GIMP 2.8 Éta pantes didagoan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GIMP 2.8 Éta pantes didagoan?

 GIMP Éta, tanpa ragu, salah sahiji program unggulan dunya Lisénsi / Linux Ubuntu sareng saluyu sareng Inkscape y Scribus triad éta mangrupikeun jalan kaluar pikeun urang anu sacara propésional khusus pikeun desain grafis. Dasarna kana cabang tina seni grafis. Khususna GIMP parantos dianggo pikeun ngajawab yén hiji-hijina hal anu nyegah ahli desain grafis teu hijrah ka Lisénsi / Linux Ubuntu éta kabodoan, kanyamanan komo teu puguh pikeun henteu hoyong diajar anu énggal. Sababaraha seueur alesan anu nyata pikeun halangan sapertos kitu, kuring ngajelaskeun anu pangsaéna pikeun masalah éta GIMP ... dimana enya sareng dimana kadang.

 

GIMP 2.8 ngahasilkeun harepan anu ageung, sanés teuing kusabab parobihan tukang tapi, tibatan, kusabab anu disangka janten rékayasa deui dina hal ngatur daérah padamelan, palét sareng alat ... sareng terus terang éta. goreng pisan.

Salah sahiji kasalahan hébat tim GIMP ieu nyoba niru jalan Photoshop nanganan kotak alatna, tapi bari produk tina Adobe ngagaduhan desain fungsional na tim anu seueur terang ngeunaan ngawangun sareng nerapkeun antarbeungeut anu produktif GIMP Aranjeunna teu malire sakali, sareng deui, sareng deui naon anu urang lereskeun salaku desain sareng ahli seni grafis pikeun ngajantenkeunna janten alat anu andal, gampang dianggo anu anjeun henteu kedah ngantosan, ogé éta sayogi di repositori tina distro anu anjeun anggo pikeun masangna tanpa aya masalah.

Sateuacanna kuring nyungkeun hapunten pikeun gambar anu bakal kuring anggo pikeun ngagambarkeun conto kuring, tapi éta gampang pikeun kuring dipasang GIMP en Windows 7 nu dina LinuxMint Maya.

 

 Jandéla Photoshop's

Modeu jandela tunggal ngaluarkeun dina GIMP 2.8 nyaéta maksa kotak parabot ka kénca sareng palét ka katuhu.
Konsép nampilkeun kotak alat sareng palét runtuh sareng recés sanés ide anu goréng, bahkan pikeun Adobe éta parantos dianggo saé pisan pikeun anjeunna. Bahkan dasarna konsép anu sami anu dicandak ku sistem operasi salaku paradigma desktop -persatuan y Windows 8, contona- sareng bagian tina kecerdasan anu ngalangkungan hiji atanapi langkung Dok Urang tiasa gaduh file sareng / atanapi fungsionalitas dina cara anu gampang, intuitif sareng ngagambarkeun hemat ruang.

Upami éta ideu jalma-jalma anu mekarkeun GIMP Dimana maka masalahna?

Hayu urang tingali heula kumaha éta Dok en Adobe Photoshop ngartos prinsip fungsina:

1.-Di kénca kami ningali kotak alat sareng di beulah katuhu dua belas palét docked, dina dua kasus éta dihijikeun kana hiji jandéla. Di luhur, di handap ménu, kami gaduh palang anu nunjukkeun sipat sareng fungsionalitas alat damel.
Photobucket
2.-Sipat sareng fungsionalitas ieu robih, dina palang luhur, numutkeun alat anu dipilih.
Photobucket
3.-Palang kénca kompak, sacara vertikal, palét anu kami anggo, a «Pencét» Dina ikon anu ngagambarkeun unggal palét, éta nembongkeun supados tiasa ngagunakeunana. Dina modeu anu teu kabuka, unggal palét tiasa skala kana ukuran anu cocog sareng urang tanpa mangaruhan diménsi Dok atanapi ka palét anu sanés.

 

GIMP 2.8 mono-jandéla

Ayeuna naha, tina sudut pandang kuring, jandéla mono tina GIMP ngagaduhan kakirangan anu serius? Kuring bakal nyobian ngajelaskeun nyalira saageung mungkin.

Intina sanés ngadamel ruang kerja dina hiji jandéla, tapi pikeun ngadamel jandéla tunggal anu nawiskeun kaunggulan tina segi optimasi ruang gawé sareng nalika damel dina modeu éta -jandéla mono- kasadiaan pakakas sareng palét damel gancang sareng intuitif.

Hayu urang tingali sareng analisa kumaha ruang kerja sapertos dina modeu jandela tunggal di GIMP 2.8
Photobucket

Masalah desain anu munggaran nyaéta palang anu ngandung pakakas damel -di beulah katuhu- Éta rumit pikeun dianggo upami urang gaduh hiji kolom per alat. Hiji bagian tina pakakas disumputkeun tanpa kamungkinan ngaksésna, kecuali éta diatur dina dua kolom:
Photobucket

Sanaos GIMP 2.8 ngagaduhan alat anu kirang ti Photoshop Teu mungkin pikeun ngagunakeunana leres dina modeu mono-window upami urang ngagaduhan toolbar hiji garis. Sareng masalahna sanés ukuran ikon tapi optimasi dina distribusi.

Hayu urang ngabandingkeun deui:
Photobucket
Photobucket
waktu Photoshop kelompokkeun pakakas anjeun dumasar katégori, GIMP 2.8 henteu Ieu ngandung harti yén dina GIMP 2.8 unggal ikon alat nempatan rohangan sareng, sanaos aranjeunna kirang, éta sigana langkung seueur. Ilustrasi anu dicontokeun sapertos dina Photoshop jeung «Pencét» urang tiasa ningalikeun pilihan pikeun ngagaduhan nepi ka opat modeu anu béda tina alat anu sami dina hiji ikon atanapi tombol, nalika dina GIMP butuh dua kali langkung seueur ruang pikeun nunjukkeun ukur dua modeu alat anu sami.

Hal anu sami kajadian sareng palet dina modeu mono-window sareng GIMPwaktu Photoshop nyieun palang nangtung GIMP tumpukan, henteu runtuh, palét sareng ngatur éta dina séri tab horisontal pikeun ngamungkinkeun kasadiaan unggal palét. Susunan palét horizontal ieu henteu ngagambarkeun naon waé manpaat tina rohangan, sabab salian ti nempatan éta rohangan horisontal éta ogé nempatan sakabeh nangtung. Sanaos leres yén tumpukan palét tiasa disumputkeun sacara manual ieu henteu praktis, sabab maka urang kedah mindahkeun ukuran palét anu ditumpuk pikeun ningali tab sareng nyayogikeun éta aya.

Tapi, salaku tambahan, di GIMP 2.8 naha mode hiji-jandela atanapi panel anu ngambang dianggo ... teu aya jalan pikeun milih antara nyisipkeun panel kana tumpukan anu dilabuhkeun ka katuhu sareng ngantepkeun anu séjén ngambang dina waktos anu sami.

 

Kasimpulan kuring

Nalika éta leres yén mode jandela tunggal asup GIMP 2.8 ngagambarkeun kaunggulan anu tangtu nalika damel sareng sababaraha gambar dina waktos anu sami, éta kaunggulan anu sami leungit ku cara anu teu ngahasilkeun pikeun nyusun palét sareng pakakas damel. Tina sudut pandang kuring aranjeunna kedahna dua fungsi anu béda; salah sahiji anu ngolompokkeun sadaya daérah padamelan anu béda-béda kana tab sareng anu sanés anu ngamungkinkeun anjeun milih antara nganggo panél anu ngambang pikeun alat sareng palét atanapi dipasang dina hiji jandéla, sapertos anjeun. Photoshop.

Kuring ogé yakin yén tim pangembangan GIMP lasut kasempetan anu saé pikeun ngagarap titik nyeri anu sanés anu bakal langkung saé tibatan mode jandéla tunggal, sapertos cara anu langkung épisién pikeun nanganan topéng lapisan pikeun pangaturan warna atanapi visualisasi CMYK asli Sabalikna, aranjeunna muka payuneun kakurangan anu langkung pikeun perbaikan anu hartosna usaha tim alit pangembang bakal dibubarkeun sabab aranjeunna langkung seueur masalah pikeun direngsekeun.

Salah sahiji dua pamaca pasti bakal surak »Kritik gratis pikeun karya sakumpulan alit pisan devs henteu aya artina.». Sareng anjeun leres ... upami kritik kuring henteu dasar. Tapi ogé, henteu urang anu ngahaturkeun diri kana desain sareng seni grafis ngagaduhan hak, sareng kanyaho anu kaalaman ku pangalaman, pikeun ngutarakeun pendapat urang sareng tujuan ningkatkeun produk anu, kuduna, hoyong janten alat anu manpaat pikeun urang?

Mudah-mudahan sawaktu-waktu ... ngan ukur pikeun hiji waktos, tim pangembangan di GIMP naros ka kami naon anu leres urang butuhkeun tibatan asumsi. Atanapi sahenteuna maca usulan kami anu, percanten, parantos seueur.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

46 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Carlos-Xfce cenahna

    Sakumaha biasa, Tina, tulisan anjeun ngagumkeun kuring sabab aranjeunna leres-leres dilakukeun sareng didebat. Abdi resep maca anjeun deui. Sakumaha anu parantos kuring sebatkeun sateuacanna, kuring sanés ahli dina bidang anu aya hubunganana sareng desain, tapi kadang kuring nganggo GIMP pikeun méréskeun sababaraha kabutuhan.

    Kumaha kuring ngarepkeun kuring tiasa nganggo alat anu langkung saé ieu. Kuring miharep tiasa adaptasi sareng parobihan, sanaos éta bakal nyusahkeun kasusah anu tangtu kusabab naon anu anjeun ngajelaskeun dina tulisan anjeun.

    Hatur nuhun pisan sareng kuring ngarepkeun anjeun teras-terasan berkolaborasi langkung sering dina Ti Linux.
    Pendak deui engké!

  2.   joe di castro cenahna

    Éta moal janten ide anu goréng pikeun diajar kumaha ngagunakeun GIMP 2.8 leres sateuacan nyebatkeun numutkeun pernyataan katégori anu,

    Tapi, salaku tambahan, dina GIMP 2.8 boh mode hiji-jandela atanapi panel ngambang anu dianggo ... teu aya jalan pikeun milih antara nyisipkeun panel dina tumpukan anu dilabuhkeun ka belah katuhu sareng ngantepkeun anu séjén ngambang dina waktos anu sami.

    conto

    1.    Tina Toledo cenahna

      Joe, anjeun leres leres di dunya. Hatur nuhun pisan kana koréksi éta kasalahan kuring. Anu anjeun teu tiasa lakukeun nyaéta cabut pin toolbar di kénca.
      Nanging kasalahan kuring -anu kuring ngaku mangrupakeun kasalahan gedé- henteu ngirangan sahenteuna tina pernyataan kuring:

      Tina sudut pandang kuring aranjeunna kedahna dua fungsi anu béda; salah sahiji anu ngolompokkeun sadaya daérah padamelan anu béda kana tab sareng anu sanés anu ngamungkinkeun anjeun milih antara nganggo panél anu ngambang pikeun alat sareng palet atanapi pasang éta dina hiji jandéla, sapertos anjeun Photoshop.

      Panelna tiasa dicabut atanapi henteu, anu leres nyaéta cara anu mana GIMP 2.8 Numpukkeun aranjeunna nalika anjeun némpél éta mangrupikeun jalan kaluar anu goréng ... upami anu anjeun pilari nyaéta produktivitas sareng kuring bakal dicontokeun:
      gambar 1
      gambar 1
      gambar 2
      gambar 2
      gambar 3
      gambar 3
      Catetan: Pikeun méréskeun gambar dina ukuran alami, punten "pencét" dina unggal gambar alit.

      Gambar 1 sareng 2 nunjukkeun daérah padamelan kalayan lima panél tumpuk sareng recés kénca. Dina gambar 1 kuring parantos nyusun éta dina hiji kelompok anu aya lima, sedengkeun dina gambar 2 kuring nunjukkeun aranjeunna ditumpuk dina tilu grup: hiji tina dua -di luhur-, salah sahiji -di tengah- sareng anu sanés tina dua -turun-
      Gambar 3 nunjukkeun lima panel anu sami, tapi salaku palet kumalayang.
      Upami urang ngabandingkeun tilu workspaces, urang tiasa ningali yén anu dina conto anu katilu langkung produktip kusabab alesan saderhana yén palét henteu nyandak seueur rohangan.

      Henteu janten masalah teuing naha ngawelahana ditabél atanapi henteu. Intina pusat nyaéta yén GIMP nampilkeun mode jandela tunggal ieu salaku terobosan nalika kanyataanna éta mangrupikeun tugas anu henteu lengkep sareng cacat -moal ngomong goréng dilakukeun- sareng éta, salaku tambahan, aranjeunna sanggup ngagunakeun upaya éta pikeun ningkatkeun pamutahiran anu penting sapertos pananganan gambar anu leres atah, Contona.

  3.   Kacepetan Ucing cenahna

    Dear Tina Toledo.

    Kuring mendakan eusi sareng nyerat tulisan anjeun saé pisan. Kuring ogé parantos nyandak kasempetan pikeun maca tulisan séjén anu anjeun sebutkan sareng kuring ogé saé saé pisan.

    Saur kuring kuring parantos ngartos pisan argumen anjeun, sanaos hanjakalna, panginten sanés inti na. Naha tujuan tina tulisan anjeun masihan sumbangan pikeun ningkatkeun GIMP? Naha kontribusi ieu, utamina, ngajukeun yén jandéla dokumén ngagaduhan flaps sanaos pakakasna dipisahkeun ti éta? Sigana mah pilihan anu pikaresepeun. Sarankeun gaya "darmaga" pikeun palet alat? Jigana tiasa manpaat.

    Di sisi anu sanésna, kuring kedah ngawartosan yén tulisan anjeun (ogé anu ngeunaan "dimana enya sareng dimana kadang") ngajantenkeun kuring sedih. Éta kasang tukang éta kuring henteu ngartos pisan yén kuring henteu resep sareng anu sedih kuring. Maén psikolog-ucing, upami anjeun ngijinkeun kuring, sigana kuring anjeun nyobian menerkeun diri anjeun, yén anjeun nganggap yén perangkat lunak gratis langkung saé (ku alesan naon) tapi anjeun, yén anjeun ahli anu hébat (sareng sigana ngabuktikeun éta mangrupikeun salah sahiji tujuan tina tulisan anjeun) anjeun moal tiasa nganggo éta kusabab halangan hébat anu anjeun sapatemon.

    Leres, kuring ngartos ambek anjeun sareng tim GIMP, aranjeunna henteu nelepon kuring waktos ieu pikeun naroskeun naon hal anu kuring pikahoyong pikeun aranjeunna nempatkeun dina versi anyar ieu. Ogé, upami aranjeunna henteu pernah konsultasi sareng anu leres-leres terang, kumaha cara ningkatkeunna?

    Abdi hoyong pisan milarian kasimpulan tina tulisan anjeun hal sapertos éta, singgetna, program sapertos kitu téhnisna langkung parah tibatan anu sanés, tapi anjeun nganggo éta kusabab éta gratis sareng moral pikeun anjeun, salaku indung di langkung ti 90% padamelan, langkung penting tibatan "warna anu diindéks pikeun inks langsung" sareng kusabab anjeun terang, salaku pameget jazz, yén "Charlie Parker anu saé" sanggup masihan konsér anu hadé bahkan ku sax plastik.

    Salaku bapak ratusan ucing, kuring langkung resep ningalkeun dunya anu langkung bébas (sareng naon anu hartosna) salaku warisan tibatan anu langkung maju sacara téknis. Pangwangunan korban, ngirangan, tibatan janten budak ka opat perusahaan ageung. Salaku tambahan, kuring pikir yén ngalakukeun éta, dina jangka panjang, bakal ngijinkeun langkung (sareng langkung ti sadayana, langkung saé) pangembangan téknologi.

    Hatur nuhun pisan kana kolaborasi sareng parangkat lunak gratis.

    Ucing sedih, henteu biru.

    1.    Tina Toledo cenahna

      Kacepetan Ucing:
      Anjeun henteu lepat ngeunaan naon waé nalika, dina latihan anjeun, anjeun nyobian ngajantenkeun anjeunna psikolog. Mémang tulisanana GIMP ... dimana enya sareng dimana kadang nyaéta leresan ti pihak kuring:
      kabeneran.
      (Tina lat. Iustificatĭo, -ōnis).
      1. f. Peta sareng pangaruh menerkeun.
      2. f. Kusabab, motif atanapi alesan alesan.
      3. f. Patuh kana naon anu adil.
      4. f. Bukti anu didamel tina kasucian atanapi kahadéan hiji jalma, kalakuan atanapi hiji hal.
      5. f. Bukti anu kuat pikeun naon.
      Tapi sanés alesan:
      dalil.
      (Tina lat. Praetextus).
      1. m. Alesan atanapi disimulasikeun atanapi nyababkeun sabab anu dituduh ngalakukeun sababaraha hal atanapi alesan nyalira henteu parantos ngalaksanakeunana.

      Nanging, anjeun lepat panginten yén tulisan kuring ditulis pikeun nyobaan nunjukkeun éta "Kuring ahli anu hébat" Sareng anjeun sanés, leres-leres sanés, pikeun nangtoskeun maksud kuring. Anjeun sanés sobat kuring, anjeun henteu kenal kuring sacara pribadi, kami henteu kantos ngagaduhan hubungan pribadi sareng kuring henteu kantos masihan kabébasan pikeun nyandak kapercayaan pikeun nangtoskeun kuring salaku jalma.
      Upami arguméntasi mah parantos biasa "menerkeun" posisi kuring ngeunaan GIMP Salaku pakakasna, aranjeunna sigana tiasa dibantah. Bantahan aranjeunna! Éta hak anjeun kumargi anu aya dina tabel diskusi nyaéta argumen kuring ... sanés jalmi kuring.

      Kuring bakal masihan anjeun beja deui, tong pernah! Anjeun badé maca tulisan kuring anu kuring negeskeun yén kuring ngagunakeun ieu atanapi program desain, salaku alat padamelan, sabab éta "Morally bener"Kumaha upami anjeun bakal maca nyaéta kuring nganggo kusabab éta ngalayanan kuring ogé. Titik.
      Sareng kuring ogé netelakeun ka anjeun yén kuring moal ngijinkeun anjeun nempatkeun moral kuring dina persidangan kusabab alesan anu kuring ngajelaskeun sateuacanna: anjeun sanés sobat kuring, ogé kuring henteu nganggap anjeun sobat, anjeun henteu kantos naros ijin kuring pikeun ngajalankeun kapercayaan sapertos kitu ogé Kuring parantos masihan. Kuring malikan deui upami éta henteu jelas pikeun anjeun pertama kalina.
      Kuring henteu satuju yén éta alus Charlie Parker tiasa masihan konsér anu hadé ku saksofon plastik. Anjeunna bakalan berbakat tapi bakat éta bakal dugi ka kamampuan saksofon -naha éta plastik atanapi logam anu sanés-, Anjeun panginten bakal kéngingkeun nilai anu langkung saé tibatan pamaén jazz anu kirang berbakat sanés sareng kuring yakin éta moal nganggo sax palastik éta pikeun konsér anu serius.

      1.    Kacepetan Ucing cenahna

        Dear Tina Toledo.

        Kuring janten jelas pisan kuring yén kami henteu sobat, yén anjeun henteu nganggap kuring sapertos kitu sareng anjeun henteu masihan otorisasi pikeun kuring. Goréng teuing, sabab kuring hayang sobat jeung dulur; nalika aranjeunna ninggalkeun kuring, tangtosna.

        Sanaos kuring watek ngahukum anu sigana pantes pikeun kuring tanpa ngantosan saha waé anu kéngingkeun kuring idin pikeun ngalakukeunana, tétéla dina sidang pengadilan ieu anjeun salah, kuring henteu nangtoskeun moral anjeun tapi kuring banding ka éta. Kuring ngalakukeun éta pikeun ngenalkeun faktor dina tinimbangan anjeun ngeunaan parangkat lunak bébas: étika, anu pikeun kuring penting dina sagala tatanan kahirupan sareng khususna dina dilema parangkat lunak gratis / propriétis. Jelas tina alinea anjeun dimana anjeun nyarios yén anjeun nganggo program sabab éta ngajantenkeun anjeun (jaman) yén éta sanés faktor anu nangtukeun pikeun anjeun. Ku jalan kitu, ku ieu anjeun nempatkeun kana méja sareng nawiskeun pikeun nangtoskeun ka jalma-jalma anu maca ka anjeun.

        Kacuali anjeun gaduh inpormasi langsung ngeunaan kamekaran GIMP, anu kuring henteu terang, kuring ogé ningali kontradiksi dina naon anu anjeun carioskeun ngeunaan hajat ngahukum. Atanapi henteu nangtoskeun maksud tim GIMP pikeun nyarios yén aranjeunna nyobian niru operasi kotak alat tina program sanés anu anjeun carioskeun?

        Dear Tina Toledo, punten, tong nganggap pendapat kuring mangrupikeun serangan ka jalma anjeun, tapi, dina kaayaan naon waé, dina pidato anjeun. Sakumaha anjeun parantos jelas-jelas nyorot dina waleran anjeun, kuring henteu terang anjeun sacara pribadi, janten anjeun bakal ngartos yén kuring boro-boro nanaon ngalawan anjeun, anu pangsaéna, ngalawan alesan anjeun.

        Tanpa akronim.

        Ucing ti payun.

        1.    Tina Toledo cenahna

          Kacepetan Ucing
          Kuring moal nganggap koméntar anjeun salaku serangan pribadi salami éta bébas tina ironis sareng sindiran.
          Anjeun sorangan nyatakeun:

          Maén psikolog-ucing, Upami anjeun ngantep kuring,

          Nya henteu, kuring henteu ngijinkeun. Jiga ieu atanapi langkung jelas sahingga anjeun ngartos? Kuring henteu paduli ngeunaan adat istiadat anjeun, khususna pikeun nangtoskeun anu sigana pantes tanpa aya anu masihan anjeun ijin -Kuring ngabayangkeun yén étika anjeun upami éta ngamungkinkeun anjeun kabébasan-

          Abdi henteu didieu nyerat risalah ngeunaan étika. Kuring fokus kana ngalaan, sajauh waktos sareng kabisaan kuring ngamungkinkeun, aspek desain sareng fungsionalitas tanpa lebet kana komplikasi naon "Moral leres sareng ditarima sakumaha anu dipercaya ku saha waé"Sareng kalimat kuring:

          Kuring bakal masihan anjeun beja deui, tong pernah! Anjeun badé maca tulisan kuring anu kuring negeskeun yén kuring ngagunakeun ieu atanapi program desain, salaku alat padamelan, sabab éta "Morally bener"Kumaha upami anjeun bakal maca nyaéta kuring nganggo kusabab éta ngalayanan kuring ogé. Titik.

          éta difokuskeun dina pengertian éta. Teu salah, promosi sareng promosi parangkat lunak gratis henteu ngan gumantung kana naon anu leres moralna. Moral sareng étika mangrupikeun bagian tina séri nilai anu kedah diwanohkeun, kuring satuju kana éta, tapi éta nilai gumantung kana fungsina program -gratis atanapi ekslusif-
          Intina: acara anu saé, biasa-biasa waé, atanapi goréng henteu paduli nilai étika jeung moral.

          ... Janten anjeun bakal ngartos yén kuring boro-boro tiasa gaduh nanaon ngalawan anjeun, anu pangsaéna, ngalawan alesan anjeun.

          Upami kitu maka bantah argumen kuring. Abdi moal ngaganggu perkawis éta. joe di castro anjeunna menerkeun kuring sareng kuring ngahargaan éta. Upami argumen kuring lepat sareng kuring lepat, anjeun leres-leres bébas ngagunakeun hak anjeun pikeun ngabantah aranjeunna, kusabab éta anu dimaksud latihan ieu: diajar.
          jlbaena parantos nyandak masalah pikeun nyayogikeun anjeun tautan kana topik anu sanés anu sami sareng kumaha sikep anjeun?

          Hanjakalna kuring henteu acan tiasa maca tautan anu kadua: dokter panon kuring dilarang pisan maca éta surat dina latar éta. Naha kuring sono kana hal anu matak? Perkawis naon? Naha anjeun hatur nuhun ka tim GIMP pikeun kontribusi anu saé sareng mandiri kana parangkat lunak gratis?
          Sareng tautan anu katilu, kuring henteu terang naha éta mangrupikeun lelucon. Naon anu anjeun hartosna, yén ieu "kamunduran téknologi"?

          Sareng kuring pikir hiji frasa anjeun nyimpulkeun naon anu anjeun pikirkeun:

          Naha anjeun pikir kuring resep maca anu sapertos kitu?

          Jelas henteu.

          Saur abdi mangrupikeun kontribusi alit pikeun nyarios "masih parah."

          Numutkeun naon anu bakal janten, sumbangan anu pantes? Masing-masing panulis mata pelajaran anu anjeun pikahoyong nyandak masalah, sahenteuna, pikeun nanem modal hiji atanapi dua jam nyerat, kalayan alesan anu saé, pandanganana. Sareng tiap tulisan langkung seueur tibatan saderhana "tetep ngorotan."
          Sarerea nyumbangkeun naon anu aranjeunna tiasa, kumaha aranjeunna tiasa sareng ngalakukeun bit na pikeun ngembangkeun perangkat lunak gratis sareng sigana kuring lamun sakelompok desainer propésional nyarios yén aya anu lepat GIMP éta sanés masalah kasempetan. Sanés tantrums pribadi.
          Kuring henteu percanten yén pikeun kanyataan saderhana éta GIMP bebas urang kudu cicingeun. Kuring ngahargaan usaha jalma-jalma anu mekarkeun GIMPKuring bakal lepat henteu, tapi kuring henteu ngahargaan hasil produkna.

          Pikeun ngeureunkeun pertukaran ide ieu sareng anjeun -sahenteuna ti kuring- Kuring bakal bérés ku nyarios yén aya kritik urang -pamadegan pangarang sanésna sareng milik kuring-, jalma-jalma ti GIMP kumaha nyandak aranjeunna.

  4.   jlbaena cenahna

    Naon koméntar botched anu kuring énggal ngadamel, punten aya anu moderat:
    Stakeout:
    Saur anjeun langkung resep kana waleran ieu
    http://noesbuenosersincero.blogspot.com.es/2012/05/y-por-fin-salio-gimp-28-xd.html#more
    atanapi ieu anu sanés
    http://marquitux.blogspot.com.es/2012/05/primeras-impresiones-de-gimp-28.html

    Téknologi ngan ukur gaduh hiji jalan ka hareup, teu aya anu badé uih deui kana spéktrum, téknologi henteu tiasa dipisahkeun tina industri sahingga ti perusahaan. Nyatana, teu aya spésiés sato anu gaduh téknologi tanpa industri sareng tanpa perusahaan, kecuali manusa.

    Salam.
    atanapi pangguna anu resep turun pikeun mayunan
    http://manualinux.heliohost.org/gimp22.html

    1.    Kacepetan Ucing cenahna

      Halo jlbaena.

      Kuring henteu jelas pisan upami anjeun hartosna kuring mairan anjeun. Paribasa yén "téknologi ngan ukur gaduh hiji cara" ngajantenkeun kuring mikir kitu.

      Hanjakalna, téknologi (parangkat lunak) henteu ngan ukur ngagaduhan jalur, tapi ogé tiasa stagnosis, contona, ku patén-patén, anu nyegah tina mekar kalayan raoseun. Atanapi bahkan ngaleungit upami, sabab sadayana nunjukkeun sareng kajadian sosial-sosial pang anyarna mastikeun, spésiés manusa nuju pupus (praktis) na (ucing, sabalikna, bakal salawasna aya)

      Pasti éta dina koméntar awal kuring kuring henteu ngajelaskeun nyalira kalayan saé pisan: Abdi langkung resep deui tibatan ngalih ka hal anu jahat sapertos sababaraha perusahaan anu monopoli parangkat lunak. Nya, kuring bakal netep ngalambatkeun, sapertos GIMP.

      Ngeunaan tautan anu anjeun kirimkeun ka kuring, kuring kantos maca anu munggaran. Naha anjeun resep kuring maca anu sapertos kitu? Henteu. Hal anu paling indah anu kuring tiasa ucapkeun nyaéta sigana kuring mangrupikeun tulisan anu tiasa dibalakeun bahkan dina hal sastra. Pasti éta bagian tina koméntar henteu ditujukeun ka kuring.

      Hanjakalna kuring henteu acan tiasa maca tautan anu kadua: dokter panon kuring dilarang pisan maca éta surat dina latar éta. Naha kuring sono kana hal anu matak? Perkawis naon? Naha anjeun hatur nuhun ka tim GIMP pikeun kontribusi anu saé sareng mandiri kana parangkat lunak gratis?

      Sareng tautan anu katilu kuring henteu terang naha éta mangrupikeun lulucon. Naon anu anjeun hartosna, nyaéta ieu "kamunduran téknologi"?

      Upami anjeun parantos neraskeun maca dugi ka ayeuna, anu kuring hatur nuhun, kuring kedah nyebatkeun yén hal anu tumuh (sapertos hirup anu laun) Kuring yakin pisan, sigana kuring pilihan sosial anu hadé, atanapi bahkan ngan ukur hiji éta, salami sabab urang henteu leres pikir dina kamekaran berkelanjutan, anu ayeuna ngan ukur frase politik.

      Salam ucing.

      1.    jlbaena cenahna

        Nya kuring nyungkeun hapunten tina dua koméntar éta, pikeun pormat anu kuring nyebatkeun, naon anu matak churro, ayeuna kuring kedah nyeratna nyaéta windows windows, tapi henteu! Éta kalepatan panulis, sabab anjeun henteu tiasa ngalakukeun 3 hal dina waktos anu sami.

        1. Ngeunaan téknologi:
        Éta teras-terasan maju, sabab léngkah salajengna nyaéta ningkatkeun hal-hal di luhur (sami waé sareng parangkat lunak salaku mesin cuci), upami teu aya pamutahiran teu aya kamajuan. Isu patén rumit, dina sagala hal, pikirkeun, aranjeunna henteu nyegah kamajuan dina jangka panjang / sedeng (naha anjeun satuju atanapi henteu), riwayat 200 taun ka tukang nunjukkeun éta, kuring henteu terang dimana nuju aranjeunna. Anjeun nuturkeun 200, tapi kumargi kuring henteu resep janten jalma jahat kuring langkung resep mikir anu pangsaéna, nganggo atanapi henteu nganggo patén-patén, nganggo atanapi teu nganggo perusahaan.

        2. Kana nasib spésiés manusa:
        Kuring henteu satuju, tapi sigana kuring téma métaforis anu langkung khas tina agama kiamat, kuring henteu lebet kana forum ieu.

        3. Ngeunaan balik deui ka hareup:
        Kumaha éta? mangtaun moméntum.
        Gimp henteu maju langkung laun, sigana waé éta badé kamana-mana (dina tautan anu kadua, anu anjeun ogé tiasa maca dina majalah anjeun ngagaduhan kritik ka pangguna anu maju), sareng tautan anu katilu nyandak anjeun pangguna anu resep pikeun nyusun gimp 2.2. Éta milih stagnate tibatan nganggo kamajuan anu nyayogikeun teu langkung ti ram sareng konsumsi CPU.

        4. Ngeunaan dégrowth:
        Upami kuring terang poko na, kuring parantos maca , saé pisan, éta mangrupikeun pilihan sosial, éta ngarah urang mikir anu béda sareng akibatna mikir ngeunaan téknologi ku cara anu sanés, hébat, sareng anu nyegah urang ngalakukeun botches?

        Salam.

        1.    jlbaena cenahna

          Sanés dinten abdi, ieu mangrupikeun hal anu terakhir kuring nyerat:

          ... parantos hukum kirang langkungSae pisan, éta mangrupikeun pilihan sosial, éta ngarah urang mikir ku cara anu sanés sareng akibatna mikir ngeunaan téknologi ku cara anu sanés, hébat, sareng anu nyegah urang ngalakukeun botches?

          1.    Kacepetan Ucing cenahna

            Halo deui jlbaena.

            Janten hayu urang kéngingkeun perdebatan kiasan, atanapi ngeunaan téknologi.

            Kuring henteu nyarios nanaon tentang "balik ka payun" (sanaos kuring tiasa ngadamel frasa anu saé sareng éta) saur anjeun hartosna ayat anu kuring nyebatkeun "Kuring langkung milih deui tibatan ngalih ka hal anu jahat". Anu kuring hoyong jelaskeun nyaéta monopoli anu ngabahayakeun sareng éta monopoli anu sigana kuring bakal ngalambatkeun kamajuan téknologi.

            Kusabab alesan propésional, kuring parantos janten pangguna tina program sanés anu dibahas tulisan éta ti saprak vérsi 3 na (henteu ti saprak CS3) sareng kuring parantos nganggo éta kalayan jero anu cukup janten jelas yén éta langkung saé tibatan GIMP (sahingga kami tong ngabahas hal éta, anu kuring henteu kantos hajat dilakukeun) intina nyaéta kuring bet ngamajukeun perangkat lunak gratis supados maju sareng sanés "pilihan minor" dina sagala bidang (sapertos ayeuna kajadian, contona, sareng aplikasi pikeun grafis desain sahingga ogé kami ngabahas éta) Sigana kuring yén hal anu produktif dina garis ieu nyaéta ngahaturkeun nuhun ka pangarang kana kontribusina, nyempad ku cara anu konstruktif, sareng ngadukung tim pangembangan dina naon waé anu aranjeunna peryogikeun, masing-masing numutkeun kamungkinan masing-masing : ngagunakeun parangkat lunak éta, nyumbang sacara ékonomis, ngusulkeun alternatif operasi, ngembangkeun komponén (kode atanapi grafik) komo ngadorong programer pikeun neraskeun. Saur abdi mangrupikeun kontribusi alit pikeun nyarios "masih parah."

            Jigana urang ampir mimiti ngarti silih, anjeun sareng kuring.

            Salam felines.

  5.   Suso cenahna

    Hal jandela mono pikeun kuring sigana henteu kunanaon, tapi tongkat pikeun kuring (anu kuring dédikasikan pikeun fotografi) nyaéta yén éta masih henteu ngagaduhan dukungan pikeun file 16-bit sareng dukungan file RAW, yén Ufraw nyaéta njijina, anu hal sapertos aranjeunna.

  6.   Windousian cenahna

    GIMP mangrupikeun proyék anu maju dina laju kéong sareng kuring pikir éta sabab peryogi langkung programer. Hiji hal jandela sigana konsési leutik. Para pangembang nguping aya anu ngagorowok sareng ngupingkeun ceuli na teu disada nalika éta ngagaduhan "solusi" ieu.

    Kanyataanna nyaéta anjeun tiasa damel sareng GIMP "satengah ogé" ku masang sababaraha tambihan, tapi sanés Photoshop (ogé ngagaduhan tim manusa anu tiasa ngalakukeun hal anu sami).

    1.    nano cenahna

      Nyatana saur kuring kuring parantos maca ngeunaan nyerat kode GIMP dina vérsi na 2.10 kanggo ngajantenkeun langkung bersih sareng langkung épisién, sareng tangtosna, pikeun narik langkung seueur pangembang énggal kusabab kode GIMP ayeuna hésé pikeun anu datang sareng kéngingkeun éta.baca.

  7.   Lex.RC1 cenahna

    Hello.

    Tulisan anu pikaresepeun Tina, kritik objektif sigana mah. Saatos seueur hubbub kalayan penampilan 2.8 kuring nyéépkeun waktos sakedik, henteu seueur kusabab program na langkung dasar sareng kuring tiasa nyebatkeun yén anjeun parantos gagal.

    - Simpen: Upami anjeun gaduh 50 poto kabuka sareng retouched, anjeun kedah nyimpen éta 1 × 1 sabab ngan saukur teu ngagaduhan pilihan pikeun nyimpen sadayana.

    - Simpen 2: Pikeun nyimpen file X.jpg anu anjeun muka anjeun kedah ngekspor, nambihan yén anjeun kedah nyimpen 1 × 1 ieu mangrupikeun waktos anu luar biasa.

    Sikat dinamis: ngulang pilihan sacara teu logis; Kabingungan, karasa, kakuatan? sareng seueur deui.

    Wacom: Pitunjuk? Kecondongan? aranjeunna aya gunana, aranjeunna ogé aya gunana, kanggo naon sikatna?

    Pamilihan Saluran: Salah sahiji alat anu paling kuat di Photoshop, dina Gimp éta ngan saukur pikeun hiasan.

    Pilihan ku Lapisan: Ngalakukeun lapisan anyar tina pilihan mangrupikeun prosés.

    Paparan: Program manipulasi gambar anu teu ngagaduhan kontrol paparan.

    Sikat: Nurunkeun jarak ka 1 mangrupikeun masalah memori anu serius.

    Sikat: Ieu sigana mah lulucon, henteu jalma-jalma ieu terang MyPaint?

    Sareng sajaba ti ieu sareng hal-hal sanés, antipati kuring ka Gimp sanés mangrupikeun program anu biasa-biasa waé, éta kusabab "pangguna dipoyok"

    - Aranjeunna nawiskeun program, anu anjeun teu tiasa anggo. Éta di dunya nyata henteu réngsé.

    - Program anu munggaran di Windows. Sanaos sigana atra sabab ngagaduhan mayoritas pangguna, éta jauh tina filsafat Buka.

    - Bahwa aranjeunna ngamajukeunana sapertos kitu, hiji-hijina hal anu dilakukeun nyaéta "ngarusak gambar GNU / Linux" nalika aya program anu jangkung jangkung, Blénder, Mypaint, Darktable, Rawthwrapee, Arduor, Kdenlive, jst.

    Nyaan pikir kuring Gimp kedah ngabatalkeunana, hatur nuhun pikeun sakedik atanapi seueur anu anjeunna lakukeun sareng masihan jalan ka proyek sanés.

  8.   Diego cenahna

    Tina, anjeun hiji-hijina awéwé anu nyumbang kana blog ieu, saur kuring, tapi anjeun sadayana patut, tulisan anjeun saé pisan.

  9.   Hakim 8) cenahna

    Halo sadayana sareng khususna Tina.

    Salaku pangguna Gimp mangtaun-taun, kuring kedah nyarios yén kuring henteu satuju sareng sadayana anu disebatkeun dina tulisan Tina sareng sababaraha koméntar.

    Mimiti, leres upami interface Gimp tiasa ditingkatkeun ... sapertos Photoshop. Kadang-kadang urang kaleungitan sudut pandang sareng dina perangna Gimp Vs. Photoshop anu biasa éta sering leungit.

    Pikeun ngamimitian, kuring nganggo Photoshop salami mangtaun-taun sareng pangambungna sanés anu urang terang ayeuna. Mangtaun-taun ka pengker éta langkung siga Gimp sareng teu aya anu ngeluh. Ku ieu hartosna kuring kedah émut yén vérsi 2.8 mangrupikeun anu mimitina modeu jandela tunggal dihijikeun sareng anjeun kedah ngémutan yén éta mangrupikeun léngkah munggaran dina jalur anu, anu terang, tiasa ngarahkeun urang ka panganteur anu langkung dipoles di payun.

    Janten kamajuan négatip labél sacara négatip henteu matak ngabereskeun. Langkung saé pikeun ditaksir sacara positip sareng merenah ngalaporkeun naon waé kagagalan atanapi paningkatan anu tiasa dilakukeun.

    Di sisi anu sanésna, versi multi-jandéla Gimp henteu acan ngaleungit, éta masih aya. Sareng seueur gangguan anu sigana anjeun perhatikeun tiasa diatasi nganggo modeu multi-jandela tradisional. Upami anjeun ogé cukup untung pikeun ngabaktikeun diri pikeun desain grafis, umum pikeun gaduh sababaraha monitor, janten anjeun tiasa nganggo salah sahiji kanggo jandela gambar sareng monitor sékundér pikeun mintonkeun sadaya palét (sareng ménu, anu ogé tiasa ditampilkeun sacara mandiri) , Sangkan anjeun gaduh sadayana pereklik, ngaoptimalkeun sareng ngajantenkeun padamelan anjeun langkung gampil.

    Maksad abdi ku kecap-kecap ieu yén enya, Gimp kakurangan, tapi éta gravitasi anu relatif relatif. Benerkeun yén anjeun teu hoyong nganggo Gimp sabab anjeun henteu tiasa nempatkeun palét alat dina hiji garis ... ogé, éta sapertos nyarios yén anjeun henteu hoyong kéngingkeun Ferrari sabab anjeun henteu resep hubcaps na. ..

    Modeu CMYK langkung dijelaskeun sareng dijelaskeun deui ku pamekar Gimp sareng jalma sanés. Gimp moal ngagaduhan modeu CMYK, ku alesan saderhana éta henteu diperyogikeun sareng mangrupikeun kalepatan anu dilakukeun. Éta tiasa ngareureuwas tapi upami anjeun ngartos kumaha manajemén warna jalan dina komputer éta sampurna saluyu. Éta tiasa diékspor ka CMYK sareng Gimp salami mangtaun-taun nganggo plugin + misah (anu ampir di sadaya distro dina bungkus anu saé). Seueur jalma parantos nganggo éta mangtaun-taun tanpa aya masalah sareng kami henteu sono kana "modeu CMYK" sapertos Photoshop, anu parantos nyababkeun seueur pangguna tina program propriétér terkenal ka kasalahan serius dina manajemén warna anu leres pikeun puluhan taun.

    Perkawis 16 bit, tetep kalem. Versi pangembangan Gimp anu ayeuna parantos ngagaduhan dukungan, sanés kanggo 16, tapi ogé pikeun 32-bit integer sareng mode floating point. Versi stabil salajengna tina Gimp bakal sumping sareng paningkatan anyar ieu.

    Dina RAW, tah, ieu bisnis sapertos biasa. Aya jalma anu netepkeun yén Gimp ngagaduhan bagian pangwangunan RAW nyalira. Abdi henteu ngartos naha. Aya aplikasi gratis anu saé pisan pikeun pamekaran RAW sareng seueur diantarana aya hubungan anu hébat sareng Gimp: UFRAW, RawTherapee, Darktable, Photivo, jst. aranjeunna gaduh seueur alat pikeun nyaluyukeun RAW kalayan seueur kualitas.

    Upami anjeun henteu terang, pamekar RAW Photoshop dumasarkeun kana DCRAW, anu ogé parangkat lunak gratis sareng anjeun ogé nganggo seueur aplikasi anu disebatkeun ieu sacara internal.

    Istilah sanésna, naon anu anjeun moal tiasa dianggo sareng RAW ... éta ogé henteu ngayakinkeun kuring, naon anu anjeun pikahoyong kuring béjakeun ...

    Sareng saolah-olah ieu henteu cekap sareng henteu ngantepkeun masalah anu teras-terasan diémutan nalika nyarioskeun perkawis parangkat lunak gratis sareng proprietari, nyebatkeun yén seueur jalma anu seueur komplain ngeunaan Gimp sareng cinta pisan ka Photoshop, tiasa mayar. langkung ti 1.000 euro anu biaya lisénsi Photoshop (sabab kuring ngabayangkeun yén anjeun bakal ngagaduhan lisénsi pikeun panggunaan hukum) sahingga masarakat ti tim pangembangan Gimp tiasa mayar sababaraha pengembang full-time pikeun ningkatkeun program kalayan langkung nyugemakeun.

    Tapi ieu masihan debat sanés anu mana penggemar anu "bajakan" versi Photoshop pastina henteu kersa lebet ...

    Dina kasimpulan: Gimp tiasa ditingkatkeun, sapertos anu sanés (bahkan Photoshop) sareng éta mangrupikeun program anu saéstuna kuat sareng serbaguna. Ayeuna ku 2.8 bahkan langkung ti anu tiheula. Kuring ngarti malahan ngabagi yén kritik tiasa ditulis ngeunaan hal-hal anu tiasa ditingkatkeun, tapi nada "fatalistik" tina perbandingan dina tulisan ieu ngajak urang mikir yén Gimp mangrupikeun "chufla" nalika anu dibahas mangrupikeun detil Éta tiasa janten ningkat, tapi sama sekali henteu mundur tina karya hébat anu dilakukeun ku pangembang.

    Salam hormat ka sadayana ... sareng nganggo sakedik deui Gimp ... anjeun bakal ngahargaannana. 😉
    Salu2 tina jeSuSdA 8)

    1.    Tavo cenahna

      Hatur nuhun pisan Yesus kana pangandika anjeun, kuring henteu ragu yén pendapat anjeun anu paling mumpuni pikeun nangtoskeun program pikeun padamelan anjeun sareng kontribusina, teu kedah disebatkeun yén kuring sapuk pisan sareng koméntar anjeun

    2.    Kacepetan Ucing cenahna

      Ku jalan kitu, artikel anjeun fenomenal sareng disarankeun
      http://www.jesusda.com/blog/index.php?id=483

      Anu kuring kira anjeun henteu numbu kaluar tina kasopanan. Abdi tiasa ngalakukeun éta, leres? 😉

      Hatur nuhun!

    3.    Tina Toledo cenahna

      halo Hakim 8), Hatur nuhun kana koméntar anjeun.

      Mimiti, leres upami disebatkeun antarmuka Gimp tiasa ditingkatkeun ... sapertos Photoshop.

      Teu aya anu dina pikiran anu leres anu bakal nolak klaim sapertos kitu, anjeun bébas nyatakeun yén éta tiasa dianggo sacara parah Photoshop, sabab ti mimiti ogé sigana kuring éta bisa ditingkatkeun.

      Pikeun ngamimitian, kuring nganggo Photoshop salami mangtaun-taun sareng pangambungna sanés anu urang terang ayeuna. Mangtaun-taun ka pengker éta langkung siga Gimp sareng teu aya anu ngeluh. Ku ieu hartosna kuring kedah émut yén vérsi 2.8 mangrupikeun anu mimitina modeu jandela tunggal dihijikeun sareng anjeun kedah ngémutan yén éta mangrupikeun léngkah munggaran dina jalur anu, anu terang, tiasa ngarahkeun urang ka panganteur anu langkung dipoles di payun.

      Sapuk satuju. Photoshop mode jandela tunggal terpadu dina vérsi na CS3, langkung ti tujuh taun ka pengker. Bédanana nyaéta nalika anjeunna ngahijikeun éta anjeunna parantos saé.
      Éta moal aya anu ngageroan a Photoshop sareng antar muka jandela tunggal sareng pakakas dockable sareng palét nalika ieu multi-jandéla? Pastina henteu, tapi nalika aranjeunna nambihan fungsionalitas éta wilujeng sumping sabab leres-leres ngabantosan.
      Tapi di sisi anu sanés anjeun leres, anjeun kedah pikir éta GIMP nyaéta léngkah ayeuna Adobe masihan kami tujuh taun ka pengker sareng éta, sakumaha anjeun carioskeun, panginten kapayunna éta nawiskeun kami antar muka dina modeu jandela tunggal, kuring henteu pura-pura digosok -Éta bakal seueur teuing naroskeun- tapi upami sahenteuna nyukupan.
      Sareng ati-ati, tong kaleungitan kanyataan yén kuring ngritik antar muka GIMP sabab dina modeu panel ngambang sigana mah saé pisan, kecuali kanyataan yén pakakasna henteu dikolompokkeun ku kategori dina toolbar.

      Maksad abdi ku kecap-kecap ieu yén enya, Gimp gaduh kakurangan, tapi éta gravitasi anu relatif relatif.

      Persis. Kakurangan ieu mangrupikeun gravitasi anu relatif: pikeun anjeun éta récéh, tapi pikeun kuring henteu sareng kuring bakal nyaritakeun kunaon:

      Hal modeu CMYK langkung dijelaskeun sareng dijelaskeun deui ku pamekar Gimp sareng jalma sanés. Gimp moal ngagaduhan modeu CMYK, ku alesan saderhana éta henteu diperyogikeun sareng éta kasalahan anu dilakukeun. Éta tiasa ngareureuwas tapi upami anjeun ngartos kumaha manajemén warna jalan dina komputer éta sampurna saluyu. Éta tiasa diékspor ka CMYK sareng Gimp salami mangtaun-taun nganggo plugin + misah (anu ampir di sadaya distro dina bungkus anu saé). Seueur jalma parantos nganggona mangtaun-taun teu aya masalah sareng kami henteu sono kana "modeu CMYK" sapertos Photoshop, anu parantos nyababkeun seueur pangguna program propriétari anu kasohor kana kasalahan serius dina manajemén warna anu leres mangtaun-taun.

      Kuring ngarti pisan kumaha cara ngatur warna RGB, Anu sigana teu ngartos kumaha manajemén warna jalan CMYK éta anjeun.
      Sanés perkawis ngalebetkeun saringan anu kaluaran kuring CMYK, ogé saringan anu sanés anu mintonkeun daérah damel dina modeu CMYK, éta ngeunaan ngalebetkeun manajemén warna anu leres CMYK pikeun ngabantosan kami ngaduga sareng ngendalikeun warna akhir dina pers nganggo alat anu pas sareng dipercaya. Ieu henteu ngan ukur ngalibatkeun Propil ICC, ogé kalebet penanganan anu leres tina massa mangsi y hexachromia , Antara hirup lianna.
      Di sisi anu sanésna, ieu sanés kabutuhan anyar, parada GIMP, henteu tiasa dianggo dina seni grafis éta ditulis langkung ti sabelas taun ka pengker. Sareng klaimna sami.

      Sareng saolah-olah ieu henteu cekap sareng henteu ngantepkeun masalah anu teras-terasan diémutan nalika nyarioskeun perkawis parangkat lunak gratis sareng proprietari, nyebatkeun yén seueur jalma anu seueur komplain ngeunaan Gimp sareng cinta pisan ka Photoshop, tiasa mayar. langkung ti 1.000 euro anu biaya lisénsi Photoshop (sabab kuring ngabayangkeun yén anjeun bakal ngagaduhan lisénsi pikeun panggunaan hukum) sahingga masarakat ti tim pangembangan Gimp tiasa mayar sababaraha pengembang full-time pikeun ningkatkeun program kalayan langkung nyugemakeun.

      Isu biaya tinggi tina Photoshop sok janten argumen pikeun ngaku «Nya ... upami anjeun mayar Photoshop, sabab éta mayar GIMP kanggo mayar pangwangunan ». Ieu sigana henteu janten argumen anu leres pikeun kuring.
      Mimiti sabab kuring moal mayar produk anu henteu cocog sareng kabutuhan kuring, tapi anu paling parah nyaéta kuring henteu ngagaduhan jaminan yén masa depan ogé bakal. Kadua, éta sanés soal cinta, nalika kuring nyandak kaputusan mayar lisénsi ti Adobe Kuring henteu ngalakukeun éta pikeun cinta, kuring ngalakukeun éta sabab kuring terang yén kuring mésér alat anu bakal ngahasilkeun pikeun kuring. Upami ayeuna, kanggo ayeuna, GIMP pasihan abdi, sanés anu masihan kuring Photoshop sabab éta ngagaduhan fitur anu sanés kuring atanapi tim desain kuring peryogi, tapi anu urang peryogikeun… percanten ka abdi, kuring mésér.

      Kuring ngarti malahan ngabagi yén kritik tiasa diserat perkawis hal-hal anu tiasa ditingkatkeun, tapi nada "fatalistik" tina perbandingan dina tulisan ieu ngajak urang mikir yén Gimp mangrupikeun "snitch" nalika anu dibahas mangrupikeun detil Éta tiasa ditingkatkeun, tapi sama sekali henteu mundur tina karya hébat anu dilakukeun ku pangembang.

      Upami kaayaan tiasa ditingkatkeun ... teras tingkatkeun! Sedengkeun pikeun naha tulisan éta leutik -ngabandingkeun GIMP jeung Photoshop- sareng ngagaduhan nada "fatalist" dulur bébas ngagaduhan "Numutkeun kana" Sareng upami tulisan kuring siga kitu pikeun ngatasi éta, teu aya argumen anu pantes atanapi diyakinkeun. Naon kanyataanna nyaéta di jero dunya Lisénsi / Linux Ubuntu nyieun kritik identik sareng teu syukur sabab dimimitian tina intél anu aya "gratis" teu aya hak pikeun ngaku. Ku cara ieu leres. Tapi kuring hoyong netelakeun hiji hal: kritik kuring henteu ngirangan pisan usaha anu dilakukeun ku budak lalaki GIMP -kalayan sagala watesan aranjeunna sangsara- tapi aya hal-hal anu sanés opini, éta kanyataan. Dina persaingan pasar -henteu di Lisénsi / Linux Ubuntu dimana alesan atra GIMP geus dibaju- GIMP 2.8 salaku produk akhir éta henteu bersaing. Anjeun tiasa nganggo sadaya alesan anu anjeun gaduh, sababaraha anu sah teuing sareng anu sanésna henteu, tapi kami henteu tiasa masihan kawin sareng ngan ukur kanyataan yén GIMP Éta dikembangkeun ku sakelompok alit anu aya watesan anu serius. Éta mangrupikeun parangkat lunak gratis sareng gratis pikeun mareuman anu goréng sareng ngan ukur nyarios anu saé. Maksudna narima sareng menerkeun biasa-biasa waé.

      Ngaku sareng nampi éta GIMP "Éta ngagaduhan kakurangan gravitasi anu relatif" Kalayan kecap séjén, éta ngagaduhan kakurangan anu serius, naha éta relatif atanapi henteu. Sareng éta anu kedah dikritik ... éta kakurangan serius! Sareng anjeun kedah ngritik aranjeunna sabab éta anu nunjukkeun kalemahan sareng kalemahan GIMP sareng aranjeunna kasempetan pikeun ningkat.
      Upami tim pangembangan tina GIMP Anjeunna damel salaku hobi, pikeun nyumbang kana perangkat lunak gratis sareng aranjeunna henteu tiasa nganggo bungkus kusabab urang bakal ngartos ku cara éta. Sareng nyatana, padamelan anu aranjeunna laksanakeun dihargai…. tapi sanés produk akhir.

      1.    Hakim 8) cenahna

        Halo deui, Tina,

        Mimiti, hatur nuhun pisan pikeun ngaréspon koméntar kuring sareng masihan kuring kasempetan pikeun langkung ngartos posisi anjeun.

        Saur koméntar ieu ngalengkepan pisan naon anu dicarioskeun dina tulisan éta, panginten khususna nunjukkeun sababaraha ideu anu anjeun ungkabkeun dina koméntar anjeun dina tulisan éta bakal nyingkahan sababaraha kritik anu sababaraha urang dituangkeun kana éta tulisan. 😉

        Misalna dina komentar anjeun dina jandela tunggal Gimp anjeun langkung hadé nangtoskeun kritik anjeun sareng, sahenteuna pikeun kuring, éta kirang "fatalistik" dibanding anu aslina. Anu sigana leres pikeun kuring.

        Sanaos ieu mangrupikeun detil alit, CS3 medal di 2007, 5 taun ka pengker. Ieu masihan Gimp 2 taun mimiti ningkatkeun modeu jandela na hehehe 😉

        Ngeunaan "relativitas" tina kakurangan, kuring ningali yén anjeun nyatakeun langkung saé sareng saur kuring yén dina koméntar sareng kuring jelas katingali yén masalah anu Gimp tiasa (dina aspek anu aranjeunna sebutkan) henteu kedah mangaruhan sadayana pangguna sami-sami. Nyatana, kuring hoyong nyandak masalah ka lapangan yén aya pangguna anu henteu mangaruhan pisan. Kalayan kecap séjén, masalah Gimp bakal hiji atanapi anu sanés pisan béda-béda gumantung kana profil pangguna.

        Upami kuring ngritik tulisan anjeun dina hal ieu, éta (sareng upami anjeun maca deui tulisan anjeun, sigana anjeun bakal satuju sareng kuring) sigana kasalahan anu anjeun pendeteksi ngancurkeun panggunaan Gimp sacara umum ... sareng kuring pikir éta henteu adil pisan.

        Dina CMYK, tah, kami aya dina titik anu kuring pikir moal aya perdamaian antara urang. hehehehe.

        Abdi pikir setélan sapertos massa tinta, damel CMYK, jsb. éta kudu dibuang dina printer. Leres pisan kami aya dina tahap transisi sareng seueur printer anu dianggo sareng mesin anu anjeun kedah kirimkeun file dina CMYK sareng masih aya sababaraha printer anu dianggo ti RGB (anu dimana pikahareupeun bakal kahareup) ... janten Kuring ngarti yén aya jalma anu hoyong ngajaga aspek konversi dina sisi desain. Kuring ngadukung yén alur kerja dijaga salami mungkin di RGB kalayan manajemén warna anu leres sareng mesin cetak nyaluyukeun mesinna pikeun nyetak optimal.

        Masalah sapertos hexachromia mangrupikeun cacad anu kuring yakin pisan yén Gimp bakalan ngatasi, kusabab ciri sareng cara proyék nyalira. Sanaos aya sababaraha prakarsa di luar sana anu tiasa masihan kami kejutan pikaresepeun upami éta tiasa dilaksanakeun dina pengertian ieu….

        … Anu terakhir aya hubunganana sareng masalah dukungan kauangan pikeun Gimp. Pikeun ngamimitianna, kuring henteu terang naha éta hal anjeun, tapi dina kaseueuran kasus, seueur jalma anu ngritik Gimp sareng ngaoptimalkeun Photoshop nganggo versi "gratis" na.

        Upami anjeun salah sahiji profesional anu jujur ​​sareng konsisten anu mayar katolik pikeun parangkat lunak anu aranjeunna anggo, kuring ngabagjakeun anjeun sareng pendapat anjeun ngagaduhan, ngan ukur pikeun éta, tambah tina koherensi.

        Ayeuna, asumsina yén Gimp henteu masihan anjeun 100% tina naon anu anjeun peryogikeun, tapi éta, meureun, anjeun hoyong masihan ka anjeun énjing, panginten éta ogé bakal koheren nyumbangkeun sakedik kanggo ngadukung proyek.

        Maksad abdi ku ieu yén sababaraha kali urang nungtut langkung seueur ti pamekar proyék gratis tibatan anu dipénta ku kami (anu sakedik atanapi teu nanaon) sareng kami kaleungitan sudut pandang yén henteu kunanaon pikeun hal-hal sareng masihan opini sahingga proyék na mekar arah anu dipikahoyong ku pangguna, tapi sakumaha gampang pikeun nyieun kritik konstruktif pikeun proyék-proyék parangkat lunak gratis, ogé saé pikeun ngalakukeun saeutik kritik diri sareng naroskeun ka diri urang manawi urang parantos, jujur, nyumbang kana tingkat anu sami anu urang paménta ...

        Abdi gaduh perasaan anu henteu ...

        Sanés sanés ngeunaan nampi atanapi nyorong biasa-biasa waé, tapi ngeunaan ngagaduhan empati sareng pandangan anu tangtu ngeunaan unggal hal ... sareng, ogé, ngeunaan ngimbangan yén kanyataan yén Gimp bébas mangrupikeun ciri anu nyandak seueur beurat. Sakapeung kuring ogé ngarasa yén aya seueur jalma anu nyarioskeun ngeunaan Gimp bébas, tapi éta henteu cukup nilaina nalika nyanghareupan parangkat lunak sanés anu sanés ...

        Sanaos, kuring sadar yén ieu subyektif pisan sareng henteu sadayana tiasa dipiharep ngahargaan kabébasan parangkat lunak sareng dirina sorangan dina cara anu sami. 😉

        Hatur nuhun pisan Tina, parantos ngabagi kesan anjeun. Janten dorongan pikeun henteu ngantepkeun Gimp kumisan, sanaos anjeun nganggo Photoshop, sabab kuring pikir éta bakal terus masihan kapuasan pisan ka kami. 😉

        Salam!
        Hakim 8)

        1.    Lex.RC1 cenahna

          JEsuSdA ...
          «Sareng aya kénéh sababaraha printer anu dianggo ti RGB (anu mana pikahareupeun waktos) ...»

          Anjeun kedah bercanda, leres? 😀 Anjeun nembé ngadamel dinten abdi ... Sareng salami minggu, hatur nuhun budak! 😀

          Anjeun leres-leres henteu ngagaduhan ide pikeun warna "K" kanggo naon. Abdi henteu tiasa ngabayangkeun nyetak buku dina RGB, urang kedah nganggo kacamata 3D 😀

          "Teu aya komén konyol, ngan ukur jelema bodo anu mairan" -Albert Einstein.

          1.    Lex.RC1 cenahna

            Anjeun henteu terang naon anu anjeun carioskeun, anjeun henteu terang saha anu anjeun carioskeun ka Yesus ....

            Sareng anjeun masih teu terang naon anu dianggo "K"

            Mangsa ... buku dina 3D. 😀

          2.    Hakim 8) cenahna

            Halo Lex.RC1,

            Anjeun kedah janten Calon Ngaleupaskeun 1 tina Lex ... panginten nalika vérsi 1.0 kaluar aranjeunna bakal ngabenerkeun bug kurangna pendidikan sareng ilmu.

            Supaya anjeun seuri sareng ngadokuméntasi nyalira sakedik, google sakedik ngeunaan "digital offset" sareng anjeun bakal mendakan hal-hal sapertos kieu:

            "Éta ngamungkinkeun nyetak buku poto, brosur sareng produk grafis sanés dina hijian.

            Urang tiasa namina tilu varian téknologi ieu:

            1 - Duplikator éléktrostatik kecepatan tinggi nganggo toner padet, contona Xerox DocuColor.

            2 - Duplikator éléktrostatik gancang-gancang nganggo tinta cair, sapertos séri HP Indigo

            3 - Digital Offset (DOP) mangrupikeun sistem anu ngahijikeun percetakan offset tradisional sareng sistem generasi pelat digital dina alat percetakan anu sami. Mangrupikeun sistem anu cocog pikeun ngaji 500 dugi ka 10.000 salinan.

            Dina sadaya kasus ieu gambar-gambar fotografik diayak, nyaéta dirobah janten titik-titik pikeun nyetak CMYK. Kaayaan ieu nyababkeun parameter anu béda pikeun nyaluyukeun kajelasan atanapi ngasah anu jelas, dot gain, konversi kana mangsi hideung, sareng nilai sanés ... »

            Aya frasa ku Einstein anu anjeun henteu terang, sabab kuring ningali yén anjeun resep bobogohan, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun upami anjeun hoyong nyerat: «Hal anu paling loba di Alam Semesta sanés Hidrogen, tapi kabodoan»

            Sambutan! 😉

        2.    ahdezzz cenahna

          Halo JesuSdA, naon anu matak kuring masihan maca koméntar sapertos anjeun ogé ucing anu gancang, kuring miharep anjeun bakal didorong ti jaman ka jaman pikeun ilubiung sareng entri blog, éta bakal bener-bener dihargaan. Salam.

          1.    Kacepetan Ucing cenahna

            Hatur nuhun pisan ahdezzz!

  10.   Daniel cenahna

    Tulisan ieu sigana leutik pisan sareng pink nalika teu masuk akal nalika hoyong ngabandingkeun pérsi sakumaha anu dilakukeun salaku PhotoShop ayeuna sareng Gimp rumaja, naha sapertos ngabandingkeun Win95 sareng Win8 naha leres pikeun ngabandingkeun ieu?

    GIMP mangrupikeun aplikasi anu saé, anu peryogi ditingkatkeun? Nya, enya, kuring émut nganggo versi lami PhotoShop sareng éta (dibandingkeun sareng anu ayeuna) kalintang rumit tapi kumargi sadayana ningkat, éta diarepkeun yén GIMP ogé bakal ngalakukeun éta, urang henteu tiasa ngarepkeun GIMP sami sareng PhotoShop ( dina jangka pondok sapertos kitu) sabab bakal sapertos hoyong ngadamel klon tina hal anu seueur sumberdaya (moneter, bisnis, sareng programer di tukangeunana).

    Bangun saimbang sareng Photoshop bakal jauh, tapi upami urang teras-terasan mikir yén GIMP kedah sami sareng PhotoShop, éta bakal jauh tina hoyong nyiptakeun hal anu béda tapi sami fungsina.

    Kuring teraskeun bet dina dunya gratis kumargi éta parantos nunjukkeun dina seueur aplikasi na anu dilaksanakeun dugi ka aranjeunna tiasa nyayogikeun alternatif pikeun alat propriétari anu dibahas ku mega, tapi urang moal tiasa gaduh sadayana waktos anu munggaran, peryogi jalan anu panjang sareng urang kedah janten sababaraha pasién.

    1.    jlbaena cenahna

      Pelepasan awal Adobe Photoshop: Pebruari 10 ti 1990

      Pelepasan awal Gimp: Januari de 1996

      Gimp rumaja parantos berkembang salami 16 taun, 6 kirang ti Photoshop déwasa.

      Pelepasan awal kernel linux nyaéta: 25 Agustus 1991

      Upami anjeun tetep mariksa tanggal peluncuran aplikasi terkemuka di dunya bébas, anjeun tiasa mendakan hal anu panasaran: kde el desktop linux pangsaéna Mimiti dirilis dina 12 Juli 1998, dua taun saatos gimp.

      Atoh, anjeun kedah ati-ati sareng alesan anu jelas.

      1.    Windousian cenahna

        Laju pangembangan KDE henteu tiasa dibandingkeun sareng GIMP. KDE 1 teu aya hubunganana sareng KDE 4. Sareng éta henteu tumut kana akun anu KDE mangrupikeun saperangkat aplikasi, sanés ngan ukur desktop.

        1.    jlbaena cenahna

          Hapunten, desktop mangrupikeun saperangkat aplikasi anu dikembangkeun sedemikian rupa sehingga aranjeunna terpadu sareng anu sapertos kitu, janten kde mangrupikeun desktop, sareng upami dina waktos ieu anjeun ragu éta kuring yakin yén anjeun gaduh seueur kanyaho ngeunaan naon anu urang carioskeun (sareng kuring henteu nempatkeun tautan naon waé gampang pisan pikeun milarian informatif).

          Persis kagancangan pangembangan kde sareng gnome sareng blénder sareng kernel sareng libreoffice sareng emacs sareng vim sareng… henteu tiasa dibandingkeun sareng gimp. Ku alatan éta, jalma anu henteu ngagaduhan kapasitas pikeun kritik diri panginten tiasa naros kunaon? (sareng kuring henteu nyarios aranjeunna henteu tiasa mendakan alesan pikeun gancang sakumaha aranjeunna hoyong)

          Tangtosna KDE1 teu aya hubunganana sareng KDE4, naha? Nya meureun kusabab aya 14 taun pangembangan di tukang. Urang bakal saé upami henteu.

          Salam.

          1.    Windousian cenahna

            Desktop KDE disebut Plasma. Janten anjeun kedah parios élmu sareng ngakuan yén KDE SC 4 Sanés ngan ukur DESKTOP.

          2.    Lex.RC1 cenahna

            Babandingan waktos-waktos henteu praktis dina dunya parangkat lunak (saur kuring). Dina hal éta anjeun tiasa ngabandingkeun Gimp sareng Krita ... Krita, langkung anyar tibatan Gimp sareng langkung saé, éta dikembangkeun ku KDE sareng ku cara kuring dipasang dina desktop Gnome kalayan cangkang Unity ... 🙂

          3.    Windousian cenahna

            Kuring bakal ngantunkeun sababaraha tautan pikeun anjeun milari. Dina anu munggaran anjeun tiasa maca ieu:

            KDE ngamimitian kahirupan salaku lingkungan desktop. Kusabab kagiatan parantos ningkat, KDE ayeuna mangrupikeun tim internasional anu nyiptakeun perangkat lunak gratis sareng sumber terbuka.
            Naon ieu hartosna yén program komunitas KDE damel babarengan pikeun masihan anjeun pangalaman anu pangsaéna. Naha ieu hartosna anjeun moal tiasa nganggo aplikasi kdu upami anjeun henteu nganggo méja KDE? Leres pisan. Kalayan bantosan hiji atanapi dua perpustakaan tambahan, aplikasi tiasa dianggo dina ampir sadaya desktop. Terlebih deui, sababaraha program henteu tiasa ngan ukur dijalankeun dina Linux - sababaraha alat internét alit, telepon pinter sareng tablet anu gaduh aplikasi KDE!
            Rupa-rupa program sayogi pikeun nyocogkeun sagala kabutuhan pangguna, ti mimiti éditor téks anu saderhana tapi kuat dugi ka pamuter audio sareng pidéo dugi ka lingkungan pangwangunan terpadu anu paling canggih. Salajengna, aplikasi KDE gaduh penampilan anu saluyu dina sadayana desktop, masihan anjeun pangalaman anu raoseun sareng dalit nalika ngagunakeun program KDE. Unggal genep bulan versi anyar sareng anu diperbarui tina sajumlah ageung aplikasi dileupaskeun - katelah Software Compilation (SC).

            Inpormasi ngeunaan KDE:
            http://userbase.kde.org/What_is_KDE/es
            Inpormasi ngeunaan «Plasma Desktop»:
            http://www.kde.org/workspaces/plasmadesktop/

            Hiji salam.

          4.    jlbaena cenahna

            Tapi naon anu kajantenan neofit? KDE nyaéta a lingkungan desktop sareng anjeun tiasa ngartos naon anu anjeun pikahoyong ku lingkungan desktop.

            1. Entong lieur komunitas KDE sareng desktop KDE
            2. Entong lieur desktop plasma, anu mangrupikeun bagian tina kde, sareng sadayana. Atanapi éta nepomuk (semantis-desktop) ogé desktop?
            3. Kusabab iraha wajib ngajalankeun aplikasi anu didamel pikeun desktop dina desktop éta?
            4. Maca tautan anjeun sorangan ogé.

            Distribusi linux anu kuring ngaganti Windows XP nyaéta Debian Sarge (sareng nalika kuring nyobian), kuring masih ngagaduhan kotak kalayan 5 CD SUSE LINUX propésional anu kuring mundut di department store. Kuring terang naon anu dimaksud lingkungan desktop, kuring terang naon anu dimaksud manajer jandela, kuring parantos nganggo kde disusun sareng pilihan no-semantik-desktop (enya, sial nepomuk), tapi kuring terang ngeunaan parangkat lunak gratis

            Jelas kuring moal nuluykeun topik ieu, upami anjeun hoyong teraskeun, kuring nyarankeun yén anjeun lakukeun dieu.

          5.    Windousian cenahna

            @jlbaena. Punten ulah nempatkeun diri dina pesawat kaunggulan. KDE ADA lingkungan desktop nalika lahir (Lingkungan Desktop Kool anu kasohor). Ayeuna parantos réngsé. Anjeun teu tiasa nyarios yén sadayana dina KDE SC 4 mangrupikeun bagian tina desktop, kusabab "kompilasi parangkat lunak" kalebet pakakas pangwangunan sareng aplikasi anu teu aya hubunganana sareng desktop KDE.

            Ngeunaan Plasma, kuring malikan yén anjeun salah. Plasma Desktop kagolong kana Plasma Workspaces, anu dina praktékna kalebet sadaya aplikasi anu mangrupikeun bagian tina desktop. Anjeun tiasa ngajalankeun sésana aplikasi dina sistem operasi naon waé. Naha anjeun nyarios ka kuring yén kuring tiasa ngajalankeun bagéan desktop KDE dina sistem anu sanés? Naha Marmer bagian tina desktop? Kopete sareng Kajongg oge bagian tina desktop?

            Anjeun tiasa nyarios yén Plasma ngan ukur antarbeungeut pangguna sareng sanés desktop (éta sadayana gumantung kana naon anu anjeun hartosna ku desktop). Tapi anjeun teu tiasa negeskeun yén KDE SC 4 ngan ukur desktop (atanapi lingkungan desktop), sabab sapertos dina kasus GNOME éta mangrupikeun lingkungan desktop sareng infrastruktur pangwangunan anu nganggo aplikasi pikeun pangembang (sareng éta mustahil pikeun anjeun nimbangkeun bagian tina desktop).

          6.    Windousian cenahna

            Kuring parantos teu ningali-tingali tautan anjeun ka Wikipedia. Kuring parantos ningali ayeuna sareng halaman éta lucu. Aranjeunna nganggap KDE SC lingkungan desktop (aranjeunna satuju sareng anjeun) tapi teras kuring ningali yén numutkeun aranjeunna Unity mangrupikeun lingkungan desktop (hahaha) sareng numutkeun kriteria anjeun hal sapertos kitu henteu tiasa dianggap. Sumber na teu pati dipercaya, henteu saur anjeun?

            Kuring tetep nganggo definisi resmi. Jalma-jalma anu ngajaga proyék KDE. Tautan kuring ngajelaskeun yén KDE sanés ngan ukur desktop. Naon anu ceuk Wikipedia kuring henteu paduli.

          7.    Windousian cenahna

            Kuring ngantunkeun anjeun tautan sanés ngeunaan Plasma (anu sateuacanna henteu ngayakinkeun anjeun):
            http://userbase.kde.org/Plasma/es

          8.    jlbaena cenahna

            Kuring nyerat yén kuring moal ngajawab, tapi kuring kedah nyarios yén kuring henteu dina tingkat kaunggulan, kuring dina tingkat éta.
            Nalika kuring ngagaduhan kesan yén anjeun gaduhna melopea (titik 2.) Kuring moal ngayakinkeun yén anjeun ngabingungkeun Proyék KDE sareng desktop KDE (hal anu sami kajadian sareng Gnome).

            Kuring parantos masihan anjeun tautan dimana anjeun tiasa neraskeun menerkeun urang sadayana anu lepat.

            Salam.

          9.    Windousian cenahna

            Urang sadayana ngalakukeun kasalahan dina kahirupan ieu, kuring sering ngalakukeun kasalahan. Urang tiasa ngabahas naon anu urang ngartos salaku méja atanapi nyauran naon waé anu urang pikahoyong. Naon anu anjeun teu tiasa lakukeun nyaéta ngalangkungan tautan kuring sareng nyumput dina kanyataan yén aya seuseueurna anu mikir sapertos anjeun. Nyatana nyaéta yén KDE nyebut desktop na PLASMA sareng yén KDE SC 4 sanés ngan ukur lingkungan desktop, numutkeun nyalira. Upami anjeun ngawartosan yén jalma-jalma KDE anu salah maka anjeun tinggaleun kuring tanpa alesan (sareng tanpa hoyong dialog sareng anjeun).

          10.    Windousian cenahna

            @jlbaena. Anjeun janten sumber inspirasi pikeun tulisan dina blog abdi:
            http://masquepeces.com/windousico/2012/06/el-entorno-de-escritorio/
            Hatur nuhun.

  11.   Hyuuga_Neji cenahna

    Jujur mono-jandela mangrupikeun hal anu kuring tiasa anggo, tapi kuring henteu leres-leres nganggo GIMP dina cara propésional kuring ngan ukur nganggo éta nalika kuring bosen sareng ti jaman ka jaman pikeun menerkeun sababaraha detil poto (sanés propésional ) anu kuring candak ti waktos ka waktos. Jandéla monyét sanés anu ngagerakkeun kuring tapi kuring hoyong langkung seueur damel nganggo masker anu tiasa teras-terasan ditingkatkeun, kanggo ayeuna kuring ningali teras-terasan niténan hal éta sareng kuring ngantepkeun anjeun mutuskeun parangkat lunak anu mana anu parantos kuring pilih tina éta patepung sareng anjing pelukis anu langkung-langkung kuring kantos tiasa nuturkeun tutorial anu kanggo Photoshop ti GIMP sareng percanten ka kuring, épék kahontal anu sanés Photoshop atanapi CorelDraw kedah nganggap hina.

  12.   Diego Widang cenahna

    GIMP henteu ngupingkeun pangguna na? naon anu kuring reuwas!
    sareng kuring percanten ngan ukur ubuntu anu ngalakukeun éta: S

    Surak (:

  13.   Anibal cenahna

    Sigana mah kuring masih aman pisan.
    Teu tiasa anjeun henteu gaduh pilihan saderhana pikeun masihan wates téks atanapi bayangan. Kuring ningali éta salaku hal anu dasar anu dibawa photoshop ti sababaraha taun ka pengker

  14.   jors cenahna

    Éta jandela 8 téma matak pikareueuseun anu anjeun gaduh dina poto

    GIMP SANGAT SILING PISAN JAJI MUNGKIN JEUNG Neruskeun NGARANA

    1.    Tina Toledo cenahna

      Éta jandela 8 téma matak pikareueuseun anu anjeun gaduh dina poto

      "Anjeun kedah diajar nyerat kalayan saé."
      Kanjut