gPodder: A agregator média saderhana sareng podcast klién pikeun Linux

gPodder: A agregator média saderhana sareng podcast klién pikeun Linux

gPodder: A agregator média saderhana sareng podcast klién pikeun Linux

Kusabab, dinten-dinten ieu modis pisan nganggo podcast, sanés ngan ukur pikeun lapangan sosialisasi, diajar sareng ngajar ti lapangan Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, tapi pikeun sadaya jinis wengkuan, eusi sareng tujuan, dinten ieu urang bakal nyarioskeun «gPodder ».

«gPodder » mangrupikeun pakakas parangkat lunak anu leutik, tapi mangpaat pisan anu dikembangkeun di Python sareng GTK +, Anu tiasa dianggo saderhana agrégator média sareng podcast klién pikeun Linux, nyaéta, ngamungkinkeun urang unduh sareng ngupingkeun sababaraha saluran podcast ku cara saderhana sareng gancang.

Goodvibes: Aplikasi anu saé pikeun ngadangukeun audio tina Internét

Goodvibes: Aplikasi anu saé pikeun ngadangukeun audio tina Internét

Sateuacan kuring mimiti ngajelaskeun «gPodder »Sakumaha biasana, urang nyarankeun yén saatos maca ieu publikasi, buka publikasi kami anu aya hubunganna sareng topik aplikasi anu manpaat pikeun ngadangukeun Podcast dina Linux, anu ngeunaan Kahadéan», anu kami ngajelaskeun dina waktos anu ditangtoskeun sapertos kieu:

"Goodvibes mangrupikeun pamuter radio Internet ringan pikeun GNU / Linux. Di jerona anjeun tiasa nyimpen stasiun karesep anjeun ngan ukur nempatkeun éta, éta sadayana. Aplikasi henteu ngagaduhan fungsi pikeun milarian stasiun radio, anjeun kedah ngalebetkeun URL nyalira tina audio. Teu gampang pisan dianggo, kuring terang, tapi ngalakukeun anu langkung saé tibatan éta henteu gampang".

Nanging, sanaos janten aplikasi kanggo ngupingkeun Radio Internét, sareng a trik saeutik dijelaskeun dina tulisan éta, urang tiasa ngadangukeun online pikeun sababaraha saluran tina podcast.

gPodder: Eusi

gPodder: Media agregator sareng podcast klién

Inpormasi anu kapaké ngeunaan gPodder

Numutkeun ka anjeun website resmi, ayeuna «gPodder » mana pikeun na vérsi 3.10.17. Ieu sareng versi samemehna tiasa ditaliti ku ngaklik ieu di handap link. Sacara umum, nyaéta Klién Desktop Linux anu ngamungkinkeun urang ngatur (ngaunduh sareng ngupingkeun) paporit urang saluran podcast ngalangkungan interface saderhana, tapi pinuh ku fitur, sapertos nambihan / ngedit / ngahapus / milarian sareng / atanapi ngimpor / ngekspor podcast. Éta ogé ngagaduhan integrasi anu saé sareng halaman wéb «Soundcloud (soundcloud.com)» y «GPodder (gpodder.net)».

Naon anu énggal dina versi 3.10.17

Diantara seueur fitur anyar (perbaikan sareng paningkatan) kalebet dina rilis stabil panganyarna ieu, kalebet hal-hal ieu:

  • Fungsi YouTube-DL ngareset.
  • Koréksi dina kasalahan ngamutahirkeun sumber agrégator (feed), anu ayeuna ngan ukur ngahasilkeun hiji bewara. Anu tiasa ditingali ku ikon peringatan di gigireun judulna.
  • Pembaruan dukungan multibasa pikeun Cina, Rusia, Portugis Brasil, Jérman, sareng anu sanésna. Antarbeungeut na henteu ditarjamahkeun sapinuhna pikeun basa Spanyol, tapi dugi ka seueur.
  • Sayogi pikeun Linux, MacOS, sareng Windows.

Pamasangan sareng Screenshot

Bisi pribadi kuring, kuring parantos masang gPodder nganggo hub datar, tentang abdi MX Linux Personal Respin (MilagrOS), anu anjeun ngan ukur kedah ngajalankeun paréntah ieu:

«sudo flatpak install flathub org.gpodder.gpodder»

Teras lumpat sareng dianggo ngalangkungan Menu Aplikasi. Éta katingali sapertos gambar dina gambar di handap ieu:

gPodder: Screenshot 1

gPodder: Screenshot 2

gPodder: Screenshot 3

gPodder: Screenshot 3

gPodder: Screenshot 4

gPodder: Screenshot 5

gPodder: Screenshot 6

gPodder: Screenshot 7

nyatet: Sacara pribadi, ti «gPodder » Abdi resep pisan kana kakuatan tambahkeun URL Saluran YouTube sareng tiasa ngaunduh aranjeunna tanpa aya masalah. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun urang pikeun gampang kéngingkeun URL eupanna, pikeun ngasupkeun kana, contona, eupan halaman wéb. Sareng kuring henteu resep, anu henteu mawa file installer «.deb, .rpm o .AppImage», sanaos rada nambihan kasadiaan éta LaunchPad. Alternatipna langkung maju panginten Podgrab.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «gPodder», anu mangrupikeun pakakas parangkat lunak anu leutik, tapi mangpaat pisan anu dikembangkeun di Python sareng GTK +, anu tiasa dianggo saderhana agrégator média sareng podcast klién pikeun Linux; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)