Google bakal ngaktipkeun auténtikasi dua-faktor sacara standar pikeun sadayana

Google diumumkeunr nembé anjeun nuju damel supaya sadaya pangguna mimitian nganggo auténtikasi dua-faktor (2FA), anu tiasa nyegah panyerang tina ngadalikeun akun anjeun ku ngagunakeun kredensial anu kompromi atanapi ku nebak kecap akses.

Dina kasempetan Poé Sandi Dunya, Google ngumumkeun yén éta bakal gancang nerapkeun aktivasina otomatis tina auténtikasi dua-faktor pikeun sadaya pangguna.

Mark Risher, diréktur manajemén produk, idéntitas sareng kaamanan pangguna di Google, nyarios:

"Anjeun panginten henteu sadar éta, tapi kecap akses mangrupikeun ancaman anu paling ageung pikeun kaamanan online anjeun: gampang dipaling, sesah émut, sareng hésé diatur. Seueur jalma mikir yén kecap konci kedah salami sareng rumit sakumaha mungkin, tapi dina sababaraha kasus ieu tiasa ningkatkeun résiko kaamanan. Kecap akses anu kuat nyababkeun pangguna ngagunakeun éta pikeun langkung ti hiji akun; nyatana, 66% urang Amerika ngaku ngagunakeun kecap akses anu sami dina langkung ti hiji situs, ngantepkeun sadayana akun ieu rentan upami gagal.

"Dina 2020, milarian 'kumaha amanna kecap akses kuring' naék 300%. Hanjakalna, bahkan kecap akses anu kuat tiasa dikompromikeun sareng dianggo ku panyerang, janten kami parantos nanem modal dina kadali kaamanan anu ngahalangan anjeun tina ngagunakeun kecap konci anu lemah atanapi kompromi. "

Léngkah pikeun otomatis ngaktipkeun auténtikasi dua-faktor tujuanna pikeun ningkatkeun kaamanan akun pangguna Google ku ngaleungitkeun "ancaman paling penting" anu ngagampangkeun peretasan: kecap akses anu sesah diémutan sareng, langkung parah, gampang dipaling.

Numutkeun ka Mark Risher, salah sahiji cara anu paling saé pikeun ngajaga akun ngalawan kecap konci anu goréng atanapi retak nyaéta nyiapkeun bentuk verifikasi kadua, cara sanés pikeun akun anjeun mastikeun yén éta leres-leres sambungan anjeun. Anjeunna émut yén Google parantos ngalakukeun ieu mangtaun-taun "mastikeun akun Google anjeun kajaga ku sababaraha tingkatan verifikasi."

Salaku léngkah munggaran nuju prosés ieu, perusahaan bakal naros ka pangguna anu parantos ngaktipkeun auténtikasi dua-faktor pédah aranjeunna mastikeun idéntitasna ku ngetok pesen ti Google dina telepon pinterna unggal-unggal aranjeunna lebet.

 Urang badé mimitian. Otomatis aktipkeun Auténtikasi Dua-Faktor pikeun pangguna anu gaduh akun ngonpigurasi leres. (Anjeun tiasa mariksa status akun anjeun dina Kontrol Kaamanan kami). Ngagunakeun alat sélulér anjeun pikeun log in méré pangguna pangalaman auténtikasi langkung aman tibatan kecap akses nyalira. "

Pikeun anjeun anu resep tiasa ngaktipkeun auténtikasi dua-faktor pikeun akun Google anjeun ayeuna, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta buka tautan ieu Pencét dina tombol "Mimitian" kanggo nambihan lapisan kaamanan tambahan.

Sakali auténtikasi dua-faktor diaktipkeun dina akun anjeun (ngonpigurasi pikeun dianggo ngalangkungan kode pesen téks / sora, aplikasi Google Authenticator, atanapi nganggo konci kaamanan), anjeun bakal ngahalangan aksés anu teu diidinan ku nyiptakeun lapisan Pertahanan tambahan anu dirancang pikeun nyegah usaha asup anu jahat.

Ieu ngandung harti yén panyerang moal tiasa ngontrol sanaos aranjeunna tiasa nyolong kredensial anjeun, kecuali upami aranjeunna ogé ngagaduhan aksés ka alat anjeun pikeun mastikeun usaha login anu ngabahayakeun anjeun.

Nalika 2FA diaktipkeun, anjeun bakal dipenta pikeun nuliskeun kecap akses anjeun, sapertos biasana, unggal anjeun lebet kana akun Google anjeun. Nanging, anjeun kedah mastikeun idéntitas anjeun nganggo kode anu dikirimkeun ku pesen téks, telepon atanapi aplikasi sélulér. Upami anjeun ngagaduhan kecap akses, anjeun ogé tiasa lebetkeun kana port USB komputer anjeun pikeun mastikeun yén anjeun nyobian nyambung.

"Kami ogé ngahijikeun téknologi kaamanan canggih kana alat-alat pikeun ngajantenkeun auténtikasi multi-faktor ieu transparan komo langkung aman tibatan kecap akses. Salaku conto, kami ngahijikeun konci kaamanan urang langsung kana alat Android sareng ngaluncurkeun aplikasi Google Smart Lock pikeun ios. Pangguna ayeuna tiasa nganggo teleponna salaku cara auténtikasi sekundér. "

Akhirna, upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa konsultasi detil na link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)