Google ngaluarkeun serangkaian padoman pikeun nyiptakeun "AI jawab"

Aya seueur pisan aplikasi kecerdasan buatan anu ngajantenkeun kahirupan urang sadidinten janten langkung gampang sareng langkung produktif. Dina laju inovasi, sadayana tiasa dilakukeun ku paréntah tunggal.

AI langkung seueur diaksés ku seueur jalmi anu tumuh di sakumna dunya, tapi kusabab téknologi ieu nyiptakeun kemungkinan énggal pikeun pamutahiran sareng bantosan sadidinten, kamajuanana ogé nimbulkeun patarosan ngeunaan kumaha jalanna - contona, masalah naon anu tiasa disababkeun upami henteu dikembangkeun sacara tanggung jawab.

Sakumaha namina nunjukkeun, éta mangrupikeun kecerdasan anu diciptakeun ku manusa, tapi dilaksanakeun ku mesin sareng anu ngagaduhan, kamampuan anu sami sareng manusa: éta diajar, ningkat sareng tiasa fungsina di daérah-daérah tangtu.

Nalika urang nyarioskeun ngeunaan kecerdasan jijieunan, dua sakola panginten anu hébat tabrakan: jalma anu nganggap éta mangrupikeun alat, henteu deui, sareng anu percanten yén éta ngan ukur hitungan waktos sateuacan janten ancaman pikeun umat manusa.

Nalika kamampuan sareng kamungkinan AI urang dilegakeun, tUrang ogé bakal ningali yén éta bakal dipaké pikeun tujuan bahaya atanapi jahat. Éta sababna jalma anu ningali téknologi ieu salaku ancaman ningali éta kalayan curiga sareng sieun pikeun pangaruhna dina kahirupanna. Sababaraha kapribadian kasohor sapertos Elon Musk aya diantarana.

Bos Tesla sareng SpaceX parantos parantos ngingetkeun langkung ti sakali: AI bakal langkung unggul kamampuan kognitif manusa. Kasturi yakin yén téknologi ieu bakal ngancam manusa kapayunna, khususna di tempat damel.

Ieu ogé naha perusahaanna Neuralink damel di interfaces otak-mesin anu bakal dilebetkeun kana tangkorak kanggo nyiapkeun kamanusaan pikeun masa depan "fatal" dimana robot bakal nguasaiana. Kaleresan aya, aya sababaraha pilem sci-fi anu nyingsieunan jalma ogé, anu nampilkeun futures dystopian dimana AI tiasa ngendalikeun manusa.

Panaliti nyatakeun yén AI sigana moal nembongkeun émosina manusa kawas cinta atanapi hate sareng yén teu aya alesan nyangka AI janten ngahaja hadé atanapi jahat.

Dina rasa ieu, Google parantos merhatoskeun bahaya anu tiasa dilakukeun AI nalika anjeun henteu ngembangkeun kalayan ati-ati sareng cara anjeun hubungan sareng jalma. AI kedah diajar sapertos manusa, tapi tetep éfisién sareng henteu janten mesin anu bahaya. Google parantos janten pamaén utama dina ngembangkeun AI.

Kalayan program panilitian Pentagon na, "Project Maven," perusahaan parantos "ngalatih" AI dina ngagolongkeun objék dina citra drone. Dina basa sejen, éta parantos ngajarkeun drone ngartos naon anu aranjeunna pilari.

Google Ayeuna Nyarios Kacerdasan Jieunan Kedah Hirup Sareng Bias sareng perusahaan hoyong ngalakukeun hal éta. Pikeun ngalakukeun ieu, Google parantos nempatkeun program anu cocog dina masalah "Responsible AI".

Dua tina dasar AI Google nyaéta "tanggung jawab ka jalma" sareng "nyingkahan nyiptakeun atanapi nguatkeun prasangka anu teu adil". Ieu kalebet kamekaran sistem kecerdasan artifisial anu tiasa diartikeun anu nempatkeun jalma di payuneun unggal tahapan prosés pangwangunan, bari mastikeun yén bias anu teu adil pikeun manusa teu katingali dina hasil modél.

Numutkeun kana pedoman ieu, Google narékahan pikeun ngembangkeun kecerdasan buatan sacara tanggung jawab sareng netepkeun sababaraha daérah aplikasi anu khusus anu moal ngudag, sapertos henteu nerapkeun kecerdasan buatan dina téknologi anu tiasa nyababkeun cilaka atanapi cilaka pikeun jalma.

Google bakal ngusahakeun mastikeun yén inpormasi anu disayogikeun ngalangkungan modél AI akurat sareng kualitas luhur. Salajengna, téknologi "kedah tanggung jawab ka jalma, tunduk kana arah sareng kontrol manusa."

Algoritma kecerdasan jieunan sareng kumpulan data tiasa ngagambarkeun, nguatkeun, sareng ngirangan bias anu teu adil. Dina pengertian ieu, Google bakal narékahan pikeun nyegah pangaruh anu henteu adil pikeun jalma, khususna anu aya hubunganana sareng ciri anu sénsitip sapertos ras, etnis, gender, panghasilan, kabangsaan atanapi kapercayaan politik atanapi agama, sareng anu sanés.

sumber: https://ai.google


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.