GNOME 41 béta sumping sareng pamutahiran antar muka, panél, dukungan sareng seueur deui

Sababaraha dinten ka pengker GNOME 41 Kaluaran Béta Mimiti Diluncurkeun, anu nandaan beku dina parobihan UI sareng API. Émut, GNOME ngalih kana panomeran versi anyar, anu versi 40.0 dileupaskeun tibatan 3.40 di cinyusu, dituturkeun ku damel di cabang anyar anu signifikan 41.x. Angka ganjil henteu aya hubunganana sareng versi percobaan, anu ayeuna namina alfa, béta, sareng rc.

Tina parobihan dina versi béta ieu GNOME 41 dukungan anyar pikeun kategori dina sistem bewara disorotSalaku tambahan kanyataan yén struktur sistem kalebet antar muka pikeun nelepon ka GNOME Calls, anu salian ti nelepon liwat operator sélulér, nambihan dukungan pikeun protokol SIP sareng nelepon via VoIP.

Sajaba ti éta, GDM ayeuna ngagaduhan kamampuan pikeun ngamimitian sési dumasar Wayland sanajan layar login dumasar kana X.Org sareng éta ngamungkinkeun ngagunakeun sési Wayland pikeun sistem anu nganggo GPU NVIDIA.

Parobihan anu sanésna nyaéta panel anyar sareng multitasking parantos ditambihan kana configurator (Pusat Kontrol GNOME) pikeun ngendalikeun sambungan ngalangkungan operator sélular sareng milih modeu multitasking, ogé pilihan tambihan pikeun nganonaktipkeun animasi.

Dina antarmuka kalkulator parantos didesain ulang, anu ayeuna otomatis adaptasi kana ukuran layar dina alat sélulér.

Panémbong PDF built-in PDF.js parantos diénggalan dina panyungsi Epiphany sareng pameungpeuk iklan YouTube dumasar kana skrip AdGuard parantos ditambihan.

Kalénder perencana ayeuna ngadukung kagiatan ngimpor sareng muka file ICS. A tooltip anyar parantos diusulkeun kalayan inpormasi ngeunaan kajadian éta.

Dina file manager Nautilus, dialog pikeun ngatur komprési parantos didesain ulang sareng kamampuan ngadamel arsip ZIP anu dilindungan sandi parantos ditambihan.

Tina parobihan anu sanés anu menonjol:

  • Disk gnome nganggo LUKS2 pikeun énkripsi. Ditambahkeun dialog pikeun ngonpigurasikeun anu gaduh FS.
  • Kotak dialog pikeun nyambungkeun Repository ti pihak katilu dipulangkeun ka wizard setelan awal.
  • Desain antar muka GNOME Music parantos dirobih.
  • GNOME Shell masihan dukungan pikeun ngajalankeun program X11 nganggo Xwayland dina sistem anu henteu nganggo systemd pikeun manajemén sési.
  • Kotak GNOME nambihan dukungan pikeun maénkeun audio tina lingkungan anu nganggo VNC pikeun nyambung.

Peluncuran dijadwalkeun pikeun 22 Séptémber 2021 Sareng kanggo sadayana anu resep tiasa terang berita anu parantos disiapkeun, aranjeunna ditawarkeun ngawangun ékspérimén ti proyék sistem operasi GNOME pikeun nguji béta GNOME 41 ieu. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan éta, anjeun tiasa parios detil na Dina tautan ieu.

tungtungna, éta ogé pantes disebatkeun yén pamekar GNOME parantos dileupaskeunatanapi katalog aplikasi énggal, apps.gnome.org, anu nawiskeun pilihan aplikasi pangsaéna anu diciptakeun saluyu sareng filosofi komunitas GNOME sareng anu ngahiji sacara mulus sareng desktop.

Tilu bagian ditawarkeun: aplikasi inti, aplikasi pendamping komunitas dikembangkeun ngalangkungan inisiatif GNOME Circle, sareng aplikasi pengembang. Katalog ogé nawiskeun aplikasi mobile anu diwangun ku téknologi GNOME, anu ditandaan dina daptar nganggo ikon khusus.

Sahiji ciri katalog, sapertos ieu menonjol:

  • Fokus kana ngalibetkeun pangguna kana prosés pangwangunan ku cara ngirimkeun eupan balik, ilubiung dina narjamahkeun panganteur kana basa anu béda, sareng nyayogikeun dukungan kauangan.
  • Tarjamahan tarjamahan sayogi pikeun seueur basa.
  • Nyayogikeun inpormasi vérsi anu diénggalan dumasar kana metadata anu dianggo ku GNOME Software sareng Flathub.
  • Kamampuhan pikeun host aplikasi anu teu aya dina katalog Flathub (contona, aplikasi tina distribusi dasar).

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan katalog aplikasi anyar ieu, anjeun tiasa konsultasi detil dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.