina.

Salajengna, kuring mikir yén kanonis kedah mopohokeun kde sareng gnome pikeun saé, sareng kumaha waé jarakna jauh tina paradigma distro linux sakola lami anu diwangun ku pakét hulu anu aya hubunganana, henteu aya hubunganana atanapi bahkan proyek hulu anu bentrok.

Pangembang ieu kedah konsentrasi usahana kana kinerja, kasaluyuan perangkat keras sareng panggunaan sumberdaya, hal anu anjeunna nunjukkeun teu resep pisan. Anjeunna mutuskeun badé milari waylaid, tah, mimitian ngerjakeun éta, KWIn badé janten henteu aya hubunganana ogé.

Ningali ieu, kuring ngan ukur tiasa nyarios, hirup OpenSource, hirup, naon méntalitas ..., kuring pikir yén sababaraha pangguna ngagaduhan sistem operasi anu salah, sababaraha sigana pangguna Mac OS X, sareng sanés GNU / Linux.

Sareng upami kuring nganggo GNU / Linux ayeuna sareng sanés OS X dina komputer kuring, éta ngan saukur pikeun kabébasan tiasa ngagunakeun distro naon waé anu kuring pikahoyong, kalayan dukungan ti Nvidia, sareng tanpa kedah nuturkeun idéologi saha waé khususna. Kusabab gumantung ngan hiji jalma, langkung saé kuring nganggo OS X, sahenteuna éta naon anu aranjeunna laksanakeun, sanaos caranya tiasa didebatkeun, aranjeunna ngalakukeun éta kalayan saé.

Pokokna, seuneu dilayanan. Tapi upami kuring ditingalkeun ku naon-naon, nyaéta yén sadayana bébas ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong, tapi inti tina GNU / Linux kedah sami pikeun sadayana, sareng henteu nyobian nyababkeun perpecahan anu ageung sareng nyeri. Ieu sanés Windows, ieu moal pernah janten Apple, sabab seueur hobi pikeun maksakeun naon-naon ka batur, nalika komunitas ieu parantos sering ngabédakeun dirina dina kabébasan sareng ngabagi hal-hal sareng sadayana?

Fuentes:

Mir di Kubuntu

http://phoronix.com/forums/showthread.php?80617-KUbuntu-KDE-Has-Little-Hope-For-Ubuntu-s-Mir

http://phoronix.com/forums/showthread.php?80590-Canonical-Shows-Mir-Unity-Next-Running-On-MacBook-Pro

http://phoronix.com/forums/showthread.php?80513-Ubuntu-s-Mir-Moves-Ahead-With-Unity-8-Interface


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

365 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Phytoschido cenahna

    "Blowjobs" naon anu tiasa dibaca di dieu ti jaman ka jaman, leres?

    1.    PT cenahna

      Sapertos anu anjeun lakukeun ti jaman ka jaman?

      1.    Phytoschido cenahna

        FYI, dina komentar ironis kuring di luhur kuring ngan saukur nganggo salah sahiji kecap pangsaéna anu dikumpulkeun tulisan blog anu salah eja ieu. Ayeuna, berkat waleran anjeun, kuring sadar jenis jalma anjeun, sareng ku sabab éta kuring tiasa ngalangkungan pendapat anjeun - ogé panulis entri - ngalangkungan gerbang kemenangan, kusabab kuring henteu nganggap jalma biasa tina leueur. Sambutan.

      2.    sengit cenahna

        Koméntar ieu kedah dimoderasi: /

    2.    Alexandrim cenahna

      Ieu anu kajadian nalika jalma sieun yén distribusi Linux anu aranjeunna anggo tiasa ditingalkeun tanpa dukungan supir propriétari pikeun alat anu katutup na. Maka, aranjeunna moal tiasa nganggo kartu nirkabelna pikeun ngintip nanaon Facebook-na bari nganggo Google pikeun milarian Internét pikeun naon anu aranjeunna ditugaskeun pikeun nalungtik sareng yén aranjeunna pasti bakal moal ningali siga anu kajantenan ku aranjeunna kusabab Roh Suci. Henteu kakantun masang driver NVIDIA pikeun maén dina Steam. 🙂

      PS: Sadaya kajadian sareng tokoh anu dilaporkeun didieu fiksi sareng henteu dimaksudkeun pikeun nyigeung saha waé. Facebook, Google, NVIDIA, sareng Steam mangrupikeun mérék pamilik masing-masing.

  2.   sétan AG cenahna

    Wuao, pokok na nuju ngaduruk, waktos ka waktos, urang kedah ngantosan kanggo ningali naon anu kajantenan.

    1.    Gibran cenahna

      Kuring pikir kamungkinan na kabuka, fragméntasi anu diderita GNU / Linux sanés ngan ukur téhnis tapi filosofis, dina hiji sisi urang ngagaduhan Ubuntu anu parantos ngembangkeun sakumpulan produk anu ngaréspon pasar, aranjeunna parantos nyarios ngeunaan Wayland langkung ti 5 taun sareng teu nanaon Ieu sanes waktos kanggo strategi pasar, Mir mangrupikeun jawaban anu paling logis; Kusabab ramé pasar ku Android (Linux, tapi sanés GNU / Linux) ngabahekeun pasar Windows anu nuju terjun, aya rohangan, tapi éta leutik sareng panto na dibuka kanggo waktos anu pondok.

      Teu aya rohangan pikeun pamekaran 30 taun, Ubuntu ngaréspon pasar, sanés ka masarakat, sareng pasarna saé, pasar hoyong produk kualitas anu pas sareng kabutuhan (gancang-gancang), kuring resep ngagunakeun Debian sareng stabilitasna dina desktop tapi kaleresan éta masih ngagaduhan rarancang anu kirang dijaga sareng konfigurasi na lambat, dina dunya anu waktosna hargana artos, kuring dibayar kanggo masangkeunana dina sérver, Ubuntu LTS kakuasaan dina desktop kuring, saderhana, geulis sareng stabil . Nalika Debian gaduh OS anu henteu meryogikeun masang langkung seueur driver dina Thinkpad T410 kuring, desktop anu bersih sareng éndah (tingali Xubuntu) dinten éta kuring robih.

      Dina dunya anu dimonopoli ku pasar, kuring henteu tiasa nawiskeun Fedore, Suse atanapi Mageia, sabab éta bakal nunjukkeun rébuan dolar, sumber sareng waktos pikeun ngalatih 500 jalma, kuring langkung resep Ubuntu, anu ngagaduhan komunitas ageung sareng intuitif pisan.

      Tungtungna kuring nyarios yén kamungkinan dibuka sabab dina tungtungna pangguna anu hoyong éta gaduh Mini Mini Remix sareng UCK bersih, saderhana sareng enteng, anjeun ngan saukur tiasa ngadamel Ubuntu anjeun pikeun ngukur atanapi langkung saé nyandak garpu, éta kumaha GNU / Linux. kaputusanna dugi ka pangguna akhir.

      1.    Pablo cenahna

        Sapuk satuju.

        Kuring henteu gaduh waktos kanggo maca tutorial sareng tutorial, kuring nganggo komputer pikeun dianggo sareng kuring bakal langkung épisién upami kuring damel langkung padamelan dina waktos anu sesingkat na. Nalika ngeunaan nyugemakeun klien dina hal waktos sareng biaya, kuring henteu tiasa résiko ngirim aranjeunna katalog dina ODT, atanapi tar.gz. Upami aranjeunna henteu tiasa muka, aranjeunna ngirimkeun kuring ka bangsat burit sareng ngiringan kompetisi.

        Upami sisadmin abdi kasieunan ku ubuntu, bayangkeun naon anu badé dipikirkeun kana Arch atanapi Gentoo.

        Ayeuna deui kana subjek, kami resep ngajantenkeun hal-hal janten leres sareng gancang dilakukeun, kami henteu gaduh waktos ngantosan aplikasi anu gratis, terbuka, stabil sareng filosofis leres dikembangkeun. Palanggan henteu ngantosan kami. Sareng naon anu kuring béntenkeun ngeunaan FLOSS nyaéta anak tatangga anu mana waé anu ngadamel aplikasi atanapi distro sareng masihan nami anu anéh anu henteu stabil sareng ngan nyayogikeun 0.002% kabaruan. Kuring parantos bosen kana aplikasi anu biasa atanapi henteu réngsé anu ngajangjikeun pisan dina vérsi salajengna anu bakal dileupaskeun dina dua taun tapi moal ngagaduhan éta di Debian stabil salami 4 taun deui.

        Kumaha kahoyong anjeun gaduh parangkat lunak anu saé dimutahirkeun, terpadu, épisién sareng réngsé. Hayu aya sinergi sareng sinkronisasi. Sadayana damel pikeun pangguna biasa (sanés insinyur, murid élmu komputer).

        Upami Canonical hoyong janten otoriter, maka pikeun sistem operasi anu langkung saé tibatan anarki desain, fungsionalitas sareng stabilitas. Janten kuring ngarepkeun Ubuntu terintegrasi, berorientasi pangguna, épisién, éndah, stabil, sareng aman. Sareng aranjeunna badé bangsat kana distribusi getih anu hijina hal anu aranjeunna sumbangkeun nyaéta kabingungan.

        1.    pandev92 cenahna

          Pclinux os, openuse, bahkan debian, éta gampang distro, cekap pikeun jalma percaya yén ubuntu gampang sareng teu kedah dilakukeun, tingali waé sagala masalah anu biasana aya nalika édisi anyar kaluar, sareng upami anjeun hoyong pikeun ditingali, tingali masalah anu diterbitkeun dina omg ubuntu, sareng skype, sareng Chrome jsb.

          1.    Pablo cenahna

            @ pandev92

            Distribusi anu anjeun sebatkeun sanés distribusi anu gampang pikeun jalma anu sanés insinyur sistem atanapi pangguna anu ngagaduhan keterampilan anu aya hubunganana. Dina debian browser standar nutup dirina sacara teras-terasan sareng pidgin henteu nyambung kana MSN sareng masihan seueur masalah sareng video laptop kuring. Abdi teu tiasa masang OpenSuse sabab nunjukkeun kasalahan dina partisi dina hard drive kuring. Kuring henteu terang Pclinux, kuring henteu terang manajer paket naon anu dianggo sareng kuring henteu badé nganggo éta sabab sapertos anu kuring carioskeun, kuring henteu gaduh waktos kanggo ngalakukeun gék. Di sagigireun éta, kuring parantos terang kumaha ngagunakeun apt sareng synaptic, saur Pclinux moal nawiskeun kuring bungkus anu teu tiasa dipendakan dina Ubuntu.

            Anu kuring henteu resep nyaéta aplikasi, aranjeunna henteu cekap saé, éta mangrupikeun kakurangan anu sami dina sadaya distribusi. Éta anu nyegah panggunaan linux sacara masif dina desktop, anu sacara hébat nyapekeun pikeun ngonfigurasi server samba pikeun kantor alit, dina windows anu gampang pisan. Pangembang floss henteu ngamangpaatkeun pangalaman pangguna windows sareng sok hoyong maénkeun kaulinan aslina ku "ngarancang" UI anu anéh, awon sareng teu marahmay. Abdi panasaran: Naha panganteur panel kontrol MS milikna? Naha éta utopia yén SAMBA tiasa ngonpigurasi sami sareng windows? Naha éta bid'ah? atanapi éta ngan saukur ngadaur mulangkeun ilmu sateuacanna. Henteu sadayana urang geeks, aya jalma anu naon anu urang lakukeun sareng komputer nyaéta padamelan sareng urang henteu nyéépkeun tuangeun tutorials atanapi maéhan waktos dina xvideo.

          2.    pandev92 cenahna

            @Paul

            Kuring ngalaman kasalahan anu sami ti anu parah dugi ka parah di Ubuntu, sareng kuring henteu hoyong janten geek, kuring tiasa nyarios persis sami sareng anjeun.
            Ogé, upami anjeun sumping nyarios ka kuring ngeunaan UI anu saé, tong namina kuring windows waé, bisi waé osx.

        2.    Saul cenahna

          @Paul

          Fitur anu anjeun milari dina sebaran, sapertos anjeun nyebatkeunana, masih rada teu kahontal. Naon gampang dianggo pikeun anjeun? Klik dua kali, anu * .exe anu ku Microsoft parantos biasa ku urang?

          Éta "gampang" panggunaan relatif ka élmu pangguna ngeunaan OS. Kusabab sanggeus mangtaun-taun ngagunakeun Windows anjeun terang yén aya waé alat anu anjeun henteu terang naon anu kedah dilakukeun sareng éta bakal ngajantenkeun hirup anjeun langkung gampang. Sigana mah Apple ngajual dina harga anu didamel, garis sareng garis kode; aranjeunna ngajual pangalaman pangguna. Pangalaman anu langkung ti dimana waé, konsép kotak hideung diwujudkeun. Jalma anu nganggo ios henteu mayar kanggo terang kumaha ngegel apel, tapi kumaha ngalakukeun naon anu aranjeunna lakukeun tanpa terang kumaha carana dilakukeun.

          Anjeun teu resep filsafat distro? lahirna sareng ngembangkeun proyek anu tiasa ogé jalan, kumaha parahna tiasa janten kagagalan tapi tungtungna dicobaan? Nya, tong dianggo na éta waé.

          Éta betah panggunaan anu anjeun milari, pikeun jalma anu gaya anjeun, dibeli ku artos. Gampang panggunaan anu dipilarian ku komunitas GNU / Linux dibeli kalayan usaha.

          1.    Pablo cenahna

            Koméntar anjeun ditaros teras diwaler ku nyalira:

            Q: Naon gampang dianggo pikeun anjeun? Klik dua kali, * .exe anu microsoft sapertos kitu urang biasa?
            J: Éta gampang dianggo anu anjeun milari, pikeun jalma anu gaya anjeun, dibeli ku artos. Fitur anu anjeun milari dina sebaran, sapertos anjeun nyebatkeunana, masih rada teu kahontal.

  3.   elendilnarsil cenahna

    Dimana urang kedah nyandak obor ??? Sanaos kuring parantos maos perkawis éta, kuring satuju kana koma terakhir ku tulisan éta. Éta langkung jelas yén Canonical henteu paduli kana komunitas Linux.

    1.    ditangtoskeun cenahna

      Sajauh anu kuring émut, anjeunna henteu pernah paduli.

      1.    elendilnarsil cenahna

        Leres, tapi nalika kuring mimiti nganggo Ubuntu (8.04), kuring ngarasa sahenteuna kolaborasi minimal. Ayeuna éta henteu deui tusuk dina tonggong, janten némbak titik-kosong.

      2.    elendilnarsil cenahna

        Untungna, aya sababaraha pilihan pikeun dipilih di dunya Linux urang.

  4.   Kerameki cenahna

    Tulisan anu saé. Hal-hal sapertos ieu mastikeun deui pendapat kuring anu ditulis dina pos pormat bungkusan Ubuntu anu anyar, Canonical milarian dinten demi dinten pikeun nambihan jarak antara distribusi na sareng komunitas Software Gratis. Kuring ngaraos musibah yén aranjeunna yakin yén hiji-hijina cara pikeun ningkatkeun nyaéta ngabalikkeun "akar" na dina SL.
    PS: ku koméntar pangguna anu nembongan dina tulisan, kuring henteu terang naha seuri atanapi ceurik.

  5.   Charlie Vegan cenahna

    Éta mangrupikeun tulisan anu kuring paling resep di blog ieu sareng kuring satuju, hiji alesan nyaéta desentralisasi dina perangkat lunak gratis, anu kuring anggap positip, anu sanésna nyaéta, pisah, teu marahmay sareng egois, sadayana aya dina kanonik, nyobian janten "unik "Sareng" bénten "nalika nyobian janten siga Apple

  6.   Jembar cenahna

    Éta pikeun pilihan, jelas yén anjeunna henteu pernah paduli ngeunaan perangkat lunak gratis atanapi anjeunna ngan ukur ngagunakeunana sakahayangna

  7.   Marco cenahna

    Turunkeun hate anjeun.

    1.    freebsdick cenahna

      Éta sanés benci ... khususna Ubuntu parantos lami netepkeun yén dunya utopian dimana pangguna tiasa sumping ... Ayeuna pamekaran ngan ukur tujuanana pikeun ngadominasi batur ... pikeun nunjukkeun tombol intina pilari ... Abdi moal nyangka kamekaranana bahkan parantos dikonsultasikeun sareng basis pangguna anu dipiboga sareng pangembangna ... Ningali hal-hal anu jelas sareng anjeun bakal sadar yén Cannonical mangrupikeun anu ngahasilkeun jenis kabodoan ieu

  8.   MetalByte cenahna

    Di hiji sisi, kuring ngartos ribut anjeun, di sisi anu sanésna, kutipan terakhir anu anjeun pasang dina sabagian leres, ngartos yén posisi Canonical nyaéta pikeun ngurus kapentingan aranjeunna, anu numutkeun naon masalahna henteu saluyu sareng komunitas perangkat lunak gratis . Ayeuna, salian ti kalibet sareng Canonical nalika anjeunna maén, anu kuring anggap sampurna (kuring ogé latihan éta olahraga xD), urang ogé kedah ngagali saeutik kana gang-gang gelap anu diciptakeun Red Hat. Nyatana, teu lami pisan anjeun nyebarkeun tulisan ngeunaan éta di dieu ("konspirasi") sareng hal-hal anu rada kerem.

    Kuring miharep nasib Canonical di perusahaan anjeun, desktop GNU / Linux henteu gumantung kana Ubuntu, sanaos ayeuna mangrupikeun salah sahiji proyék anu paling penting.

    1.    pandev92 cenahna

      Kuring ngan ukur terang, yén upami dina sataun ti ayeuna cangkang gnome kuring tinggaleun hiji atanapi anu sanés tanpa dukungan supir nvidia, éta tempat petualangan kuring di linux parantos réngsé, abdi moal nganggo ubuntu atanapi "wine jarto" xD

      1.    DanielC cenahna

        Seueur hal tiasa kajantenan sataun ti ayeuna, urang henteu acan nguping opini ti jalma-jalma anu ngadistribusikaeun supir proprietis dina hal ieu.

        Kuring masih mikir yén dina hiji sisi éta henteu hadé pikeun anjeunna pikeun milarian kapentingan Canonical na, sakumaha RedHat ku jalan kursus Gnome sakumaha anu dipikahoyongna, tapi di sisi anu sanésna, kuring henteu ningali kumaha anjeunna tiasa meunang "perang ieu ":

        -Mun éta pikeun artos, Canonical kadesek pikeun ngamimitian ngasilkeun Ubuntu nguntungkeun, anu henteu deui mendakan naon langkah-langkah pikeun diadopsi pikeun ngamimitian ngumpulkeun shillings ngalangkungan pangguna na, tibatan RedHat sareng SuSe sasarengan gaduh jalan (atanapi sahenteuna langkung gampil tibatan Canonical) ngadamel perjanjian komérsial pikeun kéngingkeun driver proprietary pikeun Wayland.

        -Upami éta kusabab jumlah pangguna, hal dimana Canonical, RedHat, SuSe atanapi saha waé anu henteu kedah lebet pikeun naroskeun supir pikeun Wayland, tapi perusahaan anu sami tina supir proprietari tiasa ngukur udagan panggedéna, jelas yén Gnome sareng KDE jauh langkung seueur dianggo tibatan Unity, dina sisi éta ogé kedah kaleungitan Canonical.

        Anjeunna… Abdi henteu terang naon anu disebatna, bangga meureun…. Shuttleworth parantos nyandak anjeunna ka jalan dimana anjeunna bakal ngagaduhan waktos anu sesah pisan sareng teu nganggo kolaborasi penting pikeun dunya linux.

        1.    pagawe cenahna

          Ngajual inpormasi pribadi pangguna anu dikumpulkeun nganggo spyware sareng ngeusi raray ku iklan mangrupikeun salah sahiji cara pikeun ngahasilkeun artos anu seueur, tingali google.
          Urang bakal ningali sabaraha Amazon nyandak anjeun ...

          1.    eliotime3000 cenahna

            Sahenteuna, software-center 5 anu sumping dina Debian Wheezy henteu gaduh spyware anu kalebet dina Ubuntu (anu ti Amazon, tangtosna). Pokokna, Cannonical parantos masihan kuring hiji deui alesan pikeun tetep nganggo Debian dugi ka akhir dinten abdi.

          2.    DanielC cenahna

            Leres, staf, seueur artos anu sumping ka aranjeunna dipaksa pikeun nyungkeun sumbangan nalika ngaunduh Ubuntu ISO.

          3.    pagawe cenahna

            @DanielC
            Kuring mikir yén kusabab kasimpulan pesen kuring henteu nyieun sorangan dipikaharti.
            Anu abdi hartosna nyaéta, nalika anjeun nunjukkeun, Canonical henteu ngagaduhan seueur pilihan pikeun ngahasilkeun artos ku OS éta (Ngajual salaku Mac OS X atanapi Window $ anu dijual teu kapikir.).
            Janten anu tetep nyaéta janten sistem anu pinuh ku spyware sareng spam, sareng kuring nyarios LENGKAP, sabab ngan saeutik anu henteu cekap, éta sababna kuring nempatkeun éta "Kami bakal ningali sabaraha Amazon mawa anjeun ..."

      2.    Kenny.J cenahna

        Abdi henteu nganggo Windows anggur sareng os x.

  9.   Jérman cenahna

    Kuring pikir anu canonical nyobian ngalakukeun hal anu sami sareng google kalayan android sareng chromeOS upami aranjeunna tiasa tuang sakedik pangsa pasar, tapi pikeun kuring hiji-hijina hal anu bakal aranjeunna hasilkeun nyaéta tilelep langkung jauh.

    1.    freebsdick cenahna

      jalma kanu gering méntal

    2.    mitcoes cenahna

      Kuring satuju sareng anjeun, Google nganggo kernel Linux dina Chrome OS sareng Android pikeun ngalaksanakeun bisnis na, anu saé pisan pikeun épolusi kernel tapi pikeun sésana ékosistem - GNU - NO

      Ubuntu hoyong nuturkeun jalur éta, sareng éta aya dina hak-hakna, moal lami deui janten GNU / Linux biasa, atanapi bahkan GNU / Linux, tapi Linux - kernel - kalayan ékosistemna nyalira, éta mangrupikeun kaputusan anu salaku parusahaan Aranjeunna ngagaduhan sadayana hak di dunya, sareng jalma-jalma anu teu hoyong nganggo éta bakal nganggo Mint atanapi Manjaro atanapi Sabayon.

      Masalahna nyaéta menonjol "ti tukang" koopetisi anu mangrupikeun distros, persaingan sareng kolaborasi, sabab Mir, janten GNU, henteu didamel pikeun sakumna masarakat pikeun kolaborasi sareng menikmatinya, sapertos Wayland, sanaos éta parantos pantes pikeun Wayland Ogé ngempelkeun garpu anyar na pikeun pangembang gratis anu teu dipaliré, hayu anjeunna tingali naha leres, sareng upami kitu, kalebet pamutahiran na.

      Seueur teuing ego anu ditingali di dunya Linux anu nandakeun yén éta janten bisnis beuki seueur, sahingga jalma-jalma langkung henteu mampuh ngiringan - Prinsip Peter -

  10.   Lupine_3rd cenahna

    Panulis tulisan pinuh ku sungut nyarioskeun kabébasan, kabébasan sareng kabébasan, tapi tétéla yén lamun perusahaan (atanapi jalma) hoyong program anu énggal dina parangkat lunak gratis, éta salah. Ayeuna tétéla yén lamun anjeun lebet kana dunya ieu anjeun kedah kolaborasi sareng naon anu parantos aya, sareng tong pernah kaluar tina péso, sabab hujan kritik turun ka anjeun. Nya, kuring henteu satuju. Kabebasan pikeun sagalana. Terus anjeunna nyarioskeun naha moal mungkin pikeun ngajalankeun kde langsung dina mir sareng bla bla bla. Kritik éta henteu masuk akal sakumaha nyarios yén Arch atanapi Debian mangrupikeun sampah sabab henteu nganggo bungkusan anu sami sareng Red Hat. Upami parangkat lunak gratis aya kolaborasi sareng anu aya di luar atanapi ka luar (anu sigana tulisan anu diusulkeun), leres, kuring salah nalika milih pikeun komputer kuring.

    1.    pandev92 cenahna

      tulus anjeun parantos ngaliwat bukit ubeda, sareng anjeun parantos ngabandingkeun anu pantes pikeun démo politik, ucapan salamet kusabab henteu gaduh argumen.

      1.    Lupine_3rd cenahna

        Bener nya éta koméntar anjeun pinuh ku alesan. Kumaha waé ogé.

        Kuring henteu acan maca hiji argumen anu cukup koheren naha kanyataan yén Canonicla ngembangkeun server grafis atanapi parsél na nyalira anu goréng. Teu salah. Kuring ngan ukur maca crybabies anu nyarios yén lamun anjeunna henteu bakal nanggung ieu atanapi éta, atanapi anjeunna henteu damel bareng sareng proyék ieu atanapi éta. Nya, saderhana pisan, Canonical ngembangkeun sistem operasi na sareng ngalakukeun hal-hal anu jelas. Anjeun moal ngembangkeun hal anu anjeun henteu badé anggo (sapertos dukungan kde). Éta absurd. Mangrupikeun hal anu teu masuk akal sapertos conto anu kuring kantos pasihkeun (sareng anjeun nyebat demagogues; kecap anu modis pisan akhir-akhir ieu nalika aranjeunna mikir sanés tibatan anjeun). Sareng nyebatkeun yén naon anu Canonical lakukeun éta goréng kusabab anu leres-leres dipikahoyongna nyaéta nyaéta gaduh kontrol ti pangatur grafikna nyalira ... ogé Nya éta kuring kencing seuri dina korsi kuring bari maca seueur pisan omong kosong. Serius, naon salahna éta?

        1.    Martin cenahna

          Hai Lupine_3rd, kuring ngan ukur hoyong ngadamel analogi ngeunaan naon anu dirasakan ku pangembang sareng naha aranjeunna ngawadul pisan.

          Hayu urang bayangkeun yén sateuacan sateuacan 2012 anjeun gaduh kabogoh, aranjeunna silih asih pisan sareng parantos ngamimitian ngarencanakeun kawinan. Anjeun parantos ngamimitian nyiapkeun sareng anjeun bagja pisan. Dina awal taun ieu anjeun terang yén kabogoh anjeun cicingeun kencan sareng batur ti 2012, ayeuna kumaha parasaan anjeun?

          Nya, kuring pikir ieu analogi anu mirip pisan, henteu saur anjeun?

          Salam!

          1.    Giskard cenahna

            Analogi na saé, tapi éta henteu ngagaduhan pendekatan ieu: Kabogoh anjeun ngagaduhan sadayana Dulur sabab anjeunna hoyong sapertos kitu. Anjeunna bébas. Janten naon masalahna? Sirik sabab salah sahiji jalma anu nempatkeun anjeunna, siga, naha éta langkung saé?
            Maksadna, kanggo neraskeun analogi na 😉

          2.    Martin cenahna

            Kuring ngajawab ka diri kuring sabab kuring teu bisa bales pesen Giskard.

            Leres, kabogoh anjeun tiasa ngeureunkeun sagala rupa anu aranjeunna pikahoyong sareng sadayana anu dipikahoyong, tapi anu salah nyaéta nyalahgunakeun kapercayaan sareng janji anjeun. Upami aya perjanjian, naha ditulis atanapi diucapkeun, biasa upami ditipu, seueur anu bakal ningali éta ku panon anu goréng.

            Ngiringan, upami Canonical nampi anjeun anjeun resep :-D?

          3.    Giskard cenahna

            Kang, kuring ngan ukur nuturkeun analogi anjeun. Pangantén awéwé dina hal ieu nyaéta FREE SOFTWARE. Ka saha waé tiasa nempatkeun panangan. Hapunten anjeun henteu ngartos kiasan.

          4.    pandev92 cenahna

            naon kajadian éta kabogoh éta téh vixen xDD

            https://www.youtube.com/watch?v=31RfXAEie1s

            xD

          5.    Martin cenahna

            Giskard, ayeuna kuring ngartos dimana anjeun badé angkat. Kuring nyekel jalan anu sanés.

            Pokokna, waleran anjeun lucu pisan!

        2.    manteng cenahna

          Kabébasan janten kabébasan ogé kedah ngagaduhan batesan sareng batesan. Abdi henteu tiasa ngéléhkeun anu sanés pikeun kanyataan saderhana yén kuring bébas sareng tiasa ngalakukeun naon anu dipikahoyong. Sareng naon anu parantos dilakukeun ubuntu nalika nyiptakeun server grafisna nyalira nyaéta masihan pukulan anu handap pikeun protokol anu parantos lami diangkat sareng ngajantenkeun jelas yén aranjeunna henteu resep atanapi henteu paduli kana filosofi parangkat lunak, éta ngan saukur ditumpukeun ku jalma anu sigana henteu paduli naha pantes atanapi henteu saluyu sareng perangkat lunak gratis.

          1.    likewho cenahna

            Anu anjeun hartosna nyaéta "debauchery."

          2.    Tuxifer cenahna

            Persis, éta parantos ngangkat SEBELAS TAUN, sareng sateuacan MIR siga anu henteu pernah bérés ngarésmikeun, sareng éta kanonis teu kéngingkeun éta….

        3.    Giskard cenahna

          Abdi satuju sareng anjeun rerencangan. Canonical mangrupikeun perusahaan sareng éta kedah ngajaga nyalira. Sésana nyaéta naha anjeunna ngagaduhan étika atanapi henteu sareng éta mangrupikeun perkawis anu sanés. Tapi kuring pikir kami parantos salah sahiji ti saeutik anu maca tulisan éta sareng kami ngan ukur ningali éta: nangis tanpa alesan.
          Ayeuna, upami sagala anu dicarioskeun dina tulisan éta lumangsung, panginten tulisan sapertos kieu bakal pantes.
          Teu terang, kuring ngaraos hatena murni. Jiga hate hate nonoman. Sapertos "MTV henteu deui ningalikeun pidéo, sakumaha ambekna kuring, anjeun moal ningali deui saluran na, saurna kuring bahkan henteu hoyong"

        4.    pandev92 cenahna

          Anjeun masih teu masihan penjelasan, kecuali anjeun sanés fanboy ubuntu atanapi anjeun parantos dibayar ku ubuntu. Tina koméntar anjeun dituduhkeun yén anjeun henteu paduli kana standar, anjeun henteu paduli ngeunaan openource sareng anjeun henteu paduli yén kaputusan Ubuntu tiasa nyingkirkeun LInux seuseueurna, kalayan kaayaan driver grafis sapertos bsd, sanaos ogé, dina In bisi, kuring ningali éta gampang pikeun éta ngalirkeun kaluar dukungan mir ti daratan, saprak éta tukang boga topi beureum, intel sareng perusahaan ageung anu di tukangeunana. (tapi kuring salah samsung sareng tizen ogé)
          Éta argumenna, upami aya anu ngarencanakeun ngadamel linux, apel, yakin yén aranjeunna tiasa maénkeun sareng linux sakumaha anu dipikahoyong di tukangeun masarakat, aranjeunna tiasa, tapi teras henteu ngadu'a yén hate ka jalma-jalma ieu beuki nambahan. Abdi langkung resep nganggo osx atanapi windows, daripada ubuntu, ayeuna.

          1.    Giskard cenahna

            Hapunten anu dinten ayeuna anjeun atos salah sisi imbit sareng nyerat tulisan ieu.

          2.    pandev92 cenahna

            Kuring parantos pirang-pirang dinten hoyong nyerat tulisan ieu, ngan éta kuring males pisan nyerat, janten kuring bakal bangkit deui ti beulah katuhu Lawu, kabébasan, sareng sumber terbuka, unggal dinten.

          3.    tamuz cenahna

            Kabébasan numutkeun ka FSF sanés nganggo driver proprietary, janten anjeun kedah teu paduli naon anu lumangsung ku mir, wayland jsb, tetep nganggo supir gratis

          4.    Lupine_3rd cenahna

            Kaleresan kuring henteu hoyong neraskeun perdebatan ngeunaan omong kosong ieu. Kuring ngan ukur badé ngajawab anjeun hiji hal. Anjeun nyarios yén kuring fanboy ubuntu atanapi anjeunna mayar kuring (siga anu goréng). Nya, saleresna mah nganggo Ubuntu, Tapi kuring nganggo nganggo Gnome Shell. Janten upami hiji dinten sadayana anu anjeun carioskeun ka kuring leres, éta ogé bakal ngaco kuring, sabab kuring bakal mutuskeun antara angkat ka distribusi anu sanés anu ngadukung atanapi badé ka Unity. Tapi sanaos kitu, kuring moal ngritik naon anu Canonical henteu atanapi henteu lakukeun, sabab dugi ka ayeuna aranjeunna nawiskeun produk anu pikeun kuring saé pisan sareng gratis. Janten, sapertos anu kuring anggo, sigana kuring henteu ngagaduhan hak nangis sareng nyentak sabab aranjeunna ngarobah ieu atanapi éta. Saolah-olah babaturan ngajak kuring tuang di imahna sareng kuring henteu resep naon anu parantos dipasak na kuring alungkeun kana rarayna. Hal anu sanés anu béda nyaéta lamun kuring mayar éta, atanapi aranjeunna maksa kuring nempatkeun kana komputer kuring enya atanapi enya. Tapi éta henteu kajantenan, janten….

            Sareng sateuacan anjeun ngawartosan kuring pikeun nyobaan distro anu sanés sareng upami kitu sareng upami kitu, kuring bakal nyaritakeun yén kuring parantos ngalaksanakeunana. Kuring parantos nganggo Linux sababaraha taun ayeuna sareng kuring masih nganggo Ubuntu (éta anu kuring ngamimitian), kusabab kuring henteu gaduh waktos atanapi hoyong ngonpigurasikeun Debian atanapi Arch, sapertos anu tiheula, sareng Ubuntu dianggo keajaiban pikeun kuring sareng dina waktos anu sasarengan masihan kuring betah kuring milari.

    2.    noti66 cenahna

      Koméntar anjeun sigana suksés pisan 😀

  11.   somarropelejo cenahna

    Kuring parantos ngagunakeun Ubuntu ti saprak Hardy, sareng anu leres mah parantos netep sacara saé pisan nyaéta sistem dasarna sareng paket deb, kuring ogé parantos nganggo anu sanés, sapertos Fedora sareng ngalirkeun Chakra sareng sajabana, sareng sajauh anu kuring lakukeun jelas yén Paman Shuttleworth mangrupikeun jalma anu nempatkeun «pasta" pikeun ngalakukeun naon anu anjeunna lakukeun sareng tangtosna éta pikeun kapentingan sareng kanyamanan na, ngalih tina naon anu Gnu / Linux, pikeun bagian ieu naon anu anjeunna lakukeun salah, tapi anjeunna mangrupikeun anu kagungan sareng panguasa "karajaan na", tapi Di dunya alit ieu, teu aya anu kapaksa, upami anjeun resep éta anjeun nuturkeun anjeunna sareng upami henteu "panto".
    Tapi hayu urang henteu narik rambut urang atanapi ngalungkeun leungeun kana sirah urang sabab aya proyék anu saé atanapi langkung saé tibatan anu «hayam» ieu, conto Manjaro atanapi SolusOs, Cakra sareng sajabana dina daptar anu panjang.
    Éta pendapat kuring anu paling hina. Tapi ieu mawa sareng bakal nyababkeun usum anu saé.

    Salam babaturan Linux

    1.    pandev92 cenahna

      Upami masalahna sanés, di dieu urang nyarioskeun yén kanonis hoyong ngarobih hiji hal tina inti gnu / linux sareng tiasa ngantepkeun anu sanésna ..., tanpa raos.

      1.    somarropelejo cenahna

        Upami tulisan éta nuduhkeunana, tapi naon anu diucapkeun sateuacanna, jalma éta ditutupan sareng dihukum hukuman janten beunghar sareng anjeunna nyéépkeun artos dina usahana sareng anjeunna bakal hoyong ngadamel sistem operasi na (perhatoskeun yén kuring nyarios sistem operasi sareng sanés distribusi) kana cita rasa sareng kahoyong anjeun, conto mac os asalna tina unix, langkung énggal Andriod hiji "linux" anu asalna tina Google, didieu "ca" hiji mawa ember ka sardinna.
        Dina akhir poé bakal aya jalma anu nganggo "Ubuntu OS" Windows sanés, Mac sanésna sareng Linux anu sanés, sareng masing-masing naon anu aranjeunna balikeun ...

  12.   dhunter cenahna

    Bau Canonical tina 4 angin, ngajajar kapal anu murag.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Saé saurna! Ayeuna, luncat tina kapal kubuntu sareng naek kapal pesiar Debian anu hébat.

      1.    henteu aya namina cenahna

        Kubuntu mangrupikeun hal anu rada benten ayeuna, éta henteu deui gumantung langsung kana Canonical tapi ka masarakat, sareng upami Ubuntu bakal tilelep, bahkan upami Kubuntu sareng Xubuntu ngalaman waktos anu sesah, aranjeunna ngagaduhan langkung seueur kamungkinan pikeun nyalira nyalira sareng contona ngandelkeun langsung kana Debian.

  13.   galaksi cenahna

    server grafik anu ngatur langkung dirojong ku pabrik grafis bakal janten anu unggul, sareng kuring mikir éta bakal janten MIR. kumargi sakedik-sakedik duanana nvidia, amd sareng intel mangrupikeun anu mimiti damel babarengan sareng kanonis, sareng tangtosna uap ieu bakal dikintunkeun janten mir, sareng mir bakal tungtungna janten standar.

    1.    pandev92 cenahna

      artos dina linux aya dina lingkungan bisnis, dimana ubuntu henteu mendominasi. Bisi wae, ku nvidia, éta sigana bakal teras-terasan ngadukung x kanggo waktos anu lami, sapertos frebsd

    2.    pagawe cenahna

      Patarosanna bakal janten standar naon?
      Kusabab sakumaha anu kuring terang, standar ngarujuk kana standar anu sadayana tiasa (sareng kedah) nuturkeun. Tapi dina hal ieu éta ngan ukur pikeun produk Canonical,
      Sapertos sareng Unity, anjeun tiasa ngaku yén éta saageung sareng modéren sakumaha anu anjeun pikahoyong (masalah anu subyektif pisan ku cara kitu) tapi ti éta janten atanapi badé janten standar aya seueur bédana.
      Anu bakal kajantenan nyaéta Canonical sareng OS na sapinuhna bakal papisah sareng komunitas sareng nyiptakeun alternatif sanésna pikeun sadayana anu ngahargaan "kabébasan" pikeun maénkeun kaulinan generasi saterusna tibatan kabébasan anu henteu tiasa dianggo sareng dipiji.
      Sareng éta sanés anu énggal, parantos lami ti ayeuna, ngan ayeuna bakal aya hiji pilihan deui pikeun kelas pangguna éta.

    3.    r @ y cenahna

      Intel parantos lami damel sareng Wayland, di sisi anu sanés parantos nunjukkeun yén Wayland tiasa nganggo Mesa-Android

      1.    Jristz cenahna

        Mir ogé tiasa nganggo méja android nalika anjeun nyauran

        Kuring ningali langkung seueur yén éta pikeun pangendali tibatan anu sanés

  14.   ahdezzz cenahna

    Kuring sapinuhna ngadukung Ubuntu. Aya langkung ti 300 distribusi linux, anu seuseueurna seueur henteu nyumbangkeun anu anyar, tibatan ékspérimén Ubuntu sareng proyék-proyék énggal sapertos Unity desktop, telepon Ubuntu, mir, jsb. teras engké aranjeunna nuluykeun Ubuntu nyarios yén éta henteu ngadukung parangkat lunak gratis sareng éta ngan ukur milari manpaatna nyalira, tapi kuring naros ka diri kuring, sanés Unity, Mir sareng batur bebas? sedemikian rupa sehingga saha waé (anu terang) tiasa ngaunduh kode sumber sareng adaptasi kana karesepna. Kuring ogé maca yén aya anu nyarios yén kanonis henteu pernah resep kana perangkat lunak gratis sareng halaman utama GNOME di-host (upami kecap éta aya: P) ku canonical sareng di 2006 Mark Shuttleworth nyumbangkeun seueur artos kanggo proyek KDE janten hiji tina sponsor utama KDE, singgetna kuring pikir aranjeunna masihan seueur pentingna pikeun distro anu panginten aranjeunna henteu dianggo.

    1.    pandev92 cenahna

      Masalahna sanés, gnome sareng kde nuju diangkut ka wayland, aranjeunna moal ngarobih rencana sabab kanonis percaya sanésna, anu henteu nguntungkeun di daratan, ngan kusabab hoyong kanonis. Aya masalahna.

      1.    kabebasan cenahna

        Sareng naon masalahna? entong gnome atanapi kde moal maot pikeun dukungan kanonik atanapi lirén ngadukung wayland. Masing-masing milih jalan anu dipikahoyong. Pikeun kuring Ubuntu nyaéta perusahaan anu ngadukung parangkat lunak gratis ku nyiptakeun proyék-proyék anyar. Upami tibatan ngadukung proyek anu nuju dilakukeun, aranjeunna nyiptakeun anu énggal, éta kusabab aranjeunna ngagaduhan kakurangan anu tangtu pikeun kapentinganna. Entong nyobian milari sisi anu poék dimana teu aya.
        Naha disalahkeun yén nvidia teu ngagaduhan supir gratis? Daripada nyempad anjeunna kusabab henteu ngagaduhanana, langkung gampang pikeun ngritik kanonis, anu langkung cooler sareng modis.

        1.    pandev92 cenahna

          Dina acara anu mir henteu nampi dukungan nvidia atanapi amd, kuring bakal hoyong ningali rupa anu anjeun gaduh, anjeun sareng egoisme anjeun. aya ditingalikeun ka kuring yén anjeun henteu paduli kana komunitas, atanapi linux, atanapi opensource, tapi ngan ukur ubuntu.

          1.    kabebasan cenahna

            Mimiti, tong nangtoskeun kuring tanpa terang kuring, bahkan kirang pikeun koméntar anu henteu bertentangan sareng openource atanapi linux sacara umum. Kuring parantos nganggo Gnu / linux salami 13 taun, sareng kuring parantos seueur nyumbang kana dunya ieu, hatur nuhun ogé kana padamelan kuring. Janten panulis tulisan, anjeun kedah janten conto.

            Hijina egois dina kecap kuring nyaéta jalma anu anjeun hoyong ningali. Anjeun nyobian nyalahkeun kanonis pikeun hal anu anjeun antisipasi amd atanapi nvidian lakukeun, daripada nyalahkeun aranjeunna. Éta laci. Kuring paduli ngeunaan Ubuntu sami sareng sebaran sanésna, kuring henteu kantos nganggona dina pchome kuring, tapi éta henteu ngahalangan kuring ningali kahoyong anu gaduh sababaraha anjeun pikeun sagala rupa anu bau Ubuntu.

            Kuring mastikeun, éta gampang pikeun nyalahkeun kanonis tibatan anu sanés.

          2.    pandev92 cenahna

            Anjeun teras-terasan salah, nvidia sareng amd henteu lepat yén kanonis badé nyebarkeun linux bahkan langkung, nyiptakeun server grafis anu misah, ngan kusabab aranjeunna resep. Aranjeunna bahkan henteu paduli ngeunaan linux sareng anjeun moal tiasa nyungkeun aranjeunna ngadukung 4 rébu hal, janten dina hal ieu éta disalahkeun sacara kanonis, nick anjeun henteu percanten kana naon anu anjeun nyerat.

      2.    eliotime3000 cenahna

        Jarami terakhir anu asli nyaéta pikeun Debian nganggo Mir tibatan Xorg sareng / atanapi wayland.

        Upami PC anjeun nganggo NVIDIA salaku kartu vidéo anu dipikaresep, maka panggunaan RHEL, Mint atanapi Ubuntu valid (langkung Mint sabab di Ubuntu kuring musna di Unity).

        1.    pandev92 cenahna

          Hayu tingali ..., sabab kuring mikir yakin yén Ubuntu tiasa nguciwakeun sacara historis, ningali sabab henteu nampi dukungan anu dipercaya, urang bakal ningali.

          1.    tamuz cenahna

            meureun anjeun candak

    2.    blitzkrieg cenahna

      Koméntar anu saé.

    3.    Bervariasi cenahna

      Intina nyaéta kontribusi ti Ubuntu, pikeun seuseueurna, ngan ukur tiasa dianggo dina Ubuntu, sapertos Ubuntu One, nyaéta, aranjeunna henteu ngagaduhan méntalitas ngembangkeun hal anu tiasa dianggo pikeun dunya Linux sacara umum tapi ngan na khusus pikeun Ubuntu, sareng ieu dimana jalma janten kesel, sabab henteu sadayana urang komunikasi sareng Ubuntu sareng Canonical ogé henteu kedah urang dipaksa pikeun ngalakukeunana, henteu paduli sabaraha sumbangan anu dilakukeun ku Mr. Shuttleworth dina jamanna.
      Sareng tingali, upami éta aplikasi khusus, atanapi pusat kontrol khusus, lulus, tapi nalika naon anu dimaénkeun nyaéta dukungan grafis pikeun sadaya lingkungan desktop ku cara naon waé kuring mikir yén Canonical kedah maksakeun naon anu aranjeunna pikaresep.

      1.    pandev92 cenahna

        Anjeun tiasa nyarios langkung luhur, tapi henteu langkung jelas

        1.    likewho cenahna

          Sanaos kuring henteu nganggona, kuring gaduh Ubuntu One dipasang dina Arch kuring, sapertos anu kuring kantos nga-instal Unity di dinya.

          1.    likewho cenahna

            Jawabanna nyaéta kana koméntar XD anu sateuacanna

          2.    pandev92 cenahna

            Dina lengkungan éta tiasa dipasang tina sadaya xDD, tapi sapertos anjeun bakal ningali, kusabab seueur barang tambalan sareng kagumantungan ngan ukur ti Ubuntu, éta moal pernah aya di Repository.

          3.    pandev92 cenahna

            ahh hihihi! Hapunten, upami éta aya dina réo komunitas, anjeun tiasa ningali éta parantos atos xD

          4.    ahdezzz cenahna

            Langkung jelas, henteu cai

          5.    sengit cenahna

            Sadayana tiasa dipasang dina lengkungan, tapi ngajalankeun persatuan dina lengkungan peryogi seueur padamelan sareng tambalan ti pangguna (aya tulisan dina forum lengkungan ngeunaan ieu).

    4.    martinez cenahna

      Jigana sami, anjeun henteu nyalira.

  15.   Jose Miguel cenahna

    Mangtaun-taun ka pengker kuring pasti ninggali Ubuntu, Canonical, sareng anu paling penting, sagala anu aranjeunna ngagambarkeun.

    Topik Wayland mangrupikeun jerami terakhir, dugi ka kuring mutuskeun ngahapus sakitar 80 tulisan anu didaptarkeun ka Ubuntu tina blog kuring.

    Canonical sareng akibatna Ubuntu, nyalira, sareng kuring pikir éta "saé", tapi aranjeunna henteu ngagaduhan dukungan ti komunitas parangkat lunak gratis.

    Salam.

    Aranjeunna ibarat parasit anu eupan tanpa masihan imbalan, jalan anu aranjeunna pilih.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Cannonical mangrupikeun perusahaan anu paling henteu sukur anu kuring tingali nalika ngeunaan perangkat lunak gratis akhir-akhir ieu.

      Kuring hatur nuhun pikeun nyiptakeun pusat-perangkat lunak, sabab upami henteu, kuring moal terang persis naon anu disebut bungkus upami kuring henteu émut (versi dina Debian langkung saé tibatan anu kalebet Ubuntu sareng kulawarga), GDebi sareng launchpad.

      Tapi upami anjeun hoyong terang naha aya perusahaan anu langkung parah tibatan Cannonical, maka kuring nyebatkeun anjeun yén Apple mangrupikeun anu ngéléhkeun éta (sérverna nganggo Linux sareng Windows Server 2008 sareng dugi ka ayeuna teu aya keluhan ti kalolobaan pangguna na kumargi aranjeunna mendakan aranjeunna dazzled ku interface Aqua sareng gampang dipasangna aplikasi na).

      Api ageung didamel ku pandev92. Kuring miharep éta ngajantenkeun seuneu sanés tapi didaptarkeun ka Debian.

      1.    pandev92 cenahna

        Bédana na nyaéta apel henteu ngical perangkat lunak gratis pikeun anjeun, janten éta freaking atanapi naon, ti mimiti éta ngawartosan anjeun naon aya.

        1.    Jristz cenahna

          Nya, Mac gaduh Bash sareng Bash nyaéta GPL # sareng kuring henteu acan ningali yén tambalan anu aranjeunna anggo pikeun ngajalankeunana langsung atanapi naon

          tapi ogé, waktos bakal nyarios Quen Win, tapi tina naon anu kuring tingali KABEH tina tilu sisi urang bakal dipungkas ku kejutan pisan

  16.   Dani cenahna

    Kuring henteu ningali aya anu lepat sareng Canonical hoyong ngadamel parangkat lunak nyalira numutkeun kapentinganna. Dinten Canonical nyobian maksa batur pikeun adaptasi sareng parangkat lunakna bakal aya masalah, tapi KDE parantos nyarios yén aranjeunna moal nganggo Mir. Sareng aya kajadian? NO, saha waé anu hoyong adaptasi sareng Mir kedah ngalakukeun éta, sareng saha waé anu henteu ngan saukur hoyong henteu ngalakukeun éta.

    Canonical mangrupikeun perusahaan sareng kedah milarian kapentingan anjeun, saderhana éta. Naon salahna aranjeunna hoyong ngahijikeun platform sareng Mir? Aranjeunna hoyong sérver anu tiasa dianggo pikeun PC, tablet, héndsét, sareng sajabana, sareng tétéla Wayland henteu ngantep aranjeunna damel sapertos kitu, sareng di mana Mir lahir, siap.

    1.    pandev92 cenahna

      Upami hiji dinten anjeun kedah nganggo kde sareng supir nouveau, urang bakal ngobrol.

      1.    Giskard cenahna

        Nya, kuring KUDU nganggo supir sumber terbuka ATI kuring kusabab masarakat AMD (sareng sanés Canonical) henteu hoyong ngajaga dukungan kartu kuring.
        Sareng leres, kartu ATI kuring parantos lami. Sareng sateuacan anjeun ngawartosan mésér anu énggal, pasihkeun artos na. Janten tina pandangan kuring jalmi jahat nyaéta AMD. Tapi henteu. Kuring ningali éta salaku Terencana Usia. Éta kuring ngaco? Nya enya, naon anu bakal urang laksanakeun? Tapi éta sanés naha kuring ceurik.
        Anjeun bakal ningali yén tungtungna ieu sadayana teu aya nanaon sareng bakal aya dukungan pikeun sadayana.

      2.    Windousian cenahna

        @ pandev92, anjeun nangis sabab pencét anjeun teu acan nampi. Urang bakal ningali naon anu kajantenan sareng Wayland sareng Mir. Dina waktos ayeuna anjeun ngandelkeun hipotésis résiko sapertos filsuf murah.

        Upami hiji proyek di popok tiasa nyingkirkeun proyek anu langkung maju sareng langkung seueur dukungan ... Budak Wayland bakal katingali parah sanaos tantrums anu ditingali (sigana mah éta moal kajadian). Naha urang ngagaduhan supir propriétari bakal gumantung kana naon anu mutuskeun AMD sareng NVIDIA. Janten klub pikeun anu pantes aranjeunna (dina waktos éta).

        1.    pandev92 cenahna

          Anjeun teras kedah nangis sateuacanna pikeun nyegah, supados telat engké, linggih ngantosan sadayana nyeri datang ka anjeun, henteu wijaksana.

          1.    Windousian cenahna

            Pasti, nangis teu nanaon téh wijaksana pisan. Naon anu anjeun nyarios XD.

            Pamekar KDE nyalira nyarios yén aranjeunna bakal ngantosan kamajuan. Dina waktos ayeuna aranjeunna moal ngadukung Mir kusabab éta henteu fungsional sareng teu ngagaduhan kaunggulan naon waé ti Wayland (tapi aranjeunna henteu ngaluarkeun damel sareng Mir kapayunna upami aranjeunna perluna).

          2.    pandev92 cenahna

            Anjeunna anu henteu ceurik, henteu payu.

          3.    r @ y cenahna

            @ Windóusico: Anu dicarioskeun ku para pamekar KDE nyaéta aranjeunna moal ngadukung Mir dugi ka server pikeun platform tunggal (Ubuntu), salian ti ngarobih jinis lisénsi Mir komo rékayasa anu henteu dumasar kana TDD (Test Driven Pangwangunan). Ku teu sangka Ubuntu hoyong ngarobih aspek-aspek éta sareng kuring henteu mikir yén jalma-jalma KDE bakal ngaleutikan (kuring miharep henteu).

    2.    DanielC cenahna

      Dani, sanés "henteu aya kajadian" sabab KDE henteu ngiringan Mir tapi ku Wayland, parobihanana henteu acan diterapkeun, hasil tina kaputusan ieu urang bakal mimiti tingali ti taun payun nalika KDE sareng Gnome sapinuhna (atanapi dina bagian anu saé pisan) diangkut di Wayland, sareng Unity di Mir.

  17.   blitzkrieg cenahna

    Fanatisme? tangtosna
    Kuring henteu ningali aya anu lepat sareng Ubuntu jalanna nyalira, bebas pikeun ngalakukeunana.

  18.   kike cenahna

    Anu kuring henteu ngartos nyaéta masalah hoyong ngubur X11 / X.org, sadayana nyarioskeun ngeunaan Wayland janten langkung saé sareng X.org parantos luntur sareng hal-hal sanés, nalika éta leres-leres stabil, éta tiasa dianggo pisan sareng éta mangrupikeun hal déwasa yén éta parantos ngembangkeun mangtaun-taun. Di Windows teu aya anu mirip sistem X grafis anu ngamungkinkeun rébuan hal anu tiasa anjeun laksanakeun dina jaringan kusabab struktur client-server na, tapi teu aya anu nyarios yén Windows parantos luntur dina masalah éta. Naha aya anu ngajelaskeun ka kuring naon watesan sareng kasabaran X11 / X.org anu hoyong digentoskeun?

    1.    sengit cenahna

      Pamekar Xorg nyalira mendesain wayland. Pondokna, kode X.org hésé pisan dijaga, butuh pangembang seueur damel.

      1.    kike cenahna

        Dina hal éta henteu janten masalah, sabab éta hartosna aranjeunna bakal ngarancang lapisan kasaluyuan anu saé supados aplikasi anu nganggo Xorg tiasa dianggo leres di Wayland.

        1.    Jristz cenahna

          Sajauh kuring terang teu aya Supir 'Vesa' pikeun Wayland sareng salami éta henteu direngsekeun moal aya anu kedah sieun ku X11

    1.    Alexandrim cenahna

      Koméntar anu éndah sapertos kitu sareng henteu keprok. : ') * keprok leungeun *

    2.    Zironida cenahna

      NGABARAKATAK! Tulisan kuring. Ku jalan kitu, kuring nyungkeun hapunten ka komunitas DesdeLinux pikeun milih judul anu goréng pikeun pos ...

      1.    eliotime3000 cenahna

        Henteu masalah. Tulisan anjeun langkung saé ditulis ti kuring (tingali https://blog.desdelinux.net/convirtiendo-a-un-windowser-en-linuxero-como-hacerlo/).

        1.    Zironida cenahna

          Kuring resep anu éta, ditulis ogé atanapi henteu. Kuring badé ningali naha kuring nerepkeun sareng sobat anu resep ka Windows (ramana mangrupikeun jalma anu nyandak Win2 ka Kolombia).

  19.   Raul cenahna

    Naha aranjeunna nuduh Canonical egois?
    Nalika Linus Torvalds nyarios yén "Linux suksés berkat egois sareng kapercayaan", aya seueur anu keprok nepi ka tiwas. Tapi ayeuna upami Canonical ngabuktikeun cariosan Torvalds kalayan kamekaran pamrihna, Ubuntu kasurupan.
    Canonical ngaco nepi ka infinitum iklan lénsa Amazon, ngan kusabab henteu ngingetkeun pangguna naon anu dilakukeun ku lensa éta sareng henteu nunjukkeun inpormasi kawijakan privasi ti mimiti.
    Tapi kuring henteu ngan ukur ningali seueur kritik kana Canonical ku Mir.
    Ngeunaan supir nvidia, yakin yén upami RedHat atanapi SUSE ngasupkeun Wayland, kuring yakin aranjeunna bakal ngadukung éta.
    Salaku pangguna Kubuntu sareng KDE, urang bakal ningali. Pasti bakal aya kénéh Repository anu ngadukung X sareng Wayland. Atanapi urang bakal ningali naon anu ditetepkeun ku jalma anu ngurus Kubuntu.

    1.    Raul cenahna

      "Kuring leres-leres pikir ideu asli sumber terbuka nyaéta pikeun ngijinkeun sadayana janten" egois ", sanés ngeunaan usaha supados sadayana masihan sumbangan pikeun sababaraha hal anu biasa.

      http://www.bbc.co.uk/news/technology-18419231

      Kuring kedah nyebatkeun yén kuring henteu satuju sareng nyarios éta sacara literal, tapi anjeunna leres.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Narjamahkeun naon anu nyarios Linus Trovals:

        "Ayeuna kuring pikir ideu asli sumber terbuka nyaéta ngantepkeun sadayana janten 'egois', sanés ngeunaan nyobian supados sadayana nyumbang hal pikeun kapentingan umum."

        Naon anu anjeun pikirkeun?

        1.    DanielC cenahna

          Yén anjeunna leres pisan. Kami parantos ningali éta mangtaun-taun dina desktop sareng parangkat lunak anu garpuh sareng garpuh, masing-masing didamel ku visi nyalira, naha sabab anu aslina henteu kéngingkeun parobihan atanapi anu kadua henteu kersa nyumbangkeun ideu na sareng ngaluncurkeun ideu langsung ka umum tanpa perantara.

        2.    Raul cenahna

          Katingali, kuring henteu narjamahkeun sabab penerjemah Google ngalaksanakeunana lumayan saé. Tarjamahna nyaéta:
          "Nyatana, saleresna sigana kuring yén ideu OpenSource nyaéta ngantep sadayana janten 'egois', sanés nyobian supados sadayana nyumbang kana sababaraha kapentingan umum."

          Upami ditarjamahkeun ku "Ayeuna", saolah-olah Torvalds ngira yén ayeuna ideu OpenSource anu dipimilik ku anjeunna, parantos distorsi ku anu sanés, sareng éta henteu. Torvalds mikir yén kasuksésan OpenSource sok disababkeun ku cara anu tangtu pikeun pamrih ku proyék.
          Salam.

          1.    eliotime3000 cenahna

            Dina éta leres anjeun leres, tapi émut yén kapungkur, aya kabingungan diantara masarakat umum antara istilah "software gratis" sareng "open source." Salaku tambahan, dina taun 90an, aranjeunna ngadukung filsafat parangkat lunak gratis langkung ti open source kumargi parangkat lunak propriétari nalika éta henteu ngahontal Linux sareng langkung dipinggir ku monopoli Williamsoft Microsoft.

            Ayeuna, berkat gumpalan NVIDIA, ATI sareng anu sanésna, seueur anu angkat tina filsafat parangkat lunak bébas pikeun muka sumber, berkat kanyataan yén "kabébasan 4" ngagaduhan kalemahan hébat dina kabébasan 3, kusabab éta museurkeun kana umum saé sareng sanés tina sudut pandang pribadi.

  20.   pEP cenahna

    Kuring henteu ngagaduhan seueur inpormasi ngeunaan proyék Mir, tapi kuring hoyong naros ka anu langkung kawasa upami éta mangrupikeun proyék Perangkat Lunak Gratis? Upami éta, naha janten kritik yén Ubuntu henteu ngusulkeun hal-hal énggal? Naha ngritik yén aranjeunna milih pikeun nyiptakeun proyék séjén salain ti Wayland? Atanapi éta proyék anu ditutup? Sareng éta sababna gangguan anu teu aya anu tiasa ngarobih atanapi nganggo éta sakahayangna?

    Sakumaha anjeun bakal ningal, aranjeunna ngan ukur ragu, masing-masing gaduh hak pikeun nyandak posisi anu aranjeunna pikahoyong pikeun atanapi ngalawan distribusi, dina akhir sadaya kuring nyangka yén jalma-jalma anu ngagunakeun GNU / Linux éta kusabab urang henteu hoyong Parangkat lunak pikeun ditutup.

    1.    pandev92 cenahna

      1- Éta mangrupikeun proyék opensource anu ditujukeun sacara éksklusif pikeun janten jinis gabungan sareng persatuan
      2- Janten proyek openource, éta henteu nunjukkeun yén proyék ieu tiasa dirobih ku anu sanés sakumaha anu dipikahoyong, dina hal ieu, canonical tiasa ngarusak api iraha waé anu dipikahoyong sareng teu aya anu tiasa dilakukeun.
      3- Hiji janten kesel, kusabab mimitina kanonis ngabohong, maka anjeunna ngabohong deui nyarios yén wayland henteu ngalakukeun naon anu dilakukeun Mir (sareng upami anjeunna ngalakukeun sagala rupa sareng langkung) sareng tungtungna kusabab anjeunna parantos nyandak sadaya komunitas anu damel di daratan pikeun jelema bodo, kde, gnome, e17, gtk, anu tina qt jsb,
      4-Upami anjeun ngarobih sakahayangna, sigana supir anu tertutup moal jalan xdddddddddddddddd

      1.    mitcoes cenahna

        Kuring parantos ngartos - sareng sami goréngna - yén Mir ngan saukur Wayland retouch pikeun ngadukung supir Android sareng henteu kedah ngantosan Wayland sareng supirna - kedahna - tiasa sumping tepat waktu nganggo telepon Ubuntu, kumargi Xwindows pikeun GPU ARM laun.

        Kusabab Nvidia sareng AMD pikeun x86_64 teu ngagaduhan driver proprietary pikeun Android, Intel janten gratis bakal gampang adaptasi sareng ampir peryogi nganggo alternatif tapi kinerja gratis anu langkung handap ti Nvidia sareng AMD,

        Janten dina desktop Ubuntu sigana bakal nyayogikeun Wayland sahenteuna sacara opsional, tapi dina telepon sareng tablet aranjeunna peryogi MIR, sareng kumargi éta, upami aranjeunna kéngingkeun desktop tiasa dianggo aranjeunna ngahémat.

        Wayland lami teuing, sareng peryogi sakedik kanggo ngamimitian nyalin hal-hal ti MIR sapertos nampi driver android, ku alesan.

        Masalah sareng sadayana asalna tina ego masing-masing, anu, sareng hayu atuh hatur nuhun, Linux parantos bisnis hébat, sareng insinyur Wayland upami MIR hasil aranjeunna kedah milarian padamelan anu sanés, sareng upami maju deui aranjeunna bakal ngagaduhan pikeun menerkeun kamampuanana.

        Wilujeng sumping di kompetisi - coopetence - yén kode MIR nyaéta GNU, sanaos ku cara masarakat Wayland ngaraos dikhianati, tapi Ubuntu kalayan seueur garpuh, sababaraha anu suksés sapertos Mint henteu karaos dikhianati tungtungna, penampilan masih nipu

        1.    tamuz cenahna

          éta éta, anjeun teu tiasa nyarios langkung saé atanapi langkung luhur

        2.    eliotime3000 cenahna

          Saé saurna!

  21.   likewho cenahna

    Abdi leres-leres henteu ngartos aranjeunna. Upami Canonical ngajantenkeun "x" ngarobih kana Ubuntu, aranjeunna sok ngritik yén éta "ngan ukur mikirkeun pangguna na, sanés distros anu sanés", éta "éta hilap saha anu ngajantenkeun Ubuntu dimungkinkeun", éta "unggal-unggal katingalina langkung siga OS X ». Atoh, éta tiasa neraskeun sareng masih teu bérés.
    Kuring satuju kana sababaraha hal éta, ogé yén kaseueuran pangguna Ubuntu fanatik ekstrim, tapi entong teuing. Salaku conto, nalika Manjaro (sigana éta anu disebatna) mutuskeun pikeun ninggalkeun Kayu manis sareng sadayana (langkung saé baca tulisan anu diterbitkeun di dieu), aya keluhan sareng penghinaan anu teu aya tungtungna ka GNOME, kusabab éta kalepatan sareng bla bla bla.
    Janten, sabab Kayu manis ayeuna bakal, dina sababaraha cara, éksklusif pikeun Mint, teu aya anu nyarios nanaon tentang éta, sanaos éta panginten dianggap salaku lingkungan anu éksklusif pikeun distro éta, henteu paduli naha éta atanapi henteu tiasa dipasang di batur.
    Sakumaha anu kuring carioskeun di awal, kuring henteu ngartos aranjeunna.

    Sareng kuring teu nganggo Ubuntu mangtaun-taun, kuring netelakeun.

    1.    pandev92 cenahna

      nyaéta yén lingkungan sanés mangrupikeun inti tina gnu / linux, masing-masing anu nganggo anu dipikahoyong, kumargi éta henteu mangaruhan pangirangan, tapi sérver grapik tiasa dibandingkeun sareng ngarobah kernel.

      1.    likewho cenahna

        Komo upami Ubuntu ngalih ka BSD atanapi ngadamel garpu OpenSolaris (kanggo nyandak conto anu ekstrim), kuring henteu ningali masalahna, aranjeunna moal ngalanggar ku naon waé konsép "parangkat lunak gratis", tangtosna, salami sabab lisénsi tina kernel cenah kompatibel sareng parangkat lunak anu dianggo dina distro, anu kuring henteu terang.
        Leres, kuring bakal satuju yén aya klaim kumaha Canonical mopohokeun pangguna sareng sadayana, tapi éta mangrupikeun kanyataan yén kabébasan pikeun ngalakukeunana parantos aya, aya sareng bakal tetep aya.

        1.    pandev92 cenahna

          upami kajantenan ka bsd moal aya masalah. sabab moal aya anu masihan dukungan pikeun langkung seueur Ubuntu di luar sana, sareng pamekar supir bakal terus ngadukung linux sapertos hirup saumur hirup xDDDDDDD

          1.    Tuxifer cenahna

            Nuturkeun logika koméntar anjeun, sareng émut yén anjeun panulis tulisan:

            Upami anjeun ngaraos resep ngalakukeun MIR moal aya masalah. sabab kumaha kumaha ubuntu aya, pamekar supir bakal terus ngadukung linux sapertos hirup saumur hirup xDDDDDDD

            Nyungkeun hampura sateuacana, entong ku nyandak koméntar anjeun salaku dadasar sareng ngadamel sababaraha perobihan sareng ngalaan ka masarakat sacara bébas, anjeun ngahasilkeun entri sanés anu bosen ku sikap kuring sareng pangguna Ubuntu anu sanés

          2.    pandev92 cenahna

            Leres pisan lepat, kenel mangrupikeun hal anu langkung jero tibatan server grafis sareng ngémutan yén upami ubuntu angkat ka bsd, éta bakal lirén ngagarap rébuan PC di dunya, éta moal ngagaduhan dukungan ti saha waé.

        2.    Martin cenahna

          Éta masalah kapercayaan sareng kajujuran!

  22.   Koratsuki cenahna

    FlameWar dina piring pérak ... Ieu mangrupikeun salah sahiji aspék naha Ubuntu, sahenteuna pikeun kuring éta henteu narik perhatian kuring pisan ... Pikeun kuring, kuring tetep nuturkeun berita Debian sareng Slackware, Ubuntu parantos angkat hoyong pisan ...

  23.   Mariano O. cenahna

    Tulisan éta nunjukkeun yén Ubuntu parantos nguntungkeun naon anu sanés parantos lami gagal pikeun mikir sapertos panulis catetan.

    1.    pandev92 cenahna

      ubuntu parantos hasil ..., enya, éta sababna sadayana ngagunakeunana (tingali ironisna)

      1.    Mariano O. cenahna

        Upami éta henteu hasil, moal janten masalah pikeun anjeun yén aranjeunna ngadamel sérpér grafis sabab éta moal mangaruhan saha waé.

        1.    pandev92 cenahna

          éta penting pikeun kuring! sabab mangaruhan kuring yén kuring nganggo Gnu / linux 🙂 sareng sanés ubuntu

          1.    tamuz cenahna

            sareng kumaha pangaruhna pisan ka anjeun? teu gaduh wayland, gnome sareng topi beureum? Nya, kirang hate sareng langkung wena cool

          2.    pandev92 cenahna

            Upami anjeun kantos maca tulisan tammux, anjeun moal naroskeun ieu. Tapi kumargi anjeun henteu, kuring nyerat bagian anu paling penting:

            Normal pikeun pangembang tersengat, aranjeunna ngabayangkeun dunya, dimana hiji-hijina lingkungan anu sanggup ngajalankeun mir nyaéta persatuan, sareng anu sanés anu sanésna ogé resep atanapi teu ngahiji, urang moal tiasa nganggo lingkungan anu nganggo dukungan supir anu katutup?

          3.    tamuz cenahna

            asumsi teori henteu nunjukkeun kanyataan

          4.    pandev92 cenahna

            Kuring ngan ukur nganggap naon anu kde sareng gnome devs nyarios, henteu langkung 🙂

          5.    tamuz cenahna

            kabeneran gnome sareng topi beureum ngiringan, sakali deui, upami anjeun teu nganggo ubuntu pikeun nyalira tapi liren ngompa balna anjeun, kami moal ngritik klep, fedora atanapi naon waé anu anjeun anggo, tongkat teras tinggalkeun anu sanés atanapi sakumaha anu aranjeunna nyarios dina lagu: hirup sareng ngantep maot

          6.    pandev92 cenahna

            [ngadugikeun] santai gnome sareng topi beureum ngiringan, sakali deui, upami anjeun henteu nganggo ubuntu pikeun anjeun tapi lirén ngompa bal anjeun, kami moal ngritik klep, fedora atanapi naon waé anu anjeun anggo, tetep sareng éta éta ka anu sanés atanapi sakumaha anu aranjeunna nyarios dina lagu: hirup sareng ngantep paéh [/ quote]

            Tangtosna, kuring bakal tetep sareng éta, sareng kde, sareng e17, tapi salami aya anu nyobian ngaco dunya gnu / linux dumasar kana kahoyong, kuring bakal nyarios naha anjeun resep atanapi henteu.

          7.    tamuz cenahna

            umumna henteu kedah nyarios sok yén dunya linux ngabobodo paripolah para pangguna sareng paraphrasing postingan anjeun: »bosen ku sikap sababaraha pangguna linux»

          8.    pandev92 cenahna

            Nya, kumargi ubuntu inuman ti linux, upami anjeun bosen, anggo osx xDDDDDDDDDDDDD

          9.    tamuz cenahna

            jawaban anu sami tiasa dilarapkeun ka anjeun

      2.    Mariano O. cenahna

        haha, anjeun ngahapus koméntar kuring, anjeun béak dalil ?????

        1.    pandev92 cenahna

          Abdi henteu tiasa mupus koméntar, hantu.

  24.   Jose cenahna

    Hiji-hijina cara pikeun tetep tetep tetep Canonical nyaéta ku alternatip anu jelas pikeun Ubuntu. Jelas teu aya hiji kanggo pangguna anu pertama kali, anu milari betah sareng proyek padet di tukang, anu henteu ngaleyurkeun nalika parobihan kahiji. Kalayan perusahaan padet dibalikna henteu seueur teuing: Fedora, seueur teuing tempat tidur uji atanapi OpenSUSE, kaku teuing kanggo lingkungan bumi. Sésana mangrupikeun proyék tina sakedik peminat, teras-terasan bahaya tina teu eureun-eureun atanapi rumit pikeun dipasang sareng anu paling penting, atur. Kamari kuring nyobian usaha anu ka-XNUMX pikeun ngabatalkeun Ubuntu, Antergos. Kuring mendakan yén éta praktis teu aya anu dipasang salaku standar…. janten kuring curiga pasca-masang kedah janten cobaan. Kuring henteu ngarujuk kana program khusus sapertos LibreOffice…. Kuring ampir resep tiasa milih anu badé dipasang…. tapi pikeun hal-hal sapertos bungkus supados printer tiasa dianggo, atanapi wifi, atanapi kartu TV…. teras atur aranjeunna…. uuuufffff. Éta anu parantos dipasihkeun ku Ubuntu: proyék anu sakedik kasempetan ngaleungit sareng sistem anu dianggo ti mimiti. Dinten ieu ngan ukur dipasihan ku turunan Ubuntu nyalira .... sanajan tanpa Canonical tukangeun. Kuring parantos nyobian ampir sadayana sareng kuring teras-teras deui ka Ubuntu sabab masalahna salawasna tungtungna sareng kuring teras-terasan berjuang dina konsol, hal anu kuring hilap ku Ubuntu. Fedora mangrupikeun hal anu paling caket…. tapi saur kuring éta henteu matak stabil. Arch kantos resep kana basa Sunda tapi dumasarkeun kana komunitas peminat anu kuring curiga jauh langkung bahaya tibatan Debian.

    1.    pandev92 cenahna

      ogé, kuring henteu terang anu saleresna, éta pisan subyektif, kuring parantos masang cakra linux ka dua sobat anu henteu terang nanaon tentang linux, sareng dinten ieu kuring ningali aranjeunna senang pisan nganggo kde sareng cakra, sareng aranjeunna henteu terang kaleresan, tapi aranjeunna tiasa ngonpigurasikeun sadayana, sapertos téma printer atanapi wacom tablet.

      Pikeun kuring aya alternatif anu hadé pikeun ubuntu, sapertos openuse, pclinux os, bahkan sabayaon nyalira (installer masihan otomatis sareng super gampang) sareng sajabana, anu tiasa dianggo ku pangguna normal. Anu kajadian nyaéta aranjeunna henteu ngagaduhan artos kanggo ngeusian internét ku iklan.

    2.    elav cenahna

      Abdi tiasa ngawartosan anjeun tanpa sieun salah yén Linux Ubuntu Mint mangrupikeun proyek anu tiasa hirup tanpa Ubuntu. Aya distribusi sanés anu sami gampang dianggo: Manjaro, Chakra, Néptunus OS ... atoh. Ubuntu henteu ngan ukur hiji-hijina anu nyayogikeun "hal anu gampang" pikeun pangguna.

      1.    Jose cenahna

        Kuring nyarios ka anjeun tina pangalaman pribadi kuring. Kuring resep Gnome sareng kuring resep Debian sareng teu aya anu teu masihan kuring gangguan. Ngan di Ubuntu aranjeunna kirang.

        Ngeunaan Mint…. Saur anjeun henteu tiasa ngabandingkeun kakuatan Canonical sareng perencanaan na. Sigana mah sabanding sareng Canonical ngan aya distro sapertos Fedora.

      2.    r @ y cenahna

        Tanglu énggal tapi janji Debian + KDE

        1.    Giskard cenahna

          Tapi saur kuring henteu acan kaluar. Dupi anjeun ningali SolydXK? Naha éta Debian + KDE atanapi Debian + XFCE

      3.    Jembar cenahna

        Linux Mint Debian mangrupikeun conto anu jelas

      4.    mtamasi cenahna

        Kuring pikir yén Mint parantos langkung ti proyek. Édisi Debian (LMDE) parantos terasuh, éta langkung enteng tibatan anu diwangun dina Ubuntu sareng, sanaos didasarkeun kana distro anu henteu stabil (Debian Testing), éta tiasa dianggo sampurna. Kuring parantos nganggona langkung ti sataun sareng kuring kedah ngaku yén éta parantos nyababkeun kuring kirang masalah tibatan Ubuntu sareng apdet permanén na.

        1.    henteu aya namina cenahna

          LMDE parantos aya dina sababaraha taun anu lami, tapi émut yén hanjakalna éta ampir-ampiran di tukang pikeun tim Linux Mint, janten aranjeunna henteu ngagosok sakumaha pantes, éta parantos nyababkeun frustasi anu dibebankeun tina sababaraha anu aranjeunna buka. asup ka anu handap nalika kanyataanna sanés distro anu goréng ogé.

          Sateuacan kuring henteu ningali parah yén anu Mint langkung milih didasarkeun kana Ubuntu tibatan dina Debian sabab ieu ngaheéat damel, tapi ayeuna mikir deui langkung saur kuring bakal langkung saé upami anu utami didasarkeun kana Debian sareng (contona) kagungan édisi sekundér ngan dumasar kana LTS Ubuntu pikeun nyenangkeun kalolobaan pangguna na, anu biasana aranjeunna nyobian.

    3.    Jose cenahna

      Kanggo seueur vérsi kuring parantos nyobian nyabut diri ti Ubuntu dina waktos anu sami sareng ngarengsekeun versiitis kuring. Kuring bahkan nyobian Mint…. tapi teu nanaon. Sanaos naon anu kuring baca, Ubuntu masih léngkah di luhur dina rasa ngarengsekeun kahirupan anjeun. Kuring salawasna mendakan masalah anu langkung alit dina Ubuntu tibatan anu sanés.

      Tapi masalah Unity, server grafis anyar, garis pamekaran anu kadang jelas sareng kadang ngabingungkeun, jst ... .. sareng akhirna kaputusan taun-taun ayeuna sapertos Steve Jobs anu murah .... Éta mindahkeun kuring dina usaha kuring hilap ka Ubuntu.

      Dina waktos ayeuna kuring teraskeun sareng Ubuntu GNOME sareng harepan kuring ayeuna nyaéta GNOME OS anu kuring ngarepkeun mangrupakeun kanyataan dumasar kana Debian, Antergos tapi langkung seueur currada sakali dipasang atanapi bahkan Debian murni upami éta ngadopsi épolusi anu langkung gancang atanapi RR.

      Usum panas ieu, ku sakedik waktos deui kuring tiasa ka Debian énggal.

      1.    Triana Tuxedo cenahna

        @jose, kuring sapinuhna kenal sareng anjeun, kuring ogé sabar sareng Ubuntu Gnome kusabab masalah kanyamanan, tapi sikap Canonical dina tungtungna bakal ngajantenkeun kuring ninggalkeun Ubuntu

    4.    likewho cenahna

      Abdi henteu satuju. Kuring masang Fedora dina buku catetan adi kuring, anjeunna henteu terang nanaon tentang Linux. Ogé, kana desktop anu akrab, kuring masang openSUSE sareng GNOME sareng teu acan aya keluhan.

    5.    Cureoks cenahna

      Buka baju kaku pikeun lingkungan desktop?
      Tapi ti mana anjeun kéngingkeun éta, upami éta sabalikna.
      Naon anu tiasa dibaca.

    6.    eliotime3000 cenahna

      Ubuntu dumasarkeun kana Debian, anu mangrupikeun panaratas leres tina konsép gampang panggunaan dina unggal hartos kecap (desktop, server, alat ARM…). Ogé, kuring mimitian ku Mandrake 9, anu kuring kuciwa dina cara ngolah bungkus .rpm na anu kuring akhirna murag ka handap anu diserenkeun ku Debian (versi munggaran anu kuring anggo nyaéta 5 anu disebat Lenny, gaduh sababaraha hiccup anu parantos dipendet ku Squeeze dina Fungsi PC tina desktop), tapi idéologi na sami sareng kuring parantos nyobian milarian distro anu mirip sareng Debian anu diturunkeun tina éta, tapi kuring tungtungna balik deui ka Debian (Nuhun Ubuntu pikeun ngagunakeun Sid dina rilis sareng Tés anjeun ayeuna. di LTS anjeun), Salaku tambahan, distro sanés sapertos Slackware sareng CentOS gaduh basa anu sami stabil, tapi aranjeunna kirang didumukan ku penggemar sareng fanboy tibatan anu dipiboga ku Debian (Nuhun, EsDebian parantos ngadamel nami goréng pikeun pangguna distro anu megah ieu, tapi kuring langkung resep ngadangukeun anggota FSF sabab sahenteuna aranjeunna terang kumaha ngadukung dasarna).

      Pikeun pangguna Ubuntu, kuring nyarankeun pikeun nganggo LTS, sabab sahenteuna sahenteuna ayeuna tibatan Rolling Releases normal.

    7.    abdi cenahna

      Kuring masang openSUSE pikeun sobat anu anjeunna anggo nonton pilem, navigasi, ampir salaku pusat média, sareng anjeunna parantos 2 bulan sareng anjeunna resep, sareng anjeunna ngan ukur terang windows sareng hal sakedik. Hal openSUSE kaku teuing, kuring henteu terang persis naon anu anjeun hartosna.
      Tangtosna, dinten Canonical ngadamel alat sapertos Open Build Service, dimana anjeun tiasa nyusun paket kanggo distro anu anjeun pikahoyong, urang bakal ngobrol. Kuring moal ngadukung deui Canonical sabab, sabab aranjeunna parantos fokus kana kabaranana sareng istana di awang-awang, aranjeunna henteu ngalakukeun nanaon pikeun parangkat lunak gratis, henteu sapertos, contona, Suse.

  25.   Harun cenahna

    Sareng sakumaha lagu na nyarios:
    Dimana urang bade lirén?
    kalayan sikep anu matak nyeri haté sareng teu masuk akal ieu
    hayu urang masihan jalan ka handap asor ...

    tapi hei, kuring bakal nganggo wayland kusabab kuring nganggo Fedora, sésana mangrupikeun anu pangleutikna.

    Salam.

    1.    Alexandrim cenahna
  26.   Angel_Le_Blanc cenahna

    Abdi nyarios yén kuring henteu paduli tapi kaleresan upami éta leres, éta henteu étika ngabohong sareng jalan darat ogé tiasa dimangpaatkeun, atanapi naha aya alesan anu pas pikeun pisah?
    Kuring resep distro anu sanés tibatan Ubuntu, sareng Unity henteu seueur masalah, solusina nyaéta net install, XFCE sareng éta, kanggo ayeuna.
    Naha kuring nganggo Ubuntu ayeuna? Kuring ngaco Arch sareng kuring hoyong sistem anu langsung tiasa masihan naon anu kuring peryogikeun dina kaayaan darurat. Sareng dinten ieu dinten éta.
    Reuwas kuring mendakan tulisan ieu, bakal waktuna pikeun ngamimitian mikir ngeunaan Debian.

    1.    Zironida cenahna

      Pasang Debian sajajar sareng Arch, janten anjeun nampi éta tina "fallback".

    2.    eliotime3000 cenahna

      Éta. Tuturkeun Debian.

    3.    mitcoes cenahna

      Ponte Manjaro dasarna ngalakukeun sareng lengkungan naon anu didamel ku Ubuntu mimitina nyederhanakeun pamasangan sareng panggunaan na

      1.    Jose cenahna

        Manjaro henteu narik pisan kuring sareng kuring mikir sami sareng anjeun. Anu kuring mamang nyaéta kontinuitas tina proyék, anu kalayan versi munggaran Ubuntu, sateuacan angkat ka kebon anggur, dijamin ku bCanonical. Abdi ngarepkeun anu sami sareng Antergos.

  27.   peterczech cenahna

    Kuring yakin yén Ubuntu (Canonical) moal ngagaduhan pilihan sareng kedah ngajaga Mir, Wailand sareng xorg dina rémo resmi di masa depan pikeun ngadukung Ubuntu sareng Unity, KDE, Gnome jsb.

    Éta bakal janten anu paling disarankan pikeun teras janten salah sahiji distro anu paling sering dianggo.

    Ayeuna, aya kamungkinan kamerdékaan total tina sésana sistem linux. Éta bakal kedah ngaleungitkeun lingkungan naon waé salain ti Unity ti Ubuntu, nyiptakeun format paket na nyalira sareng lebet Windows, Red Hat, SUSE sareng APPLE dina dunya sistem pamayaran .. Kanggo terang naon anu bakal dilakukeun ku Canonical ..

    1.    eliotime3000 cenahna

      Gampang: Kuring bakal bangkrut sareng Valve bakal bet langkung seueur dina Debian / Arch / Mint tibatan Ubuntu.

      Cannonical kedah kirang ngahatur nuhun ka komunitasna anu ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ngajaga proyék sapertos Kubuntu, Xubuntu sareng kulawarga hirup (kuring tetep bakal nganggo Debian pikeun kagunaan sareng kesederhanaan anu luar biasa ku anjeun tiasa masang distro ieu dina ampir alat naon waé).

  28.   ucing cenahna

    Hanjakalna, Ubuntu disebarkeun ku perusahaan sareng aranjeunna henteu masihan terang ngeunaan komunitas, aranjeunna ngan ukur resep ngahasilkeun pendapatan.

    1.    pandev92 cenahna

      Sareng aranjeunna henteu sanggup éta ...

    2.    Alexandrim cenahna

      Teu aya anu di [lebetkeun organisasi Free nirlaba organisasi anjeun] anu parantos naroskeun pendapat abdi atanapi naros ka kuring naha distro na tiasa dianggo leres dina laptop kuring anu hina. Ah tangtosna! Éta pasti kusabab kuring minoritas sareng kuring henteu prioritas ...

    3.    Phytoschido cenahna

      Éta henteu aya hubunganana sareng éta. Naha Fedora disponsoran ku perusahaan?

  29.   Gambi cenahna

    Kuring nganggo ubuntu sabab kuring henteu ngagaduhan pilihan sareng kuring masangna kusabab kabodoan. Dina sababaraha bulan parantos jelas pikeun kuring yén Canonical yakin dirina janten Apple sareng hoyong langkung kotor sareng langkung kotor tibatan anu sateuacanna. Hasilna bakal kaalaman ku kuring salaku nonoman kusabab kaambek Jobbs, undak undur sajati, umur tengah téknologi anu kadatangan Mac. Éta pikareueuseun, mangtaun-taun kami henteu ngalangkungan MSDOS.
    Nalika kuring sanggup, kuring bakal ngaluncatan ka Devian murni, atanapi mint linux atanapi bahkan archlinux, abdi henteu hoyong ngadukung buccaneer parangkat lunak ieu ku cara naon waé.

  30.   Delfino cenahna

    Kanggo ngartos sakedik deui perkawis, baca pendapat Malcer anu kalibet dina pamekaran cakra: http://ext4.wordpress.com/2013/03/08/mark-shuttleworth-no-sabe-lo-que-quiere/#more-5756

  31.   Rubén cenahna

    Nya, hapunten pisan tapi Xubuntu kuring tiasa dianggo saé pisan pikeun kuring sareng ayeuna kuring henteu hoyong ninggali.

    1.    Giskard cenahna

      Henteu merhatoskeun aranjeunna. Dinten ayeuna aranjeunna bangun dina sisi salah tina imbit sareng ieu anu kajantenan.

      Pasti Mark maca tulisan ieu bakal oyag! Anjeunna bakal mutuskeun pikeun ngarobih jalan sareng naon-naon. HAHAHA. Pondokna, hal-hal anu dibaca di dieu.

      Ah, kuring hilap, pikeun nyungkeun tren tulisan:
      Kumaha goréngna Ubuntu. BU-BU-BU. Kumaha goréngna!

      1.    Alexandrim cenahna

        Tingali yén numutkeun kana statistik, studi ilmiah, demografi, budaya sareng téknis anu parantos kabuktosan pikeun ngadukung tulisan ieu, aranjeunna parantos muka panon kuring pikeun bebeneran janten kuring ngabakar sadaya kesan anu teu gratis dina laptop kuring. Kuring ngamimitian sareng Ubuntu tapi teras kaluar yén HDD sanés "kabuka kabuka" sareng hiji hal anu nyababkeun anu sanés ... Btw Abdi angkat sabab waktos abdi atos béak dina cybercafé kusabab lucu ...: C

  32.   tamuz cenahna

    katingalina sareng baca di dieu naon anu anti-ubuntu nyarios yén anjeun henteu terang naon anu leres-leres kajadian sareng anjeun ngan ukur ngadukung SL sabab éta gratis sareng PC anjeun pantes umur batu sareng upami anjeun henteu buru-buru maju atanapi centOS, ogé henteu kedah aranjeunna ngajalankeun aranjeunna, jadi kirang fundamentalisme sareng langkung pragmatisme sanaos nyeri sareng upami henteu, mayar salinan windows atanapi OSX

    1.    pandev92 cenahna

      enya ..., pc kuring nganggo intel i5 3570k sareng nvidia gtx670, sareng 8 gb ram, ti jaman batu, angkat teras ngagolér ...

      1.    tamuz cenahna

        Nya maka kirang ngagugulung taliban

        1.    pandev92 cenahna

          Nya, baca tulisan, gunakeun pamahaman anjeun pikeun ngartos naon anu aranjeunna nyarios teras nyerat, nerapkeun carita.

          1.    tamuz cenahna

            Kuring maca, sareng kuring ngartos sacara sampurna, nyerat tulisan sapertos kieu henteu naékkeun tingkat blog, sabalikna éta nurunkeun kana leutak, kuring miharep kontribusi anjeun anu salajengna nyaéta konstruktif

          2.    pandev92 cenahna

            Upami nyebatkeun anu leres mangrupikeun pertarungan, maka ti énjingna kuring bakal badé nyarios yén Ubuntu anu pangsaéna di jagad raya, yén teu aya anu langkung saé tibatan kamanunggalan sareng anu kanonis dijantenkeun deui Yesus Kristus, janten anjeun bakal bagja sareng religius, anjeun bakal keprok jurusalamet anjeun pinuh ku kabagjaan.

            oléh

          3.    sahaops cenahna

            Henteu, tétéla Yesus Kristus nyaéta anjeun, anu ngagaduhan bebeneran anu mutlak. Daripada nyarioskeun pendapat, anjeun nyarioskeun anu leres, salaku hiji-hijina sareng mutlak. Cerrazónico kana éksponén maksimum.

          4.    pandev92 cenahna

            Nya, kuring bakal janten Isa Al Masih, naon anu anjeun pikahoyong ku kuring dicarioskeun? XDDDD

  33.   r @ y cenahna

    Tong hariwang, Mir jalma anu ngagunakeun TDD sareng sadayana bakal ngajalankeun hébat, sareng Unity badé janten versi kadua Minehunt di QML.

  34.   KONZENTRIX cenahna

    Canonical terang persis naon anu dipikahoyongna. Jandéla anyar, tapi nganggo Linux. Sadayana anu anjeun carioskeun henteu perlu, sabab anjeun henteu kunanaon. Naon solusina? Pangguna Linux nganggo sistem ieu pikeun "kabébasan", bénten pisan sareng Windows atanapi Mac. Naha Ubuntu henteu ngagambarkeun deui kabébasan éta? Nya, éta lirén nganggo sareng éta waé. Sacara pribadi kuring henteu kantos resep Ubuntu sareng kuring henteu ngelek Canonical, sabab ieu sadayana parantos dipikaterang sareng katingali parantos lami.

  35.   Jose cenahna

    Éta mangrupikeun kajian ngeunaan sagala rupa anu disangka ku Ubuntu anu saé…. tapi ogé sagala rupa anu nganyenyeri. Utamana teuing idéntifikasi Linux sareng Ubuntu ... anu langkung parah sareng tumuhna gerakan kuasi-Italia anu mihak ka hiji distro atanapi anu sanés.

    Pribadi kuring bakal teras nganggo Linux; henteu deui kusabab éta gratis atanapi pikeun nyingkahan prosedur peretasan atanapi retakan, anu beuki bermasalah ... tapi kusabab kuring pikir yén dugi ka hiji tingkatan, parangkat lunak penting pisan dina kahirupan urang anu henteu kedah dipiboga. Éta sapertos barang dasar.

  36.   Jibril cenahna

    ieu katingalina pisan linux.

    1.    Séptomatik cenahna

      +1

      1.    ucing cenahna

        +2

    2.    Alexandrim cenahna

      +1 #harga

    3.    eliotime3000 cenahna

      Anjeun leres, tapi sahenteuna aya seueur fanboy di dieu tibatan anu aya di MuyLinux sareng EsDebian (kumaha éta bakal bosok ku penggemar sareng fanboy dina waktos anu singget!).

      Pokokna, kuring konsultasi naon waé ka komunitas ieu atanapi ogé forum basa Inggris ngeunaan Debian, Arch sareng anu sanésna (hatur nuhun kana pangetahuan kuring ngeunaan basa Inggris panengah, tangtosna).

      1.    ucing cenahna

        nambihan kana troll

    4.    sengit cenahna

      XD. Sareng mikir yén DesdeLinux mangrupikeun tempat pangungsian kuring, dimana kuring tiasa maca koméntar bari teu sieun ningali rupa-rupa penghinaan sareng troll.

      Pikeun jalma ngartos naon anu salah sareng Mir, pikir kuring bakal saé narjamahkeun tulisan ti pengembang kwin dimana anjeunna ngajelaskeun sadayana sacara saderhana.

  37.   Séptomatik cenahna

    Abdi henteu ngartos teuing ribut, leres ...

    Kuring yakin Canonical ngagaduhan hak di dunya pikeun ngajalankeun bisnis aranjeunna nalika aranjeunna pas. Jelas pisan. Kodeu anjeun aya supaya saha waé anu hoyong tiasa ngajantenkeunana. Ogé, upami aya anu ngembangkeun alergi ka Ubuntu, aranjeunna tiasa milih salah sahiji distro di jagad raya Linux: panggunaanna henteu wajib.

    Ayeuna tétéla yén Canonical nyaéta sétan sabab henteu ngalakukeun naon anu "masarakat" pikahoyong dilakukeun ... naha urang parantos gélo atanapi naon?

    Sigana jelas pikeun kuring yén Canonical hoyong ngembangkeun distro anu lengkep pikeun pangguna "non-téhnis", nyaéta sadayana. Popularize, hayu. Sareng éta masihan kuring firasat yén anjeunna badé kéngingkeunana. Kuring henteu ningali masalah sareng éta ogé. Naon deui, naha "komunitas" resep atanapi henteu, sakumna jagad raya Linux bakal nguntungkeun.

    Pokokna, kuring perhatoskeun teu ngarareunah ngeunaan Ubuntu sakitar dieu;). Langkung produktif janten positip.

    Hiji salam.

    1.    pandev92 cenahna

      ditarjamahkeun, anjeun teu acan maca tulisan sareng anjeun teu acan ngartos supirna anu katutup, atoh.

      1.    tamuz cenahna

        anjeun ngan ukur hiji anu parantos maca éta sigana

        1.    pandev92 cenahna

          troll sareng anu henteu terang kumaha carana ngalaksanakeunana kalayan saé.

          1.    eliotime3000 cenahna

            Ku cara éta anjeun henteu troll! Pikeun troll kedah aya sindiran sareng kaasaman dina banyolan aranjeunna.

          2.    tamuz cenahna

            Kuring henteu troll nanaon, komo kuring henteu gaduh 2 akun, janten pangguna Ubuntu kuring nganggap kuring kapangaruhan ku postingan anjeun

    2.    Zironida cenahna

      Nya, kuring pikir henteu leres éta bakal nguntungkeun sadayana ti Linux. Éta bakal nguntungkeun dunya Ubuntu.

      Kami parantos ningali yén LOBA jalma mikir yén Linux Ubuntu, anu henteu leres, Ubuntu nyaéta Linux. Kuring parantos ngagaduhan rerencangan anu nyarios, "Éta aya garis miring dina hiji sisi, sapertos Linux."

      Hal pangguna "non-teknis", henteu ngan ukur Ubuntu, OpenSUSE sareng Sabayon mangrupikeun distros anu saé pikeun tujuan éta (tina sudut pandang kuring)

      1.    eliotime3000 cenahna

        Gumantung, tapi diantawis stabilitas Three Marys (RHEL / CentOS, Debian, Slackware), seueur anu milih Debian kusabab Ubuntu nganggo seueur kendali na salaku basis, sareng upami anjeun hoyong langkung seueur pangalaman windowser, kuring nyarankeun CentOS / RHEL ( ditambah RHEL upami anjeun hoyong mayar langganan pikeun aksés "éksklusif" pikeun Repos sareng gumpalan berharga maranéhna).

    3.    abdi cenahna

      Ubuntu ngan ukur bakal nguntungkeun Ubuntu. Kalayan roti na aranjeunna tuangeun.

  38.   Dadah cenahna

    Sikep anu teu rasional, egois, khianat bahkan fasistis tina Ubuntu mangrupikeun hal anu tiasa diverifikasi ku sadaya jalma anu ngagaduhan akal sehat nalika damel. Tangtosna, basis kipas muylinux.com dikaluarkeun.

    Ti saprak 2010, ieu parantos katingali sumping ... Duka teuing kuring émut vérsi sapertos Hardy Heron atanapi Karmic Koala, anu kuring kantos dianggo sareng dorong, ayeuna janten kieu ...

    1.    Juan Carlos cenahna

      Aha! Abdi mendakan anjeun ogé di dieu, "Nostradamus." Éta kajantenan pikeun anjeun henteu nganggo kakuatan anjeun dina waktos éta….

      1.    Dadah cenahna

        Pasti, anjeun mendakan kuring, naon anu bodo kuring henteu ngaganti landihan kuring sareng teu nyebut forum anu sanés supados henteu kapendak, leres?

        1.    Juan Carlos cenahna

          Hahaha… tungtungna éta leres, dunya saputangan.

  39.   pandev92 cenahna

    ku jalan kitu, pikeun anu hoyong ningali kamajuan kwin di daratan

    https://www.youtube.com/watch?v=9_uRUIctGd0&feature=player_embedded

  40.   NayosX cenahna

    Saur anjeun anjeun hilap hal anu masihan falsafah parangkat lunak gratis, JUMLAH BEBAS sareng dimana anjeun tiasa ngadamel atanapi ngarobih, yén sababaraha anu resep masalah, anu sanés nampi éta masalah anu sanés sareng langkung-langkung ayeuna urang peryogi alternatip kana jandela 8 sial, pangguna bakal milari alternatif anu cukup gampang pikeun dianggo salaku anu lami na salajengna, ogé, kuring ngarasa yén ieu mangrupikeun alternatif anu diciptakeun ku Canonical, mirip sareng Mac tapi ku alternatip janten "gratis" (dina na total ambiguitas) kana anu ditambihan "miun" (amazon sareng anu sanésna), hal anu seueur dianggo ku jinis pangguna sanés, pikeun sésana kami ngagaduhan anu parantos kami terang, kami ngagaduhan klasik anu pikaresepeun pikeun kami sareng méré inspirasi pikeun urang teraskeun masihan sentuhan khusus pikeun GNU / Linux, leres leres seueur anu kéngingkeun raos anu goréng, tapi anu kami terang henteu acan tiasa dilakukeun

    1.    eliotime3000 cenahna

      Saur saur. Tapi panulis ngarujuk kana "4 kabébasan" anu parantos diproklamasikeun ku Free Software Foundation, dimana Cannonical henteu ngahargaan kabébasan 3 atanapi ka-4. kabebasan.

    2.    sengit cenahna

      Hal ngeunaan kabébasan total mangrupikeun mitos. Aya lisénsi (ieu mangrupikeun salah sahiji masalah ageung Mir).

    3.    sengit cenahna

      Nya, kuring nyangka yén anu bakal bérés parah di dieu kanonis.
      Tina sudut pandang urang (seuseueurna pangguna linux desktop) Canonical mangrupikeun raksasa, tapi dina kanyataanna rada leutik (dina linux artos henteu dina desktop).
      Di tukangeun wayland aya raksasa téknologi salian ti janten protokol anu fokus kana stabilitas sareng éta ngagaduhan lisénsi MIT (tina anu kuring baca éta langkung saé sacara komersil sareng langkung cocog tibatan GPLv3 sareng Mir's CLA)
      Mir mangrupikeun "protokol-agnostik" anu ngan ukur nétélakeun ubuntu sareng dugi ka ayeuna henteu ngagaduhan kaunggulan téknis anu jelas tibatan daratan.

      Abdi henteu hoyong ubuntu janten goréng, kuring ngamimitian petualangan kuring sareng linux di Karmic Koala sareng dugi ka ayeuna kuring tetep resep kana distro ieu, tapi saur kuring Mir mangrupikeun langkah anu pinter. Sumberdaya éta bakal langkung saé dimodalan ku tempat sanésna.

      Pokokna, anjeun teu kedah janten pesimis, aya beuki seueur usaha pikeun ngajadikeun supir bebas tina server grafis, anu bakal ngarengsekeun seueur masalah 😀

      1.    sengit cenahna

        Hapunten, koméntar ieu henteu diarahkeun ka anjeun NayosX XD

  41.   Tango cenahna

    Ubuntu parantos janten ampir standar pikeun pamekar parangkat lunak proprietary. Parangkat lunak dihasilkeun nandeskeun yén éta ngajalankeun versi sapertos Ubuntu.

    Abdi henteu hoyong janten jalma jahat, tapi saeutik pisan jalma anu nganggo linux. Sareng kaseueuranana nganggo Ubuntu. Upami kuring kedah ngembangkeun perangkat lunak proprietariat, (kuring ragu yén éta bakal dilakukeun pikeun linux, tapi upami kuring ngalakukeun éta bakal dilakukeun ku éta ngan ukur dianggo dina Ubuntu, kuring ngan ukur hariwang waé) Éta ogé ngagaduhan toko perangkat lunak. Saluran anu ngalangkungan produk kuring bakal dijual.

    Di dieu ngarenghik kanggo parangkat lunak proprietari sareng supir. Naon anu aranjeunna kabur tina Windows atanapi henteu?

    Debian atanapi archlinux anjeun bakal teras damel saé kalayan parangkat lunak gratis sareng supir gratis. Upami anjeun hoyong privatif sareng buka Windows.

    1.    Tango cenahna

      Upami anjeun hoyong proprietary nganggo Ubuntu, atanapi buka Windows. Kuring miharep yén Ubuntu jauh tina seueur fanatisme sareng kalebet supir propriété sacara standar, sareng codec proprietary sacara standar.

      Di ArchLinux, aranjeunna henteu misahkeun gratis sareng perangkat lunak propriétari. Di Debian upami aranjeunna pisah sareng sigana bodo pikeun kuring.

  42.   Tong sampah cenahna

    Pandev92 ngan moal mangaruhan agén pangguna kuring: p

    1.    pandev92 cenahna

      xDDDDDDDDDDDDDDDD

    2.    eliotime3000 cenahna

      Kuring teu kaganggu ku nanaon ngeunaan Agén-pamaké anjeun. Naon deui, kuring sirik yén anjeun nganggo RHEL (pikeun nyatana, éta caket pisan kana MS Windows di GNU / Linux).

  43.   Alejandro cenahna

    Naon anu kanonis atanapi naon anu kuring henteu paduli upami aranjeunna nyarios yén aranjeunna henteu ngadukung wayland, panginten urang Ubuntu ngan ukur hiji, pastina aya pangembang anu langkung saé, éta dilakukeun pikeun panggunaan aranjeunna. Éta salawasna sapertos aranjeunna dumasar kana debian sareng nganggo anu pangsaéna anu ngagaduhan Debian. Nya sok sapertos kitu, teu aya masalah, éta sanés mimitina sareng pastina sanés terakhir waktos, hahaha, janten teu kedah ngadamel badai dina sagelas cai. Hal anu pangsaéna nyaéta gaduh pilihan sareng tiasa milih, putusan anjeun nyandak pikeun genah, prinsip atanapi rasa sahenteuna ngagaduhan pilihan pikeun dipilih!

  44.   Windows7 cenahna

    Nyeri saha anu nganyenyeri Ubuntu mangrupikeun hiji-hijina distro anu tiasa bersaing sareng Windows 7 kanggo panggunaan desktop (Lalajo pilem, Puter, Dengekeun musik, internetan Internét, nyerat dina kecap?). Sadayana anu sanésna anjeun kedah mimitian ngalereskeun hal-hal anu sakuduna anjeun henteu ngalereskeun. (Kacuali dina turunan Ubuntu ...)

    Nanging. Windows langkung unggul haha. Bangsat.

    1.    Juan Carlos cenahna

      Mmmmm ... Kuring henteu satuju, kuring henteu nganggap Windows 7, tapi anu paling anyar sigana mah.

  45.   Zironida cenahna

    Pandev92, komunitas urang mangrupikeun iteuk dinamit sareng anjeun ngan ukur ngan ukur ngahiji. BOOM! Abdi henteu acan bérés maca koméntarna, tapi sigana bakal janten ledakan BESAR 😀. Kuring miharep anjeun tuah 😉

  46.   RafaGarcia cenahna

    Ubuntu. Éta ngingetan kuring ngeunaan windows 8.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Abdi ogé

  47.   ferchmetal cenahna

    Jujur, kuring parantos ningali Ubuntu datang sareng "niat" na pikeun monopoli sagala na nalika kuring nyarioskeun sadayana sanés ngan ukur ku méntalna ngéléhkeun windows sareng mac tapi ogé perangkat lunak gratis, luar biasa kumaha giliran kanonis ieu parantos dilakukeun, tapi ogé kirang goréng Aya sebaran sapertos Debian, anu moal pernah nyingkirkeun cita-cita sareng seueur anu sanés sapertos Trisquel anu bakal teras-terasan bangsat ka Ubuntu anu berontak anu parantos dimurnikeun tina ukur perangkat lunak gratis, méntalitas perusahaan sami sareng anu ti Microsoft sareng Apple langkung-langkung Ayeuna éta Microsoft vs Apple vs Canonical, sabab malahan Red Hat parantos teu sopan pisan, sareng hapunten kuring pikeun ngajawab anjeun tina Windows Vista, tapi kuring aya di imah babaturan anu satengah nekad jeung boga sanes hoyong ngalih ka GNU / Linux hehehehe. Surak!

    1.    Zironida cenahna

      Sapuk satuju.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Kuring ngahampura anjeun kana hal Windows Vista, sabab éta ogé mangrupikeun fiasco favorit kuring (Abdi nganggo dina Core i7 sareng video NVIDIA 1.5GB, 7GB RAM sareng anjeun terang sadayana imutna). Nanging, Trisquel sanés hiji-hijina distro GNU / Linux anu disahkeun ku FSF, tapi ogé garpu-garpu anu sanés sapertos Parabola, anu mangrupikeun garpu Arch kalayan 100% perangkat lunak gratis.

      Sedengkeun pikeun Debian, éta bakal tetep janten distro GNU / Linux anu pangsaéna di luar sana, sabab éta ka-2. distro kalayan anu kuring leres-leres ngenalkeun diri ka alam semesta GNU / Linux sareng ayeuna kuring ngoméntaran tina PC kuring sareng Debian Oldtable (meres) yén éta peryogi pisan raksasa F5 anu peryogi dipasang Wheezy sareng XFCE (Hapunten upami agén pangguna kuring henteu ngawartosan kuring upami kuring nganggo leres-leres Debian, tapi kuring mairan ti Google Chrome 26).

  48.   Alf cenahna

    Hayu urang tingali, hayu urang tingali naha kuring ngartos tulisanana, sareng kuring nyandak koméntar anu parantos dibéré
    «Perusahaan sababaraha kali nalika aranjeunna ngembangkeun pikeun linux, aranjeunna ngan ukur ngahasilkeun paket .deb, upami Canonical teraskeun sareng rencana sareng perusahaan X mutuskeun pikeun ngembangkeun linux ... panginten éta ngan ukur pikeun Ubuntu, contona Steam ngan sayogi pikeun Ubuntu dina bungkusan .deb (Maksad abdi sacara resmi) »

    Janten upami kuring ngartos leres:
    * Nalika server grafis ubuntu aya dina pamekaran, sareng produk tablet, televisi sareng naon anu kajantenan kuring bakal nganggo server grafis anu saur.

    * Kusabab aranjeunna dibayar produk, éta bakal langkung pikaresepeun pikeun pabrik supir, sareng ieu, sapertos uap, ngan bakal dikembangkeun pikeun Ubuntu.

    * Nalika ngembangkeun ngan ukur pikeun Ubuntu, sésana urang bakal ditingal ku jengkar irung, urang kedah ngagaduhan peralatan intel.

    Benerkeun upami kuring henteu ngartos, tapi upami penilaian kuring leres, éta henteu matak robih distribusi.

    Ayeuna, ku janji ubuntu pikeun salawasna bébas sareng tiasa diaksés, moal mungkin pikeun ubuntu ngalakukeun sapertos redhat, distribusi anu mayar (hal anu anyar anu anjeun ciptakeun) sareng anu gratis (anu ubuntu tanpa aya parobihan sérver anjeun jsb)?

    Kanggo ayeuna sadayana aya sangkaan, kumargi teu kajantenan.

    Tulisan anu saé

    1.    eliotime3000 cenahna

      Upami repos versi Ubuntu LTS sapinuhna cocog sareng versi Debian Stable. Kuring henteu ngartos naha pidato ieu ti fanboy pisan.

      [sarcasm] Bisi @ pandev92, upami anjeun henteu satuju sareng perangkat lunak propriétari, kuring nyarankeun yén anjeun nganggo perangkat keras Intel sareng masang garpu Arch anu disebut Parabola, anu disahkeun ku Free Software Foundation ngalangkungan Project GNU [/ sarcasm ].

      1.    pandev92 cenahna

        kumargi kernel 3.8 Abdi henteu tiasa boot distro wae: / kalayan grafik intel hd4000, laporkeun kasalahanna, tapi sigana kernel 3.9.2 teu acan dilereskeun, kuring ngan ukur ngagaduhan layar hideung ...

        1.    eliotime3000 cenahna

          Ieu nunjukkeun yén Red Hat ngagaduhan alesan anu penting kunaon kapaksa ngajaga versi kernel 2.6.x

    2.    pandev92 cenahna

      Kuring badé ngajelaskeun ka anjeun, upami pamekar supir proprietén henteu sanggup atanapi henteu hoyong nyiptakeun supir bebas tina server grafis, sigana mah supir ieu ngan ukur ngalir dina mir, anu ngan ukur dianggo di Ubuntu. Janten éta moal janten supir deui pikeun linux, tapi éta bakal janten supir pikeun ubuntu, sabab umumna driver pikeun android biasana henteu cocog sareng linux (anu robih).
      Kumaha waé ogé, upami naon anu kuring carioskeun kajantenan, éta tiasa dibandingkeun dina ngadamel supir windows di linux ..., éta moal jalan.

  49.   aldo cenahna

    Pikeun kuring, anu kanonis angkat kana sirah tikét $$$$$$

    1.    Phytoschido cenahna

      Upami aranjeunna "diangkat" (éta perusahaan, saurna), kuring bahkan henteu hoyong ngabayangkeun jumlah tikét anu diangkat Red Hat!

      Pondokna, argumen anjeun henteu ngagaduhan substansi atanapi validitas dina pabalatak ieu seuneu ngagedur disatukan ku panulis tulisan ieu: aranjeunna merjuangkeun kabodoan.

      1.    pandev92 cenahna

        ogé, anjeun pangguna ubuntu, naroskeun nétral sareng mikir pikeun anu sanés sapertos naroskeun maquero pendapat ngeunaan sistem operasi anu sanés.

      2.    ferchmetal cenahna

        Sahenteuna Red Hat ngalakukeun hal-hal kalayan transparansi sareng henteu ngirim data statistik tina naon anu dilakukeun ku pangguna, Red Hat teuing serius pikeun perusahaan pikeun ngungkulan éta hal.

  50.   arianfornaris cenahna

    Hal-hal kedahna kagolongkeun beuratna nyalira (Maksad abdi dukungan ti Nvidia sareng anu sanésna), saur kuring aya rasa was-was malahan sieun ku jalma-jalma anu ngagaduhan jalur Wayland, Ubuntu henteu acan sabotase Wayland, panginten anjeunna nyarios hal-hal anu henteu kedahna 't parantos nyarios ngeunaan naon anu tiasa dilakukeun atanapi henteu tiasa dilakukeun ku Wayland, saur kuring éta hiji-hijina titik anu teu pikaresepeun sareng Canonical kedah langkung ati-ati ngeunaan éta. Ayeuna kuring henteu nganggap Canonical égois sabab hoyong ngalakukeun hal-hal anu dipikahartos, séri anu egois ngan ukur engké henteu ngabagi produk na ka masarakat.

    1.    r @ y cenahna

      Upami anjeun henteu ngabagi aranjeunna, naon sababna, sanaos bagikeun aranjeunna henteu aya kasus sabab éta produk khusus (Ubuntu-> Mir-> Unity)

  51.   eliotime3000 cenahna

    Saur Mark parantos bosen sareng filsafat anu ngahirupkeun distro ieu >> http://es.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_(filosof%C3%ADa)

  52.   ultras cenahna

    Nyebutkeun yén Ubuntu salajengna nyebarkeun Linux mangrupikeun pikaseurieun nalika dunya Linux sadayana janten fragméntasi, puff

  53.   DevilTroll cenahna

    Parangkat lunak gratis, atanapi upami urang hoyong nyederhanakeun Linux, parantos tiheula, hayu urang nyanghareupan éta, "pelacur anu saé." Canonical parantos ngalakukeun nanaon tapi nyiapkeun lupanar nyalira. Upami anjeunna saé atanapi goréng, waktos bakal nangtoskeun anjeunna, tapi palacuran éta sareng anjeunna ngabobodo iraha waé anjeunna hoyong.
    Sadayana terang yén nyerang Ubuntu mangrupikeun arus utama, distro tanpa seueur dinten ayeuna masih bakal muka sareng nutup jandéla. Nalika aranjeunna nyarios, "Angkat gagak sareng cimata panon anjeun."

    1.    tamuz cenahna

      ieu mangrupikeun jawaban anu jelas sareng ngagaduhan alesan, leres satuju sareng anjeun +1

    2.    r @ y cenahna

      Anjeun ngahargaan landihan anjeun

      1.    DevilTroll cenahna

        Meureun anjeun ragu? tapi troll x troll = troll ^ 2
        Upami anu ngaganggu para pangguna sareng Fedora atanapi Suse kalayan openSuse ku ngajantenkeun BetaTesters rahasia tina sistem komérsialna, éta saé sareng teu aya anu nyarios nanaon.
        Tapi upami Ubuntu mutuskeun pikeun neraskeun jalanna sigana wabah wabah murag di bumi.
        Pondokna "Haters Gonna Hate".

  54.   Eariel cenahna

    Saé pisan yén distro ngoyagkeun dunya SOFTWARE GRATIS pisan.
    Salami mangtaun-taun, sakumaha anu paling dipercaya, kuring parantos nyobaan sebaran sareng kanyataanna, sajujurna, kuring sok balik ka Ubuntu.

    Sacara pribadi kuring kaserang Arch sareng unduhan anu teu aya tungtungna, anu teu paduli ka masarakat Debian sareng pasipitasna pikeun pangguna, parobihan Chakra anu konstan sareng dadakan, ageung (henteu aya gunana) parangkat lunak Sabayon, kalemesan Mint Linux sareng sajabana, hal-hal éta ban a pamaké biasa.

    Diomongkeun sababaraha taun ka pengker sareng rerencangan, kami ngomentaran yén masang Ubuntu sareng anu dianggo peryogi kirang dina dua jam, upami anjeun dipasang dina komputer énggal, pastina bakal ngakuan anjeun upami henteu sadayana, perséntase ageung tina pakakas. Distros anu sanésna ngantepkeun anjeun satengahna, anjeun kedah bajoang pikeun ngonpigurasikeun supir atanapi tombol tombol Fn (anu henteu lulus?)

    Anu saé tina ieu, hal anu paling nguntungkeun anu kuring tingali nyaéta dina dunya SL kami ngagaduhan kemungkinan anu teu aya wates kanggo ngagunakeun naon anu masihan kado urang.

    Dinten ayeuna kuring nganggo Ubuntu, buku catetan BARU kuring ngahargaan éta kusabab sagala cobaan kuring éta anu paling diaku pisan. Isukan meureun kuring bakal masang distro anu sanés sareng bakal tetep bagja, sareng salaku pangguna akhir tong ngukur upami Wayland, Mir, atanapi Xorg anu lami. Salami éta jalan, wilujeng sumping!

    Seuneu sareng seuneu naha éta leres atanapi lepat ... Jigana éta nyéépkeun waktos, purun. Éta pendapat kuring anu hina-

    Salam!

  55.   Scorponox cenahna

    Numutkeun kuring, jalma anu paling tiasa resep ngembangkeun sopir sanés Canonical atanapi RH. Pikeun kuring éta jelas Valve. Dina ahir poé, grafik atah dipaké pikeun maénkeun lolobana.

    Sigana mah kuring maca ayeuna-ayeuna bahkan Blizzard badé ngaleupaskeun klien WoW pikeun linux. Kuring mastikeun yén lamun Valve sareng Blizzard ngembangkeun pikeun Linux nvidia bakal ngalakukeun éta, sareng sigana ATI ogé ...

  56.   maehan beurit cenahna

    Pos ieu sampah ...

  57.   HQ cenahna

    1 - Pikeun bakal aya panghianatan kedah aya sumpah kasatiaan.
    2 - Yén dua jalma damel dina kamajuan anu béda anu nutupan kabutuhan anu sami sanés masalah. Upami pikeun anjeun éta alesan pikeun kritik, sabaraha langkung anu anjeun kedah ngritik?
    3 - Masalah ageung tina kanonis sanés pikeun KOMUNIKASI, tapi éta kaputusanana, aranjeunna TIDAK kantos ngajangjikeun nanaon, ka batur enya? Perkara wayland sanés janji, abdi moal nganggap serius perusahaan anu nyebatkeun "Kami janji bakal ngahijikeun pamekaran sapertos kitu" sareng upami éta henteu cocog sareng kabutuhan anjeun?

    Kanggo sésana, kuring hoyong CANONical kolaborasi sareng darat, tapi ogé.

    PS: Perusahaan henteu ngagaduhan Moral atanapi ETIKA, jalma henteu ...
    Aya seueur jalma anu damel dina kanonis sareng anu ngadukung seueur perangkat lunak gratis, saurna Canonical ieu, Canonical éta, ngurilingan aranjeunna ...

    Hatur nuhun pikeun ngantep kuring maca, tulisan anu saé.

  58.   Gambar cenahna

    Luar biasa naon masalah ieu degenerate. Dinten ieu teu mungkin pikeun ngobrol ngeunaan hal-hal anu tangtu, éta fanatisme murni, henteu masalah naon anu diucapkeun, upami henteu pikeun nyium burit «Gusti» anu saluyu, pésta parantos diatur
    Sanaos seueur anu dijelaskeun, saurna sareng kumaha ogé dikedalkeunana, hasilna sok sami.

    Saur ieu mangrupikeun tulisan dimana kaayaan paling jelas dipedar, hal-hal henteu acan dilakukeun leres-leres, éta aya sareng naon anu bakal urang bereskeun, duanana anu ningali hal-hal tina sudut pandang anu sanés sareng sababaraha kasieun ti sisi sanés , sapertos jalma-jalma anu "heran" ningali ti jero sareng saha jalma anu paling dipikaresep sangsara upami hal-hal akhirna siga anu tungtungna.

    1.    Juan Carlos cenahna

      Siga kuring sering nyarios, sesah pisan pikeun milarian pendapat obyektif dina dunya Linux akhir-akhir ieu.

  59.   Wisp cenahna

    Upami aranjeunna gumantung pisan kana "terobosan" sareng "inovasi" Suttleworth, maka kuring pikir hal-hal parantos salah. Naon anu dilakukeun perangkat lunak khusus? Kantos anjeun nyandak kauntungan tina komunitas sumber terbuka sareng teu aya anu datang deui? Tangtosna, Ubuntu mangrupikeun "Linux kanggo mahluk Subhuman" anu henteu hoyong nyusun nanaon atanapi nganggo konsol; henteu nyumbangkeun atanapi masihan aranjeunna sérver grapik standar (sareng saha anu hoyong éta standarisasi parangkat lunak? kanggo naon? kanggo Apple énggal? hahaha). Naon Ubuntu anu Windows anyar? Lila-lila kanyataanna (aranjeunna hoyong janten Mac OS énggal, tapi Unity kalintang pikasieuneun anu henteu dianggo ku nini Sutunworth ubuntera, anu masang Gnome Klasik pas anjeunna tiasa janten ngan ukur tiruan sapertos Redmond) Sareng ogé upami urang Kami nangis sapertos muffin unggal waktos pamaén Linux henteu tiasa ngajalankeun gim sakedik anu dipikacinta ku grafik lami na ti dasawarsa anu lalu kumargi aya dipasang partisi aranjeunna sareng piratota Windows 7 ambéh aranjeunna teras-terasan maénkeun omong kosongna, entong laksanakeun. Pandev92 ieu nalika goréng, éta pisan pikaresepeun.

    1.    pandev92 cenahna

      xDDDDDDDDDDDDDDDDDD * ROFL »XD

  60.   artbgz cenahna

    Canonical siga anu hilap yén éta komunitas anu ngajantenkeun hébat, tanpa dukungan masarakat moal janten jauh teuing.

  61.   kondur05 cenahna

    Pikeun gaduh budak ulah gelut! ieu mah PISAN UBUNTU! HEH. serius, tong hilap perusahaan swasta mangrupikeun PERUSAHA SWASTA! Sareng kuring henteu acan ningali anu munggaran anu langkung resep masihan jauh tibatan nampi penghasilan kanonis sareng naon anu dipikaresep ku anjeunna dina kameunangan ku suse, topi beureum sareng bahkan microsoft tibatan anu tiasa kajantenan masarakat. Parantos jelas dina titik ieu sadaya manuver ieu normal sareng teu anéh yén someday ubuntu nyaéta windows atanapi osx anu sanés deui. Janten tenang.

    Aranjeunna henteu hoyong nganggo wayland atanapi xorg atanapi naon waé di masarakat, kusabab éta jalma-jalma, aranjeunna bakal ningali naon anu aranjeunna lakukeun, aranjeunna bakal ningali kumaha aranjeunna ngabéréskeun sareng upami aranjeunna hoyong aranjeunna henteu ngalakukeun éta! sapertos anu diomongkeun ku Tuan Liuns sababaraha waktos ka pengker Abdi terang .....!

    masarakat bakal salamet, éta moal janten akhir gnu / linux, sareng kuring nyarios yén kuring nganggo Kubuntu sareng turunan debian.

    Kumaha upami kuring mendakan éta mangrupikeun cara pikeun ngubaran komunitas, sapertos koméntar anu terakhir, sapertosna (ogé, kuring ngartos), angkat ka kotoran ... Abdi henteu peryogi deui sareng henteu peryogi ka anjeun , Kuring parantos nganggo sadayana anu anjeun peryogikeun ... naon kagorénganana

    Naon anu kedah kajantenan nyaéta sacara bertahap masarakat kedah membelakangi Canon sapertos anu aranjeunna ayeuna (kubuntu, lubuntu xubuntu ... émut? Sareng éta mangrupikeun pamungkas masalah.

  62.   elav cenahna

    Canonical tiasa ngalakukeun naon waé anu dipikahoyong, naon waé anu dipikaharti, naon waé anu kaluar tina jiwa Mark Shuttleworth. Nuju urang pangguna pikeun mutuskeun rencana atanapi tujuanana atanapi henteu.

    Ubuntu sanés GNU / Linux, ogé GNU / Linux Ubuntu. Émut yén Ubuntu tanpa Debian henteu nanaon, sareng ogé distribusi semu anu diturunkeun tina éta, tapi aya masalah anu nyata: Ubuntu masih mangrupikeun rujukan pikeun "saha waé anu henteu terang" naon GNU / Linux, nalika anjeun nyarios Linux, anjeun nyarios Ubuntu, sareng upami janten parah, pabrikna yakin sami, kami kacau.

    Upami Intel, AMD, NVidia, ngan ukur nempatkeun diri pikeun masihan dukungan sareng pentingna ka Mir, karya Xorg atanapi Wayland bakal langkung rumit. Sanaos saé, kuring ngartos yén Mir tanpa Wayland teu nanaon. Kumaha waé ogé.

    Kuring miharep seueur pangguna Ubuntu bakal lirén nganggo distro ieu, sabab éta mangrupikeun hiji-hijina cara Canonical bakal nempatkeun sirahna dina tempatna sareng ngeureunkeun bangsat pisan. Oke, aranjeunna hoyong ngasilkeun artos, henteu kunanaon upami perusahaan, tapi tong datang pikeun ngaganggu kahirupan urang.

    1.    sengit cenahna

      Intel aya di tukangeun jalan sareng sanés AMD ogé nvidia badé ngadukung salah sahiji ti aranjeunna dina waktos anu caket, paling kamungkinan anjeun kedah nganggo driver gratis kanggo waktos anu lami, sanaos kuring ngajantenkeun ngadamel supir pikeun Mir atanapi wayland kedah langkung saderhana tibatan X.org.

      1.    elav cenahna

        Nya, kuring teu bisa nyaritakeun sabab kuring sanés pangembang. Mudah-mudahan ieu sanés masalah, sabab upami henteu nganggo Intel, tong hilap kartu AMD atanapi NVidia.

        1.    sengit cenahna

          Tétéla aya ogé usaha di sisi pikeun ngembangkeun driver grafik anu mandiri. Éta bakal janten léngkah anu maju.

        2.    r @ y cenahna

          kumargi kuring ningali yén anjeun nganggo Debian kuring peryogi terang upami Intel HD4000 tiasa dianggo saé dina distro ieu

          1.    elav cenahna

            Kuring jujur ​​teu tiasa ngawartosan anjeun. Chipset mah sigana henteu canggih éta.

          2.    pandev92 cenahna

            Gawe damel, tapi kuring salawasna mamatahan anjeun nganggo tés, pikeun intel hd4000, kumargi aranjeunna condong ningkat unggal kernel énggal ...

          3.    r @ y cenahna

            @ pandev92:
            Nuhun, kuring bakal gaduh hiji deui sareng hoyong tiasa neraskeun sareng debian

    2.    Kipas Markus cenahna

      uhhh! sareng sumanget tina sawala ieu dijumlahkeun dina hiji kalimat ku Elav anu hébat "Kuring miharep seueur pangguna Ubuntu bakal lirén nganggo distro ieu, sabab éta bakal janten hiji-hijina cara Canonical nempatkeun sirahna dina tempatna sareng ngeureunkeun seueur pisan"

      dengki…? timburu naon ubuntu? warta goréng pikeun saha waé anu hoyong ubuntu gagal, beuki seueur pangguna bakal datang ka ubuntu, ku alesan anu sederhana, kekecewaan konstan anu disababkeun ku windows diantara pangguna na yén ubuntu mangrupikeun sebaran anu paling indah sareng hiji-hijina anu tiasa nalukkeun haté jalma-jalma anu hijrah ti dunya poék Microsoft. Ubuntu kantun murag asih 😉 nganyenyeri saha anu nganyenyeri

      1.    elav cenahna

        Dengki sareng timburu ka Ubuntu? Hahahahahaha… Entong ngagakgak kuring. Naon anu kuring sirik ka Ubuntu? Kamanunggalan? Mir? OS Telepon Ubuntu? Kusabab euweuh ieu kuring butuh. Mimiti kuring nganggo Debian, anu teu meri ka Ubuntu, kecuali PPAs, anu teu dipiboga ku sabab aranjeunna henteu hoyong sareng éta bertentangan sareng stabilitas sareng kaamanan. Kuring henteu nganggo GNOME, ku sabab éta, Unity henteu janten masalah pikeun kuring, sabab sanaos kuring resep filsafat na "kami nyalin Mac", dina prakna éta lambat kalayan seueur Lénsa. Mir? Kalayan Xorg kuring sésana.

        Kuring henteu nyatakeun yén anjeun ngadugikeun kusabab dengki Ubuntu, tapi kusabab hiji-hijina cara pikeun Mark pikeun mendakan naha anjeunna salah atanapi aya dina jalur anu leres gumantung kana kumaha kalakuan pangguna na, sanaos seueur pisan peminat di dunya ieu, éta malah janten Ubuntu sebaran paling parah anu pernah dilakukeun, aranjeunna moal pernah ngakuan éta sareng tetep nganggo éta sabab pikir éta istimewa.

        Éta pendapat abdi sateuacan tuang siang.

        1.    Fernando A. cenahna

          sabab anjeun teu boga nanaon sirik ka Ubuntu. Elav, aranjeunna gaduh ratusan proyék anu langkung saé tibatan blog anjeun sareng aranjeunna parantos nyumbang langkung seueur pikeun Linux tibatan anjeun, sabab anjeun teu ngagaduhan dengki sareng sahenteuna hatur nuhun.

          1.    elav cenahna

            Aranjeunna bakal ngagaduhan ratusan proyék anu langkung saé tibatan blog abdi, tapi "Blog abdi" henteu ngamangpaatkeun OpenSource pikeun kauntunganana sareng éta teras-terasan mulihkeun "hal" ka Komunitas na, anu tungtungna, éta parantos janten tujuan utama urang.

          2.    Zironida cenahna

            Punten, tapi upami anjeun pikir Canonical ngagaduhan proyék anu langkung saé tibatan blog ieu, naha anjeun didieu sareng henteu nganggo "proyek" éta? Kaleresan sigana mah yén éta mangrupikeun koméntar anu kasar pisan. Saé urang sami-sami masihan pendapat, salami éta hormat (ogé ... tulisanna henteu hormat pisan sareng Canonical / Ubuntu atanapi pangguna na, tapi sahenteuna urang kedah janten conto).

          3.    pandev92 cenahna

            Kuring henteu weruh kumaha anjeun tiasa ngabandingkeun blog sareng distro ...., Éta kahoyong troll.

          4.    Pareuman cenahna

            Mm, troll ditingali.

        2.    Kipas Markus cenahna

          naon sadayana debianita sirikna ubuntu elav ... popularitasna ...! Kuring henteu weruh naha anjeun ningali tanda tanya, éta henteu pernah aya pernyataan, tapi sakumaha anu aranjeunna nyarios, upami éta ngegel anjeun ngeruk!

          1.    elav cenahna

            Kuring henteu ngagaduhan rasa gatal .. Pangguna Ubuntu bakal peurih nalika sadar yén aranjeunna dina kaayaan perusahaan anu unggal dinten hoyong langkung sapertos Apple sareng Microsoft .. Sareng nalika aranjeunna sadar sareng hoyong kabur, maka éta bakal janten nalika kuring, ti Debian kuring, kuring bakal ningali anjeun sadayana ngeruk nyalira. Muajajajaa

        3.    DevilTroll cenahna

          Naon anu anjeun kedah dengki? Nya, KDE 4.10, salaku conto, anu anjeun nyobian masang dina debian anjeun ngalangkungan ppa. Anu tukang bohong dicekel langkung gancang tibatan lalaki anu lumpuh.

          1.    elav cenahna

            Kuring henteu masang KDE 4.10 ngalangkungan PPA, nanging, sapertos anu kuring carioskeun di luhur, PPA mangrupikeun hal anu dengki, anu henteu ngagaduhan Debian kusabab éta henteu hoyong, tapi kuring tiasa ngalakukeun tanpa aranjeunna sampurna .. 😛

          2.    DevilTroll cenahna

            Anjeun henteu masang éta dina hiji ppa, tapi sateuacan anjeun damel hodgepodge pikeun masangana, anjeun parantos nyobian

          3.    elav cenahna

            Ngartos naon-naon, dina tungtungna anjeun nuju trolling sareng kuring nuturkeun aliranna, tapi henteu masalah, kuring bébéja waé: PPA sanés ti Ubuntu, éta dijaga ku pangguna Komunitas .. janten .. Kuring teu ngagaduhan masalah éta .

        4.    kondur05 cenahna

          Naha urang sirik ka jutaan Paman Mark? hehehe, elav ka ubuntu teu aya anu meri, kuring bagikeun pendapat anjeun

      2.    mtamasi cenahna

        Jigana Ubuntu mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun anu badé ngantep Windows sareng lebet ka dunya Linux. Tapi pas sababaraha pangalaman diraih, éta henteu pikaresepeun kusabab aya distro anu langkung saé. Ubuntu mangrupikeun panto anu anjeun lebet kana dunya anu anjeun mimiti mendakan engké. Ieu parantos kajantenan seueur jalmi (kalebet kuring sorangan).

        (Kuring netelakeun yén kuring nyerat tina buku catetan nganggo Mint 13 "Maya", sanaos kanyataan yén simbol anu muncul dina koméntar nyaéta Ubuntu. Sareng OS utama kuring nyaéta LMDE, dina PC).

    3.    Juan Carlos cenahna

      "... sareng upami janten parah, pabrik yakin sami, kami ngaco ...". Hésé, Elav, jalma-jalma anu aya di pasar éta terang pisan yén Linux ogé ngaliwat ka sisi sanésna, ngalangkungan basis anu langkung penting. Masalahna ngalangkungan bisnis. Upami aranjeunna ningali yén Ubuntu ngembang, aranjeunna bakal ningali "leg" sareng pastina aranjeunna bakal hurung, tapi henteu kusabab aranjeunna yakin yén Ubuntu nyaéta GNU / Linux.

      1.    DanielC cenahna

        Ieu ogé jelas pikeun kuring, tapi di dieu aya seueur paranoia. Aranjeunna masihan Canonical langkung seueur kakuatan tibatan éta ... sigana pamasaran parantos dianggo langkung seueur pikeun pangguna sanés Ubuntu tibatan "ubuntoos" nyalira.

    4.    ahdezzz cenahna

      Sigana mah kadang-kadang aranjeunna hilap yén kaseueuran jalma anu nganggo komputer sanés programer ogé henteu resep kumaha sistem operasi jalanna, aranjeunna ngan saukur nganggo anu pangsaéna sareng anu paling gampang diaksés sareng sanaos Windows sanés anu paling saé, éta paling gampang diaksés sabab parantos dipasang sacara standar sareng éta ogé anu dipikanyaho seuseueurna, atanapi naha anjeun masang sistem operasi anu ayana anjeun henteu terang? Sareng éta di mana Ubuntu nyumbangkeun gandum keusik na kusabab, sanaos seueur anu kuciwa, Ubuntu mangrupikeun sebaran anu paling populér sareng versi 13.04 tangtosna mangrupikeun anu paling stabil, sahenteuna dina komputer kuring sareng kuring netelakeun yén kuring parantos nyobian Debian 7. Di sisi anu sanésna, kuring parantos maca koméntar anu nyatakeun yén Ubutnu henteu ngupingkeun masarakat, sareng kuring heran distribusi naon, ti anu populér, kitu? Sugan Chakra nyandak kaluar jajak pendapat pikeun konsultasi masarakat nalika éta mutuskeun pikeun ngeureunkeun alat 32-bit atanapi nalika aranjeunna ngarobih sistem Bundles pikeun Repository "tambahan" atanapi meureun Debian konsultasi masarakat nalika éta ditumpukeun Gnome-cangkang salaku lingkungan utama versi stabilna ayeuna sanajan seueur kritik. Pondokna, teu aya buta anu langkung parah tibatan anu henteu hoyong ningali.

      1.    pandev92 cenahna

        Kuring henteu terang dunya dimana anjeun cicing, tapi kumargi aya persatuan, langkung ti hiji jalma anu angkat ti windows xp ka ubuntu, ngawartosan kuring pikeun masang distro sareng kde… .. Unity nyaéta usaha anu gagal pikeun nyalin osx, tapi pikeun lusuh sareng beurat.
        Cakra liren nganggo iket sabab sadayana geuleuh tentang éta, dina debian anjeun tiasa ngaunduh iso ku lingkungan anu anjeun pikahoyong, upami teu leres kuring lepat.

        1.    ahdezzz cenahna

          Sareng kuring anggap anjeun sadar yén dunya téh ageung pisan sareng yén kanyataan yén réréncangan anjeun henteu resep éta henteu hartosna yén kaseueuran aranjeunna henteu resep, contona, cukup pikeun nyarios yén tilu babaturan kuring anu ka saha Kuring parantos masang Upami anjeun resep ubuntu tapi éta henteu naha kuring nyebatkeun yén persatuan mangrupikeun lingkungan anu pangsaéna, atanapi naon waé sapertos kitu, éta naha kuring henteu nyebatkeun persatuan dina koméntar kuring tapi, kumaha ogé, kestabilan vérsi anu anyar didokumentasikeun ogé dina Internét. Sedengkeun pikeun Debian, argumen anjeun henteu valid sabab upami éta harita kuring henteu ngartos naha anjeun ngangluh ngeunaan Ubuntu sareng Kesatuanna nalika aya Xubuntu, Kubuntu, Lubuntu, jsb.

          1.    pandev92 cenahna

            Hiji, kuring ngadu'a yén persatuan mangrupikeun kacau sareng salinan osx sareng beurat pisan (compiz inside), dua tangtosna anjeun tiasa nganggo naon waé, éta bakal leungit, sanaos meureun, ti saprak 14.04, anjeun ngan ukur tiasa nganggo perpaduan, nunjukkeun Éta pisan * calakan * tina kanonis anu angkat ti taun karugian kauangan ka taun, panginten aranjeunna damel dina sérver grapik anu sanés, yén nalika aranjeunna ningali padamelan éta dilakukeun ku manunggal, sahenteuna dua taun bakal janten ngaco

            Tapi hei, teu aya deui anu buta tibatan anu henteu hoyong ningali.

          2.    ahdezzz cenahna

            Koméntar diarahkeun ka pandev92

            1.- Nalika kuring nyebatkeun Debian sareng pilihan gnome-shell salaku lingkungan utama, éta nunjukkeun yén kanyataan yén distro anu sanés upami aranjeunna ngupingkeun komunitasna carita murni sareng tétéla anjeun parantos bébérés pikeun ngabantah ieu

            2.- Sajauheun Unity sigana anjeun kosong sareng salinan OSX, teu seueur nyarios kumargi éta mangrupikeun hal anu subyéktif, kuring sacara pribadi resep sanaos éta seueur hal anu kedah ditingkatkeun.

            3.- Ngeunaan server grafis sareng ngeunaan henteu tiasa nganggo lingkungan desktop anu sanés di Ubuntu, kuring leres-leres ragu, sanaos kuring sanés programmer atanapi anu sapertos kitu, tapi upami manusa tiasa ngahontal bulan kuring henteu percanten yén ieu bakal tangtangan téknologi anu gedé pisan. Ogé, éta spekulasi ngeunaan naon anu tiasa atanapi henteu kajadian, tanpa masihan alesan anu padet, henteu aya artina sabab, sapertos anjeun, kuring tiasa nyarios yén mir bakal janten server grafis pangsaéna anu kantos aya sareng yén KDE ogé bakal nyatakeun kasalahan na sareng bakal ngadukung mir, tapi ngan ukur spekulasi yén teu aya anu nyumbang sareng sabalikna, éta ngan ukur nyiptakeun konflik di komunitas Linux.

      2.    elav cenahna

        Sugan Debian konsultasi ka masarakat nalika ngalaksanakeun Gnome-shell salaku lingkungan utama vérsi stabilna ayeuna sanaos seueur kritik. Pondokna, teu aya buta anu langkung parah tibatan anu henteu hoyong ningali.

        Punten anjeun tiasa nyarios ka kuring dimana sagala kritikna? Kalayan kecap séjén, Debian panginten ngagunakeun Xfce sacara standar, sareng éta dikomunikasikan ka The Community. Upami dina tungtungna aranjeunna mutuskeun balik ka GNOME (anu kantos janten Lingkungan Defaultna) aranjeunna henteu ngahianat saha waé, saterasna, Debian ngaleupaskeun DE CD / DVD DE sanés sapertos KDE, XFCE sareng LXDE.

        1.    ahdezzz cenahna

          Janten anjeun, anti-ubuntu, upami anjeun tiasa nganggo alesan sapertos: ubuntu henteu ngadangukeun komunitas pikeun maksakeun persatuan, ubuntu henteu ngadangukeun komunitas pikeun nyiptakeun mir, sareng sajabana, tanpa nampilkeun bukti, tapi nalika aya anu nyerang paporit distribusi na ngagunakeun alesan anu sami, maka upami aranjeunna ngajerit di langit. Upami anjeun henteu nampilkeun buktina padet maka tong nungtut ogé. Salaku tambahan, komunikasi henteu sami sareng naroskeun, sabab upami urang angkat ka éta, Ubuntu ogé ngalaporkeun yén éta bakal nganggo persatuan dina vérsi hareupna.

    5.    kondur05 cenahna

      Janten padamelan anu ditunda lumayan seueur, kokolot, sabab anjeun kedah teras-terasan nunjukkeun ka saha waé alternatif anu sanés sareng nunjukkeun perusahaan sapertos anu anjeun namina yén aya kahirupan saatos Ubuntu. Ku jalan kitu blog ieu ngabantuan pisan dina pengertian éta

  63.   sengit cenahna

    Kuring mendakan tulisan ngeunaan kaunggulan wayland dina X.org upami aya anu resep (aranjeunna dina basa Inggris)

    http://vignatti.com/2012/10/17/the-damn-small-wayland-api/

    http://blog.mecheye.net/2012/06/the-linux-graphics-stack/

  64.   Fernando A. cenahna

    patarosan pikeun panulis:
    1) Sabaraha yuswa anjeun?
    2) Naha anjeun ngagaduhan kahirupan sosial?
    3) Naon distro anu anjeun mimitian?

    1.    pandev92 cenahna

      1) Abdi umur 21 taun
      2) Kuring politikus sareng seueur kahirupan sosial, sahenteuna di lingkungan kuring.
      3) Kuring ngamimitian ku fedora, teras linux mint sareng akhirna ubuntu

      1.    kondur05 cenahna

        pandev, abdi kedah naros naha anjeun gaduh kabogoh, hehe

        1.    pandev92 cenahna

          xDDD akhir-akhir ieu kuring ngan ukur gaduh rerencangan sapeupeuting xddd, kuring henteu dina kabiasaan pikeun kabogoh éta bakal ahahhaa

    2.    Raul cenahna

      Ieu mangrupikeun hal anu ngaganggu sababaraha pangguna Ubuntu.
      Praktis sareng henteu nyarios sacara éksplisit, Fernando hoyong ngawartosan panulis yén kusabab ngagaduhan pendapat anu sanés, anjeunna budak leutik, anjeunna henteu terang naon anu anjeunna carioskeun, sareng anjeunna henteu ngagaduhan kahirupan sosial. Ogé, kumargi anjeunna nganggap yén panulis parantos ngamimitian sareng Ubuntu, anjeunna maksad ngiringan kritik kusabab alesan éta.
      Leres, sababaraha pangguna Ubuntu pedantic. Sakumaha kuring terang aranjeunna paling henteu (kirang langkung), tibatan pangguna terhormat Ubuntu. Masalahna nyaéta unpresentable ieu katingali pisan.
      Sareng pikeun diperhatoskeun yén di luhur kuring parantos masihan alesan kuring pikeun henteu satuju kana naon anu dicarioskeun ku pangarang.
      Salam.

  65.   Penduduk kampung cenahna

    Kaseueuran koméntar anu dilakukeun ku beuteung.
    Kuring ngan ukur nyalametkeun koméntar @Acuadros, @Juancarlos sareng @ DevilTroll sareng anu sanés.
    Éta nya éta.

  66.   sgaggor cenahna

    Capé kana kritik Canonical ku pangguna Linux anu katutup anu henteu ngantep kamajuan ieu.
    Capé kana kritik Canonical pikeun janten perusahaan anu parantos tiasa nempatkeun dirina di tukangeun Windows sareng Apple nganggo parangkat lunak gratis, hal anu henteu acan dicandak ku sasaha.
    Anjeun sieun, sieun yén Ubuntu mangrupikeun Linux anu seueur dianggo sareng anjeun lirén janten pangguna anu nutup tina sistem operasi minoritas.
    Linux pantes Ubuntu, sareng éta pantes yén éta tiasa hasil, sareng saha waé anu henteu ngadukung nyaéta saatos Linux anu suksés henteu nanaon tapi maéhan sistem operasi anu pangsaéna.
    Kusabab kitu, dina henteuna sadaya ramé ieu lirén ngababakan sareng ngabaktikeun dirina pikeun ngadukung sistem operasi, tibatan ngonci langkung seueur, kuring ninggali Linux, sareng balik deui ka Windows, dimana sanaos régistén na, virus na, jeung sajabana ... Kuring langkung tenang haté tibatan nganggo Linux sareng pangguna na Para ahli anu teu hoyong muncul.

    1.    elav cenahna

      RedHat parantos lami liwat Windows sareng Apple, anu kajantenan aranjeunna ngan ukur fokus kana masalah Servers, sareng percanten ka kuring, Canonical jauh, jauh ti dugi ka RedHat.

      Linux pantes Ubuntu, sareng éta pantes suksés

      Henteu aya bapak anu pantes pikeun putrana nolak anjeunna, saatos nampi sadaya cinta sareng kaasih ti saprak lahir. Jarami anu terakhir nyaéta Ubuntu sanés nyarioskeun ngeunaan Linux Kernel, tapi ngeunaan Ubuntu Kernel.

      Éta pisan sababna naha kabéh jalma mob ieu lirén ngababakan sareng ngabaktikeun dirina pikeun ngadukung sistem operasi, tibatan ngonci beuki loba

      Pikeun ngadukung Ubuntu? Ubuntu henteu ngadukung kuring, Ubuntu henteu resep ka kuring atanapi pangguna sanés anu anjeun sebut rabble. Ubuntu resep ngasilkeun artos ... langkung teu nanaon. Sahenteuna kuring ngadukung Debian, Fedora, openSUSE, ArchLinux, jsb jsb jsb.

      Hiji hal anu terakhir, sareng kuring ngawartosan anjeun kalayan hormat, upami anjeun balik kana Windows éta kusabab anjeun hoyong. Entong nganggo pangguna Linux salaku alesan, sabab sanaos kuring henteu satuju sareng seueur, éta sanés naha kuring angkat ka OS anu sanés.

      1.    flavius cenahna

        Kuring balik deui ka Windows, dina komputer pribadi kuring, saatos 5 taun atanapi langkung di Gnu / Linux sabab Miguel de Icaza ngajantenkeun kuring ningali kanyataan ku pangalamanana. Linux, kuring bakal nganggo éta dina sérver atanapi dimana pantes. Tapi sanés salaku gaganti Windows pikeun PC pribadi.

        1.    elav cenahna

          Sigana alus pikeun kuring tina sudut pandang yén éta kaputusan anjeun sareng anjeun kedah hormat.

          1.    Juan Carlos cenahna

            Kuring ogé nganggo Win7, sakumaha anjeun bakal ningali, sareng éta pikeun alesan anu jelas yén urang sadayana parantos terang, salian ti kaméra kuring, tapi éta aya di sisi.

            Pokokna, tulisan sapertos kieu (@ pandev92, sababaraha kali kuring satuju kana koméntar anjeun, tapi tulisan na henteu ditulis ku beuteung, tapi ku sirah, tapi objektivitas sok leungit), sareng koméntar anu aranjeunna provokasi anu nyababkeun seueur henteu nganggo atanapi ninggalkeun Linux.

            Kurangna konsensus, ogé panarimaan atanapi dukungan, nyasabkeun sanés ngan ukur pangguna tapi ogé pasar (sareng kuring henteu nyarioskeun fragméntasi anu terkenal).

            Bayangkeun skenario dimana Mir tétéla langkung saé tibatan Xorg sareng Wayland. Naon anu kedah dilakukeun ku anu ayeuna nyerat tulisan sapertos kieu? Awas, dulur-dulur, tingali dina enemas keyboard kedah nganyenyeri.

            Kuring diajar cara anu sesah yén aya waktos nalika anjeun kedah terang kumaha ngeunteung, niténan sareng sabar. Kuring parantos nyerat sababaraha tulisan dina Blog Burjans, ogé sababaraha koméntar anu sanés, anu nyababkeun kuring engké ngelek kecap kuring nalika ngabandingkeun distro anu sanés sareng Fedora sareng nyalahkeun anu terakhir, sareng sadayana pikeun nyerat tina waktos anu teu dipikahoyong kuring samentawis, teras bérés mulang ka topi biru sareng sirahna turun.

            Anjeun kedah sadar waktos anu saé yén Linux masih dina épolusi konstan, dina kaayaan Beta anu ampir-ampiran. Kuring parantos yakin diri yén ngan ukur aya dua (Leres, DUA hungkul) distribusi anu leres-leres tiasa disebat LINUX OPERATING SYSTEM (henteu ngagorowok) kalayan sadaya hurup: RedHat sareng Debian. Hiji biaya, anu sanésna henteu, upami anjeun henteu kersa mayar RedHat aya Centos, anu sami persis. Sésana? Sésana nyandak ti aranjeunna sareng ngajantenkeun éditoris sareng réncang-réncang sanés anu sanés sanés anu bosen ngabandingkeun Linux sareng Windows, tanpa ningali yén hiji sareng anu sanésna teu aya hubunganana sareng éta, anu masing-masing saé saé pisan cara na sorangan.

            Nya, kuring ngurilingan rungkun….}

            Salam.

      2.    ahdezzz cenahna

        1.- Anjeun nyarios yén Ubuntu nolak Debian, sareng kuring heran naon anu sakuduna dilakukeun ku Ubuntu supados henteu mungkir Debian? sabab upami anjeun teu acan merhatoskeun dina wéb aya inpormasi anu seueur ngeunaan Ubuntu sareng gumantungna kana debian http://www.ubuntu.com/about/about-ubuntu/ubuntu-and-debian
        Atanapi naon deui anu anjeun ngarepkeun? naha henteu sami sareng manjaro sareng lengkungan, fuduntu (dina waktos éta) sareng fedora, linux mint kalayan ubuntu, sareng sajabana.

        2.- Anjeun nyarios yén Ubuntu henteu nyarios deui ngeunaan kernel linux tapi ngeunaan kernel ubuntu, ERROR, kanggo nunjukkeun tombol anu lega https://wiki.ubuntu.com/RaringRingtail/ReleaseNotes#Linux_kernel_3.8.8
        Upami anjeun perhatoskeun nyatakeun yén ubuntu nganggo "ubuntu linux kernel" anu dumasar kana "linux kernel" dina kecap sanésna, Ubuntu ngarobih perangkat lunak gratis, dina hal ieu kernel, sareng ngarobih nami tapi ngarujuk ka anu terakhir, sareng Kuring naros ka nyalira (deui), naha ieu sanés salah sahiji kaunggulan anu dianggap lega ngeunaan parangkat lunak gratis? tapi sigana, sapertos ngeunaan ubuntu, maka anjeun kedah milarian sisi anu sesat tina masalah sareng frasa sapertos "ubuntu ngamangpaatkeun hasil karya batur", "ubuntu hoyong nyandak sadaya kiridit", sareng sajabana datang nepi.

        3.- Anjeun nyarios yén Ubuntu henteu ngadukung anjeun. Nalika kuring ningali éta, Ubuntu nyayogikeun sebaran pikeun diunduh gratis, atanapi naon anu anjeun ngarepkeun? Naon anu dilakukeun Debian, Arch, OpenSuse, Fedora, sareng sajabana? Pikeun anjeun, naon anu ngajantenkeun anjeun yakin yén aranjeunna langkung paduli tibatan Ubuntu?

        4.- Anjeun nyarios yén Ubuntu ngan ukur paduli artos, punten, aya sakedik kematangan teuing kanggo naros? Henteu sadayana hideung bodas, upami aranjeunna hoyong artos aranjeunna kedah nawiskeun jasa anu saé, upami henteu, moal aya masa depan, kecuali upami aranjeunna monopoli sapertos Microsoft, atanapi stasiun televisi di nagara kuring (Mexico) tapi hayu urang nyanghareupan éta, leuwih gampang bakal aya kahirupan di panonpoé pikeun ubuntu janten monopoli.

        1.    elav cenahna

          1.- Anjeun nyarios yén Ubuntu nolak Debian, sareng kuring heran naon anu sakuduna dilakukeun ku Ubuntu supados henteu mungkir Debian? sabab upami anjeun teu acan merhatoskeun dina wéb aya inpormasi anu seueur ngeunaan Ubuntu sareng gumantungna kana debian http://www.ubuntu.com/about/about-ubuntu/ubuntu-and-debian
          Atanapi naon deui anu anjeun ngarepkeun? naha henteu sami sareng manjaro sareng lengkungan, fuduntu (dina waktos éta) sareng fedora, linux mint kalayan ubuntu, sareng sajabana.

          Nya, pikeun ngamimitian, jantenkeun sadayana anu cocog sareng usaha Debian. Sareng hartosna kuring hartosna perpustakaan anyar sareng katergantungan anu ngan ukur ngagunakeunana, contona Unity.

          2.- Anjeun nyarios yén Ubuntu henteu nyarios deui ngeunaan kernel linux tapi ngeunaan kernel ubuntu, ERROR, kanggo nunjukkeun tombol anu lega https://wiki.ubuntu.com/RaringRingtail/ReleaseNotes#Linux_kernel_3.8.8
          Upami anjeun perhatoskeun nyatakeun yén ubuntu nganggo "ubuntu linux kernel" anu dumasar kana "linux kernel" dina kecap sanésna, Ubuntu ngarobih perangkat lunak gratis, dina hal ieu kernel, sareng ngarobih nami tapi ngarujuk ka anu terakhir, sareng kuring tanyakeun ka diri kuring (deui), naha ieu sanés salah sahiji kaunggulan anu dianggap lega ngeunaan parangkat lunak gratis? tapi sigana mah, kumargi éta ngeunaan ubuntu, maka anjeun kedah milarian sisi anu sesat tina masalah sareng frasa sapertos "ubuntu ngamangpaatkeun hasil karya batur", "ubuntu hoyong nyandak sadaya kiridit", sareng sajabana datang nepi.

          Kuring yakin pisan Ubuntu henteu ngarobih kernel pisan, atanapi paling henteu sakedik. Debian ngarobih seueur deui hal sareng henteu nyebut kernel "kernel linux debian".

          3.- Anjeun nyarios yén Ubuntu henteu ngadukung anjeun. Nalika kuring ningali éta, Ubuntu nyayogikeun sebaran pikeun diunduh gratis, atanapi naon anu anjeun ngarepkeun? Naon anu dilakukeun Debian, Arch, OpenSuse, Fedora, sareng sajabana? Pikeun anjeun, naon anu ngajantenkeun anjeun yakin yén aranjeunna langkung paduli tibatan Ubuntu?

          Tingali kana kajadian-kajadian panganyarna anu parantos kajantenan .. Sabaraha anggota Komunitas anu parantos dipertimbangkeun ku Ubuntu pikeun ngalaksanakeunana? Naha aranjeunna naroskeun ka anjeun ku naon waé, forum, email, atanapi anu sami?

          4.- Anjeun nyarios yén Ubuntu ngan ukur paduli artos, punten, aya sakedik kematangan teuing kanggo naros? Henteu sadayana hideung bodas, upami aranjeunna hoyong artos aranjeunna kedah nawiskeun jasa anu saé, upami henteu, moal aya masa depan, kecuali upami aranjeunna monopoli sapertos Microsoft, atanapi stasiun televisi di nagara kuring (Mexico) tapi hayu urang nyanghareupan éta, leuwih gampang bakal aya kahirupan di panonpoé pikeun ubuntu janten monopoli.

          Kuring moal asup kana masalah kematangan, tapi, saur anjeun anjeun rada optimis yén Canonical moal janten jinis Monopoli dina dunya GNU / Linux. Waktos bakal nyaritakeun kecap panungtungan.

  67.   r @ y cenahna

    Aya sababaraha hal anu bau bau, Unity Next nyarios yén éta bakal dilakukeun di QML sareng yén pengikatan Qt pikeun Mir QMir masih dina pamekaran tapi kuring ningali dina launchpad yén proyék ieu henteu acan dirobih ti Maret mmm ... réngsé ?

  68.   Ergean cenahna

    Wah, jalma anu parantos kalibet sareng pos seuneu xD, panginten topik ieu ngagaduhan buntut, tapi anjeun kedah ningali sadaya sudut pandang anu béda-béda ieu:

    Naha ngaleungitkeun Mir aya Wayland konyol?. Leres pisan enya, sabab éta nutup langkung seueur deui Ubuntu, sareng Unity. Salian ti kanyataan yén Mir mangrupikeun pseudo-server grafis, éta mangrupikeun protokol, anu henteu tiasa dianggo (dina waktos ayeuna) tanpa X.org atanapi Wayland.

    Atanapi kuring mikir yén perlu mundur tina Ubuntu, éta parantos tiasa ngajantenkeun Linux populér, tapi naon anu tiasa dilakukeun, tapi kuring henteu ngabagi, nyaéta ngajantenkeun anjeun populér teras teras-terasan dipareuman sareng ngalih ti anu ngagaduhan ngajantenkeun anjeun kasohor, tinggalkeun hakekat Linux sareng GNU sareng mangpaatkeun padamelan anu sanésna bari henteu masihan nanaon. Éta anu pasti. Kusabab anu terakhir nyaéta anu parantos dilakukeun ku Canonical, éta parantos ngamangpaatkeun Gnome, alat-alatna, Debian, bungkusna sareng gudangna, GNU sareng Linux, teras nyumput dina jero Ubuntu, sareng disindiran yén proyék-proyék ieu mangrupikeun padamelanana, sapertos namina kernel siga anu diciptakeunana, henteu namina Debian dimana-mana, langkung-langkung Gnome (anu upami sanés kusabab sababaraha program anu nempatkeun dina »Perkawis» sareng henteu tinggaleun). ANJEUN KENEH.

    Kusabab anjeun bakal satuju sakedik atanapi kirang sareng filsafat hiji proyek, tapi anu minimum ku lisénsi nyaéta nyarios saha pangarangna, sareng éta mangrupikeun hal anu henteu dilakukeun ku Canonical.

    Sareng upami éta henteu dipikahormat, aranjeunna nyandak di Debian sareng ngahalangan panggunaan Repositoryna ka Canonical, atanapi anu aranjeunna nyandak di Gnome sareng nyegah aranjeunna nganggo desktop na ... sababaraha bakal ngawartosan kuring ayeuna, tapi éta ngalawan filsafat atanapi tujuan Proyék-proyék éta, yaaa, sapertos henteu nyarios saha anu ngarang parangkat lunak, janten upami aranjeunna ngalangkungan kahirupan anu ngalangkungan pangrojong jabatan sareng panulis proyék-proyék anu sanés, anu terakhir ogé tiasa ngalangkungan dukungan ieu.

    Kuring ogé bakal nyarios anu sanés, sateuacan pamisahan dina Linux kirang diperhatoskeun, salah sahiji ti hiji distro atanapi anu sanés, tina hiji desktop atanapi anu sanés, tapi hormatna saling. Ayeuna aya anu nempatkeun Linux dina PC na sareng pikir aranjeunna raja mambo, sareng aranjeunna datang ka troll sareng masihan pelajaran ka anu sanés. Pikeun kuring, pangguna ieu anu ngabahayakeun Linux, sareng hanjakalna, seueur di antawisna pengembang Canonical, atanapi proyek sanés, sareng toléransi anu handap pikeun anu sanés anu nyababkeun masalah.

    Upami anjeun hoyong janten tutup haté, sareng henteu ngahaturkeun nuhun ka anu sanés nganggo parangkat lunak anjeun, saderhana, buka Mac OS atanapi Windows. Tapi dina Linux, upami anjeun badé ngamangpaatkeun padamelan batur, anu minimumna hatur nuhun ka aranjeunna sareng nyumbang, anu dina Canonical henteu. Sareng upami aranjeunna hoyong ngadamel OS anu tertutup sareng henteu cocog, hayu aranjeunna nyiptakeun kanggo nyalira, kalayan inti na, Unity of shit ** sareng alat-alatna (anu dina pamendak pribadi kuring goréng pisan dilakukeun) éta parantos saé nyandak padamelan batur.

    Sareng versi panganyarna tina Ubuntu langkung stabil, sareng Unity parantos ningkatkeun kinerjaana, tapi éta masih laun sareng beurat, henteu paduli saha beuratna.

  69.   Burung hideung cenahna

    Kuring maca koméntarna, sareng anjeun nyarioskeun Gnu-Linux saolah-olah sadaya distro nyumponan kriteria anu diperyogikeun pikeun dianggap software-gratis. Upami anjeun ngupingkeun Stallman, moal aya anu disebatkeun tiasa dianggap sapertos kitu, ogé Debian anu kalebet parangkat lunak propriétari.

    Unity mangrupikeun proyék anu tujuanna pikeun nerapkeun hiji antar muka, (kalayan parobahan alit) pikeun sadaya alat, tablet, héndsét, pc, tv ... Sareng mastikeun aksés ka sadaya file anjeun henteu paduli alat anu anjeun anggo. Ieu sanés anu dipilari distro sanés, anu henteu hoyong kaluar tina komputer desktop salami hirup. Kuring ngarti sakumaha logis yén Canonical kedah milarian alternatif nyalira, sabab éta jelas yén Wayland henteu milari naon anu dipilarian ku perusahaan Afrika Kidul.

    Hal anu sanésna nyaéta, dina éta kuring satuju sareng kaseueuran koméntar, cara ngalakukeun éta rada menyeramkeun sareng kuring henteu resep sinisme aranjeunna, sigana kuring henteu pati nganggap serius.

    Urang sadayana terang yén dina dunya perangkat lunak gratis sareng semi-gratis, teu aya jalan pikeun satuju kana naon-naon pisan. Masing-masing Distro ngagaduhan cara kemasan masing-masing, sareng urang anu kaserang ku macem-macem anu salah paham ieu nyaéta pangguna,

    Janten urang teraskeun, saatos mangtaun-taun, éta enya .dé enya rpm .., sareng kanyataanna, kuring henteu nganggap hésé pisan satuju kana minimum, anu leungit nyaéta wasiat, éta anu kuring saleresna lakukeun yén perangkat lunak gratis sareng semi-gratis mangrupikeun keseragaman, sahenteuna paling penting.

    Tapi ditingali naon anu parantos urang tingali, éta mangrupikeun impian anu mustahil, sakumaha mustahil salaku Windows ngajantenkeun kode "tujuh" umum. Anu rugi nyata urang, pangguna.

  70.   merlin debianite cenahna

    Naha ganggu sareng naon anu dilakukeun ubuntu upami kamajuan "ageung" na mangaruhan Debian.

    Linux Mint sok langkung saé tibatan Ubuntu, tapi debian sareng lengkungan bakal langkung saé janten hadé.

  71.   Ruben cenahna

    Tungtungna ieu masalah ageung anu dipandu ku "Fragmentasi LINUX" anu terkenal.

    MIGUEL DE ICAZA (Pamekar GNOME) Leres, yén Anjeunna Ngébaskeun Masalah Anu Lolos Ieu sareng Dialihkeun Pikeun Ngajalankeun ka MAC, Dimana Anjeunna Pastikeun Sagala Anu Bakal Berjalankeun ogé pikeun Anjeunna sareng Anjeunna henteu ngajantenkeun kahirupan langkung rumit.

    Nya, éta kanyataan kanyeri di dunya lINUX, éta bakal menyakiti saha waé anu nyerang, tapi ieu bakal dugi ka tungtung.

  72.   Orlando cenahna

    Upami anjeun nyarioskeun kabébasan dina dunya linux, teras naon masalahna? Canonical ngagaduhan hak pikeun ngalakukeun naon waé anu dipikahoyongna sareng distro na, upami anjeun henteu resep, kusabab seueur anu tiasa dipilih, anjeun miceunan seueur waktos nyerat tulisan sapertos kieu nalika anjeun kedah nyebarkeun hal anu narik langkung seueur pangguna. Linux saur kuring bahkan henteu ngahontal 4% di dunya, naha? Pikeun jenis publikasi ieu, pangguna anyar milari anu sanésna selain windows sareng kesan naon anu aranjeunna lakukeun ku gugatan pasar ieu? tungtungna aranjeunna tungtungna datang deui tanpa sanggup netelakeun mamangna. Kuring ningali seueur fanatisme ti hiji sisi ka sisi anu sanés sareng ieu henteu nyumbang kana panyebaran perangkat lunak gratis kalayan kakuatan anu langkung ageung. Ieu iklan teu langsung ka Ubuntu naha urang resep atanapi henteu sabab aranjeunna teras-terasan ngadamel berita langkung saé atanapi langkung parah, sareng sanaos nyeri nalika nyarioskeun tentang Linux, hal anu pangpayunna urang jalanan ngawartosan anjeun nyaéta UBUNTU, sanés fedora ogé debian atanapi langkung-langkung lengkungan salaku conto anu dipikaterang., sareng di dieu sanés patarosan ngeunaan saha anu langkung saé, upami urang henteu milari kumaha cara nambihan publikasi anu pantes dibaca, hayu Mr. Shuttleworth ngalakukeun sareng Ubuntu naon anu anjeunna pikir paling saé.

  73.   Orlando cenahna

    pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong sareng distro anjeun, upami anjeun henteu resep, kusabab aya seueur distro anu tiasa dipilih, anjeun nyéépkeun seueur waktos nyerat jinis tulisan ieu nalika anjeun kedah nyebarkeun hal anu narik langkung seueur pangguna kana Linux. tibatan saur kuring mah bahkan henteu ngahontal 4% di dunya, naha? Pikeun jenis publikasi ieu, pangguna anyar milari anu sanésna selain windows sareng kesan naon anu aranjeunna lakukeun ku gugatan pasar ieu? tungtungna aranjeunna tungtungna datang deui tanpa sanggup netelakeun mamangna. Kuring ningali seueur fanatisme ti hiji sisi ka sisi anu sanés sareng ieu henteu nyumbang kana panyebaran perangkat lunak gratis kalayan kakuatan anu langkung ageung. Ieu iklan teu langsung ka Ubuntu naha urang resep atanapi henteu sabab aranjeunna teras-terasan ngadamel berita langkung saé atanapi langkung parah, sareng sanaos nyeri nalika nyarioskeun tentang Linux, hal anu pangpayunna urang jalanan ngawartosan anjeun nyaéta UBUNTU, sanés fedora ogé debian atanapi langkung-langkung lengkungan salaku conto anu dipikaterang., sareng di dieu sanés patarosan ngeunaan saha anu langkung saé, upami urang henteu milari kumaha cara nambihan publikasi anu pantes dibaca, hayu Mr. Shuttleworth ngalakukeun sareng Ubuntu naon anu anjeunna pikir paling saé.

    1.    ucing cenahna

      Dina éta jenis diskusi ieu ngasingkeun atanapi ngaheureuykeun sakedik anu mikir ngeunaan nyobaan Linux anjeun leres-leres leres, sahenteuna dina kasus kuring kuring rencanana ngamimitian sareng Ubuntu tapi ningali yén aranjeunna ngalungkeun pisan ka kuring kuring mutuskeun Mint (Sanaos éta éta sanés kaputusan anu goréng, Mint lumayan ramah pikeun pangguna).

      1.    DanielC cenahna

        Janten anjeun nguji numutkeun naha éta ngagaduhan persetujuan atanapi henteu kota?

        Anjeun bakal sono nyobian seueur hal harita, kusabab masarakatna ogé wadul ngeunaan kasusah masang Arch atanapi Gentoo; masarakat nyarios yén KDE mangrupikeun desktop anu pangsaéna; Sareng masarakat ogé nyarios yén pangotéktak anu pangsaéna nyaéta Chrome ... sareng kuring tiasa teraskeun sareng conto hal-hal anu seuseueurna nyarios sareng éta, sanaos kuring henteu tiasa nyatakeun éta sabalikna, upami kuring tiasa mastikeun yén hal anu populér henteu salawasna anu pangsaéna nampung sadayana, kaasup anjeun.

        Naha anjeun hoyong naséhat? Naroskeun sareng ngupingkeun, tapi henteu maca opini ngeunaan hal anu dipikaresep ku pribadi sareng anggap aranjeunna siga anu leres.

        1.    Juan Carlos cenahna

          Sareng anjeun kedah nambihan: Tes, uji sareng uji sareng janten evaluasi nyalira, nuturkeun sababaraha naséhat sanés.

        2.    ucing cenahna

          Éta nalika kuring nembé ngamimitian dina Linux, nalika kuring nyepeng utas kuring nyobian seueur distro sareng ti saprak éta raos kuring mimiti muncul ... anu kuring hartosna nyaéta henteu pikaresepeun sumping kalayan minat kana masalah sareng hal anu mimiti anu anjeun tingali nyaéta diskusi pikeun dimana-mana. Salam.

          1.    Juan Carlos cenahna

            Dear feline, masalahna sanés diskusi salami éta nyababkeun titik anu mangpaat, masalahna nyaéta diskusi "bajingan" (punten) anu henteu ngarah dimana-mana, sareng éta mangrupikeun produk tina total henteuna objektivitas, sapertos sering ditingali akhir-akhir ieu di sagala rupa blog urang.

            Wasalam

    2.    pandev92 cenahna

      Pandangan anu paling bodo sareng saderhana anu kuring kantos tingali, naha Linux henteu ngalirkeun 2% dina desktop bumi ... pffff
      Tangtosna, pikeun hal sapertos kieu ..., maka éta moal janten kusabab kurangna pamasaran, kusabab kurangna dukungan ti perusahaan perangkat keras, kusabab kurangna gim (saeutik-saeutik bakal dilereskeun sakedik kawas dina osx), kusabab kurangna supir anu hadé pikeun maénkeun ku amd sareng intel, kusabab kurangna supir audio anu saé sareng universal, anu henteu nyababkeun masalah sapertos pulseaudio parantos masihan kuring gumantung kana komputer anu mana, jst jsté. .

      Henteu, éta pikeun nyarios leres dina blog, NGOMONG endog anjeun.

    3.    kondur05 cenahna

      Orlando éta

  74.   ahdezzz cenahna

    Kuring ningali yén aranjeunna ngahapus salah sahiji koméntar kuring, sanaos éta henteu ngandung nanaon anu ngahina. Ku teu sangka aranjeunna bakal tilelep anu handap.

    1.    pandev92 cenahna

      Kuring teu boga kakuatan pikeun mupus koméntar, sareng kuring henteu ningali koméntar anu dipupus ti anjeun, janten kuring henteu ngartos perkawis éta.

  75.   tuxxx cenahna

    Ubuntu (nyaéta Canonical) sapertos batur sapagawean jiwa anu hiji dinten masihan anjeun iteuk pikeun kapentingan nyalira, sareng anjeun sadar yén anjeunna henteu marahmay siga anu katingalina.

    Anjeun diajar hal-hal sareng réréncangan anjeun sareng anjeun gaduh waktos anu senang, anjeun bakal salawasna ngahaturkeun nuhun ka anjeunna, tapi anjeun sadar yén dina tungtungna éta kotoran sareng éta henteu pantes.

  76.   abdi cenahna

    Anu hoyong dilakukeun ku Ubuntu nyaéta nganggo posisi kakuatanna (janten distro Linux anu paling sering dianggo dina desktop) sareng maksa standar sareng solusina, anu ogé bakal diurus ku aranjeunna, kumargi aranjeunna berkembang pikeun distro na, tanpa nyumbang ka hulu.
    Sareng anu kuring halusinasi nyaéta aya jalma anu nyatakeun yén aranjeunna resep kana perangkat lunak gratis anu ngadukung sareng membela aranjeunna, yén upami kabébasan, éta upami aranjeunna seueur ngalakukeun kahadéan ... dinten anu sanés kuring maca koméntar ti jalma anu nyobian komputer Dell sareng Ubuntu anu tos kapasang masang distro anu sanés, sareng ngagaduhan seueur masalah, sabab tétéla Dell parantos ngadamel tambalan atanapi driver khusus khusus pikeun ubuntu ... OLÉ!
    Pikeun ngalereskeun bug # 1 sareng ngalawan Microsoft, aranjeunna janten Microsoft sapanjang jalan. Hayu aranjeunna ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong, tapi ulah ngandelkeun kuring.

    1.    pandev92 cenahna

      pas, sareng kuring henteu ningali alesan anu tulus, sakali kanonis nyarios yén visi anu aranjeunna hoyong nuturkeun nyaéta osx sanés sareng windows ..., ogé aranjeunna salah nalika éta, kusabab kuring henteu ningali persatuan anu tiasa ngungkulan osx, kecuali dina beurat ahaahahahha.

  77.   Flareon cenahna

    Batur, dulur, aranjeunna ngan ukur nyéépkeun waktos dina diskusi konyol, kuring netelakeun: Kuring henteu nyatakeun yén poko na henteu penting…. (sareng diskusi anu konyol janten, kusabab teu aya anu bakal robih pipikiran) dina diskusi anu cerdas kadua pihak ngahontal konsensus, anu duanana kedah negosiasi pikeun ngahontal perjanjian anu nguntungkeun duanana. Tapi ieu tina sudut pandang anu anjeun tingali, henteu bakal mawa naon-naon anu saé, aranjeunna ngan ukur dihina, gaduh waktos anu goréng, ngambek ...

  78.   heuy euy cenahna

    Abdi hoyong nyandak kasempetan pikeun naroskeun ka administrator pikeun langkung ngahargaan pangguna ubuntu anu nganjang kana blog. Nganjang ka blog sareng ningali kumaha sababaraha pangurus nyebarkeun catetan sapertos kieu, atanapi ngadamel komentar négatip ka ubunto mangrupikeun pangalaman anu henteu pikaresepeun, Elav anjeun jalma anu calakan pisan, kalayan seueur élmu ngeunaan Linux (sareng pastina di seueur daérah sanés) jalma pikeun saha sanaos kuring henteu terang kagum. Kanyataan saderhana milik nagara anu hébat sareng mulya sapertos Kuba ngajadikeun anjeun istiméwa pikeun kuring. Punten entong ngagogoreng provokasi anu teu masuk akal. Salam kalayan raos pisan ti El Salvador.

  79.   Heero yuy cenahna

    hey kumaha goréngna éta, upami aranjeunna ngahapus salah sahiji koméntar kuring ... hal anu paling lucu nyaéta éta henteu nyigeung saha waé, éta ngan ukur nyoba nunjukkeun kumaha gunana pikeun ngabantah ku cara kieu.

    1.    Heero yuy cenahna

      Ayeuna upami koméntar kuring némbongan, Hatur nuhun

      1.    elav cenahna

        Kajadian éta henteu disatujuan, tapi jarang pisan yén dina DLinux kami ngahapus koméntar ... jarang pisan.

  80.   martinez cenahna

    Nyeri.
    Linux kedah ngahiji sareng henteu silih piss, sareng kuring terang kunaon; dengki
    Kuring miharep yén hiji poé perang penghinaan sareng panyalahgunaan ieu bakal réngsé.

  81.   kondur05 cenahna

    Kuring parantos ningali seueur komén konyol di dieu, hampura kuring kolega tapi éta leres.

    Éta sadayana mangrupikeun masalah rasa sareng kabutuhan, tingali kuring resep linux, dina komputer ieu milik pamajikan kuring kuring gaduh canaima sareng menangkeun vista, sabab éta datang ti pabrik sareng anjeunna henteu resep linux kusabab anjeunna henteu ngagaduhan kasabaran pikeun nyandak jalur anu sakumaha kuring.

    dina pagawé kuring gaduh kubuntu anu kuring mutahir kamari sareng kuring resep, sareng aranjeunna terang yén éta dipopohokeun ku canonica sareng sanaos aranjeunna henteu ningali kuring nyerat omong kosong atanapi kabodoan, janten kuring nyungkeun sadayana kasabaran.

    Ayeuna kuring mertahankeun titik kanonis kuring mangrupikeun perusahaan SWASTA, sareng Ubuntu mangrupikeun produk, janten aranjeunna ngagaduhan hak pikeun ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong sabab anu penting nyaéta kauntungan, sanés masarakat. Tungtung carita, naon anu henteu syukur? Sareng naon anu aranjeunna ngarepkeun? anu diutamakeun nyaéta tujuanana, janten hayu urang péngkolan sareng aranjeunna teraskeun dina jalan.

    Éta pakakas téh nyaéta aranjeunna anu ngenalkeun seueur dunya linux, saur abdi upami seueur urang perhatoskeun tetra, sigana mah anu énggal ogé sadar.

    Solusi kuring nyaéta pikeun ngaleutikan berita ubuntu sareng henteu diperhatoskeun saloba mungkin, ogé ningkatkeun inpormasi sareng publisitas sadaya distro anu sanés. sareng saha waé anu badé nganggo ubuntu, maka upami anjeunna hoyong kitu.

    1.    DanielC cenahna

      Mimiti anjeun nampi yén ieu ngeunaan rasa sareng kabutuhan perkawis naon anu hoyong ditawarkeun sadayana salaku produk linux sareng saha waé anu hoyong ngonsumsi éta, sareng tungtungna anjeun kaluar sareng kanyataan yén anjeun kedah marginalisasi berita ngeunaan produk anu dipiboga dunya linux anu hébat. Kusabab éta henteu parios naon anu anjeun nyarioskeun hormat ku solusi anjeun ngajukeun.

      Hartosna, keragaman pamikiran dipikahormat, tapi jalma anu mikir ku cara anu tangtu kedah disingkirkeun.

      1.    kondur05 cenahna

        putra, éta sanés kuring badé ngaco sareng bénten-bénten pamikiran, éta ngalawan perusahaan anu ngagunakeun sareng nekenkeun sakarepna. Atanapi éta sadaya kajadian ieu sanés asalna ti panangan aranjeunna? Kuring henteu hartosna pikeun nangtoskeun saha waé anu hoyong nganggo Ubuntu - henteu, sabab sadayana bébas ngalakukeun éta, upami henteu yén urang henteu deui nuturkeun propaganda Canonical sareng tindakanana, kusabab dua hal sapertos éta tiasa kajantenan, atanapi Aranjeunna masihan akun yén éta henteu saé pikeun nolak asal usul sakumaha anu aranjeunna lakukeun, atanapi sakali sareng sadayana aranjeunna misah lengkep sareng dunya anu GNU / Linux. (anu kuring pikir tungtungna anu bakal aranjeunna laksanakeun pikeun gerakan anu jelas).

        Salam Daniel, wilujeng énjing

        1.    DanielC cenahna

          Nya, "propaganda" ngan ukur dilakukeun ku 2 pihak: Kanonis pikaresep (ku blog omgubuntu, contona), sareng antiubuntu ngalawan (kalayan tulisan sapertos kieu). Jaba ti dua ieu, jarang pisan pangguna Ubuntu pikeun ngalaksanakeun padamelan pamasaran, aranjeunna ngan ukur ngadamel tulisan sistem ogé saha waé ogé pangguna anu sanés distro sanés.

          Hal ngeunaan kabébasan mikir mangrupikeun analogi tina naon anu anjeun pasang dina jabatan anjeun, sabab, kuring ngulang deui, dina hiji sisi anjeun nampi yén ieu mangrupikeun masalah anu raos sareng anjeun masihan conto naon anu lumangsung sareng anjeun sareng pasangan anjeun, tapi anu sanésna anjeun ngajukeun kumaha Solusinya nyaéta pikeun nyebarkeun berita anu aya distribusi, ngan kusabab aya peminat anu nyerang éta sareng pangguna na pikeun kaputusan anu dilakukeun ku perusahaan anu dipasihan kakuatan anu langkung luhur tibatan aslina.

  82.   r3irm3 m4s cenahna

    Tong hilap yén anu nyerat catetan éta nyaéta Uruguayan; nyaéta, idiosyncrasy nagara anu cicing di Argéntina sareng Brasil sareng nangis nalika botol dicandak.

    1.    diazepam cenahna

      Anjeun salah. Anu nyerat ieu nyaéta Italia sareng cicing di Spanyol.

    2.    pandev92 cenahna

      wtf hihihi? xD Abdi sanés Uruguayan ahahhahh

    3.    r3irm3 m4s cenahna

      Abdi nyungkeun hapunten. Koméntar hanjakal kuring. Sanés kusabab kuring henteu ngémutan perkawis éta, tapi sanés tempat anu pas pikeun ngalaksanakeunana. Ku tempat kuring henteu hartosna blog tapi tulisan éta nyalira.

  83.   eliotime3000 cenahna

    Ubuntu mangrupikeun distro hibrid (komunitas + perusahaan) sareng biasa ningali jinis gesekan ieu. Upami masalahna nyaéta MIR, teras angkat kana Launchpad, candak kode sumber éta sareng tingkatkeun kasaluyuan sareng KDE sareng lingkungan desktop anu sanés (upami anjeun wani ngédit kode sumber sareng ngetes terus-terusan, tangtosna). Ieu anu dilakukeun ku jalma Mint nalika aranjeunna ningali yén sistem manajemén paket Ubuntu parantos ti Guatemala dugi ka Guatemala.

    Debian parantos nambihan GDebi sareng pusat perangkat lunak (kaduana, kahadean tina Cannonical) sareng upami dina waktos anu caket MIR tiasa di repos eksperimen / henteu stabil, maka tantrum fanboys / haters anu aya di distro ieu bakal mati sareng Aranjeunna bakal satuju sareng Cannonical saolah-olah henteu aya kajadian (aya jalma anu resep ka Unity GUI sareng kuring henteu ngangluh, sabab éta sami-resep sareng Aqua di OS X sareng Aero dina Windows Vista / 7, tapi tetep kuring ngahargaan aranjeunna sareng henteu nyobian polah siga kuring jalma anu penginjil sakumaha anu dimaksud pikeun dilakukeun dina seuneu ieu).

    Ayeuna, luluconna kieu: Kumaha upami MIR mangrupikeun sérpér grafik propriétari? Naha tantrums ayeuna asup akal?

    Sarerea ngangluh ngeunaan Ubuntu pikeun omong kosong ieu yén pikeun cara ngatur paketna sareng hierarki pangguna berkat penyalahgunaan paréntah "sudo" (anu kuring henteu satuju, sabab éta henteu ngajantenkeun pangguna anu datang Windows saéstuna sadar. yén sistem anjeun tiasa janten teu kajaga).

    Ogé, Launchpad teras tiasa dianggo nalika Debian Stable henteu nempatkeun Chromium anu diénggalan di backports na nalika di apdet 4 cabang Stabil na sareng naon waé anu masihan urang teu puguh atanapi urang hoyong ngempelkeun Debian kami ka tingkat stratospheric.

    Kalayan pangguna ieu, saha waé anu badé nganggo Crunchbang, CentOS sareng / atanapi slackware.

    1.    Nya teu nanaon cenahna

      Pagawean pikeun ngajantenkeun sadaya lingkungan cocog sareng generasi anyar sérver grapik parantos parantos dilakukeun, aya paguneman anu panjang sareng parantos sababaraha taun dugi ka Wayland réngsé. Naha kabayang kedah diciptakeun dua kali deui dina kapayunna Canonical saha anu parantos ngetakeun tanpa ngandelkeun saha?.
      Aya bénten ageung dina nyumbangkeun / ngarobih hiji hal dina parangkat lunak tinangtu pikeun ngajantenkeun langkung lengkep atanapi ngarengsekeun masalah naon waé anu anjeun ngagaduhan sareng gaduh sakedik kirang pikeun ngalakukeun sadayana deui pikeun hal anu dilakukeun ku iman anu goréng sareng pikeun tujuan éksklusif sareng kadali ..

      Hiji-hijina jalan anu urang bakal ningali Mir dina distro sapertos Debian nyaéta, hanjakalna pikeun sadayana, éta janten ditumpukeun sareng teu aya pilihan tapi pikeun ngatasi éta sareng teras, éta bakal aya kamungkinan sareng bahkan dina kasus hipotetis yén sapertos kitu Upami éta kajantenan. Nalika éta kajantenan, koméntar ngeunaan Mir henteu dilakukeun ku sadayana alesan di dunya, naon waé distribusi anu ngalaksanakeunana, sanés ngeunaan fanatisme atanapi ego anu luka, tapi ngeunaan gaduh dua ramo dina mayunan sareng ningali hal kalayan sudut pandang.

      Upami tulisan nyarioskeun ngeunaan cara paket dikelola sareng hirarki
      tina pangguna, anjeun bakalan maos koméntar perkawis éta, tapi kumargi sanés perkawis éta tapi ngeunaan server grafis, nyarioskeun ngeunaan OS sanésna atanapi topik anu sanés anu sanés teu aya hubunganana sareng bakal ngalihkeun perhatian ti topik pusat artikel.

      Launchpad (sigana mah PPAs) henteu dijaga ku Canonical, tapi ku jalma-jalma ti masarakat, aya Canonical hiji-hijina kaperyogianana nyaéta nyayogikeun gudang, teu langkung, sesana damelna murni masarakat.

      Naha leres asup akal pikeun kaluar kusabab batur henteu mikir atanapi ningali hal anu sami? Atanapi tétéla yén ngagaduhan kriteria anjeun nyalira sanés nuturkeun iket tanpa soal anu janten hal anu leres pikeun dilakukeun?
      Nalika aranjeunna nyarios di dieu, nalika anjeun nyéépkeun angin, naon anu anjeun tuang mangrupikeun badai. Sanés sanés kusabab aranjeunna, atanapi kusabab timburu, atanapi kusabab salah sahiji alesan anu janten korban anu parantos disebat, éta ngan saukur Canonical anu nyandak siki.

      1.    kondur05 cenahna

        Patarosan: Naha kabayang kedah diciptakeun deui dua kali kusabab keinginan Canonical anu ditumpukeun tanpa ngandelkeun saha waé?

        Jawaban: sabab éta perusahaan swasta sareng kapentingan nyalira sareng tujuan anu ditetepkeun anu bénten sareng kapentingan sareng tujuan masarakat)

        1.    eliotime3000 cenahna

          Hal anu sami tiasa diucapkeun ngeunaan Red Hat sareng Novell, perusahaan anu dina kaseueuran kasus fokus kana sektor bisnis sareng nawiskeun konsol anu langkung marahmay tibatan Ubuntu.

          Atoh, aya langkung ti 300 distro GNU / Linux sareng kritik distro khususna sanés solusina. Upami kuring langkung resep kana jasa premium, maka kuring ngalanggan Red Hat Network, mayar langganan kuring anu jauh langkung mirah tibatan lisénsi Windows Server 2012 sareng kuring tiasa ngaksés Repo resmi na, terang yén kuring tiasa nyandak perusahaan anu leres-leres katingali pikeun pangguna anjeun sareng kontribusina (Upami anjeun anti perusahaan, maka anjeun nganggo Debian, Slackware, CentOS sareng distro sanés).

          1.    Nya cenahna

            Perhatoskeun hiji hal sareng éta nyaéta, kecuali dina sababaraha kasus, kuring bakal nempatkeun seuneu sabab Ubuntu (distribusi) henteu dikritik, tapi perusahaan anu nyababkeun éta sareng kabijakanana.
            "Linux for Human Beings", beuki deukeut ka pangguna, ngadamel distro populér, kenal sareng nyebarkeun GNU / Linux…. sareng pamustunganana ideu umum anu mimiti Ubuntu TEU masalahna. Masalahna nyaéta perusahaan anu nyababkeun "ngajual" éta tapi naon anu teras ditawarkeun nyaéta sabalikna.
            Pokokna aranjeunna ngarusak proyék kalayan seueur poténsial, sapertos Ubuntu nyaéta (atanapi éta) kaluar tina karep sareng kapentingan komersial. Éta normal pikeun ambek hérang nalika aranjeunna nyobian "ngancurkeun" hal anu saé.

          2.    DanielC cenahna

            Nya, kuring pikir anjeun kedah langkung merhatoskeun tulisan dina sababaraha blog, sabab iraha waé Ubuntu diajak ngobrol (kusabab vérsi anyar kaluar, kusabab aranjeunna ngumumkeun sababaraha parobihan, jst) host antiubuntu (sanés anti-kanonik) kaluar pikeun ngabahas sagala rupa ngalawan Ubuntu, Unity sareng pangguna distro ieu.

          3.    Nya cenahna

            DanielC, kuring pikir aranjeunna merhatoskeun teuing sareng masihan teuing pentingna pikeun penggemar sareng troll, anjeun kedah merhatoskeun sakumna kelompok sareng jalma anu gaduh dua ramo dahi, sanés ngan ukur sababaraha jelema bodo, anu sedihna, aya dimana-mana .
            Atanapi sanés seueur korban anu diémutan.

        2.    Nya cenahna

          Henteu kunanaon, janten hayu aranjeunna ngembangkeun parangkat lunak anu cocog sareng minat sareng tujuanna diluar masarakat tibatan nyabak éta sareng meryogikeun aranjeunna menari ka putra mana waé aranjeunna resep.
          Ayeuna, salami anjeun ngamangpaatkeun pinuh padamelan batur, anu paling henteu anjeun tiasa lakukeun nyaéta gaduh modicum tinimbangan sareng henteu nyobian ngendalikeun sareng maksakeun wasiat anjeun sapertos anu anjeun lakukeun.

    2.    r @ y cenahna

      Kuring sieun yén masihan dukungan KDE pikeun Mir sanés anu aya dina sababaraha leungeun Linuxeros, aya seueur hal anu nyegah pangrojong ieu, kuring nyarankeun anjeun upami anjeun teu acan maca tulisan ieu ku Martin Gräßlin, kdu utama. pamekar:
      http://blog.martin-graesslin.com/blog/2013/05/mir-in-kubuntu/
      http://blog.martin-graesslin.com/blog/2013/03/reply-to-all-the-faces-of-ubuntu/
      http://blog.martin-graesslin.com/blog/2013/03/war-is-peace/

  84.   trikomax cenahna

    Blablablablabla… salaku pangguna ubuntu Abdi gering maca tantrums tina pangguna distros sanés anu ngangluh ngeunaan ubuntu. Upami sababaraha dinten supir leungit, éta bakal kusabab komunitas anu saé anjeun henteu tiasa dianggo atanapi henteu dina hartos anu salah ... Kuring nyarios komunitas anjeun kusabab kuring sanés milik, kuring pas ti anjeun sapertos canonical, kuring mendakan sadaya sora anu anjeun damel sabab kanonis sanés éta damel anjeun .... ieu mangrupikeun parangkat lunak gratis ... sanés anu anjeun carioskeun.

    1.    Nya teu nanaon cenahna

      Tapi omong kosong naon anu anjeun carioskeun? Upami kirang ti 10% Ubuntu didamel ku Canonical, sésana mangrupikeun parangkat lunak anu dicandak langsung ti komunitas, kalebet supirna.
      Oke, aranjeunna hoyong jauh ti GNU sareng Linux ngawangun "anu sanés" nyalira, tapi aranjeunna masih jauh pikeun ngahontal éta, janten duanana sareng anjeun ngalakukeun kabodoan daulat ku nganggap hina komunitas anu éta éta ampir kabéh jalan. Éta sakedik kirang ti nyiduh atanapi kencing ngalawan angin, éta bakal tungtungna splashing aranjeunna.
      Naha leres peryogi pisan ego sareng fanatisme ngan ukur pikeun membela perusahaan anu nunjukkeun sababaraha kali yén éta henteu paduli ka anjeun?

    2.    pandev92 cenahna

      Koméntar jalma anu langkung resep ningali maké windows, sateuacan ngantepkeun linux janten parah, nyarios seueur omong kosong dina kirang ti 10 baris, naon anu éra kaleresan ..., kuring ngarepkeun anjeunna ngan saukur trolling ngaganggu.

    3.    eliotime3000 cenahna

      90% Ubuntu: Pamekar Debian, Mozilla Foundation, * pamekar buntu (kubuntu, xubuntu, lubuntu) sareng pangguna Ubuntu anu hoyong ningkatkeun distro.
      10% Ubuntu: Mark Shuttleworth, Cannonical sareng mitra.

    4.    Gustavo cenahna

      "Upami supir-supir sasarengan leungit, éta bakal kusabab komunitas anu saé anjeun henteu jalan atanapi henteu dina hartos anu salah" jenis omong kosong naon éta?
      Entong nyerat hal anu mimiti aya dina pipikiran, langkung émutan.

  85.   Darko cenahna

    Kuring bakal maénkeun GNU / lagu umat kuring http://k42.kn3.net/taringa/9/9/6/1/7/6//pampelito/1F2.jpg

  86.   Séptomatik cenahna

    Urang Roma ieu gélo ... Ieu ngingetkeun kuring ngeunaan The Life of Brian ti Monty Python ...

    »
    -Naha anjeun ti Barisan Yahudi Anu Populer?
    - Bangsat anjeun! Front Yahudi populér? Kami ti Front Popular di Yudea! Front Yahudi Anu Populer…? Batur!

    - Hiji-hijina anu urang benci langkung seueur tibatan bangsa Romawi nyaéta bangsat ti payuneun Jalma Yahudi, anu teu percanten!
    - sareng Barisan Anu Populer di Urang Yahudi, sadayana anu teu percanten!
    - sareng Front Anu Populer di Yudea, anu ngabantah!
    - Naon?
    - Front Anu Populer di Yudea, anu ngabantah!
    - Hareup Anu populér di Yudea nyaéta urang ...
    - eeeh, ieu, panginten urang ti Serikat Popular
    - ti Front Popular
    - Naon kajadian ka Uni Popular, Rex?
    - aya (nunjuk ka jalma anu dumuk nyalira sareng jauh)
    - SISWA!
    "

    Pasang Ubuntu, Arch, Win $, jsb sanés nami faksi sareng ...

    Hayu urang tingali naha urang sadayana lirén janten bajingan sapertos kitu.

    Salam.

    1.    tamuz cenahna

      jajjaajajajajaj Abdi henteu émut kana pilem éta, tapi leres éta datang ka rambut xd ieu

    2.    Giskard cenahna

      ROMANI ITE DOMUN!

      HAHAHA. Anjeun leres!

  87.   John cenahna

    Aya sabaraha koméntar ieu? ... iklan anu langkung saé sareng parah pikeun ubuntu sigana mah moal aya

  88.   Mauricio cenahna

    Nya, ku sabab sadayana kagum ku "kabébasan", demi Gusti lirénkeun omong kosong, Canonical ngalakukeun naon anu diperyogikeun pikeun hasil produkna, aranjeunna ngupayakeun nyandak Ubuntu kana PC, tablet sareng telepon. Coba bawa LINUX ka dunya luar. Upami aranjeunna nyiptakeun MIR, éta kusabab Xor henteu deui nyumponan harepanana sareng aranjeunna kedah ngalaksanakeun hal pikeun ngarobih éta, upami dina sababaraha waktos distribusi sanésna béak supir, éta kusabab distribusi henteu acan ngalakukeun anu diperyogikeun pikeun perusahaan sanés pikeun ningali éta.
    Eureun omong kosong sapertos kieu, kuring pikir jelas yén Canonical henteu milarian bersaing ngalawan sebaran, upami henteu ngalawan sistem operasi anu sanés. Sareng upami éta hartosna langkung seueur parangkat lunak, langkung daya saing, sareng langkung seueur dukungan, hayu aranjeunna ngalakukeun anu aranjeunna pikahoyong pikeun kuring.
    Abdi hoyong ningali ubuntu tos dipasang dina komputer, tablet, sareng telepon.

    1.    Esteban cenahna

      Akhirna raoseun sakedik. Abdi resep koméntar anjeun.

  89.   Elias cenahna

    Tingali, kuring henteu ngabélaan saha waé. Tapi pendapat abdi nyaéta yén panginten Canonical tujuanna pikeun pamekaran anu langkung saé, éta henteu fokus kana "karusakan jaminan" anu tiasa disababkeun ku kaputusan na. Sanaos kitu, kuring yakin yén strous tiasa nyandak inovasi. Parobihan karasa, enya, tapi teu aya anu terang pikahareupeun. Kuring pastina ningali yén Canonical katingali ngan ukur ka hareup, sareng seueur pangguna ningali ka ayeuna.

    Atanapi teu kaduruk ku amarah, ngan saukur ka hareupna, tingali dimana angin ngagelebug sareng nyandak kaputusan anu pangsaéna urang (kamana waé anu cocog sareng kami).

    Abdi ngantosan waktos kanggo nunjukkeun ka kuring Samentawis éta, kuring teraskeun sareng Debian. Sareng kuring terang yén anu kuring nembé nyerat ka sababaraha jalma bakal tingle ear aranjeunna.

  90.   teu kabuka konci cenahna

    Alus pikeun ngamimitian sareng salaku pangguna Fedora dugi ka maot; Compiz; Xfce; Fluxbox sareng Debian. Kuring kedah nyarios yén upami Canonical mangrupikeun SDM dina waktos SDM dimimitian, éta bakal bangkrut atanapi éta perusahaan gaya Apple tapi sampah. Nyandak anu pangsaéna tina OpenSource sareng FreeWare pikeun ngicalna sakumaha milikna, sabab éta anu dimaksud ku Ubuntu, éta henteu langkung ti seueur bungkus anu diadaptasi tina Debian sareng RH ogé ti SUSE pikeun tujuanana. Aranjeunna henteu ngembangkeun pangkalan atanapi dasar-dasarna tapi aranjeunna nunda cet na sareng sababaraha ornamén anu tungtungna henteu penting pisan pikeun ngabédakeun. Istilah sanésna Canonical sareng distro anu dilakukeun ku sababaraha leechers anu macét nyaéta ngagosok naon anu parantos dilakukeun. Ti mimiti sababaraha panutan Apple. Sagala rupa anu dijantenkeun filsafat na tina SL éta mangrupikeun bagian tina pamasaran yén upami distro éta naon anu aranjeunna teras-teras nawiskeun pamasaran anu saé.

  91.   lilbaron cenahna

    anjeun tiasa ningali éta sumping ..

  92.   Hugo cenahna

    Haha, naon tulisan anu saé, sareng naon pangaruhna.
    Abdi henteu terang leres naon masalahna. Maksad abdi, kuring ningali Ubuntu dilahirkeun, sareng henteu pernah nyandak salaku proyék anu dipikaresep ku anjeun dina parangkat lunak gratis. Kuring henteu kantos ningali dukungan kanonis anu ieu, kuring sok fokus kana komérsial. Upami kuring nampilkeun kemudahan sareng distro anu sanés éta kusabab orientasi na, hartosna perdagangan. Dina taun-taun munggaran pangwangunan sumbangan ka masarakat ampir teu aya gunana, aranjeunna ngan ukur nyandak padamelan batur, digosok, ditambah sareng dilarapkeun kana distro. Dugi ka ayeuna kuring henteu nganggap yén aya hal anu Ubuntu lakukeun sareng Debian henteu tiasa dilakukeun. Éta ngan ukur bungkus anu difokuskeun «Teras, salajengna Etc» sareng sigana hébat pikeun kuring, éta mangrupikeun alternatif pikeun jalma anu teu hoyong pegat sirah.
    Jujur, upami canonical hoyong pisah atanapi pisah sareng dunya ieu sigana kuring anu pangsaéna. Kusabab kuring bakal masihan conto yén produk anu nguntungkeun tiasa dihasilkeun tina GNU / Linux. Aya seueur distro anu bakal teraskeun. Hayu urang pikir yén berkat Ubuntu ayeuna urang gaduh Mint, anu kuring anggap distro gaya "Salajengna, Salajengna" anu pangsaéna.

    Ku cara pribadi. Kuring parantos lami nguji Linux, sareng kanyataanna kuring ningali kasang tukangna dina sababaraha hal, impian kuring nyaéta yén dina dasawarsa aranjeunna bakal ngajantenkeun kanyataan, tapi henteu. Jejer ieu mangrupikeun conto. Tanpa ngalangkungan ayeuna-ayeuna ieu kuring gaduh laptop sareng grafik Intel HD sareng nolak pikeun nyambungkeun TV ngalangkungan HDMI, masalah sareng résolusi, audio, sareng dina tiori urang nyarioskeun supir gratis anu dihasilkeun ku Intel.
    Kuring pikir yén pikeun masalah ieu Canonical nyandak banténg ku tanduk, sareng kuring ningali éta salaku permata. Kuring bakal nuluykeun nolak debian, kusabab kuring resep, tapi teu diragukeun Ubuntu bakal nambihan pangguna sanés anu teu resep ngarengkorkeun tangkorak na hehe.

  93.   Hugo cenahna

    Ha nyarioskeun kabébasan. Aranjeunna ngahapus tulisan