Google, Facebook sareng Uber gabung sareng proyék OpenChain

OpenChain_Logo

OpenChain mangrupikeun proyek anu ngawangun kapercayaan kana sumber terbuka ku ngajantenkeun matuh lisénsi sumber terbuka saderhana sareng langkung konsisten.

Spésifikasi OpenChain ngahartikeun sakumpulan inti tina sarat anu kedah dicandak ku unggal program kualitas. OpenChain Conformance ngamungkinkeun organisasi pikeun nunjukkeun patuh kana sarat ieu.

Kurikulum OpenChain ngadukung prosés ieu ku nyayogikeun bahan référénsi pikeun latihan open source anu efektif sareng manajemén.

Hasilna nyaéta patuh lisénsi sumber terbuka janten langkung tiasa diprediksi, kahartos sareng épisién kanggo sadaya pamilon dina ranté suplai parangkat lunak.

Nembe di Open Compliance Summit anu diayakeun di Yokohama, Jepang, Pengumuman ieu dilakukeun di mana Google, Facebook sareng Uber ngagabung kana proyék salaku anggota platinum.

Di mana urang moal tiasa hilap yén éta ampir sabulan di mana Uber ngagabung sareng Yayasan Linux salaku anggota Emas, Uber parantos janten anggota aktif sareng komitmen masarakat open source, ngamangpaatkeun, nyumbang sareng ngembangkeun solusi open source.

Tilu cikal bakal ngiluan proyék OpenChain

Google, Facebook sareng Uber salaku anggota platinum, bakal janten bagian tina direksi. Shane Coughlan, CEO OpenChain, nyatakeun yén nalika proyek parantos asak, ieu mangrupikeun titik logis pikeun tilu perusahaan téknologi ageung ngiringan.

Facebook, Google, sareng Uber mangrupikeun anggota énggal sampurna dina waktos ieu, nalika urang ngalih janten standar industri resmi sareng skala skala anu signifikan pisan dina sababaraha pasar.

Khususna, kami yakin yén kami jelas tiasa nyebatkeun kauntungan OpenChain ka umum sareng urang jelas tiasa nunjukkeun kabinékaan sareng pangetahuan dewan kami ogé, saur Coughlan.

Salaku anggota platinum, wawakil ti masing-masing perusahaan bakal ngiringan Dewan Pamimpin OpenChain.

Anggota platinum sanés proyék OpenChain anu tiasa disorot nyaéta: Adobe, ARM Holdings, Cisco, Comcast, GitHub, Harman International, Hitachi, Qualcomm, Siemens, Sony, Toshiba, Toyota sareng Western Digital.

Kahijian nyaéta kakuatan

Uber open source

Cicih ngalegaan dewan proyék, Facebook, Google, sareng Uber ogé ngabantosan ngembangna pangaruh OpenChain di dunya open source.

Kusabab sadaya tilu perusahaan mangrupikeun pamilon éksténsif dina komunitas open source sareng ngoperasikeun sababaraha pusat data panggedéna di dunya, platform awan sareng prasarana, pikeun rupa-rupa perangkat keras sareng software sumber terbuka

"Dina industri téknologi, gampang dianggap entong kumaha pentingna sumber terbuka pikeun inovasi sareng kolaborasi komunitas"

"Nanging, kurangna kabijakan sumber terbuka anu tetep tetep janten halangan pikeun nyoko kana ranté pasokan sareng di sadaya industri," saur Matt Kuipers.

Marengan pengumuman anggota anyar ieu, proyék ogé ngumumkeun Open Compliance Program (Open Compliance Program).

Sareng Yayasan Linux, anu janten portal pikeun proyék-proyék Yayasan Linux anu nawiskeun bahan rujukan sareng bantosan pikeun perusahaan sareng individu anu badé nganggo parangkat lunak open source dina cara anu cocog.

Nya kitu, OpenChain nawiskeun kurikulum latihan sareng bahan rujukan pikeun matuh sumber terbuka, ogé sertifikasi diri online gratis.

"Kami bungah pisan ningali tilu pamimpin téknologi inovatif ngiluan proyek sareng hatur Dewan Pamaréntahan pikeun kaahlianana," saur Shane Coughlan, General Manager OpenChain. "Kami yakin dukungan anjeun bakal janten komponén penting nalika urang teras-terasan ngawangun standar industri anu penting sareng suksés pikeun patuh ranté pasokan sumber terbuka."

Facebook, Google, sareng Uber ngandelkeun sumber terbuka pikeun nyiptakeun sababaraha jasa sareng sadayana kalibet dina ngembangkeun standar pikeun parangkat lunak gratis.

Perusahaan parantos nyumbang kana sababaraha proyék Linux, kalebet Linux Kernel sareng proyék Open Compute.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.