Google Chrome hoyong miceun kadali kana cookies sareng data situs

Insinyur perangkat lunak ngungkabkeun éta Chrome ngarencanakeun ngaleungitkeun halaman setélan "Chrome: // setting / siteData", dimana dilangkunganr ngatur data halaman wéb, anu masihan pangguna kirang kontrol kana privasi aranjeunna.

Dina setélan Chrome, Google ayeuna nawiskeun halaman "chrome: // setting / siteData" anu ngamungkinkeun aksés kana data situs pikeun mupus aranjeunna atanapi ngarobih idin standar anu dipasihkeun pikeun halaman wéb.

Dasar na mah nyayogikeun kontrol granular kana cookies sareng data situs, tapi kedah gancang dipiceun ku "chrome: // setting / content / all", anu nawiskeun langkung seueur pangendali.

Saatos dipanggihan, laporan bug parantos dikintunkeun dina manajer masalah Chromium. Saprak harita, sababaraha anggota tim Chromium parantos nyobian milari anu nyababkeun kasalahan, sigana henteu hasil.

Sabulan ka pengker kuring lumpat kana bug Google Chrome anu poék dina macOS anu nyababkeun halaman "Sadaya cookie sareng data situs" dina setélan Chrome (chrome: // setting / siteData) dimuat lalaunan pisan. Anjeun tiasa ningali halaman ieu ku muka Preferensi, milih "Privasi sareng kaamanan," "Cookie sareng data situs anu sanés," teras "Tingali sadaya cookies sareng data situs." Kuring ngajukeun laporan bug sareng pelacak masalah Chromium. Ti saprak éta, sababaraha anggota tim Chromium parantos nyobian nyukcruk panyabab kasalahan, prosés normal sareng pikaboseneun. Nanging, minggu ieu kuring nampi pembaruan ngeunaan poko anu kaget kuring.

Najan kitu, pamekar nyarios yén éta nampi pembaruan minggu kamari ngeunaan masalah anu kaget anjeunna, sakumaha eusi waleranna berbunyi:

"Kami ngarencanakeun ngaleungitkeun halaman ieu sareng ngajantenkeun 'chrome: // setting / content all' tempat pikeun ngatur panyimpenan."

Hésé pikeun nangtoskeun motivasi Google pikeun parobihan ieu. Éta ogé henteu jelas naha Chrome leres-leres ngahapus sadaya data situs nalika tombol 'Hapus data' diteken.

Kusabab ieu éta khususkeun jinis perhatian Mozilla anu kedah dihindari ku ngenalkeun sistem anu langkung saé pikeun mupus cookies di Firefox 91. Fitur ieu ngamungkinkeun mupus cookies sapanjang situs. Éta dirarancang pikeun meungpeuk nyukcruk henteu ngan ukur ku halaman wéb, tapi ogé ku pihak katilu anu kode na muncul dina situs, kalebet pangiklan sareng perusahaan pelacak.

Ieu tiasa dianggo pikeun nyumputkeun idéntitas pangguna tina situs ku ngaleungitkeun sadaya data anu tiasa diaksés. Salaku tambahan, éta tiasa dianggo pikeun mupus sadaya tilas kunjungan ka situs tina riwayat browsing.

Prakarsa Google katingalina janten sabalikna anu pas tina Mozilla. Numutkeun ka pangembang, kaputusan ieu anu dilakukeun ku Google henteu janten masalah perdebatan umum.

"Sakanyaho kuring, parobihan ieu henteu acan dibahas sacara umum, sareng karyawan Google panginten ngahaja ngungkabkeun inpormasi dina laporan bug anu henteu bahaya kuring," saurna..

Ogé, pangembang panginten parobihan ieu pikaresepeun pisan.

"Éta ngarampok pangguna seueur inpormasi sareng kontrol. Kanggo manpaat naon? Kuring ngaharepkeun ngamimitian perdebatan umum ngeunaan ieu sareng ngajantenkeun Google mundur sateuacan 'jauh teuing' dina robih Chrome ieu, 'saur anjeunna. "Ku jalan kitu, sateuacan aya anu ngagorowok 'Pindah kana Safari' atanapi anu sapertos éta, tetep émut yén Safari saleresna dina bentuk anu langkung parah sareng henteu ngagaduhan inpormasi lengkep ngeunaan éta. Cookie sareng situs, "saurna. .

Anjeunna ogé nyebatkeun yén Apple sering teuing nyandak pendekatan pikeun nyumputkeun paréntah penting sareng inpormasi ti pangguna. Kusabab kitu, insinyur nganggap éta kaduhung pisan Google ogé badé nuturkeun jalur ieu.

Nanging, koméntar sanés yakin yén Safari ngagaduhan halaman khusus pikeun ngatur sareng mupus cookies, sanaos terbatas.

"Di Safari, anjeun tiasa ningali daptar sadaya situs anu parantos nyimpen data dina Preferensi> Privasi> Atur data situs (teu aya pilihan tampilan di dieu, hapus waé)",

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa mariksa detil dina tulisan aslina di link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Paul Cormier CEO Red Hat, Inc. cenahna

    Serius sareng parah nyaéta aranjeunna nawiskeun produk anu saé ...

  2.   ArtEze cenahna

    Kuring ngabayangkeun éta aya hubunganana sareng istilah jasa halaman wéb sacara umum, upami aya anu ngarobih cookie sareng nempatkeun anu teu biasa, halaman wéb tiasa nganggap éta salaku usaha peretasan anu curiga.