GNU Anastasis, palaksanaan cadangan ku GNU Taler

Sababaraha dinten ka pengker Proyék GNU ngaleupaskeun bubuka vérsi pangadilan pangheulana "GNU Anastasis", protokol sareng aplikasi implementasi pikeun nyadangkeun konci énkripsi sareng kode pos kalayan aman.

proyék nu nuju dikembangkeun ku pamekar sistem pamayaran GNU Taler salaku réspon kana kabutuhan alat pikeun malikeun konci anu leungit saatos kagagalan dina sistem panyimpenan atanapi kusabab hilap kana kecap konci anu konci na énkripsi.

Kuring resep ngembarkeun umum (alfa) versi v0.1.0 mimiti GNU Anastasis. GNU Anastasis mangrupikeun konci anu disebarkeun anu ngajaga privasi solusi cadangan sareng pamulihan. Anjeun tiasa ngagunakeunana pikeun ngadistribusikaeun bahan konci ngalangkungan sababaraha panyadia sareng kéngingkeun konci anjeun ku oténtikasi sareng unggal pemasok pikeun kéngingkeun tindakan konci. Panyadia diajar nanaon ngeunaan pangguna dina prosés ieu, kecuali dina waktos pamulihan nalika aranjeunna diajar jumlah minimum inpormasi anu diperyogikeun pikeun ngabuktoskeun anjeun gumantung kana metode auténtikasi anu dipilih.

Gagasan utama proyék nyaéta éta konci Éta kabagi kana sababaraha bagian, sareng masing-masing bagian énkripsi sareng disayogikeun ku panyadia panyimpenan bebas. Beda sareng skéma cadangan konci anu aya anu ngalibatkeun jasa mayar atanapi réréncangan / kulawarga, cara anu diusulkeun dina GNU Anastasis henteu didasarkeun kana kapercayaan pinuh pikeun neundeun atanapi kedah émut kecap konci anu rumit anu dianggo. Énkripsi konci. Ngajagaan salinan cadangan konci kalayan kecap konci henteu dianggap solusi, sabab kecap akses ogé kedah disimpen atanapi émut di tempat sanés (koncina bakal leungit akibat amnesia atanapi pupusna juragan).

Panyadia panyimpenan GNU Anastasis moal tiasa nganggo konci, sabab anjeun ngan ukur ngagaduhan aksés kana bagian koncina, sareng pikeun ngumpulkeun sadaya komponén konci kana sadayana, anjeun kedah ngoténtikasi unggal panyadia nganggo metode auténtikasi anu béda, auténtikasi didukung ngalangkungan SMS, email, nampi serat dina kertas biasa, télépon pidéo, terang jawaban kana patarosan rahasia anu parantos ditangtoskeun sareng kamampuan ngadamel transfer tina rekening bank anu parantos ditangtoskeun.

Kontrol ieu mastikeun yén pangguna ngagaduhan aksés kana email, nomer telepon sareng rekening bank, sareng tiasa ogé nampi serat ka alamat anu parantos ditangtoskeun.

Nalika nyimpen konci, pamaké milih panyadia sareng metode auténtikasi anu dianggo. Sateuacan mindahkeun data ka panyadia, bagian konci na énkripsi nganggo hash diitung dumasar kana jawaban anu diresmikeun kana sababaraha patarosan anu aya hubunganana sareng idéntitas pamilik konci (nami lengkep, tanggal sareng tempat kalahiran, nomer jaminan sosial, jst. ).

Panyadia henteu nampi inpormasi ngeunaan pangguna anu aranjeunna dukung, kacuali inpormasi anu diperyogikeun pikeun ngoténtikasi anu bogana. Anjeun tiasa mayar anu ngajual jumlah anu tangtu pikeun panyimpenan (dukungan kanggo pamayaran sapertos éta parantos ditambihan ka GNU Taler, tapi dua panyadia uji coba ayeuna gratis). Pikeun ngatur prosés pamulihan, utiliti grafis dumasar kana perpustakaan GTK parantos dikembangkeun.

Kodeu proyék ditulis dina C sareng disebarkeun dina lisénsi GPLv3.

Kumaha carana masang GNU Anastasis dina Linux?

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa nyobian aplikasi ieu, aranjeunna tiasa ngaunduh vérsi uji coba ieu tina halaman wéb na tina tautan ieu sareng di akhir unduhan anjeun kedah unzip paket sareng nyusun kode dina sistem anjeun.

Atanapi anjeun ogé tiasa muka terminal sareng di jerona anjeun bakal ngetik paréntah ieu pikeun ngaunduh vérsi anu ayeuna (dina waktos nyerat):

wget https://ftp.gnu.org/gnu/anastasis/anastasis-0.1.0.tar.gz

Ayeuna urang teraskeun unzip sareng:

tar -xzvf anastasis-0.1.0.tar.gz

Kami ngaksés diréktori anu dihasilkeun sareng neraskeun pikeun nyusun sareng:

cd anastasis-0.1.0

./configure
make
make install

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan proyék éta, anjeun tiasa konsultasi ka detil dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.