Google parantos ngumumkeun peluncuran béta Android Q

android_q_logo.0.0

Kamari Google ngaluarkeun sawangan ngeunaan vérsi salajengna tina Android, dina nami kode «Android Q»Asalna ditujukeun pikeun pamekar.

Kaseueuran parobihan utama anu bakal mangaruhan pangguna sigana henteu acan aya, sanaos Google nyatakeun pembaruan énggal bakal ngarobih, sapertos ningkat privasi sareng kaamanan kontrol, ogé dukungan asli pikeun telepon flip.

Diantara sorotan anu sanés urang tiasa mendakan sababaraha paningkatan dina ménu ngabagi, mimiti gancang tina aplikasi.

Ieu mangrupikeun parobihan anu bakal dilakukeun ku Android Q

Versi béta Android Q munggaran sayogi pikeun sadaya alat Piksel, kalebet modél piksel sareng piksel XL generasi kahiji.

Parobihan utama dina Android Q nyaéta setting privasi tambahan pikeun aksés ka lokasi, anu bakal ngamungkinkeun para pangguna pikeun ngawatesan distribusi inpormasi ieu ka hiji aplikasi ngan ukur nalika aplikasi éta dianggo, tibatan ngandelkeun ngan ukur switch umum pikeun ngamungkinkeun atanapi henteu ngabagi inpormasi ieu ka sadaya aplikasi.

Android Q masihan pangguna langkung kendali nalika aplikasi tiasa ngaksés lokasi alatna.

Nalika aplikasi Android Q nyungkeun aksés ka lokasi, dialog na ditampilkeun.

android q

Dialog ieu ngamungkinkeun pangguna pikeun masihan aksés lokasi dina dua ekstensi anu béda- di anggo (payuneun hungkul) atanapi iraha waé (foreground sareng background).

Pikeun ngadukung kendali tambihan anu di anggo ku pangguna pikeun inpormasi lokasi, Android Q ngenalkeun otorisasina lokasi anu anyar, ACCESS_BACKGROUND_LOCATION.

Beda sareng ijin anu aya ACCESS_FINE_LOCATION y ACCESS_COARSE_LOCATION, idin énggal ngan ukur mangaruhan aksés hiji aplikasi kana lokasi nalika ngajalankeun di tukang.

Panyekel telepon tilepan anu pangsaéna

Android Q ogé nawiskeun dukungan anu langkung saé pikeun telepon tilepan, anu Google parantos parantos dijangjikeun dina bulan Nopémber.

Android Q ngagaduhan dukungan anu langkung saé pikeun cageur sareng ngagantungkeun aplikasi di tukang, Kitu ogé paningkatan pangaturan ukuran aplikasi pikeun modeu layar pamisah, Éta kedah dianggo nalika kaluar Alat tilepan munggaran sapertos Galaxy Fold sareng Huawei Mate X. Akhir taun ieu.

Fitur anu sanés nyaéta API Dashboard anyar, anu bakal ngamungkinkeun pangembang masihan aksés instan ka setélan teleponsapertos Bluetooth, Wi-Fi sareng NFC, tanpa kedah ngirim pangguna kana aplikasi setélan.

Parobihan ijin

Google ogé nempatkeun watesan anyar dina aksés aplikasi kana kontén sapertos poto, video, sareng audio, ogé sadaya file anu diunduh kana alat.

Pikeun masihan pangguna langkung kendali kana file na sareng ngirangan file file, Android Q ngarobih cara aplikasi tiasa ngaksés file dina panyimpenan éksternal alat.

Android Q ngagentos idin READ_EXTERNAL_STORAGE sareng WRITE_EXTERNAL_STORAGE kalayan idin anu langkung rinci, khusus média, sareng aplikasi anu ngaksés file nyalira dina alat panyimpenan éksternal henteu peryogi ijin khusus.

Parobihan ieu mangaruhan cara aplikasi anjeun nyimpen sareng aksés file dina panyimpenan éksternal.

Sandbox gudang anu diasingkeun pikeun file aplikasi pribadi: Android Q napelkeun unggal aplikasi kotak pasir terpencil kana alat panyimpenan éksternal, sapertos / sdcard.

File kotak pasir henteu langsung diaksés ku aplikasi sanés dina aplikasi anjeun.

Kumpulan anu dibagikeun: upami aplikasi anjeun nyiptakeun file anu dipimilik ku pangguna sareng anu anjeun rencanakeun tetep, salami uninstallasi aplikasi, simpen kana kumpulan média umum, anu disebut ogé kumpulan bersama.

Kumpulan anu dibagikeun kalebet: poto sareng video, musik, sareng unduhan.

Versi pamungkas kedah sayogi dina akhir taun. Kanggo ayeuna, urang gaduh versi dina pamekaran anu bakal kalebet sababaraha versi anyar sapanjang taun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)