Gnome 43 sumping sareng menu anu didesain ulang, transisi aplikasi ka GTK 4 sareng seueur deui

Gnome 43

Versi anyar neruskeun gawé migrasi aplikasi ti GTK 3 ka GTK 4.

Saatos 6 bulan pangembangan, Gnome 43 tungtungna sayogi sareng yén tim proyék Gnome ngarilis versi énggal Gnome 43 nu hadir kalawan perbaikan kasaluyuan hébat nganggo aplikasi wéb sareng neraskeun transisi ka GTK 4.

Gnome 43 hadir kalawan menu status sistem redesigned, nu ngidinan Anjeun pikeun gancang ngarobah setelan nu panglobana dipaké. Setélan anu saacanna diperyogikeun ngagali ménu ayeuna tiasa dirobih ku ngaklik tombol. Setélan gancang nyadiakeun aksés jaringan umum, Wi-Fi, mode kinerja, lampu peuting, mode pesawat, komo mode poék. Desain anyar ogé ngagampangkeun ningali status setélan anjeun sakedapan.

Novelty sanésna anu disayogikeun ku vérsi énggal ieu Gnome 43 nyaéta éta hadir sareng pangatur file anu langkung saé nu geus diropéa pikeun GTK 4 na libadwaita. Versi anyar Mibanda desain adaptable anu ngamungkinkeun anjeun ngagunakeun sadaya fitur pangatur file ku cara ngatur ukuran windows ka rubak anu langkung heureut. The sidebar slaider dina modeu sempit sigana kacida alusna dilaksanakeun pikeun kuring.

Parobahan séjén hasil tina transisi ka GTK4 kalebet file sareng folder sipat windows facelifts, reordered ménu, sarta pintonan daptar vastly ningkat nu nambihan rubberbands na paporit file.

Sajaba ti éta, ogé disebutkeun yen urang tiasa mendakan integrasi tambahan sareng utilitas Disks, kawas kamampuhan pikeun ngakses pilihan "format" mun anjeun-klik katuhu hiji drive éksternal dina sidebar Files sarta yén aya ogé Buka kalayan dialog anyar nu ngidinan Anjeun milih aplikasi dipaké pikeun muka tipena béda file. Ieu daptar parobihan anu henteu lengkep pikeun pangatur file Nautilus:

Parobihan anu sanésna nyaéta browser wéb Gnome (saméméhna katelah Epiphany) anu ayeuna tiasa ngadamel Firefox Sync pikeun nyingkronkeun tetengger sareng sajarah, kitu ogé sababaraha ekstensi browser. Henteu sakabéh ekstensi cross-browser, sapertos anu cocog sareng Firefox sareng Google Chrome atanapi Chromium, aranjeunna tetep dianggo. Ku alatan éta, pamasangan plugins dina format file XPI ditumpurkeun sacara standar ayeuna.

Tina parobahan séjénna nu ngawengku Gnome 43 diantara perbaikan leutik lianna:

  • Kibor virtual ayeuna nunjukkeun saran nalika anjeun ngetik. Éta ogé nunjukkeun konci Ctrl, Alt, sareng Tab nalika ngetik dina terminal.
  • Fitur layar wéb ayeuna langkung gampang dianggo: ayeuna aya dina ménu kontéks halaman wéb, atanapi diaktipkeun ku potong kompas keyboard Shift + Ctrl + S.
  • Ogé dina Wéb, gaya elemen antarmuka halaman wéb ogé parantos diropéa pikeun cocog sareng aplikasi GNOME modern.
  • Aplikasi Karakter ayeuna kalebet pilihan emoji anu langkung ageung, kalebet jalma anu warna kulit, gender, sareng gaya rambut anu béda, sareng langkung seueur bandéra régional.
  • Sababaraha animasi dina tinjauan kagiatan parantos dioptimalkeun janten langkung cair.
  • Aplikasi GNOME "About Windows" parantos dirombak, nunjukkeun detil ngeunaan unggal aplikasi.
  • Dina parangkat lunak, halaman aplikasi ngagaduhan pamilih anu langkung saé pikeun pilihan font sareng format
  • Ningkatkeun gaya UI poék anu dianggo ku aplikasi GTK 4, janten bar sareng daptar katingali langkung harmonis.
  • Nalika nyambungkeun ka GNOME sareng aplikasi desktop jauh (nganggo RDP), ayeuna tiasa nampi audio tina host
  • Kisaran sora ngageter GNOME parantos diropéa sareng kalebet sora waspada standar anyar.

tungtungna kanggo anu minat tiasa nyobian Gnome 43 Anjeun tiasa ngalakukeun eta kalawan versi béta tina Fedora Workstation 37, nu sadia tur ngalakukeun pisan saeutik modifikasi kana desktop nu.

Si anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa mariksa detil na Dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.