Google pikeun ngabiayaan pamekaran TheoARM: Ogg Theora pikeun alat sélulér

Upami kuring ka anjeun éta Google ngabantosan dana a Vérsi dioptimalkeun ARM tina codec video Theora, seueur meureun henteu paduli. Meureun lamun kuring bébéja anjeun rumor parantos nyebar yén Google bakal ngaleupaskeun VP8 sababaraha baseuh sorangan. Nanging, sacara umum, codec audio sareng video mangrupikeun conto klasik tina hal-hal anu teu aya anu paduli dugi ka aranjeunna ngeureunkeun damel.

Hayu urang nyebarkeun pidéo anu tiasa diputer dina alat naon waé

Éta ideu anu saé, tapi hésé pisan pikeun dihontal. Dugi ka ayeuna, teu aya metode standar pikeun nyebarkeun pidéo dina internét. Sababaraha situs nganggo Flash, tapi ieu ngabatesan pemirsa na pikeun anu gaduh pamuter Flash sareng plug-in anu dipasang, sahingga teu kaasup sadaya telepon sélulér komo alat sélulér anu sanés (Kuring mikirkeun produk Apple: iPod, iPad, sareng sajabana). Sababaraha nganggo pamaén tertanam anu dirancang di Java, tapi éta ngabatesan pemirsa na ka jalma anu ngagunakeun alat anu cukup kuat pikeun ngadékode audio sareng pidéo dina mesin virtual, sahingga ngaluarkeun sababaraha jalma anu nganggo laptop. Sababaraha ogé nganggo pamaén asli anu dipasang (sapertos Windows Media Player), anu ngirangan audiénna kana sistem operasi tunggal sareng sacara otomatis ngaluarkeun sadayana anu nganggo salah sahiji sistem operasi anu populér (BSD, Linux, Unix, OS X, jsb. ). Akhirna, situs sanésna ngan ukur nawiskeun pidéo na salaku tautan sareng ngantepkeun padamelan kotor ka pamuter pidéo anu dipasang ku pangunjung dina mesinna ... nyaéta upami aranjeunna cukup untung gaduhna, sareng upami pamuter éta ngadukung format pidéo éta.

Teu aya sahiji alternatif ieu anu caket kana tujuan "damel teu upaya" sareng teu saurang ogé sigana moal tiasa kapayunna. Resep atanapi henteu, raména alat anu béda kalayan aksés internét ngajantenkeun tugas ngahontal tujuan ieu langkung hésé.. Jauh sareng baheula, éta cekap pikeun parios yén pidéo kami tiasa diputer dina PC sareng Mac. Ayeuna urang gaduh Android, ChromeOS, iPhoneOSlinux, Maemo, Symbian sareng seueur batur. Henteu ngan éta, tapi ogé, urang kedah ngungkulan prosesor anu kakuatanna béda pisan, ti desktop dugi ka laptop, ngalangkungan netbook, PDA sareng telepon sélulér. Masalahna ngembang, henteu ngaleutikan.

Untungna urang gaduh warta alus berkat bubuka HTML 5. Versi HTML anyar ieu (basa dasar pikeun nulis halaman wéb) ngenalkeun tag pidéo.

Ieu bakal ngamungkinkeun désainer wéb nyiptakeun situsna ku netepkeun tampilan video ku cara anu baku. Kumaha panyungsi internét, masing-masing, ngalaksanakeun playback tina pidéo ieu mangrupikeun hal anu aranjeunna prihatin pisan - naha éta ngadékodasikeun pidéo nyalira atanapi nganggo pamaén tertanam atanapi éksternal, putusan akhir pikeun pangguna sareng ieu moal maksa panyipta kontén pikeun ngahususkeun turun pilihan sareng pilihan anu datang. Warta anu pangsaéna nyaéta yén dukungan pikeun ieu parantos sumping -Firefox, opera, Chrome y Safari Aranjeunna parantos nyayogikeun dukungan parsial kanggo HTML 5 sareng sésana panyungsi sigana bakal gancang teuing.

Masalah direngsekeun?

Nya, duka, henteu. Ngagaduhan cara pikeun ngirimkeun pidéo mangrupikeun awal anu saé, tapi format naon anu kedah dianggo tetep.. Teu aya anu nyumponan sadaya kabutuhan sareng karesep. Naha urang ngotéktak halaman wéb nganggo telepon sélulér kalayan layar alit? Atanapi netbook? PC desktop? Atanapi meureun TV HD anyar urang? Ukuran layar, laju sambungan internét sareng kakuatan prosésor mangaruhan pilihan. Dina cara nu sami sareng urang parantos ningali kumaha kualitas pidéo ningkat, tina VHS ka DVD sareng tina DVD ka BluRay, video dina wéb bakal langkung kualitas sareng langkung saé.

Téknologi anu aya (php, asp, javascript, jst.) Ngamungkinkeun nyiptakeun kustom tag video anu dianggo numutkeun panyungsi atanapi alat anu dianggo. Nanging, anu jelas nyaéta urang peryogi pangkalan anu tiasa dianggo, format kanggo istirahat upami sadayana gagal. Ieu henteu kedah janten format anu paling rumit, atanapi anu paling dimasyarakatkeun, éta henteu kedah janten format anu seuseueurna perusahaan kalibet. Sadaya anu diperyogikeun nyaéta janten gratis, dimana waé. Codec anu tiasa minuhan padamelan ieu nyaéta Téori Ogg, pérsi codec VP3 dileupaskeun ka umum ku On2 sababaraha taun ka pengker. Éta lakukeun sacara saé duanana nalika ngeunaan babandingan kualitas sareng komprési, sareng parantos dilakukeun kalayan terhormat dibandingkeun sareng sababaraha saingan anu langkung populér sapertos MPEG4, janten Ogg Theora langkung gampang dikodekeun. Karakteristik anu paling penting anu ngajantenkeunana menonjol ti para sainganna nyaéta kanyataan yén éta gratis. Kami henteu nyarios didieu ngan ukur gratis, tapi gratis. Spésifikasi aliran sareng kode sumber encoder sayogi pikeun diunduh umum sareng tiasa dianggo sacara bébas sareng dirobah ku saha waé. Teora didesain sareng dijaga sareng tujuan pikeun nyingkahan patén-patén "propriétik". Teu aya codec anu tiasa caket sareng Theora dina titik ieu: di euweuh royalti.

Janten naon anu leungit?

Panyusutan pidéo nyaéta prosésor anu intensif. Dina raraga minuhan impian pikeun berpungsi dina unggal alat, peryogi usaha anu matak nyeri. Kompléksitas Theora sacara signifikan kirang dibanding pesaing na; codecs sanésna sering meryogikeun perangkat keras khusus pikeun ngahontal tujuan, tapi kalayan pangembangan anu ati-ati Theora tiasa dianggo tanpa ieu diperyogikeun. Nyatana, dina desktop sareng laptop dekoding real-time tiasa dikelola ku pamuter Java anu dipasang (sapertos anu alus pisan dicangcang), ngamungkinkeun puterkeun pidéo dina panyungsi anu henteu acan ngadukung tag pidéo HTML 5. Pikeun jumlah PDA anu ningkat, telepon, netbook, PC tablet ieu sanés pilihan. Daripada gaduh prosesor anu kuat, alat-alat ieu didesain nganggo prosesor ARM anu langkung modér sareng hemat. Sanaos kagancangan aranjeunna parantos tumuh pisan dina taun-taun ayeuna, aranjeunna tetep teu tiasa dibandingkeun sareng desktop sareng misan laptop. Alat basis ARM ieu masih peryogi seueur damel payun kanggo nyertakeun dukungan pikeun putereun pidéo Ogg.

Ieu dimana hibah Google sumping, ngabantosan pikeun ngabiayaan pamekaran TéorARM (versi gratis anu dioptimalkeun pikeun dianggo dina alat dumasar kana prosesor ARM).

Naha Google saé, Maman?

Tanggal 5 Agustus 2009, Google kéngingkeun On2 dina $ 106,5 juta. Sanaos beulian anu kawilang alit, anu leres nyaéta On2 gaduh téknologi anu pikaresepeun pisan: VC3 ka VP8 codec video.  
On2 dipikaterang di dunya open source ti saprak 2001 ngaluarkeun codec VP3 na, anu janten Ogg Theora terkenal, codec anu diusulkeun janten standar tag «video» dina HTML 5 anyar Nanging, perlawanan ti sababaraha "budak gedé" (Apple, contona) nyéépkeun patarosan codec. Sadayana sigana nunjukkeun yén Google bakal nganggo téknologi On2 di YouTube, kumargi paménta pikeun kualitas video langkung luhur (baca 720p sareng 1080p) ningkat, kalayan seueur pangguna anu tiasa syuting sareng nyiptakeun pidéo dina resolusi éta.
Pikeun ayeuna, codecs parantos diintegrasikeun kana seueur mesin wéb anu paling populér, ieu daptar:
  • Presto / Opera: HTML5 via GStreamer (kalebet Ogg / Theora hungkul).
  • WebKit / Chrome: HTML5 ngagunakeun ffmpeg (Ogg / Theora sareng H.264 / MP4).
  • Gecko / Firefox: HTML5 sareng Ogg / Theora.
  • WebKit / Epiphany: HTML5 via GStreamer (Ogg / Theora dijamin).
  • WebKit / Safari: HTML5 via QuickTime (H.264 / MOV / M4V, tiasa maénkeun Ogg / Theora kalayan komponén XiphQT).
Como Tag pidéo HTML5 ngamungkinkeun panggunaan codec naon waéSababaraha penjelajah internét milih codec Ogg Theora gratis, sedengkeun anu sanésna langkung milih tetep nganggo codec H.264 ku alesan kinerja, dukungan hardware, sareng kahoyong pikeun paténkeun sadayana. 🙂
Nanging, saatos akuisisi On2 ku Google, patarosan anu muncul nyaéta: naha Google bakal ngaleupaskeun patén-patén vérsi panganyarna tina kulawarga VP (khususna VP7 sareng VP8)? Konci pikeun tag pidéo HTML 5 pikeun leres-leres hasil nyaéta aya codec dibagi anu didukung sadayana panyungsi sareng éta bébas tina patén-patén propriétis.. Koncina, kuring ngulang, nyaéta yén sadayana satuju, sareng Google tiasa gaduh kartu pamungkas anu ngajanggélékkeun kaulinan pikeun aranjeunna. Codec H.264 mangrupikeun calon sanés anu janten standar video, tapi ogé ngagaduhan tingkat tahan luhur ti developer. Ku ngaleupaskeun codecs sapertos VP7 sareng VP8, Google bakal nampilkeun alternatif anu hadé pikeun H.264, sareng On2 parantos lami nyatakeun yén duanana VP7 sareng VP8 ngungkulan H.264.
Anyar-ayeuna, Yayasan Parangkat Lunak Gratis (FSF) parantos masang a muka surat ka google, nyungkeun aranjeunna ngaleupaskeun codec pidéo anu énggal ogé nyungkeun aranjeunna pikeun ngamajukeun panggunaan na dina YouTube dina raraga ngaganti codec proprietary anu ayeuna dianggo (YouTube ayeuna nganggo H.264).
Tah sapertos nu katingali Prakarsa ieu ku Google pikeun ngabiayaan pamekaran TheorARM menarik pisan tapi tiasa langkung seueur ku ngaleupaskeun VP8 sareng nganggo codec gratis di YouTube. Anu terakhir kusabab kakuatan "push" anu ngirut yén halaman wéb video terkenal tiasa masihan ka codec anu dipilih.

Pikeun ningali inpormasi lengkep | Sumber Terbuka Google

update: sababaraha menit ka pengker kuring nembé maca sapotong berita seger tina oven. Numutkeun ka jalma di Newteevee, aranjeunna parantos ngonfirmasi ku sababaraha rupa sumber éta «Google bakal ngaleupaskeun VP8"dina waktos salajengna Konperénsi Google I / O pikeun pangembang 19-20 Mei.

Pengumuman ieu khususna aya hubunganana sabab muka kamungkinan masa depan video Internét - anu mimiti sacara serius fokus kana standar HTML5 - dumasarkeun kana standar kabuka sapertos VP8 sanés dina codec H.264 anu mimiti maksakeun diri. dina situs sapertos YouTube atanapi Vimeo.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Alnd cenahna

    Jigana standar na bakal VP8. masalah sareng standar nyaéta anjeun henteu kedah mayar atanapi anjeun kedah mayar ngan hiji jalma.

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta leres…