Google sareng Italia bakal nyangking perpustakaan Italia penting dina internét

Mesin pencari anu paling penting dina Internét, Google, ngagabung sareng Pamaréntah Italia sareng aranjeunna nandatanganan perjanjian pikeun ngamimitian prosés digitalisasi jutaan buku anu henteu tunduk kana hak cipta anu aya di perpustakaan nasional Roma sareng Florence. Ieu bakal janten kasempetan pikeun anu munggaran anu mana waé di mana waé bagéan dunya tiasa aksés kana Internét sareng konsultasi dina karya format digital ku panulis sapertos Dante Alighieri atanapi Francesco Petrarca.

Jasa ieu tiasa dimungkinkeun ku ngalangkungan alat "Google Books", dimana dimungkinkeun pikeun "nawiskeun kontribusi anu penting pikeun konservasi sareng sosialisasi karya-karya penting warisan budaya Italia", sakumaha nyatakeun dina kasapukan, anu nyatakeun yén digitalisasi sakitar sajuta jilid bakal kajantenan dina dua taun ka payun. Google bakal nanggung sadaya biaya digitalisasi, sareng ogé bakal nyayogikeun fasilitas nyalin ka perpustakaan nasional anu sanés di Roma sareng Florence.

Stefano Maruzzi, diréktur Google Italia nyarios dina hiji pernyataan, "Proyék ieu nunjukkeun pentingna Italia sareng budaya Italia pikeun Google, anu senang tiasa masihan kontribusina nyalira pikeun nyebarkeun warisan budaya bangsa urang di panjuru dunya. "


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.