GNU / Linux kumaha cara kabébasan?

"Unggal kayakinan mangrupikeun panjara": Friedrich Nietzsche

Kirang kirang ti sabulan katukang, batur sapagawean urang Nano nyerat a tulisan éditor di mana anjeunna nyatakeun pendapatna kana hal anu khusus pikeun pangguna, katelah Pamanah,  yén anjeunna ninggalkeun panggunaan parangkat lunak gratis sareng, akibatna, "kabébasan" na. Alesan anu pangguna anggo, sareng éta mangrupikeun dasar tina poin na, nyaéta dina jero dunya Lisénsi / Linux Ubuntu kabébasan parantos langkung janten halangan tibatan alat anu saé dianggo pikeun ngahontal kamajuan anu signifikan. Kanyataan yén saatos defection na anjeunna mutuskeun pikeun nganggo macOS X o Windows henteu relevan, intina mah Naha pangguna Linux anu sumanget tungtungna jengkel dugi ka ninggalkeun panggunaan sareng, salian ti éta, blog khusus pikeun topik GNU / Linux, sareng anu sanésna?

Sanés maksad kuring nyabit-nyabit Pamanah ku kaputusan anjeun, saur kuring Nano Éta parantos ngalaksanakeun ieu rada épéktip, tapi kuring bakal nyobian janten émutan ngeunaan hal éta. Sababaraha kali kuring parantos masihan koméntar yén hésé pikeun kuring pikeun ngartos naon kabébasan anu diucapkeun di dunya Lisénsi / Linux Ubuntu, sareng sanés aranjeunna ngajelaskeun ka kuring ngeunaan kabébasan pikeun ngagunakeun, ngarobih sareng ngadistribusikaeun perangkat lunak gratis sabab kuring ngartos pisan.

Kuring bagikeun sareng Pamanah konsép yén kabébasan sesat ngarah teu dimana-mana, sanajan kabébasan éta pikeun tujuan anu paling mulya, kusabab dilema utami, anu dimimitian, nyaéta Kumaha, dina kerangka kabébasan ieu, naha urang bakal ngahargaan bédana urang?; komo deui Kumaha urang badé ngahijikeun aranjeunna sahingga, sanaos aya bédana ieu, urang tiasa netepkeun jalur umum?

Hal anu pangheulana sigana ku kuring dipikaharti nyaéta anu kami anggo Linux Kami ngalakukeun hal éta pikeun alesan anu béda: aya anu ngagunakeun éta pikeun filsafat; batur sabab bébas sareng sababaraha sabab urang resep. Sareng masing-masing urang, salaku pangguna, ngagaduhan ekspektasi anu bénten pisan tibatan anu diarepkeun Linux salaku alat pikeun damel atanapi senang-senang sareng urang adaptasi sesuai sareng cita rasa sareng kamungkinan katerampilan téknis urang.

Kabebasan… sinonim sareng pamekaran anu langkung ageung?

Dina tiori, lingkungan kabébasan kedah janten jalan pikeun kreativitas, sareng dina sababaraha kasus éta, ngan ukur kabébasan henteu cekap pikeun sadaya kamekaran ieu ngagaduhan tungtung anu saé ... pikeun sumber daya manusa sareng kauangan diperyogikeun.

Kuring ngan ukur terang tilu cara pikeun kéngingkeun artos pikeun ngabiayaan hiji proyek: investasi modal anjeun nyalira; ngaliwatan pembiayaan hiji lembaga sareng ku kontribusi pangguna. Kadua anu rumit, sabab saha waé anu ngainvestasikeun modal pikeun ngalakukeunana ku maksud sahenteuna ngabiayaan modal anu diinvestasikeun, hayu urang ngobrolkeun kauntungan. Pilihan katilu gumantung kana kahadean pangguna, tapi Sakumaha kersa pangguna Linux kanggo mayar parangkat lunak gratis anu saé upami aranjeunna dipaksa?

Nya, pikeun kéngingkeun waleran perkiraan bakal langkung saé ningali latihan anu dilakukeun dina blog pendamping Pisan Linux: Survey: Naha anjeun mayar kanggo nganggo GNU / Linux? anu kasimpulanana nyaéta Mayar pikeun nganggo GNU / Linux? Bakal aya anu henteu ....

Di jerona urang tiasa maca sajumlahing alesan kunaon pangguna ieu moal daék mayar kanggo ngagunakeun parangkat lunak gratis, kalobaannana dumasar kana kabébasan anu salah paham. Ieu dimana kabébasan tungtungna nyegah pamekaran parangkat lunak bébas kalapa sabab nyanghareupan kabébasan pikeun ngagaduhan pilihan mayar atanapi henteu mayar ... seuseueurna ageung milih henteu mayar.

Kabebasan… sinonim sareng pamahaman anu langkung ageung?

Ieu henteu tiasa dianggo kusabab kabébasan ieu henteu aya dina jasa pikeun ngabédakeun kabeneran jalma anu mikir béda, tapi pikeun masihan kami tugas nekad nunjukkeun béda-béda urang sareng seueur keluhan. Teu ngahiji, papisah. Éta ogé ngan ukur ngabatalkeun usulan anu saé ku asal tina pangarangna.

Dinten ayeuna énjing-énjing Elav sareng kuring mairan kana kalimat ti Steve Wozniak anu, dina istilah umum, nyatakeun yén hal anu paling parah anu tiasa aya pikeun kreativitas nyaéta panitia. Panasaran, éta sami pisan sareng sikep tina Mark Shuttleworth jeung "Ieu sanés démokrasi". Saha waé anu parantos nyobian ngembangkeun ideu sareng / atanapi proyek nalika saratus jalma anu béda-béda mikiran éta bakal terang naon anu kuring carioskeun: sadayana nyangka yén leres sareng sadayana hoyong maksakeun naha ideu ieu mangrupikeun latihan atanapi henteu ... Samentawis éta ngembangkeun parangkat lunak anu tiasa janten pemicu, siga Gimp o inkscape, aranjeunna masih ditahan kusabab teu aya anu hoyong ngaku atanapi sahenteuna ngartos naon anu diperyogikeun désainer grafis.

Pribados, kuring henteu tiasa keprok, langkung-langkung nyarios yén kabébasan anu saé kabébasan utami ditutupan: kabébasan. Henteu aya prinsip kabébasan anu masihan kami hak pikeun ngritik anu ngagunakeun sareng lirén ngagunakeun Linux. Sadayana bébas nyandak kaputusan anu paling cocog sareng aranjeunna. Tapi anu paling parah, bahkan pangguna anu sami Linux ngagaduhan bénten antara aranjeunna: anu tina persatuan ngalawan pamadegan kayu manis… Sareng mundur; jelema tina GNOME ngalawan pamadegan KDE… Sareng mundur; jelema tina Banshee ngalawan pamadegan Clementine… Sareng mundur.

Sareng kuring satuju sareng anjeun nu manah; tungtungna capé.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

38 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Louzan cenahna

    Bravo pikeun anjeun, tulisan ieu anu pangsaéna kuring baca dina sababaraha bulan.

    Kuring satuju sareng anjeun, tingali, kuring nganggo LinuxMint kusabab kuring resep, boh distro, bungkus, sareng karya seni, bahkan ideu Clem anu kuring resep sareng sadaya prakarsa na. Sareng kuring nganggo Gnome salami tilu perempat sami.

    Tapi di sisi anu sanés kuring nganggo Opera dina cara anu sami sareng anu sanés nganggo Mac, nyaéta, kuring henteu tiasa nyempad ngagunakeun sistem propriété nalika kuring nganggo perangkat lunak propriétari. Sareng kuring ogé henteu paduli, kuring nganggo parangkat lunak anu paling cocog sareng tungtutan kuring. Abdi ogé pangguna Windows (ngan ukur pikeun kaulinan tapi kuring) sareng kuring maénkeun Battlefield 3 anu asli sareng kuring henteu hariwang ngeunaan moral nalika nganggo perangkat lunak proprietary.

    Sareng kuring henteu pernah nyempad KDE, atanapi Ubuntu atanapi naon waé, sadayana sigana mah saé, upami aya pilihan pikeun aranjeunna dianggo, ogé pamekaran LM gumantung ka Ubuntu, janten kuring konsisten sareng seueur pangguna anu ngagaduhan Ubuntu, hadé pikeun kuring. Kuring leres-leres nganggo Linux sabab pikeun kuring éta anu paling fungsional, sareng kuring ogé resep pisan kana konsol (hehe), alat anu paling kuat dina OS kuring.

    Sapuk satuju sareng anjeun.

  2.   pandev92 cenahna

    Teu aya kabébasan, tapi milarian kabébasan, sareng anu milarian anu ngajadikeun urang bébas.

    Carlos Fuentes

    1.    Raxije cenahna

      Tapi milarian ngahubungkeun urang kana ranté nonconformity

  3.   ajag cenahna

    Sigana mah GNU / Linux janten métaforis pikeun éntropi kosmik atanapi pikeun épolusi organisme hirup. Dina spanduk ieu, pangguna alam anu beragam pisan dikelompokkeun, masing-masing ku jalanna masing-masing, kalayan kapentingan masing-masing ... Sareng kuring pikir éta justru hal anu saé ngeunaan dunya ieu. Linux henteu milarian ngadominasi pasar atanapi ngagentos Windows; éta diwangun ku janten Linux, dina cara na nyalira, kalayan kaunggulan sareng kalemahanana. Memang leres yén Gimp, salaku conto, panginten henteu tiasa dibandingkeun sareng Photoshop sareng éta sababna seueur désainer henteu nganggap serius, tapi éta masih mangrupikeun program anu saé anu bakal nyugemakeun kabutuhan seueur; ieu langkung ti cukup.

    Saur kuring teu aya kabutuhan anu nyata pikeun sadaya pangguna Linux anu satuju sareng milampah arah anu sami; éta bakal bosen sareng bakal ngalawan sifat kamanusaan. Sedengkeun pikeun hal troll, kuring pribadi teu paduli pikeun aranjeunna. Duka pisan yén aya pangguna anu didedikikeun pikeun ngritik jalma sanés kusabab gaduh preferensi anu béda, sareng kuring sadar ngalangkungan nalika kuring ningali berita anu pikasieuneun anu resep kana jenis diskusi ieu (dina MuyLinux éta mangrupikeun roti sadidinten, upami diomongkeun). Upami batur resep Gnome, KDE atanapi nempatkeun logo Windows di tukang ... sampurna pikeun anjeunna, sareng sami sareng jinis pilihan séjén. Éta mangrupikeun hak anjeun pikeun membela bahkan anu teu tiasa dibélaan, sareng ngahutbah pernah janten prakték anu dipuji.

    Tapi sanaos masalah anu anjeun sebutkan dina tulisan éta, kuring yakin Linux bakal ngareureuhkeun kuring. Kuring parantos resep pisan ka anjeunna, ku Arch kuring parantos nyiptakeun sistem dina gambar sareng sasaruaan kuring, dumasar kana kabutuhan kuring ... Tapi, dina tungtungna urang tiasa nyarios, dina hartos filosofis, yén asal tina masalah GNU / Linux sanés Intina, GNU / Linux, tapi manusa sareng henteu mampuh na kalakuanana dina cara rasional minimal. Méntalitas gregarious urang condong ngajantenkeun urang yakin yén kelompok langkung saé, persatuan langkung pikaresep ... tapi kamanunggalan sareng kohési, sakapeung, meryogikeun pangorbanan individualitas, patarosan anu pikeun kuring mimiti.

  4.   Mauricio cenahna

    Tanpa nuju kana pendekatan filosofis, anu henteu aya hubunganana, ngeunaan kabébasan naon (atanapi langkung saéna, nganggo istilah tina Schopennhaüer, "perasaan kabébasan"), cekap nyarios yén, sakumaha saur Pandev92, nyatakeun pisan ka Carlos Fuentes, kabebasan sorangan henteu aya. Manusa anu kaleungitan éta saprak anjeunna dilahirkeun, sabab, salaku éntitas sosial, anjeunna kedah nyerah, atanapi utusan, bagian kabébasanna ka masarakat, sahingga nandakeun aturan anu ngamungkinkeun anjeunna hirup di komunitas. Janten, teu aya anu bébas ngalaksanakeun naon waé anu aranjeunna pikahoyong, ergo, kabébasan henteu aya kecuali lamunan, salaku pamilarian yén urang ngagaduhan kabébasan pikeun ngalakukeun atanapi henteu.

    Di Linux kabébasan ieu, salaku konsép sareng pandangan kuring, aya hubunganana, saluareun milih alat atanapi desktop atanapi distribusi, kalayan kontrol (ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang) anu kaala ku alat (PC) anu Kiwari, éta penting sareng dasar pikeun seueur urang (éta mangrupikeun alat damel, pusat hiburan, tempat nyiptakeun sareng inspirasi, alat komunikasi, jandela pikeun dunya, sareng sajabana) Ku alatan éta, panggunaan mangrupikeun bagian anu penting tina kahirupan urang. Kuring nganggo Linux kusabab kuring hoyong gaduh kontrol anu lengkep (sareng kontrol éta nyaéta perasaan kabébasan) kana aspek kahirupan kuring anu kuring tiasa pilih, yén anu henteu aya dina panangan nasib anu murni, aya dina milikna.

  5.   nano cenahna

    Sareng kuring parantos ngajelaskeun dina koméntar tina tulisan éta ... Kuring parantos nyatakeun yén kuring sanés jalma anu nyabit-nyabit saha waé anu ninggalkeun GNU / Linux, yén ngarareunah kuring sareng kaayaan teu satuju lengkep nyaéta dina nyirian unggal sistem salaku "fungsina ngan ukur pikeun hal". nyarios yén Linux téh ngan ukur kedah diajar, yén Windows pikeun diputer sareng Mac mendesain sareng sésana ...

    Salaku jalma anu ngadukung kabébasan, éta henteu ngaganggu kuring yén sadayana nganggo naon-naon salami aranjeunna resep, tapi pikeun umumkeun ku nyarios yén jalma anu ngagunakeun Mac atanapi Windows "sadar" nolak kabébasanana, hayu, éta aya anu ogé terang yén aranjeunna tiasa ngagaduhan atanapi sahenteuna ngagaduhan hal anu sami sareng yén sistem éta henteu nganggo sabab aranjeunna hoyong tapi kusabab éta anu aranjeunna terang.

    Kuring ngulang deui, sadayana jalma, dina kanyataanana, pamilik nyalira sareng terang naon anu kedah dilakukeun, Archer tiasa dianggo sareng dianggo. Naha henteu? Tapi kuring henteu tiasa masihan dukungan kuring ka anu parantos disebatkeun, hapunten ... Tapi tong nelepon kuring algojo atanapi panyidik ​​ogé, punten.

  6.   Windousian cenahna

    Parangkat lunak gratis méré urang kabébasan (anu urang sadayana terang) tapi aya ogé anu ngamangpaatkeun parangkat lunak gratis pikeun ngalakukeun naon anu aranjeunna pikahoyong bari henteu diperhatoskeun ku anu sanés. Teras parangkat lunak libertine nembongan, produk anu ngalumpuhkeun proyék teras ngancurkeunana. Kadang pangaruhna matak bencana sahingga ngarusak proyek pihak katilu.
    Tapi aya proyek anu rapih sareng éfisién anu ngaguar sumber terbuka. Numutkeun kuring, proyék-proyék ieu ngagaduhan saurang atanapi langkung pamimpin anu nyalurkeun padamelan masarakat. Proyék tanpa pamimpin nyaéta hayam tanpa sirah (sareng urang sadayana terang naon anu kajantenan ka hayam éta).

    1.    nano cenahna

      +1 éta sababna Mint lancar pisan, sabab Clem terang kumaha ngawujudkeun ideu na, ngarahkeun sareng ngupingkeun sakaligus.

  7.   Mariano cenahna

    Pisan pikaresepeun proposal panulis urang. Abdi tiasa nyarios yén anjeun parantos nyerat ku cara anu hampir ideal masalah anu disanghareupan ku perangkat lunak gratis.

    Fragméntasi, anu seueur pangguna tingali salaku hal anu saé, mangrupikeun masalah. Seueur proyek anu saé ningali cahaya panonpoe sareng teu lami kalaparan. Katerangan anu ditepikeun pikeun ieu nyaéta, upami henteu ngahudangkeun minat ti masarakat, proyek na henteu aya gunana. Sigana mah éta jawaban goréng.

    Seueur proyek anu saé tetep teu aya, atanapi anu kamajuan sedih pisan kusabab kurangna dukungan sareng panyaluran salah sahiji upaya masarakat.

    Solusina henteu saderhana, tapi jawaban pikeun masalah ieu nyaéta parangkat lunak gratis tungtungna jaya atanapi binasa, dihargaan salaku utopia.

  8.   Jose cenahna

    Linux sacara alami kabébasan. Éta masihan anjeun pakakas sareng ngajantenkeun gampang pikeun anjeun milari dimana sareng dimana anu anjeun pikahoyong. Tapi hal anu sanés nyaéta proyék konkrit, dimana anjeun kedah museurkeun perhatian dumasar kana tujuan anu parantos ditangtukeun. Di dieu kami ngan ukur ngahasilkeun hasil nalika masing-masing pamilon jelas ngeunaan atributna (sareng anu sanés) dina proyék éta, diperyogikeun pikeun ngirangan gangguan luar tanpa hartos ieu ngawatesan kabébasan saha waé.

  9.   Jose cenahna

    Di Linux anjeun sapertos anjing tanpa ranté. Kalayan Microsoft sareng Apple, anjing tiasa leres-leres dirawat, tapi éta tetep dina ranté.

    Kuring ngamimitian dina Linux berkat Ubuntu, nyaéta nyaéta, dina waktos ayeuna nalika Linux Ubuntu lirén janten hal anu teu tiasa dijelaskeun sareng rumit pikeun kuring. Dinten ayeuna kuring henteu ngagaduhan kaweruh anu hébat anu aranjeunna nyarios yén pangguna Linux kedah ngagaduhan. Kuring ngan saukur adaptasi nganggo Linux sareng pikeun méréskeun masalah anu panginten timbul. Sanés langkung henteu ogé kirang ti dina Windows, ngan éta ... boh éta méréskeunana atanapi kuring ngaco.

  10.   monyét cenahna

    Tinjauan tulisan Tina, sareng marios kuring, kuring nganggo gnu / linux sabab kuring langkung terang kumaha jalanna anu kuring anggo dina sistem operasi, kusabab kuring resep (sanaos anjeun tiasa kulawu héjo nalika kaayaan henteu hasil), tapi di luhur sadayana kusabab kuring resep perasaan komunitas: yén upami anjeun milarian anjeun bakal ngagaduhan waleran, sareng seueur deui upami aya perjalanan sareng jalmi sanés kanggo méréskeun hiji hal, atanapi mikir ngeunaan hiji proyek. Éta ngadorong solidaritas, duduluran (kadang persaingan, ngan upami anjeun dipandu ku kabodoan meritokrasi sareng elitisme anu aya di sababaraha komunitas), sareng leres ... pikeun kuring penting alat-alatna bébas, sareng ngan ukur alesan mayar bakal pikeun pangrojong anu ngandung parangkat lunak éta, atanapi upami pamekar naroskeun sumbangan sakalian bakal diteruskeun, atanapi upami anjeunna dagang padamelna kalayan biaya murah pikeun tujuan sosial, TEU komérsial. Sanaos 4 kabébasan ngagaduhan gagasan ngeunaan perdagangan sareng skéma bisnis (Stallman sanés guru Zen, anjeunna resep artos, hiji-hijina hal anu dikritikna naha aya anu gratis atanapi henteu, anu sakapeung beurat), kuring henteu ningali ku cara éta, pikeun gnu / linux éta milik jalma damel, sanés perusahaan, sareng éta sababna seueur ide bisnis asup ka naraka, sabab aya seueur pangguna (anu henteu kanyahoan seueur) henteu ngalih sareng logika konsumeris . Kuring satuju yén beuki seueur yayasan, koperasi tenaga kerja sareng ékonomi sosial muncul di sakitar parangkat lunak gratis, tibatan monopoli sababaraha. GNU / linux nyaéta kumaha internét pernahna: surga kabébasan, atanapi sakumaha ceuk sabagian, dina milarian. Filsafat perangkat lunak gratis henteu nyerang milik pribadi, sareng kuring pikir kuduna. Tapi hei, éta pandangan kuring ngeunaan hal éta, sareng kuring ngahargaan pendapat anu sanés.

  11.   ditangtoskeun cenahna

    Amin!

  12.   KZKG ^ Gaara cenahna

    Sanaos kuring henteu resep kecap anu bakal kuring ucapkeun ayeuna, tanpa ragu éta mangrupikeun bebeneran ... «naon anu anjeun parantos nyerat, parantos ngajantenkeun kuring ngeunteung ngeunaan sagala rupa hal »

    Kuring ngédit tulisan sareng nempatkeun kana katégori «Disarankeun», éta paling henteu pantes erves

    Anjeunna lasut maca anjeun, tulisan anjeun mangrupikeun anu pangsaéna pikeun kami 😀

    Ngeunaan postingan éta, kuring ngabagi sababaraha poin anjeun. Misalna ... upami kuring ngémutan yén parangkat lunak X saé, cemerlang, upami hargana $ 15 sareng kuring ngémutan éta hargana, tanpa diragukeun kuring mayar éta pikeun nganggo parangkat lunak ieu. Ayeuna, sacara ékonomis kuring henteu tiasa (percanten atanapi henteu ...) mangrupikeun hal anu sanés, nyaéta, upami kuring tiasa mayar éta. Entong teuing mikir: «tapi kumaha jelema edan ieu tiasa ditagihkeun pikeun parangkat lunak éta ... upami éta parangkat lunak pikeun linux, anjeunna gélo gggrr"atanapi sapertos kitu.

    Ngeunaan tetep aya dina gelut Gnome VS KDE sareng hal-hal sapertos kitu, alesan naha sababaraha kali kuring ilubiung (atanapi percanten) kana ieu saderhana. Upami kuring maca pendapat pangguna X sareng ningali éta henteu obyéktif, sapertos: «archlinux sampah, abdi henteu nganggona tapi sampah na, ubuntu anu pangsaéna»Atanapi«debian sanés anu sanés ogé, anu pangpentingna nyaéta ubuntu sabab éta anu paling seueur pangguna"Atanapi sapertos kitu ... percanten ka abdi, kuring tiasa nyobian tapi kuring moal tiasa cicing tanpa koméntar. Masalah kuring sanés nganggo distro (dina 99% kasus), tapi pikeun pangguna. Abdi masihan anjeun conto, elav sareng kuring pribadi terang pangembang resmi Debian sareng pejabat Ubuntu ogé, jalma ieu nganggo Ubuntu ... saur anjeun elav Atanapi naha kuring ngritik anjeunna pikeun nganggo Ubuntu? Hayu, henteu ngabodor. naha henteu? Nya, sabab anjeunna jalma anu calakan pisan, SANGAT calakan, anjeunna terang kumaha janten obyektif sareng kaputusan na bakal dilakukeun ku élmu seueur distro anu sanés, anu ku kuring dicobian nyaéta anjeunna nganggo Ubuntu kusabab anjeunna hoyong, sanés kusabab tina kabodoan distros séjén.

    Ringkesanana …
    Kuring nyempad pangguna anu nyarios yén produk X (naha éta distro, lingkungan, sareng sajabana) langkung saé tibatan anu sanés atanapi sésana, nalika aranjeunna henteu terang yén anu sanés atanapi éta istirahat sacara jero.

    Salam sareng saleresna, postingan LUCU 😀

    PS: naha anjeun parantos maca anu ieu? https://blog.desdelinux.net/todo-en-gnulinux-tiene-que-ser-gratis/

  13.   diazepam cenahna

    Anu matak nyaéta ngobrol ngeunaan GNU / Linux, tapi sanés dina hal kabébasan, tapi sanésna (kuring henteu hoyong nyarios perbudakan, tapi sapertos kitu)

    1.    diazepam cenahna

      Abdi parantos terang kecapna: kagumantungan

  14.   auroszx cenahna

    Tulisan anu saé, sapertos sésana anu parantos anjeun laksanakeun 🙂 Tina naon anu kuring tingali, kuring salah sahiji anu henteu nuturkeun parangkat lunak gratis, kuring salawasna ngagaduhan hiji atanapi anu sanés, kumargi saleresna mah kuring ngan ukur nganggo GNU / Linux sabab kuring mendakan éta pikaresepeun, béda, langkung seueur yén hobi parantos janten gaya hirup kuring. Sering pisan kuring balik deui ka Windows, kuring sono ka Linux, sabab ngan Windows (kuring henteu resep nganggo $ di tungtungna), éta henteu raoseun sami. Kuring henteu resep ngritik OS, sabab kuring terang yén unggal jalma ngagaduhan hak pikeun nganggo naon anu aranjeunna pikahoyong.

    Abdi ngan ukur kedah dianggo, henteu hoyong éta ngan ukur ngagaduhan bungkusan gratis, kuring hoyong janten gancang, tapi tetep éndah. Kuring ngan ukur mendakan di dieu, kuring tiasa gaduh anu gancang atanapi geulis sakumaha anu kuring pikahoyong.

    Kusabab kitu, saha waé anu ngagunakeun program / lingkungan anu diperyogikeun, sabab éta anu dimungkinkeun pikeun alternatipna. Upami urang sadayana sami, dunya bakal pikaboseneun pisan.

    Kuring henteu nyalahkeun "The Archer" pikeun hoyong uih deui ka Windows, kuring moal ngritik anjeunna, upami anjeunna ngan ukur henteu betah, sanaos usaha anjeunna nyobian, teu aya jalan anu sanés.

    Salam, sareng kuring ngulang deui, artikel anu luar biasa Tina! Anjeun katingali sapertos pujangga (? XD

  15.   ubuntero cenahna

    Abdi badé nyerat koméntar ieu nyobian katingali gélo 😛

    Kuring kantos maca waktos anu lami yén daya tarik Linux mangrupikeun tantangan inteléktual anu kanyataan sadidinten ngadamel "x" fungsi dina Linux (sapertos ngadamel port / narik port HDMI), kinerja sareng fungsionalitas anu tangtu anu urang ngaleungitkeun OS anu sanés ngan ukur tambah.

    Manusa (sareng ieu mangrupikeun bagian anu hurung aneh) urang condong berinteraksi di masarakat tibatan ku alam kusabab kabutuhan pikeun henteu ngaraos nyalira (éta bebeneran, teu aya anu hoyong nyalira, teu aya ....), Kanyataan gelut sareng jalma sanés sareng hoyong maksakeun penganiayaan urang ngalibatkeun urang dina latihan anu ngajantenkeun urang karaos "bagian tina mékanisme", naékkeun ego urang sareng masihan kami kanyamanan.

    Kuring salawasna kagum kumaha komunitas bébas ngahasilkeun garpu aplikasi "x" anu takdirna maot, henteu aya anu maksa, aranjeunna ngalakukeun éta sacara alami sareng kuring ogé ningali kumaha aranjeunna henteu satuju kana detil "x" anu henteu penting, saatos ngahontal pamekaran proyék.

    Tapi tungtungna, jalma-jalma anu ngungkulan halangan ieu henteu ngan ukur tumuh salaku élmuwan komputer (atanapi judul naon waé anu aranjeunna badé dipasihkeun), tapi ogé tumuh dina kaayaan aranjeunna salaku bagian manusa dina komunitas.

    Dina waktos éta masalah, kuring émut yén Linus torvald nyarios yén anjeunna ngan ukur damel ku mail, teu aya jalma ka jalma, sabab upami éta henteu bakal jalan saé. 😉 meureun urang kedah balik deui ka éta! hehehe salam!

    1.    kawani cenahna

      Manusa (sareng ieu mangrupikeun bagian anu katingalina anéh) urang condong berinteraksi di masarakat tibatan ku alam kusabab kabutuhan pikeun henteu ngaraos nyalira (éta kaleresan, teu aya anu hoyong nyalira, teu aya….)

      Éror, leres

  16.   Raxije cenahna

    Pikeun kuring masalah parangkat lunak gratis dimimitian nalika labél némbongan. Daripada gaduh sistem operasi anu disebat Linux, aya seueur anu ngalakukeun hal anu sami. Daripada gaduh aplikasi anu disebut "ngan ukur parangkat lunak pikeun ngupingkeun musik" aya Clementine, Banshee, Rithmbox, jst. Sarua sareng sadaya program, lingkungan sareng distro. Kasus ilustrasi nyaéta Mint. Daripada nyiptakeun aplikasi atanapi téma anu tampilan Ubuntu dirobih, diputuskeun pikeun nyiptakeun distro 99% anu sami sareng lingkungan desktop anu sanés sareng warna anu sanés dina penampilan.
    Linux ngagaduhan dua jalur: naha éta terus fragment atanapi janten ngahijikeun. Fragméntasi hartosna langkung seueur diskusi, kirang ngembangkeun aplikasi (sabab bakal aya kelompok pangembang anu nyiptakeun aplikasi anu sami) sareng pangsaeutikna pangguna Linux anu énggal, anu bakal sieun ku seueur pisan kekacoan. Dina ahir poé, éta bakal goréng pikeun Linux.
    Di sisi anu sanésna, kuring ngalawan jalma anu mikir yén ku ngagunakeun Windows atanapi Mac OS jalma kaleungitan kabébasan sareng janten klon tanpa mandiri. Aranjeunna ogé nyandak pilihan. Dina dunya ieu ogé aya jalma anu henteu ngagaduhan rasa anu sami diantara aranjeunna, sareng tiasa ngawujudkeun bédana bari henteu kedah nganggo sistem operasi anu sanés. Éta mangrupikeun hal anu urang kedah tumut kana akun.

  17.   JOEL ESPINOSA cenahna

    Muhun Buueeee…. !!! Anyar pikeun Linux, éta sigana cara anu saé pikeun diajar tina hal anu kuring henteu terang, ningali yén jalma-jalma anu ningali naon anu kuring tingali dina laptop kuring langkung pinter tibatan kuring, tapi kuring masih henteu ngartos kumaha aranjeunna tiasa sibuk ningali. pikeun henteu sampurna distribusi anu sanés, (upami nyobian ngabantosan ningkatkeun éta), tibatan émut sareng alihan diri anjeun kana filsafat asli ieu ...! jantenkeun anu bénten ... GRATIS teu kedah GRATIS, kabébasan ngagaduhan harga… .tapi éta moal tiasa dugi ka BILL sareng saur Sahabatna ... Kuring satuju sareng paket dasar, tapi ogé yén kauntungan khusus kedah aya usaha ékonomi na ... ES KANGGO ANJEUN ANU GRATIS DATANG KUMAHA ANJEUN, tapi anjeun ogé bébas naek kana angkutan anu anjeun pikahoyong atanapi jalan-jalan…. mayar (gratis) atanapi Gratis (gratis)… ..Que Queres Vos?

  18.   rafacbf cenahna

    Kuring nembé maca tulisan anu diindéksna ti dieu, kuring ngungkulan juru téar, urang ngagaduhan komunitas anu henteu dianggo diantara opat pangguna GNU / Linux, kusabab hubungan kuring sareng anjeunna kuring ngan ukur tiasa nyarios saé, anjeunna mangrupikeun jalma anu hébat anu sok di mariem suku ngabantuan sadayana.

    Kuring henteu ningali sacara extrapolating hiji tulisan na, tanpa niténan sadayana anu anjeunna parantos nyumbang dina blog anu sami, ngan kusabab kuring henteu satuju sareng pendapatna.

    Hayu urang janten peradaban, urang tiasa masihan pendapat, tapi ngahargaan batur sareng ideu na. Teatcher nyarios seueur hal, teu aya q

    Tangtosna, ieu ngan ukur pendapat kuring, upami anjeun henteu resep, leuleumpangan, tapi anjeun henteu kedah nyigeung kuring kusabab ngagaduhan pendapat anu béda, éta diktator.

  19.   rafacbf cenahna

    Wah, kuring ngirim tanpa bérés nyerat.

    Nya, éta ogé henteu penting.

    Salam.

    PS- Carana nyaéta nyebarkeun perangkat lunak gratis, henteu ngalawan di antara para pangguna.

  20.   Carlos cenahna

    Nya, naon anu kuring tingali dina posisi The Archer nyaéta jalma anu parantos éléh ku kabébasan. Kanggo catetan, kuring nyarios ieu kalayan hormat sareng tanpa niat nyigeung.

    Saha deui atanapi anu kirang, urang sadayana parantos ngaraos prustasi sapertos nyandak kaputusan di antara seueur jinis di dunya Linux. Sababaraha kali éta tiasa kajantenan yén aya anu rumaos kaleungitan, kalimpudan ku kabébasan total pilihan.

    Bayangkeun anak di toko kacang jelly panggedéna sareng paling rupa-rupa di dunya. Naon anu bakal kajadian upami urang nyarios "Pilih ngan ukur hiji gummy, naon waé anu anjeun pikahoyong, sareng éta bakal milik anjeun"? Éta panginten langkung lami pikeun milih éta tibatan tuang engké. Ieu anu kajantenan pikeun urang distrohoppers (urang sadayana parantos ucul-ucul ti hiji distro ka anu sanésna, sahenteuna sakedik waktos), urang milarian distro anu sampurna, sareng urang bosen milarian. Kami milarian sareng milarian, tapi tungtungna kami tinggal ku anu kami. Sareng urang bakal sok ngapung tukangeun ceuli: naha bakal aya distro anu ngalayanan kuring langkung saé tibatan anu kuring anggo ayeuna?

    Hal anu sami tiasa dilarapkeun ka lingkungan desktop.

    Perlu dibédakeun upami parantos bosen kana Linux, atanapi upami ngan saukur bosen nyandak kaputusan, milih, nalungtik, nguji. Upami Linux tétéla henteu janten masalah, solusina gampang: Simpen naon anu anjeun gaduh. Entong nalungtik sakedap. Tetep raoseun dugi ka kéngingkeun deui kakuatan atanapi hoyong tetep nyobian.

    Abdi parantos lami nganggo Xubuntu 11.04 nyalira sareng kuring kedah nyarios henteu kunanaon, tapi urang sadayana terang éta sanés anu pangsaéna. Kuring gaduh kahoyong anu pikareueuseun pikeun nyobaan distro anyar, ngahaturanan waktos, diajar Arch tina basa, sareng seueur deui hal ... Tapi kumargi kuring dina ujian teras-terasan sareng kuring henteu tiasa ngahaturkeun seueur waktos pikeun luang, kuring wareg. Éta dianggo pikeun kuring sareng éta ogé dianggo pikeun kuring. Bisa leuwih hadé, bisa ngaoptimalkeun kinerja. Tapi éta ngalaksanakeun jasa anu kuring peryogikeun, sareng éta saé kanggo kuring.

    Sateuacan angkat ka Mac atanapi Windows, kuring langkung milih pikeun milih distro mayoritas (ku sabab éta bantosan dina forum) sareng henteu naroskeun pilihan kuring, tapi pikeun nyobaan adaptasi sadayana pikeun kabutuhan kuring. Pamustunganana, éta anu dilakukeun ku jalma-jalma anu leres-leres henteu ngagaduhan pilihan: adaptasi Mac atanapi Windows na (upami mungkin) kana kabutuhanana.

    Kuring henteu terang naha jalma-jalma bakal satuju sareng ieu.

    Hiji salam.

  21.   Maxwell cenahna

    Saatos maca Éntri aslina Archer, sareng ayeuna téks Tina, kuring ngan ukur nyarios yén fragméntasi bakal tetep aya naha urang resep atanapi henteu. Kitu ogé anu disebatkeun ku jalma, masing-masing gaduh cara nyalira pikeun ngalakukeun hal, maka dumasarkeun seueur teuing parangkat lunak di repositori, masing-masing béda. Sistem ieu jauh pisan. Saur kuring mah kreativitas atanapi kabébasan diwatesan ku ngagaduhan pilihan anu béda pikeun hal anu sami; Sabalikna, sigana mah cara anu langkung saé pikeun kéngingkeun tanggapan sareng ningkatkeun dinten demi dinten, dina waktos anu matak pusing dina tingkatan anu teras-terasan. Meureun éta anu disebut seleksi.

    "Perang suci" bakal aya di dinya ogé, éta ngajantenkeun urang ningali klasik Gnome vs KDE, Ubuntu vs Debian, Vim vs Emacs. Maca koméntar ti sababaraha taun ka pengker sareng maca sababaraha anu énggal, anjeun bakal mendakan hal anu sami. Hadé pikeun ngalangkungan aranjeunna.

    Sedengkeun pikeun pangguna sareng pamayaran kanggo distribusi, kusabab ti mimiti teu aya anu tiasa maksa aranjeunna mayar hal anu aranjeunna henteu hoyong mayar; sanaos anjeun leres-leres ningali kurangna pangrojongna dina sababaraha proyék anu stagnan, sareng di sisi sanésna aranjeunna ngan ukur milari nungtut sareng ngaku fungsionalitas. A éra nyata yén parangkat lunak anu fungsina sareng umur panjang sapertos éta dikutuk pikeun dilalanyahan kusabab kurangna dukungan ti masarakatna.

    Saur kuring anu pangsaéna nyaéta henteu "janten gairah" ngeunaan masalah ieu, total, tungtungna sadayana bakal teras-terasan nganggo sareng ngalakukeun anu dipikahoyong. Sareng aranjeunna aya dina hakna, saderhana éta.

    Salam.

  22.   Alba cenahna

    Kuring ngamimitian ngagunakeun Linux dina bulan April 2008, nalika Ubuntu ngaluarkeun Hardy Heron, apenitas apenitas, sadayana kumargi Vista ngan ukur henteu damel sareng ngabobol kuring sareng layar biru maot. Éta ngeunaan "naha anjeun diajar nganggo hal ieu, atanapi anjeun diajar" sareng éta diajar deui hal-hal anu kuring biasa anggo dina jandéla, tapi ku paduli gratis na. Saprak harita kuring henteu kéngingkeun Linux, kusabab alesan sanésna nyaéta biaya perizinan, bapak kuring ngan ukur ningali kuring awon nalika dinten kami disangka badé mésér disk aslina antivirus sareng ngancam henteu masihan kuring langkung artos artos kanggo program LOL. .. Alesan anu saé deui pikeun dina Linux. Sareng hiji dinten kuring henteu terang kumaha, tapi di 2009 kuring terang Linux Mint, kalayan janji bakal langkung ngonpigurasi tibatan Ubuntu, anu leres dina waktos éta, tapi sateuacan éta kuring méakkeun uji coba beuki seueur distro, dugi ka kuring mutuskeun yén produk Mint nyugemakeun kabutuhan kuring.

    Naon ari carita kuring? Kuring ningali éta, sanaos kabébasan mangrupikeun istilah anu teu jelas salaku alus sareng jahat, éta mangrupikeun hal anu diperyogikeun. Mungkin kusabab kaputusan éta The Archer bakal kaleungitan kasempetan, sanés sistem anu saé, tapi pendak sareng jalma-jalma hébat, anjeunna parantos ngorbankeun upaya na pikeun ngamajukeun parangkat lunak gratis pikeun mayaran lisénsi atanapi rengat naon anu anjeunna anggo ... Saha anu terang, éta éta kaputusan na bebas pikeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong. Kuring satuju yén sanaos pangguna dibagi antara seueur distro anu kaluar, kami ngagaduhan kabutuhan anu béda sareng panggunaan unggal tim anu unik, sareng dimana ayana hartos leres tina kabébasan, nganggo anu cocog sareng kami.

    Sanaos, idéalna nyaéta pikeun Linux pikeun ngahijikeun ... henteu bakal tumiba kana kasalahan kakuatan pribadi na? Naha urang moal maéhan seueur usulan anu saé, yén sanaos aranjeunna ngalakukeun hal anu sami dina x, yoz distro henteu sadayana bakal bagja? Éta kajantenan ku hal-hal swasta ... Aranjeunna nempatkeun naon-naon ka anjeun sareng anjeun milari program anu sanés anu sami, tapi anu anjeun resep sareng éta ...

    Pikeun kuring mah sesah milih sisi, upami éta lumayan pikeun kuring, aranjeunna henteu maksa kuring mayar biaya anu tinggi sareng kawilang gampang, éta wilujeng sumping.

  23.   Carlos-Xfce cenahna

    Wilujeng, Tina. Kumaha alusna pikeun maca anjeun deui! Abdi kangen anjeun. Mudah-mudahan anjeun teras-terasan nyerat dina Ti Linux. Salam.

  24.   tavo cenahna

    Kuring ngarti naon anu anjeun carioskeun, tapi sigana kuring yén réfléksi éta tiasa diperpanjang pikeun tingkah laku manusa sacara umum sareng ngambah langkung saé kalayan kamajuan téknologi sareng komunikasi; sabalikna urang beuki terasing.
    Kami meureun dina tahap transisi sareng éta ngan ukur ngeunaan adaptasi kana parobihan, kuring ngarepkeun yén éta bakal kajadian, tapi optimism kuring kadang-kadang luntur nalika kuring ningali yén di generasi anyar masalah beuki parah, prakték teu sabar sareng diskriminasi mangrupakeun konstanta dina naékna.
    Kuring ogé maca sadayana koméntar, seueur anu narik pisan, tapi khususna kuring lirén dina alinea komentar @ Wolf ieu:

    Kuring henteu satuju sareng anjeun dina paniléyan ieu. Kuring yakin anu tibalik, kuring pikir yén individualitas kedah dikorbankeun dina ngudag barang koléktif.

    1.    tavo cenahna

      Hapunten, paragrap anu kuring sebatkeun kieu:
      tapi kamanunggalan sareng kohési, sawaktu-waktu, meryogikeun pangorbanan individualitas, masalah anu langkung tiheula pikeun kuring.

      1.    ajag cenahna

        Éta mangrupikeun dua sudut pandang anu sah. Kuring resep saeutik masarakat terpusat dimana individu éta, sanaos nurut kana kode umum sareng ngahargaan batur, tiasa ngalakukeun sareng ngabatalkeun kahoyongna - sajauh mungkin, tangtosna. Kuring teu resep nagara sentralis, ogé kuring henteu resep masarakat anu béda-béda ideu jelas ditolak.

        Teu aya anu nolak yén perlu nyumbang kana kahadéan koléktif, tapi dimana éta koléktif saé? Ati-ati, persatuan sareng kahadéan koléktif mangrupikeun hal anu bénten pisan. Sejarah kamanusaan nyarioskeun ngeunaan kamanunggalan pikeun ngayakeun suci, perang ékonomi atanapi sagala rupa kaambek, sareng sanés ningkatkeun kaayaan lapar, keok ku kakuatan. Bahkan aya persatuan dina pasipitas, jahat hébat dina waktos urang.

        Kusabab kitu kuring leuwih milih individualisme hormat tibatan persatuan pikeun "jahat umum", nyaéta naon anu dilakukeun dina jaman ayeuna. Upami teu kitu, kuring bakal janten anu pangpayunna ngorbankeun diri pikeun kahadéan anu langkung ageung, tapi saatos mangtaun-taun panitén sareng refleksi, kuring yakin pisan yén manusa sanggup hal sapertos kitu.

        Sambutan :).

  25.   kawani cenahna

    Tapi anu paling parah, bahkan pangguna Linux nyalira gaduh bédana.

    Kasalahan, pangguna anu ngagaduhan bébédaan nyaéta ubunto, aranjeunna anu ngalungkeun kotana ka distro anu sanés sareng ngahina pangguna na.

    Anu sanésna henteu

  26.   Hugo cenahna

    Jigana konsep na libertad y kado aranjeunna lieur sering teuing, anu duka nyalahkeun seueur ngeunaan intisari perangkat lunak gratis.

    Hayu aya anu gaduh mamang: kabebasan Éta ngagaduhan harga. Sababaraha pangembang dibayar kanggo ngadamel parangkat lunak gratis, anu sanés nanggung biayana ku sumberdaya nyalira, sareng anu sanés milarian dana ngalangkungan sumbangan atanapi jasa, tapi biayana nyata, sanaos ngan ukur dina hal waktos sareng usaha anu diséépkeun.

    Seueur pangguna parangkat lunak komérsial (umumna proprietariat) mimiti nganggo perangkat lunak gratis ku ilusi yén aranjeunna bakal salawasna mendakan jawaban pikeun sadaya kabutuhan anu aranjeunna peryogikeun gratis, anu henteu kedah leres. Nanging, anu sumping kana perangkat lunak gratis kalayan sikap diajar, ékspérimén, sareng kauntungan tina akumulasi elmu moal kuciwa.

    Saban dinten aya langkung seueur pangguna anu nganggo Linux, FreeBSD sareng sistem operasi gratis sanésna kusabab kualitas sareng reliabilitas anu diraihna, tapi saeutik anu sadar yén kualitas ieu mangrupikeun produk sampingan tina kabébasan anu ngamungkinkeun ngagunakeun sareng diajar aplikasi anu dikembangkeun ku anu sanés sareng ngalereskeun. jeung karya turunan. Parangkat lunak gratis numutkeun kuring ngamajukeun persaingan anu séhat, sabab éta ngamungkinkeun pikeun kalibet sareng janten bagian tina paningkatan aplikasi, atanapi nyandak kode anu tos aya, garpu sareng ngadamel aplikasi alternatif anu tiasa langkung saé ti anu aslina sareng akhirna tiasa ngagentoskeunana. , jsb.

    Pasti sababaraha bakal mikir yén dina dunya parangkat lunak proprietari persaingan anu langkung kuat, sareng éta masih leres, tapi éta kajantenan dina hal ieu anu meunang henteu salawasna ngalakukeun éta ku nyayogikeun produk anu langkung saé, kusabab aya seueur faktor di ulin, anu henteu salawasna bersih.

    Pikeun masihan ngan hiji conto:

    Sababaraha bakal émut Windows NT 4, "granddaddy" Windows XP. Microsoft ngadamel versi Workstation sareng versi Server. Sababaraha layanan teu tiasa dipasang dina versi Workstation (watesan anu dihaja), sareng bédana harga antara dua vérsi éta henteu jelas. Microsoft nyatakeun yén ieu kusabab versi Server dioptimalkeun khusus, dugi ka pangguna ngalaksanakeun perbandingan byte-by-byte tina dua sistem sareng mendakan yén hiji-hijina "optimasi" nyaéta éntri pendaptaran saderhana. Microsoft bajoang pikeun nolak kanyataan dugi pangguna nyebarkeun aplikasi anu sacara épéktip ngamungkinkeun pikeun ngarobih vérsi Workstation ka Server tanpa biaya. Sadaya artos anu dibayar perusahaan kanggo sistem ieu anu disangka dioptimalkeun henteu dianggo pikeun ngahasilkeun paningkatan téknologi, tapi utamina pikeun ningkatkeun saku sababaraha. Kalayan kecap séjén, aranjeunna ditipu.

    Ayeuna hayu urang kontraskeun pendekatan ieu sareng pfSense (sebaran gratis sareng terbuka pikeun dijantenkeun firewall): pfSense ngamungkinkeun para penggunana nawiskeun jarah kanggo fungsionalitas anu aranjeunna pikahoyong, tapi éta henteu acan aya. Upami anu sanés nganggap fungsionalitas sapertos kitu pikaresepeun, aranjeunna nyumbang kana jarah, sareng sajabina dugi ka jarah ngahontal jumlah anu cekap raos. Tungtungna salah sahiji atanapi langkung programer ngembangkeun fungsionalitasna sareng nyandak barang rampasan, dikurangan perséntase alit anu diperyogikeun ku proyék pikeun ngajaga diri. Pamustunganana, fungsina biasana diwangun kana pfSense versi salajengna pikeun manpaat (gratis) batur. Hasilna? Sadayana ngéléhkeun, dina cara jujur.

    Gawe di pusat panilitian sosial parantos ngajarkeun kuring pikeun henteu percanten teuing kana survey, sabab hasilna gumantung pisan kana cara aranjeunna disiapkeun sareng khususna kana sampel populasi anu dilakukeun.

    Sababaraha urang cicing di nagara-nagara miskin sareng henteu gaduh cekap artos kanggo mayar parangkat lunak, tapi upami urang kéngingkeun pendapatan, saur $ 15 sajam, seueur urang panginten bakal daék nyumbangkeun artos kanggo sponsor proyék perangkat lunak gratis anu kapentingan urang. Ieu kumaha sababaraha proyék anu pikaresepeun sareng suksés dijaga, sapertos Linux Mint, salaku conto.

    Pikeun kuring keragaman perangkat lunak gratis mangrupikeun kautamaan tibatan cacat. Ku jalan kitu, kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi ironis pikeun kuring yén sababaraha pangguna Windows ngaku yén keragaman distribusi mangrupikeun kalemahan utama Linux, tapi aranjeunna henteu ngangluh ngeunaan rupa-rupa anu ageung sareng dispersi (nyaéta , éta henteu terpusat) tina aplikasi anu aya pikeun Windows.

    Balik deui kana topik: diskusi antara para pendukung hiji atanapi proyék bébas anu sanés tiasa leres-leres ban upami urang niténanana tanpa pamahaman. Di sisi anu sanésna, kuring mendakan aranjeunna pikaresepeun pisan, sabab dina usum panas diskusi hiji bebeneran biasana dileupaskeun yén dina kaayaan sanés bakal ditangtayungan. Upami urang tiasa teu malire rasa hoream sareng subyektivitas, sareng ngan ukur nyandak unsur-unsur obyektif anu dikritik sareng réspon obyektif anu dikritik ku kritik-kritik ieu, umumna tiasa kéngingkeun ide anu hadé ngeunaan kaunggulan sareng kalemahan proyék anu béda-béda.

    Di sisi anu sanésna, jelas yén anu nyiptakeun proyék paling berpengaruh nalika mutuskeun arah anu bakal dilakukeun ku proyék, tapi upami parangkat lunak gratis ngagaduhan hal anu saé, éta upami arahna henteu resep ku jumlah anu cekap Kabetot sareng jalma rajin tiasa garpu kode sareng nyiptakeun proyek énggal anu nyandak arah anu dipikahoyong, sakumaha anu kajantenan sareng LibreOffice, kanggo nyandak conto anu kawilang terkenal.

    Janten sanaos kuring sadar yén padamelan parangkat lunak gratis tiasa langkung teratur (contona, saur kuring langkung seueur padamel anu kedah dilakukeun dina standar standar), kuring henteu nganggap yén hal-hal éta goréng pisan, sareng conto ieu nyaéta seuseueurna komputer super paling kuat di dunya nganggo sistem operasi gratis (sareng kedah diémutan yén dina kasus sapertos kitu artos sanés faktor anu pasti, sabab urang nyarioskeun perkawis perangkat keras anu hargana jutaan jutaan).

    Hapunten panjang koméntarna, tapi sigana masalah ieu penting.

    1.    elav <° Linux cenahna

      +1000000 ... sareng seueur deui nol ..

    2.    4ng3l cenahna

      Kuring ngalanggan unggal argumén anjeun, Hugo. Kuring parantos maca seueur pendapat di saluruh Internét sareng, percanten ka kuring, kuring masihan anjeun ngahargaan.

      A pelesir nyata maca anjeun, budak.

  27.   Suso cenahna

    Tulisan anu megah, kuring resep pisan.

    Pos anu munggaran ulah diterbitkeun ka kuring, punten, ku keyboard telepon ieu kuring nyerat email anu lepat.

    Hiji salam.

  28.   Ghermain cenahna

    Tulisan anu saé, tapi kuring henteu satuju kana naon anu dilakukeun ku réréncangan pikeun ninggali bendera anu kuring gelut pisan, nyaéta satuju sareng anu sanés sareng nyatakeun yén anjeunna gagal.
    Parangkat lunak gratis dipikahartos, sareng kuring ngan ukur dina Linux anu langkung teu aya di tempat teduh sareng retakan, trik serial, keygenes sareng tambalan pikeun nyingkahan auténtikasi, anu sacara mandiri kuring nganggap yén prakték ieu pikeun ngamajukeun "kajahatan". Nilai moral tiasa urang ngobrol ngeunaan kaamanan atanapi kajujuran upami kuring ngagaduhan program "bajakan" dina mesin kuring? Ayeuna kuring sanés insinyur sistem, kuring bahkan henteu diajar anu aya hubunganana sareng élmu komputer, bidang abdi kaséhatan, sareng kabeneran kuring mendakan Anggur pikeun ngajalankeun program-program anu dilakukeun pikeun W sareng anu kuring mayar. Abdi resep nalungtik, nalungtik, nguji, sareng percanten ka kuring yén upami kuring ngagaduhan ide kumaha ngadamel perangkat lunak, kuring bakal ngabantosan parangkat lunak gratis pikeun tuwuh; Tapi kumargi kuring teu tiasa nyumbangkeun ilmu, kuring masihan kontribusi ti sumberdaya kuring pikeun ngadukung padamel ieu anu teu mandiri.

  29.   argumen cenahna

    hirup bébas, maot ogé

  30.   fmonroy cenahna

    Parangkat lunak sareng kabébasan gratis henteu matak capé nalika anjeun terang kumaha ngagunakeunana tanpa panatisme. Dina waktos anu sanés kuring bakal ninggalkeun SL sabab éta langkung saé dina sababaraha aspek. Jalma anu hoyong nyobian seueur lingkungan sareng seueur distro janten bosen ngagunakeun éta, anu henteu ngahasilkeun pikeun dirina nyalira.