GOS-P5: Ngajalajah Sumber Terbuka Google anu lega sareng berkembang - Bagéan 5

GOS-P5: Ngajalajah Sumber Terbuka Google anu lega sareng berkembang - Bagéan 5

GOS-P5: Ngajalajah Sumber Terbuka Google anu lega sareng berkembang - Bagéan 5

dina ieu bagian kalima tina séri ieu ngeunaan «Sumber Terbuka Google » Kami bakal neraskeun ngajajah katalog anu lega sareng berkembang pikeun aplikasi kabuka anu dikembangkeun ku Raksasa Téknologi de «Google ".

Dina raraga teraskeun nambihan elmu urang ngeunaan aplikasi kabuka dileupaskeun ku masing-masing Raksasa Tech ti grup katelah GAFAM. Naon, sakumaha anu parantos dipikaterang, diwangun ku perusahaan Amérika Kalér ieu: "Google, Apple, Facebook, Amazon sareng Microsoft".

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Pikeun anu resep ngajajah urang publikasi awal anu aya patalina sareng topik, anjeun tiasa pencét kana tautan ieu, saatos réngsé maca ieu publikasi:

Tulisan anu aya hubunganana:
Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sedengkeun, pikeun ngajajah 4 bagian sateuacana tina séri ieu Anjeun tiasa pencét dina tautan ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
GOS-P1: Ngajalajah Sumber Terbuka Google anu lega sareng berkembang - Bagéan 1
Tulisan anu aya hubunganana:
GOS-P2: Ngajalajah Sumber Terbuka Google anu lega sareng berkembang - Bagéan 2
Tulisan anu aya hubunganana:
GOS-P3: Ngajalajah Sumber Terbuka Google anu lega sareng berkembang - Bagéan 3

Tulisan anu aya hubunganana:
GOS-P4: Ngajalajah Sumber Terbuka Google anu lega sareng berkembang - Bagéan 4

GOS-P1: Eusi

GOS-P5: Sumber Terbuka Google - Bagéan 5

Aplikasi tina Sumber Terbuka Google

Fastlane

Éta mangrupikeun 100% parangkat lunak kabuka dina lisénsi MIT, anu nyayogikeun cara paling gampang pikeun ngajadikeun otomatis prosés nyiptakeun sareng nyebarkeun aplikasi pikeun ios sareng Android. Parangkat lunak sapertos kitu ngurus tugas-tugas anu pikasieuneun sapertos ngahasilkeun tangkepan layar, ngatur panandatanganan kode anjeun, sareng ngaleupaskeun aplikasi anjeun. Dasarna, anjeun ngan ukur kedah ngatur éta kanggo ngahartikeun léngkah-léngkah anu diperyogikeun pikeun ngawangun sareng nyebarkeun aplikasi sélulér sareng éta bakal ngalakukeun sésana. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google, GitHub y Wéb Resmi.

Firebase SDK

Mangrupikeun platform pamekaran aplikasi kalayan alat pikeun ngembangkeun aplikasi anu berkualitas, pikeun mempermudah pertumbuhan anu gancang sareng monetisasi pikeun pangembangna. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun anjeun ngakses jasa Firebase dina cara anu intuitif sareng idiomatik dina sababaraha platform. Seueur komponén SDK mangrupikeun sumber terbuka pikeun nyayogikeun tingkat transparansi anu langkung luhur sareng ngabantosan ngembangkeun komunitas dina GitHub. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google, GitHub y Wéb Resmi.

FlatBuffers

Éta perpustakaan serialisasi lintas-platform anu épisién pikeun C ++, C #, C, Go, Java, JavaScript, PHP, sareng Python. Éta sayogi salaku sumber terbuka dina GitHub dina lisénsi Apache, vérsi 2. Éta mimitina didamel di Google pikeun pamekaran kaulinan sareng aplikasi anu penting pikeun kinerja-kritis atanapi mémori-terbatas. Ieu ngamungkinkeun anjeun langsung ngaksés data siri tanpa kedah ngabongkar atanapi nganalisis heula, bari nawiskeun kasaluyuan mundur sareng maju anu hadé. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google, GitHub y Wéb Resmi.

Kacapi Suling

Éta mangrupikeun Open Source SDK kanggo aplikasi sélulér anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun aplikasi kinerja tinggi sareng kasatiaan luhur pikeun ios sareng Android, tina basis kode tunggal. Tujuan utami na nyaéta nawiskeun aplikasi anu raoseun alami dina platform anu béda, ngémutan bédana paripolah ngagulung, tipografi, ikon, sareng unsur sanés. Maka, éta ngajantenkeun gampang sareng gancang pikeun nyiptakeun aplikasi anu éndah pikeun telepon sélulér sareng sajabina dina Sistem Operasi naon waé. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google, GitHub y Wéb Resmi.

FontDiff

Mangrupikeun alat parangkat lunak anu dirancang pikeun mendakan bédana visual antara vérsi fon, nyaéta, éta mangrupikeun utiliti pikeun ngecék fon anu diperyogikeun. Ieu biasana diperyogikeun nalika ngarobih font TrueType atanapi OpenType. Dina kasus éta, FontDiff ngahasilkeun PDF anu nunjukkeun téks tipografi sateuacan sareng saatos parobihan. Sareng kalayan nyarios PDF anjeun tiasa sacara gampil marios perobihan sareng ngadeteksi naon waé kasalahan anu disababkeun ku parobahan font. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google y GitHub.

Fontview

Éta mangrupikeun aplikasi gratis, terbuka sareng gratis anu nembongkeun fon nganggo tumpukan rendering téks. Nyaéta, éta mangrupikeun aplikasi démo leutik anu nunjukkeun eusi file font. Maka, éta muka file * .ttf, * .otf, * .ttc, * .otc, * .pfa sareng * .pfb. Pikeun nerjemahkeun téks, FontView nganggo perpustakaan open source FreeType, HarfBuzz, sareng Raqm. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google y GitHub.

Kaamanan Forseti

Mangrupikeun kumpulan pakakas sumber terbuka anu didorong ku masarakat pikeun ngabantosan paningkatan kaamanan di lingkungan Google Cloud Platform (GCP). Éta diwangun ku modul dasar anu tiasa diaktipkeun, ngonpigurasi sareng ngajalankeun mandiri. Tambih Deui, modul tambahan anu nawiskeun kamampuan unik. Nanging, modul inti damel babarengan sareng nyayogikeun yayasan anu tiasa didamel ku batur.

Utamana, Forseti ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun kawijakan dumasar aturan pikeun nyandikeun hiji sikep kaamanan. Janten upami aya parobihan anu teu disangka-sangka, tindakan anu dilakukeun kalebet bewara sareng kamungkinan sacara otomatis dibalikkeun kana kaayaan anu dipikaterang. Sacara umum, Forseti ngamungkinkeun anjeun mastikeun yén kaamanan anjeun dina lingkungan gawé GCP diatur ku aturan anu saluyu sareng dipikaharti. tingali langkung seueur di: Sumber Terbuka Google, GitHub y Wéb Resmi.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" dina éksplorasi kalima ieu teh «Google Open Source», nawarkeun rupa-rupa aplikasi kabuka anu pikaresepeun sareng seueur anu dikembangkeun ku Technological Giant of «Google»; sareng dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   luix cenahna

    Flutter sareng Forseti 🙂