GOS-P1: Ngajalajah Sumber Terbuka Google anu lega sareng berkembang - Bagéan 1

GOS-P1: Ngajalajah Sumber Terbuka Google anu lega sareng berkembang - Bagéan 1

GOS-P1: Ngajalajah Sumber Terbuka Google anu lega sareng berkembang - Bagéan 1

Dina tulisan samemehna kami masihan koméntar ngeunaan pentingna sareng rame teuing urang Sumber Terbuka, Anu ngembang unggal dinten henteu ngan antara jalma sareng komunitas (kelompok) tapi antara organisasi umum sareng swasta.

Sareng di jerona, kami nyebatkeun ku cara khusus 5 Raksasa Tech ti grup katelah GAFAM. Anu masing-masing ngagaduhan Repository perangkat lunak nyalira pikeun Sumber Terbuka. Ku alatan éta, dina ieu pangiriman munggaran Urang bakal ngamimitian ulasan sakedik tina sababaraha aplikasi anu aya didinya, dimimitian ku Sumber Terbuka Google.

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Pikeun anu resep ngajajah urang pos samemehna aya hubunganana sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

"Ayeuna, organisasi publik sareng swasta ogé maju ka arah integrasi Software Gratis sareng Sumber Terbuka pikeun modél bisnis, platform, produk sareng jasa aranjeunna. Kalayan kecap sanésna, téknologi gratis sareng kabuka janten bagian penting tina cara damel di lebet sareng luar aranjeunna, pikeun kapentingan anu bogana, klien atanapi wargana." Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Tulisan anu aya hubunganana:
Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

GOS-P1: Eusi

GOS-P1: Sumber Terbuka Google - Bagéan 1

Aplikasi tina Sumber Terbuka Google

Abseil

Abseil mangrupikeun kumpulan kode perpustakaan sumber terbuka. Kode C ++ Abseil dirancang pikeun nambahan perpustakaan standar C ++. Dina sababaraha kasus, Abseil nyayogikeun bagian-bagian anu leungit tina standar C ++; di batur, Abseil nyayogikeun alternatif pikeun standar. Abseil henteu ngaku janten saingan kana kode pustaka standar naon waé. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google, GitHub y Wéb Resmi.

AdaNet

AdaNet mangrupikeun AutoML anu gancang sareng fleksibel kalayan jaminan diajar. Nyaéta, mangrupikeun kerangka kerja berbasis TensorFlow anu ringan pikeun pembelajaran mesin modél kualitas luhur kalayan campur tangan ahli minimal. Éta nganggo algoritma AdaNet tina «Cortes dkk. 2017 »pikeun diajar struktur jaringan saraf salaku sakumpulan subnet bari nyayogikeun jaminan pembelajaran. Anu penting, AdaNet nyayogikeun kerangka umum henteu ngan ukur pikeun diajar arsitéktur jaringan saraf, tapi ogé pikeun diajar kumaha ngarakit pikeun modél anu langkung saé. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google, GitHub y Tautan resmi.

Android

Android mangrupikeun Sistem Operasi sareng tumpukan parangkat lunak anu didamel pikeun sajumlah alat anu ngagaduhan faktor bentuk anu béda-béda, sapertos telepon, tablet, anu tiasa dianggo (wearables), televisi, mobil sareng alat anu nyambung. Tujuan utama Android nyaéta nyiptakeun platform terbuka anu sayogi pikeun operator, OEM, sareng pamekar pikeun nga-ideu na pikeun nganteurkeun produk suksés di dunya nyata anu ningkatkeun pangalaman sélulér pikeun pangguna. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google, Sumber Google y Tautan resmi.

sudut

Angular mangrupikeun kerangka aplikasi wéb pikeun alat mobile, desktop sareng wéb. Maka, éta mangrupikeun platform pamekaran anu tujuanna pikeun ngajantenkeun pamekaran wéb karaos gampang, museur kana produktivitas pamekar, kagancangan, sareng tés. Aplikasi anu diwangun sareng Angular tiasa disebarkeun dina desktop sareng alat sélulér sapertos halaman wéb sareng aplikasi. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google, GitHub y Wéb Resmi.

Beam Apache

Apache Beam mangrupikeun modél hasil ngahijikeun sareng ngajalankeun pipa ngolah data. Kalayan kecap séjén, éta nyayogikeun modél pamasangan terpadu anu maju, ngamungkinkeun anjeun nerapkeun padamelan pamrosésan streaming sareng batch data anu tiasa dijalankeun dina runtime naon. Éta gampang dianggo nganggo Apache Apex, Apache Flink, Apache Spark, sareng Google Cloud Dataflow, diantara backend pamrosésan anu sanés. Apache Beam dikembangkeun tina sajumlah téknologi Google internal, sapertos MapReduce, FlumeJava, sareng Millwheel. Google nyumbangkeun kode ka Yayasan Perangkat Lunak Apache di 2016, sareng Googlers teraskeun nyumbang rutin pikeun proyék éta. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google, GitHub y Wéb Resmi.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan éksplorasi munggaran ieu «Google Open Source», nawarkeun rupa-rupa aplikasi kabuka anu pikaresepeun sareng seueur anu dikembangkeun ku Technological Giant of «Google»; sareng dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)