GitHub nyimpen Linux sareng rébuan proyék sumber terbuka sanés di Arktik

Svalbard

GitHub parantos nempatkeun kode sumber tina Linux, Android sareng 6000 proyék sumber terbuka sanés penting pikeun kamanusaan. Lokasi anu kapilih mangrupikeun guha di Arktik anu bakal salamet sanajan aya kiamat dunya. Ieu dikonfirmasi ku Nat Friedman, CEO GitHub. Repository kode anu ayeuna dipimilik ku Microsoft parantos nalungtik daérah Nusantara Svalbard, kalér nagara Nordik.

Téritori Norwegia cocog pikeun simpen rébuan kode sumber ieu di guha pikeun dilestarikan pikeun katurunan, bahkan upami aya kajadian anu serius di bumi. Sababaraha proyék anu bakal tahan dina acara kiamat parantos diumumkeun akhir-akhir ieu, sareng éta rada matak lieur ogé matak panasaran. Sareng éta kode sumber penting pisan pikeun umat manusa, yén aranjeunna nyandak masalah ieu. Supados engké aya anu nyebatkeun yén éta mangrupikeun program anu kualitas handap di payuneun anu bogana ...

Kolong Kodeu Artik GitHub éta salaku guha atanapi kolong parantos disebat tempat gudang data bakal disimpen dina Artic World Archive. Émut yén sanés ngan ukur disimpen ieu di daérah-daérah ieu, tapi parantos lami-lami nyimpen hal-hal penting sanés. Salaku conto, kuring henteu terang naha anjeun terang yén aya toko bibit sareng sadaya spésiés katalog kanggo tiasa ngeusian bumi upami aya musibah global. Siga sapertos guha sareng sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun "kiamat" ditingali dina sababaraha pilem, tapi anu ieu nyata.

Guha mangrupikeun tambang batubara lawas, dina a zona géografi anu demilérisasi sareng jauh, sajaba ti stabil geopolitik Sadunya. Tempat anu saé pikeun nyimpen file ageung ieu. Salajengna, tiris pisan, yén para ilmuwan yakin yén permafrost anu ngurilingan éta moal kapangaruhan teuing ku perubahan iklim di pikahareupeun.

Ku jalan kitu, data digital parantos ditarjamahkeun kana pilem analog multi-lapisan anu sanggup tahan dugi ka 1000 taun. Dasarna mah microfilms (200 cakram, masing-masing kalayan rohangan 120GB kalayan kode sumber) dihasilkeun ku perusahaan Norwegia Piql, sareng éta bakal ditempatkeun di jero wadah waja di jero kamar anu disegel di tambang. Numutkeun ka perusahaan ieu, éta kedah sumping 750 taun dina kaayaan normal sareng 2000 di jero guha oksigén anu garing, garing sareng handap ieu.

El 2 Pébruari 2020, GitHub éta bakal nangkep poto unggal Repository umum dina sérver anjeun kanggo ngalih kana disk-disk ieu sareng nyandak éta ka ditu. Sadayana bakal dipak sapertos tarball, kaseueuran data QR-disandikeun. Salaku tambahan, éta bakal kalebet inpormasi sareng pitunjuk pikeun panerapan sumber terbuka, kalayan kontéks kumaha cara dianggo ayeuna. Upami pamiarsa anu bakal datang anu "mendakan" meryogikeunana sareng kedah diajar téknologi ti mimiti.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gnome cenahna

    Mina de cabron?…. Pariksa tata basa