Google parantos putus hubungan sareng Huawei sareng bakal ngawatesan aksés kana jasa sareng toko aplikasi na

huawei-ban-google-play-store

Luyu sareng tindakan anu dibatesan ku Dinas Dagang AS ngalawan Huawei, Google nunda hubungan bisnis sareng Huawei aya hubunganana sareng pangalihan peralatan, parangkat lunak sareng jasa téknis, kacuali proyék-proyék anu sayogi umum dina lisénsi kabuka.

waktu pikeun modél alat Huawei basis Android anu bakal datang, pelepasanana bakal diteruskeun pembaruan aplikasi anu ditawarkeun ku Google (Google Apps) sareng padamelan jasa Google bakal diwatesan.

nu Wakil Google negeskeun kaayaan dimana aranjeunna dipaksa nuturkeun instruksi ti Departemen Dagang AS.

tapi mastikeun pamaké yén larangan moal mangaruhan alat anu parantos dianggo sareng yén aranjeunna masih tiasa nganggo jasa Google, kalebet Google Play, sareng ngaunduh pembaruan pikeun aplikasi anu disebarkeun ku Google.

Sadaya ieu éta geus dihasilkeun ku masalah sababaraha bulan, dimimitian ku hoyong ngahalangan Huawei di sababaraha nagara ogé tuduhan kalebet spyware sareng hal-hal sanés.

Sababaraha dinten ka pengker (15 Mei), Departemen Dagang AS nambihan Huawei sareng sadaya divisi na kana daptar perusahaan asing anu teu sopan.

Perusahaan AS henteu ngagaduhan hak pikeun mindahkeun téknologi ka perusahaan dina daptar ieu tanpa kéngingkeun ijin khusus ti Biro Industri sareng Kasalametan AS.

Salaku alesan kaasup Huawei dina daptar hideung Kegiatan disebatkeun anu bertentangan sareng kapentingan kaamanan nasional atanapi kabijakan luar nagri Amérika Serikat. Huawei dituduh ngalanggar Pasatujuan Internasional ngeunaan Ékonomi Darurat (IEEPA), nyaéta kagagalan nurut kana sanksi Iran sareng ngaganggu panilitian anu disangka pelanggaran.

Alat Huawei moal tiasa nganggo Google Play atanapi nampi apdet pikeun aplikasi na

Huawei bakal dicabut tina suite Google Apps. Dina modél parangkat ka hareup nalika aksés kana katalog aplikasi Google Play pikeun alat anu bakal datang dipertanyakan.

Di hiji sisi, pernyataan éta nyebatkeun henteu ngahalangan kamampuan pikeun damel sareng Google Play, tapi pikeun ngawatesan aksés kana aplikasi anu tangtu dina Google Play.

Khususna, urang nyarioskeun perkawis aplikasi Google propriétér anu disebarkeun ngalangkungan Google Playsapertos Google Play Protect, Drive, Docs, Gmail, YouTube, sareng Chrome, anu tiasa dikaluarkeun tina masalah alat Huawei anyar.

Di sisi anu sanésna, sadayana ieu tunduk kana perjanjian komérsial sareng Google, mangrupikeun jasa anu dikawasa ku Google sareng dihubungkeun sareng sakumpulan komponén anu dipimilik ku Android. Teu acan aya kaputusan ngeunaan jasa sareng aplikasi anu khusus bakal diblokir.

Watesan éta ngan ukur mangaruhan jasa Google sareng aplikasi anu meryogikeun perjanjian bisnis.

Aplikasi anu disayogikeun dina lisénsi kabuka henteu kapangaruhan. Kaasup Hu Huawei, anjeun tiasa neraskeun nganggo platform Android dina alat anjeun, tapi éta bakal dibatesan ku kode dasar AOSP waé (Proyék sumber kabuka pikeun Android) sayogi pikeun umum.

Huawei bakal dicabut aksés kana vérsi pra-eksperimen tina Android di tukangeun panto anu ditutup, tapi bakal tiasa nganggo pembaruan Mainline anu dikembangkeun salaku bagian tina siklus pangembangan Android 10, anu bakal ngamungkinkeun pembaruan gancang komponén sistem platform. Tanpa ngamutahirkeun sakabeh platform.

Modul anu gaduh pembaruan anu sami bakal disalabarkeun sumber terbuka sareng langsung disimpen dina Repository AOSP.

Wakil Huawei nyatakeun yén aranjeunna siap ngenalkeun tindakan sapertos kitu sareng aranjeunna parantos ngembangkeun téknologi nyalira dina sababaraha taun terakhir pikeun ngagentos jasa Google. Sababaraha téknologi ieu parantos hasil dilarapkeun kana alat-alat anu diproduksi pikeun pasar Cina.

Di Cina, seuseueurna aplikasi sélulér Google dilarang sareng jasa alternatif mimitina ditawarkeun ka pangguna. Parobihanana ogé moal mangaruhan pangiriman pembaruan sistem pikeun Android, sabab pembaruan OTA dihasilkeun sareng dikintunkeun ku Huawei.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   khourt cenahna

    … Kusabab anu kapangaruhan ageung nyaéta Google, diblokir ku kabijakan anu teu masuk akal anu ngan ukur ngajaga pikeun ngajaga ékonomi anu henteu deui nomer 1.
    Maka kami tiasa ningali klon sababaraha layanan Google, dirojong ku Huawei, anu mimiti bakal nempatkeun posisi dirina di Asia, pasar panggedéna di dunya sareng upami kitu, gampang dilegakeun ka penjuru dunya.
    Sareng kami tungtungna tiasa ningali saingan YouTube anu asli