Google liren ngandelkeun Qualcomm sareng bakal ngadamel prosesorna nyalira

Buta milarian milarian janten solusi sadayana-dina-hiji Sareng budak lalaki anjeunna parantos ngalaksanakeunana ku cara "anu aneh, janten tiasa nyarios", kumargi henteu seueur anu pengikut produk Google, tapi sanaos anjeunna parantos ngahontal posisi anu saé henteu ngan ukur berkat mesin pencarina tapi ogé ka Android na anu kawéntar sistem operasi.

Sareng éta anu nyarioskeun anu terakhir, Google nembé ngalaan chip kahijina anu bakal diterapkeun dina smartphone na, anu nunjukkeun tantangan pangbadagnana dugi ka ayeuna pikeun Apple sareng Samsung, sabab Google bakal ngawangun prosesorna nyalira, disebat Tensor sareng anu ieu bakal nguatkeun telepon Pixel 6 sareng Pixel 6 Pro anu anyar dina usum gugur ieu.

Tapi ieu Éta henteu hartosna yén Google tungtungna pamitan ka Qualcomm, kumargi diumumkeun yén bakal teras damel caket Dina produk ayeuna sareng pikahareupeun dumasar kana platform Snapdragon na, kumaha upami éta kajantenan yén éta sanés deui panyadia chip pikeun telepon Android Google.

Anu terakhir ngeureunkeun jaman piksel anu dilengkepan ku prosesor Snapdragon, anu ayeuna bakal digentos ku Tensor. Léngkah Google nuturkeun Apple, anu ayeuna nganggo prosesorna sorangan dina komputer anyarna sanés chip Intel. Sareng sapertos Apple, Google ogé nganggo arsitéktur basis Arm.

Prosesor Panangan nganggo kakuatan anu kirang sareng dianggo di industri pikeun alat sélulérti smartphone dugi ka tablet sareng laptop.

Perkawis namina "Tensor" anu parantos dipasihkeun ka prosesor, ieu nyaéta unggeuk kana nami unit pamrosésan Google TensorFlow, anu parantos ngamajukeun sababaraha proyék na. Éta sistem lengkep dina chip, atanapi SoC (sistem dina chip), anu perusahaan nyarioskeun bakal ningkatkeun pangolahan poto sareng pidéo sacara signifikan dina telepon, ogé fitur sapertos sintésis biantara sareng tarjamahan.

Numutkeun ka pos blog perusahaan, Tensor kalebet prosesor khusus anu ngajalankeun aplikasi kecerdasan buatan (AI), ditambah prosesor pusat, prosésor grapik, sareng prosésor sinyal.

Kalayan anjeunna nyebatkeun éta ngamungkinkeun telepon pikeun ngolah inpormasi lengkep dina alat tibatan kudu ngirim data ka méga. Salian ti poin-poin konci ieu, prosésor ogé diarepkeun pikeun masihan kinerja anu langkung saé dina tugas pembelajaran mesin, pamutahiran anu penting pikeun naekeun fitur sareng jasa anyar Google.

Google leres-leres hoyong ngadamel prosesor anu ayeuna dianggap henteu aya dina pasaran.

"Masalah sareng piksel nyaéta yén urang teraskeun ngiringan watesan ku solusi téknologi anu sayogi di pasar, sareng sesah sesah pikeun nyandak hal-hal anu langkung maju ti tim panilitian ngalangkungan telepon," saur bos. Google Hardware Rick Osterloh dina wawancara sareng CNBC minggu kamari. "Éta leres-leres bakal ngarobih naon anu tiasa urang laksanakeun dina telepon ku pembelajaran mesin sareng kecerdasan buatan," saurna.

Tensor bakal debut dina Pixel 6 sareng Pixel 6 Pro, anu bakal diluncurkeun akhir taun ieu.. Ieu mangrupikeun léngkah ageung pikeun perusahaan sabab ngusahakeun ngabedakeun dirina di pasar smartphone anu rame, hal anu parantos diaku ku perusahaan berjuang di jaman baheula.

Ieu salah sahiji alesan tukang nyieun chip khusus. Osterloh nyarios yén:

«Chip anyar bakal ngabantosan telepon Google pikeun nyandak poto sareng pidéo anu langkung saé. "Kami leres-leres ngadamel prosesor khusus anu didamel pikeun fotografi komputasional."

Nyatana, telepon Pixel Google parantos nyandak sababaraha poto pangsaéna dina telepon dina pasaran, janten éta klaim ageung. Dina démo média, Osterloh nunjukkeun conto kumaha chip anyar tiasa ngabantosan ngirangan kabur nalika hiji subjek ngalih nalika nyandak poto.

Téknologi anu sami anu dianggo ku Google pikeun ningkatkeun poto ayeuna tiasa dianggo pikeun ningkatkeun pidéo, anu ceuk Osterloh henteu mungkin ku chip anu sanés.

"Tim anu ngarancang silikon kami hoyong ngajantenkeun piksel langkung saé," saur Osterloh.

sumber: https://blog.google/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.