Hadron Collider ageung, didukung ku GNU / Linux

Kamari, élmuwan ti Organisasi Éropa pikeun Fisika Nuklir (CERN, pikeun akronimna dina basa Inggris) aranjeunna tabrakan dua sinar proton dina akselerator partikel dipasang di Jenéwa, ngarepkeun kéngingkeun jawaban kana seueur kanyahoan di jagad raya. Ieu, proyék fisika pangpentingna dina jaman-jaman ayeuna, Large Hadron Collider (LHC, Large Hadron Collider), hargana 10 milyar dolar sareng saluareun 20 taun diperyogikeun kanggo ngawangun éta sareng sumbangan ampir satengah astrofisika dunya, diperyogikeun bahan sanés pikeun ngagarap: Lisénsi / Linux Ubuntu.




CERN, organisasi anu ngurus proyék LHC, nganggo anu katelah Linux ilmiah, anu ngalir dina komputer ngalangkungan jaringan anu mangrupikeun kakuatan sakitar 100 CPU sareng sakitar 15 petabyte data per taun.

CERN sorangan gaduh sakedik pangalaman sareng GNU / Linux, sareng nyayogikeun dukungan anu kuat pikeun sebaran Scientific Linux, anu mangrupikeun vérsi anu dirékopulasi deui Red Hat Enterprise Linux, sami sareng CentOS.

Mertimbangkeun yén kakuatan LHC cekap pikeun ngancurkeun planet Bumi, nyiptakeun liang hideung dina rohangan luar angkasa, pikaresepeun pisan pikeun terang yén sababaraha potongan konci na jauh tina résiko ningali layar biru pati.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Joel alanis cenahna

    Aya guru, kuring hoyong anjeun terang kuring sakedik perkawis tabrakan HADRONES, upami liang hideung mangrupikeun konsentrasi massa dina rohangan anu tangtu (dimana teu aya rohangan atanapi éta angger), patarosan kuring nyaéta:
    1.- Sakumaha ageung liang hideungna bakal disababkeun dina waktos éta?
    2.- Sabaraha lami kanggo mekar ieu?
    3.- Naha bakal ningkatkeun ukuranana atanapi bakal padamelan na di jagad raya tetep?
    4.- Sakumaha seueur énergi éta bakal nyiptakeun nalika subpartikel tabrakan?
    5: _ Naha urang badé nyarioskeun babagian nuklir ku akselerasi, sareng nalika ngahontal laju masing-masing, aranjeunna tiasa nyababkeun musibah subatomik anu bakal ngakibatkeun akibat iklim?
    6.- Upami énergi diala tina tabrakan ieu, naha urang mangaruhan oksigén anu urang nghirup?

  2.   Lucas cenahna

    Dimana aranjeunna kéngingkeun yén "kakuatan" LHC cekap pikeun ngancurkeun planét ieu ?????

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Wah! Teu aya ideu ... patarosan anu saé. Aya pitulung dina Wikipedia?

  4.   Éduardo Lev cenahna

    Lubang hideung anu bakal diciptakeun ngagaduhan massa anu sami (sareng janten daya tarik gravitasi anu sami) tina partikel anu nyiptakeunana. Nyaéta, hal anu leutik, leutik pisan sahingga praktis moal mungkin dideteksi. Tabrakan hadron damel dina énergi anu jauh langkung luhur tibatan tabrakan neutron dina réaktor nuklir, sareng henteu nganggo unsur fissile, janten réaksi ranté nuklir ala bom henteu tiasa dilakukeun. Ideu LHC sanés kéngingkeun énergi, éta pikeun ngukur sareng niténan kumaha partikel subatomik dibagi dina kapadetan énergi anu sami sareng Big Bang.

  5.   DJ cenahna

    Warta ieu sanés anu énggal tapi aya hiji hal anu kuring henteu terang janten kuring badé ngawartosan anjeun yén disangka peretas lebet sareng ampir ngontrol mesin tapi untungna éta henteu kajantenan ti dinya, henteu langkung ti gelombang! ogé kuring henteu terang yén dina proyék éta aranjeunna nganggo Linux tapi hé ... Mudah-mudahan sareng Linux aman pisan sahingga teu aya kajadian naon-naon!

  6.   Ofelia Perez cenahna

    seuseueurna parangkat lunak kuring gratis, sareng berkat microsoft "sopan santun" (moro tanpa kendali), kuring langkung ti ngan saukur gering ka aranjeunna, kuring ngalih ka linux.