Google Chrome bakal kalebet bewara anu ngahalangan anu mirip sareng Firefox

Meungpeung Bewara Chrome

Dua dinten kamari urang bagikeun didieu di blog pengumuman tina dileupaskeun tina versi panganyarna tina Firefox, anu versi 72 kang sumping kalayan sagala rupa fitur sareng berita anu ngan ukur tilu mangrupikeun anu paling menonjol tina pengumuman éta. Diantarana, a anu kuring narik perhatian tina pangguna nyaéta sistem blok béwara dina panyungsi.

Kalayan palaksanaan anyar ieu dina Firefox, anjeun leres-leres tiasa lirén ningali pamundut bewara pop-up. Kusabab nalika pangguna nganjang ka situs énggal anu ngirimkeun pamundut anu sami, ikon alit bakal muncul dina palang alamat, ngagoler ti sisi ka sisi sareng nunjukkeun yén Firefox parantos ngahalangan bewara salajengna.

Kalayan éta upami pangguna henteu hoyong nampi béwara tina situs anu anjeun tingali, maka ikon anu némbongan kedahna waé teu dipalire. Upami anjeun peryogi béwara, kantun pencét dina ikon sareng tombol kanggo kéngingkeun béwara diklik.

Nyebatkeun fitur anyar ieu dina Firefox, Google diumumkeun sakedik katukangatanapi rencana pikeun nerapkeun las alat béwara anti ngaganggu ti Chrome, mirip sareng jalma anu ditawarkeun ka pangguna di Firefox 72 sababaraha poé katukang.

Google satuju yén kaseueuran bewara anu aya hubunganana sareng kapercayaan dipidangkeun dina situs kalayan cara ngaganggu.

Ti saprak nyebatkeun yén tibatan nunjukkeun bewara sapertos nalika aya kabutuhan anu leres diantarana, situs umumna nyiksa fitur ieu sareng nyungkeun konfirmasi otoritas saatos mimiti muka situs, tanpa aya hubunganana sareng kontéks operasi anu dilaksanakeun.

Kegiatan sapertos kitu, ngarah ka otorisasina ku pangguna pikeun nampi paménta spam pikeun béwara push, sahingga ngaganggu karya pangguna sareng ngaganggu perhatian kana tindakan dina dialog konfirmasi.

Kusabab kitu Google ngumumkeun yén ti mimiti peluncuran Chrome 80 (dijadwalkeun pikeun 4 Pébruari) éta bakal tiasa nembongkeun inpormasi ngeunaan paménta otorisasina ku cara bijaksana anu teu kedah aya tindakan.

Daripada dialog anu misah, bewara bakal ditingalikeun sareng peringatan ngeunaan pamundut diblokir otorisasina dina bilah alamat, anu terasna bakal runtuh kana indikator anu gambar bel na diluar. Ku ngaklik indikatorna, anjeun tiasa ngaktipkeun atanapi nolak idin anu dipénta iraha waé merenah.

Dina Chrome 80, boh dina édisi desktop sareng versi sélulér, modeu énggal bakal dilarapkeun ngan ukur dina kaayaan anu tangtu, tapi dina séttingna bakal aya barang pikeun aplikasi anjeun pikeun sadaya paménta idin

ayeuna fitur laun ngalirkeun dina saluran Canary, Dev sareng Béta sareng tiasa diaktipkeun sacara paksa dina Chrome 80 sareng vérsi anu salajengna. Pikeun ngaktipkeun fungsina kantun buka Chrome: // flag / # sepi-bewara-promptpts.

Otomatis, modeu anyar bakal diaktipkeun sacara selektif pikeun pangguna anu sateuacana ngahalangan pamundut sapertos kitu, ogé pikeun situs anu perséntase ageung paménta anu ditolak kacatet.

Di pikahareupeun ogé éta rencanana pikeun nerapkeun tindakan panyalindungan langkung ketat ngalawan ngagunakeun panganteur kaluaran béja ku situs-situs pikeun kagiatan jahat atanapi licik.

Ogé henteu disarankeun yén situs nganggo pop-up atanapi dialog iklan anu ngaganggu proposal pikeun ngalanggan bewara, anu biasana ditampilkeun sateuacan nyungkeun otorisasina.

Disarankeun pamundut dilakukeun ngan ukur saatos tindakan anu diawalan ku pangguna, contona, nalika pangguna ngeklik indikator langganan khusus dina ménu atanapi dina halaman anu misah.

Ogé dina iklan, Google nyarankeun yén pamekar nuturkeun prakték anu pangsaéna pikeun nyungkeun idin pikeun ngabéjaan pangguna. Situs wéb anu naroskeun pangguna pikeun daptar bewara wéb nalika aranjeunna mimiti sumping sering ngagaduhan tingkat panarimaan anu murah pisan.

Fuente: https://blog.chromium.org


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.