Gixy, Pandora, Pire, Porto sareng Rep: Yandex Open Source - Bagéan 2

Gixy, Pandora, Pire, Porto sareng Rep: Yandex Open Source - Bagéan 2

Gixy, Pandora, Pire, Porto sareng Rep: Yandex Open Source - Bagéan 2

Kalawan ieu bagian kadua tina séri tulisan dina "Sumber Terbuka Yandex" Kami bakal neraskeun ngajajah katalog tina aplikasi kabuka dikembangkeun ku Raksasa Téknologi de "Yandex LLC".

Dina raraga neraskeun ngembangna élmu kami ngeunaan aplikasi kabuka anu dikaluarkeun ku masing-masing Raksasa Teknologi tina grup anu dikenal salaku GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon sareng Microsoft) sareng anu sanés sapertos: "Alibaba, Baidu, Huawei, Netflix, Samsung, Tencent, Xiaomi, Yahoo sareng Yandex".

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Pikeun anu resep ngajajah urang publikasi awal anu aya patalina sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

Tulisan anu aya hubunganana:
Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sareng dina bagian kahiji tina séri ieu ngeunaan "Sumber Terbuka Yandex":

Tulisan anu aya hubunganana:
YxOS-P1: Ngalanglang Yandex Open Source anu lega sareng berkembang - Bagéan 1

YxOS-P1: Sumber Terbuka Yandex - Bagéan 1

YxOS-P2: Sumber Terbuka Yandex - Bagéan 2

Aplikasi tina Sumber Terbuka Yandex

Sateuacan ngamimitian, perlu diémutan yén sajaba ti, halaman wéb resmi Sumber Terbuka Yandex (YxOS), anjeun ogé tiasa mendakan seueur proyék kabuka sanés perusahaan ceuk dina 2 situs resmi na di GitHub (Yandex y YandexMobile) sareng halaman wéb na Sumber Terbuka Heboh, Agén Sumber Terbuka y Libs Sumber Terbuka.

YxOS-P2: Sumber Terbuka Yandex - Bagéan 2

Tina daptar proyék ieu anu disebatkeun dina "Sumber Terbuka Yandex" Urang bakal mimitian ku Aplikasi ieu di handap anjeun Situs utama GitHub:

Gixy

Sakeudeung, anjeun halaman wéb resmi dina GitHub, ngajelaskeun hal-hal ieu:

"Gixy mangrupikeun alat pikeun nganalisis konfigurasi Nginx. Tujuan utama Gixy nyaéta nyegah panyalahgunaan kaamanan sareng ngajadikeun otomatis deteksi bug. Versi Python anu didukung ayeuna nyaéta 2.7, 3.5, 3.6 sareng 3.7. Catet yén, Gixy parantos diuji kalayan saé ngan ukur dina GNU / Linux, Sistem Operasi anu sanés tiasa nampilkeun sababaraha masalah. "

Salaku tambahan, diantara na fitur utama kakuatan pikeun ngadeteksi hal-hal anyar ieu disebatkeun:

  • [ssrf] Paménta sisi server pamalsuan.
  • [http_splitting] HTTP meulah.
  • [asal usul] Masalah kalayan référénsi / validasi asal.
  • [add_header_redefinition] Ngartikeun ulang header réspon nganggo diréktif "add_header".
  • [host_spoofing] Palsu tina lulugu Host tina pamundut.
  • [valid_referers] teu aya dina valid_referers.
  • [add_header_multiline] Tulisan respons multiline.
  • [alias_traversal] Traversal jalur ngalangkungan landian anu salah konfigurasi.

Loba inpo leuwih on Gixy tiasa dipendakan di handap ieu link.

Pandora

Sakeudeung, anjeun halaman wéb resmi dina GitHub, ngajelaskeun hal-hal ieu:

"Pandora mangrupikeun penghasil muatan kinerja tinggi dina basa Go. Éta parantos ngagaduhan dukungan internal pikeun HTTP (S) sareng HTTP / 2 sareng ngamungkinkeun anjeun nyerat skénario muatan anjeun nyalira di Go, supados aranjeunna disusun sateuacan diuji. "

Loba inpo leuwih on Pandora tiasa dipendakan di handap ieu link.

kutu

Sakeudeung, anjeun halaman wéb resmi dina GitHub, ngajelaskeun hal-hal ieu:

“Éta perpustakaan Perl Ungkapan Biasa Anu Teu Kompatibel. Perpustakaan ieu ngagaduhan tujuan pikeun mariksa téks anu ageung tibatan ungkapan anu biasa. Sacara umum, anjeun ngan ukur tiasa mariksa naha téks anu diturutan cocog sareng ungkapan biasa tangtu, tapi anjeun tiasa ngalaksanakeunnana gancang pisan (langkung ti 400MB / s dina hardware kami umum) Naon deui, sababaraha regexps tiasa digabungkeun, masihan kamampuan pikeun mariksa téks ngalawan sakitar 10 regexps dina hiji pass (sareng ngajaga kagancangan anu sami). "

Loba inpo leuwih on kutu tiasa dipendakan di handap ieu link.

Porto

Sakeudeung, anjeun halaman wéb resmi dina GitHub, ngajelaskeun hal-hal ieu:

"Porto mangrupikeun sistem manajemén kontainer Linux anu sanés, dikembangkeun ku Yandex. Tujuan utami nyaéta nyayogikeun hiji titik éntri pikeun sababaraha subsistem Linux sapertos cgroups, namespaces, mount, network, jst. Porto boga tujuan pikeun janten dasar pikeun proyék-proyék infrastruktur ageung. "

Salaku tambahan, diantara na fitur utama ieu di handap disebatkeun:

  • Pangrojong pikeun wadah susukan.
  • Pangrojong pikeun virtualisasi bersarang.
  • Konfigurasi fléksibel.
  • Jasa dipercaya.

Loba inpo leuwih on Porto tiasa dipendakan di handap ieu link.

Platform Ékspérimén Reproducible (REP)

Sakeudeung, anjeun halaman wéb resmi dina GitHub, ngajelaskeun hal-hal ieu:

"Éta mangrupikeun lingkungan anu basis ipython pikeun ngalaksanakeun panilitian anu didorong data ku cara anu konsistén sareng réproduksi. Atanapi dina kecap anu saderhana sanésna: Éta kotak alat pembelajaran mesin pikeun manusa. "

Salaku tambahan, diantara na fitur utama ieu di handap disebatkeun:

  • Ngawengku bungkus python hasil ngahijina pikeun perpustakaan ML anu sanés.
  • Ngamungkinkeun latihan paralel tina klasifikasi klaster.
  • Nawarkeun laporan klasifikasi / régrési kalayan grafik.
  • Éta ngagaduhan dukungan grafik interaktif.
  • Éta kalebet algoritma pikeun milarian grid pinter kalayan palaksanaan paralel.
  • Éta ngagaduhan versi panyilidikan ngalangkungan git.
  • Nyayogikeun plug-in métrik kualitas pikeun réngking.
  • Éta ngagaduhan desain meta-algoritma (Rep-lego).

Loba inpo leuwih on rep tiasa dipendakan di handap ieu link.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" dina éksplorasi kadua ieu «Yandex Open Source», nawarkeun rupa-rupa aplikasi kabuka anu pikaresepeun sareng seueur anu dikembangkeun ku Technological Giant of «Yandex LLC».

Ogé, éta pisan mangpaat pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.