Google ngaluarkeun versi anyar Mendel Linux 4.0

MendelLinux 4.0

Sababaraha dinten ka pengker Google ngumumkeun Pembaruan Anyar pikeun Distribusi Mendel Linux, Dirancang pikeun dianggo dina papan Coral sapertos Dev Board sareng SoM. Sebaran Mendel Linux ngawangun dina yayasan Debian sareng éta sapinuhna cocog sareng Repository tina proyék ieu (paket binér anu teu dirobih sareng pembaruan ti Repositori Debian utama anu dianggo).

Parobihan diréduksi jadi ngalakukeun kompilasi na nyiptakeun gambar anu diunduh tina kartu eMMC sareng kalebet komponén pikeun ngadukung komponén hardware platform Coral. Komponén khusus karang dilisénsikeun dina Apache 2.0.

Dev Board mangrupikeun platform pikeun prototyping gancang tina sistem perangkat kerase dumasar kana Google Edge's Tensor Processing Unit (TPU) pikeun ngagancangkeun pembelajaran mesin sareng operasi jaringan saraf. SoM (System-on-Module) mangrupikeun salah sahiji solusi turnkey pikeun ngajalankeun aplikasi anu aya hubunganana sareng pembelajaran mesin.

Mendel Linux 4.0 Fitur Anyar Anyar

Vérsi anyar ieu Éta anu munggaran dina sistem anu ditingkatkeun kana Debian 10, mawa kompilasi dioptimalkeun pikeun sistem anu dipasang sareng ngandung inovasi Debian 10 anu aya hubunganana sareng dukungan SecureBoot sareng AppArmor.

Diantara inovasi nyaéta dukungan pikeun OpenCV sareng OpenCL, panggunaan overlay tina Tangkal Alat, ogé ngamutahirkeun sababaraha komponén sistem, diantara anu menonjol GStreamer, Python 3.7, Linux kernel 4.14, sareng U-Boot 2017.03.3 bootloader.

Tina inovasi khusus, kamungkinan ngagunakeun Coral GPU disebatkeun (Vivante GC7000) dipasang dina papan pikeun nyepetkeun konvérsi data piksel tina modél warna YUV kana RGB kalayan produktivitas tina nepi ka 130 pigura per detik pikeun pidéo kalayan résolusi 1080p, anu tiasa manpaat nalika nganggo piring pikeun ngolah pidéo tina kaméra pikeun ngahasilkeun sekuen dina format YUV.

Nganggo pembelajaran mesin kanggo ngolah streaming video sareng sora kalayan langsung, Disarankeun nganggo multiplatform sareng open source framework «MediaPipe». Solusi pembelajaran mesin anu dipiboga ku Google pikeun MediaPipe kalebet pelacakan tangan sareng pangakuan sapuan, pelacakan multi-tangan, deteksi wajah, segmentasi rambut, sareng deteksi obyék.


Salaku conto, dumasar ieu dimungkinkeun pikeun nerapkeun sistem pikeun mikawanoh sareng ngalacak objék atanapi wajah dina pidéo anu dikirimkeun tina kaméra panjagaan.

Model pembelajaran mesin siap pakai siap pakai anu disusun pikeun prosesor Edge TPU anu dianggo dina panel Coral teras-terasan dikirimkeun dina halaman wéb proyék, tapi sacara bertahap dipindahkeun kana katalog umum modél TensorFlow Hub anu aya di masarakat.

Pikeun nyederhanakeun pamekaran solusi ieu dumasarkeun kana Coral sareng Mendel Linux boards, panduan parantos disiapkeun nunjukkeun kumaha cara ngumpulkeun tukang sihir anu pinter tina bahan anu sayogi anu ngadistribusikaeun bal warna sareng bodas kana karinjang anu béda nganggo Raspberry Pi sareng Karang.

Si anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta ngeunaan sékrési ieu, anjeun tiasa mariksa detilna dina tulisan aslina Dina tautan ieu.

Unduh Mendel Linux 4.0

Dina raraga kéngingkeun gambar tina vérsi anu anyar tina sistem ieu, tiasa dilakukeun ku jalan ka halaman wéb resmi proyek. Link na ieu.

Tina bungkusan anu kalebet, Gambar sistem Mendel kanggo Coral Dev Board anu ogé kalebet recovery.img, anu tiasa nyerat kana kartu SD sareng ngomean kartu anu henteu ngamimitian.

Google nyarankeun yén sadaya pangguna ku Karang SBC ningkatkeun Dev Board atanapi SoM anjeun ka Mendel Linux 4.0 "Day" ASAP, saatos dokuméntasi internal ngeunaan cara mintonkeun gambar sistem énggal, anu ayeuna ngan ukur dimungkinkeun dina platform Linux sareng macOS.

Nanging, sateuacan ningalian gambar énggal, pangguna kedah waspada yén sadaya data lokal sareng sistem bakal dihapus nalika prosés pamasangan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.