GNOME: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

GNOME: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

GNOME: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

Sakumaha biasa, urang rutin nyarioskeun perkawis berita pangénggalna ti GNOME (3.36, 3,34, 3.32, 3.30, antara séjén), milikna ekstensi atanapi ngeunaan sababaraha ciri o aplikasi pituin khususna.

Dina tulisan ieu kami bakal fokus khusus kana Naon GNOME? y Kumaha cara dipasang GNOME?. Sareng tangtosna, fokus kana arus Metadistribusi (Distribusi Ibu) DEBIAN GNU / Linux, anu ayeuna di Vérsi 10, nami kode Buster. Sarua anu ayeuna dijantenkeun dadasar pikeun MX-Linux 19 (Duckling Goréng).

GNOME: Bubuka

GNOME mangrupikeun salah sahiji anu sanés Lingkungan Desktop (DE) anu ngajantenkeun hirup di anjeunna Sistem Operasi GNU / Linux. Sareng dina seueur Distribusi ayeuna parantos aya Lingkungan Desktop standar (standar).

Pantes diémutan éta, a Lingkungan Desktop Ieu:

"… Sakumpulan perangkat lunak pikeun nawiskeun pangguna komputer interaksi anu ramah sareng nyaman. Éta mangrupikeun palaksanaan Interface Pangguna Grafis anu nawiskeun aksés sareng fasilitas konfigurasi, sapertos tulbar sareng integrasi antara aplikasi kalayan katerampilan sapertos drag and drop.". Wikipedia

Sareng hiji Antarmuka Pamaké Grafis (GUI) Ieu:

"… Program komputer anu bertindak salaku antarbeungeut pangguna, ngagunakeun sakumpulan gambar sareng objék grafis pikeun ngagambarkeun inpormasi sareng tindakan anu sayogi dina interface na. Kagunaan utama nyaéta nyayogikeun lingkungan visual anu saderhana pikeun ngamungkinkeun komunikasi sareng Sistem Operasi tina mesin atanapi komputer". Wikipedia

GNOME: Lingkungan Desktop

Sadayana ngeunaan GNOME

Descripción

Diantara anu paling penting anu tiasa disorot tina ieu Lingkungan Desktop urang tiasa nyebatkeun hal-hal ieu:

  • Anjeunna dileupaskeun dina tanggal March 3 1999 sareng ayeuna a Lingkungan Desktop dirancang pikeun diurus kalayan gampang sareng elegan dina sagala Sebaran GNU / Linux dipasang dina Komputer, nyaéta pikeun mempermudah panggunaan sareng penguasaan sadaya fungsi, fitur sareng aplikasi anu kalebetna, sareng anu sanés anu ngurilingan éta dina sistem operasi. Atanapi kecap sanésna, nyayogikeun kesederhanaan, gampang aksés sareng reliabilitas ka pangguna.
  • ngaran anjeun (GNOME) nyaéta akronim pikeun "Lingkungan Modél Obyek Jaringan GNU". Éta diwangun sadayana murni Software gratis sareng Sumber Terbuka (Free sareng Open Source Software - FOSS).
  • Ieu mangrupikeun bagian tina Proyék GNOME anu gumantung kana Yayasan GNOME. Sareng éta dumasar kana toolkit GTK+.
  • Éta tiasa disaluyukeun sareng nganggo X Jandéla System display server, sanaos ayeuna ningkatkeun integrasi na sareng Wayland sahingga ningkatkeun fitur sapertos ngagulung kinétik, séred sareng teundeun, sareng ngaklik tombol tengah.
  • Diantara ciri anu ayeuna menonjol nyaéta na Tombol ngamimitian jeung ménu utama tina aplikasi sareng pilihan. Anjeunna Tombol ngamimitian Mangka disebut "kagiatan" sareng tempatna sacara standar di belah kénca luhur layar sareng ngamungkinkeun anjeun ngalih antara rohangan sareng jandéla. Sareng penampilan sareng konfigurasi na ayeuna ditingalikeun dina gambar luhur langsung.
  • Versi stabil ayeuna tina Lingkungan Desktop GNOME nyaéta nomer vérsi 3.34.

Kauntungan sareng karugian

kauntungan

  • Tim kerja anu saé sareng dukungan organisasi anu padet.
  • Komunitas ageung pangguna sareng kontributor.
  • Lintasan sajarah anu panjang sareng alus teuing.
  • Dokuméntasi anu cekap sareng lengkep.
  • Ékosistem aplikasi ageung sareng padet.

kalemahan

  • Versi na ayeuna (GNOME 3) nyéépkeun seueur Sumberdaya (RAM / CPU) dibandingkeun paling.
  • Éta pakuat-pakait sareng panggunaan Systemd.

Para diajar deui ti anu sami anjeun tiasa didatangan tautan wéb ieu:

  1. Halaman wéb resmi
  2. Wiki Resmi
  3. Panjangan resmi
  4. Naon anu énggal dina versi stabil panganyarna pikeun pangguna
  5. Naon anu énggal dina rilis stabil pangénggalna pikeun pangembang
  6. Wéb DEBIAN ngeunaan GNOME

Petugas: Pamilih tugas

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Bisi hiji ayeuna ngagaduhan Sebaran GNU / Linux DEBIAN 10 (Buster) atanapi anu sanésna dumasarkeun ka dinya, sapertos MX-Linux 19 (Duckling Goréng), pilihan pamasangan anu paling disarankeun nyaéta:

Ngagunakeun paréntah Tasksel via Graphical User Interface (GUI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel install gnome-desktop --new-install
  • Teruskeun dugi ka akhir dina Prosedur Dipandu Tugas (Pamilih Tugas).

Ngagunakeun paréntah Tasksel ngalangkungan Command Line Interface (CLI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal ngagunakeun éta Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési root super pamaké.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel
  • Pilih anu Lingkungan Desktop GNOME sareng utiliti sanés atanapi sét paket tambahan.
  • Teruskeun dugi ka akhir dina prosedur dipandu de Tugas tugas (Pamilih Tugas).

Masang paket minimum anu diperyogikeun langsung ngalangkungan CLI

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop atanapi nganggo Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési pangguna super akar.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install gdm3 gnome
  • Teruskeun dugi ka akhir dina ngolah dipandu ku Apt Paket Pasang.

Peta tambahan atanapi pelengkap

  • Ngajalankeun tindakan optimasi sareng perawatan Sistem Operasi ngaji teh paréntah paréntah kieu:
apt update; apt full-upgrade; apt install -f; dpkg --configure -a; apt-get autoremove; apt --fix-broken install; update-apt-xapian-index
localepurge; update-grub; update-grub2; aptitude clean; aptitude autoclean; apt-get autoremove; apt autoremove; apt purge; apt remove; apt --fix-broken install
  • Reboot sareng lebet ku milih éta Lingkungan Desktop GNOME, bisi gaduh langkung ti hiji Lingkungan Desktop dipasang sareng henteu acan dipilih GDM3 Login Manajer.

Catetan: Saatos nguji éta Lingkungan Desktop GNOME dipasang anjeun tiasa masang aplikasi asli tambahan sareng plugins anu diperyogikeun sami, sapertos, contona:

apt install eog-plugins evolution-plugin-bogofilter evolution-plugin-pstimport evolution-plugins evolution-plugins-experimental evolution-plugin-spamassassin gnome-remote-desktop gnome-books gnome-software-plugin-flatpak gnome-software-plugin-snap nautilus-extension-brasero nautilus-extension-gnome-terminal

Kanggo inpormasi tambihan tambihan halaman resmi di DEBIAN y MX-Linux, O el Manual Administrator DEBIAN online dina versi stabil na.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan anjeunna «Entorno de Escritorio» dipikanyaho ku nami «GNOME», salah sahiji anu pang dianggo ayeuna di dunya «Distribuciones GNU/Linux», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Autopilot cenahna

    Ieu katingalina langkung mirip monograf Gnome tibatan manual instalasi.
    Gnome mangrupikeun desktop standar di Debian, sareng mangrupikeun bulak-balik anu saderhana.
    Masalah panggedéna anu tiasa dialami ku pangguna anyar nyaéta aranjeunna peryogi firmware teu gratis, anu bakal disarankeun dina installer pikeun diunduh éksternal.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Autopilot! Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Pastina sanaos tulisanna rada leutik, éta lumayan lengkep janten titik awal anu saé pikeun anu asalna ti mimiti Linux sareng lingkungan Desktop na, sareng dina hal ieu, GNOME. Ogé, éta anu mimiti dina séri ngeunaan sadaya Lingkungan Desktop GNU / Linux. Kami bakal nyebarkeun hiji kanggo KDE / Plasma pas.